Irokez 154 Napisano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) 5 minut temu, USS-SMAUG napisał: Ja przepiąłem moje głośniki do Marantza i zapuściłem kalibrację audyseeyem przy pierwszym uruchomieniu. Stąd MOJE pozytywne odczucia, bo różnica względem wcześniejszego ampli na tych samych głośnikach jest naprawdę duża. Oczywiście są to MOJE odczuciA, ale DLA MNIE najważniejsze w tej chwili Jak już złożę (kiedyś) pełen zestaw to zrobię profesjonalna kalibrację. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Dla mnie też niby spoko, kalibrowałem sr 5011 mikrofonem i włączone miałem wszystkie bajery ale jakoś i tak dalej tak sobie mi to grało nie było takiego takiego WOW. Pożałowałem podczas kupna zestaw sr5011 + stx 250.1 (kino 5.1) na kalibrację, po roku zamówiłem gościa z cinematech (od nich kupowałem) - facet z 20letnim doświadczeniem przyszedł posłuchał i tylko spuścił głowę... poustawiał wszystko na cacy tak że aktualnie urywa D.U.P.E - korektor ma wyłączony i inne bajery także. A odnośnie Klipsha - idź i posłuchaj. Byłem na odsłuchu Klipsha refenence, Heco i STX'ów 250 i szczerze z ampli Denona 2400 coś tam grały najlepiej Heco (i najlepiej wyglądają), a po podłączeniu Maratnza STXy pokazały mega pazur a najlepiej że są najtańsze . Marantz ma odpowiednią moc aby napędzić te kolumny. Poczytaj recenzja na sieci te STX'y grają nieprzyzwoicie dobrze na cenę w jakiej są. @USS-SMAUG wszystko z pc'ta u mnie leci. Sygnał idzie z gtx 980ti: - audio -> display port do hdmi w marantz'ie (marantz media player) - video - hdmi z karty graficznej bezpośrednio do proja Poustawiałem już całego pc'ta co nie było łatwe (pierdolony Windows) ale w końcu się udało Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez Irokez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) rozne sa efekty ja kalibrowalem mikrofonem, potem i tak duzo pozmienialem, bo np dialogow nie bylo slychac nalezycie, poziomy tez byly skopane, sub tradycyjnie jest za bardzo sciety itp. Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irokez 154 Napisano 1 Kwietnia 2018 @szewi ja pisałem parę stron temu posta. Mam wyłączony korektor audysey, centraly +2,5 db, surround +2,0 kolumny na zero. Marantz za bardzo ścinał mi kolumny i nierówno (kolumny po mikrofonie -2 i -3...) - to głupota. Odcięcie w marantzie : centralny i surround 80hz, kolumny 40hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irokez 154 Napisano 2 Kwietnia 2018 aha jeszcze jedna ważna rzecz pomieszczenie! pisałem o tym parę stron temu, jak masz otwarty salon z kaflami to nic nie zdziałasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 2 Kwietnia 2018 13 godzin temu, Irokez napisał: @szewi ja pisałem parę stron temu posta. Mam wyłączony korektor audysey, centraly +2,5 db, surround +2,0 kolumny na zero. Marantz za bardzo ścinał mi kolumny i nierówno (kolumny po mikrofonie -2 i -3...) - to głupota. Odcięcie w marantzie : centralny i surround 80hz, kolumny 40hz. Po co podajesz te cyferki? Są ważne tylko i wyłącznie dla twojego systemu w twoim pomieszczeniu. Ten spec ustawiał u ciebie wszystko na ucho, czy posługiwał się przyrządami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irokez 154 Napisano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Podaję dla porównania to co ustawił mi mikrofon a to co ustawił kalibrator, kolumny zawsze ustawia się na zero. Robił to na ucho miał parę kawałków z muzyką oraz parę filmów pod które ustawiał. Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez Irokez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 4 Kwietnia 2018 Dnia 1.04.2018 o 23:22, Irokez napisał: @USS-SMAUG wszystko z pc'ta u mnie leci. Sygnał idzie z gtx 980ti: - audio -> display port do hdmi w marantz'ie (marantz media player) - video - hdmi z karty graficznej bezpośrednio do proja Czyli z dźwiękiem nie ma problemu, ale z obrazem NIE idzie przez Marantza, tylko bezpośrednio do projektora. Ja myślałem, że skoro przetwarza VIDEO to można przesłać bezpośrednio do niego (AIR play, czy coś takiego) z telefonu bądź kompa, lub wsadzić pendrive'a i z niego odtwarzać. Jeśli chodzi o video to zaleta jest tylko taka, że urządzenia podłączam do niego i mam na raz i na TV i na projektor. Bo jak nie to i tak musze do TV podłączyć coś z zewnątrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 4 Kwietnia 2018 @USS-SMAUG Dziwne... ja mam GTX 1060, i prez HDMI jest podloncony do Marantza (Game) i Marantza do projektora i dziala OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 4 Kwietnia 2018 31 minut temu, riddle napisał: @USS-SMAUG Dziwne... ja mam GTX 1060, i prez HDMI jest podloncony do Marantza (Game) i Marantza do projektora i dziala OK A używasz airplay? Bo ja już nie rozumiem jak to działa. Jak na swoich urządzeniach (mac, iphone) wyszukuję urządzenia po AirPlay to mi krzyczy że nie mam ATV i nic nie znajduje. A jak będę miał ATV to po co mi AirPlay w amplitunerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 4 Kwietnia 2018 Czyli z dźwiękiem nie ma problemu, ale z obrazem NIE idzie przez Marantza, tylko bezpośrednio do projektora. Ja myślałem, że skoro przetwarza VIDEO to można przesłać bezpośrednio do niego (AIR play, czy coś takiego) z telefonu bądź kompa, lub wsadzić pendrive'a i z niego odtwarzać. Jeśli chodzi o video to zaleta jest tylko taka, że urządzenia podłączam do niego i mam na raz i na TV i na projektor. Bo jak nie to i tak musze do TV podłączyć coś z zewnątrzPrzetwarza, nie odtwarza. Żeby sobie odtwarzać i przesyłać potrzebujesz odtwarzacz jakiś.W amplitunerze możesz sobie z pena pliki z muzyką włączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 4 Kwietnia 2018 Żeby sobie odtwarzać i przesyłać potrzebujesz odtwarzacz jakiś.No ok. A airplay?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 4 Kwietnia 2018 Może do przesyłania muzyki.... Poczytaj instrukcje. Na co prawda mam starszy model ale o airplay nie czytałem. Mam Spotify w marantzu, to używam. Ale nic od Apple nie posiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 4 Kwietnia 2018 Może do przesyłania muzyki.... Poczytaj instrukcje. No właśnie tylko dźwięk udało mi się przesłać z telefonuOpisy które znajduje mówią o video się w zestawieniu z ATV. Instrukcja mówi tylko o dźwięku. Myślałem że może coś podpowiedzieć, ale wychodzi że z przesyłania video nici. A jak kupię ATV to airdrop mi na nic. Dlatego pytałem czy używacie. Jakkolwiek dziękiWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 4 Kwietnia 2018 Video z telefonu, to chyba można bezpośrednio na tv wysyłać.A jak byś chciał do projektora, to odtwarzacz potrzebny. Aktualnie, Apple TV, najbardziej uniwersalny jest, chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 4 Kwietnia 2018 14 minut temu, USS-SMAUG napisał: No właśnie tylko dźwięk udało mi się przesłać z telefonu Opisy które znajduje mówią o video się w zestawieniu z ATV. Instrukcja mówi tylko o dźwięku. Myślałem że może coś podpowiedzieć, ale wychodzi że z przesyłania video nici. A jak kupię ATV to airdrop mi na nic. Dlatego pytałem czy używacie. Jakkolwiek dzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro na ampli po airplay przeslesz dzwiek thats it. Do airplay uzywam ATV (po to go glownie kupilem) i dziala bardzo dobrze z makiem, ipadem itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 4 Kwietnia 2018 20 minut temu, raf7705 napisał: Mam Spotify w marantzu, to używam. Ale nic od Apple nie posiadam. Ja jeszcze nie dotarłem do Spotify odopalanego na Marantzu. Raczej radia internetowe odpalam. A Spoti to z kompa po sieci na niego leci, ale to wewnątrz apki na kompie odpalam Przed chwilą, szewi napisał: Do airplay uzywam ATV (po to go glownie kupilem) i dziala bardzo dobrze z makiem, ipadem itp. No ale jak masz ATV to tam już domyslnie działa airplay, prawda? Ampli w tym nie musi maczać palców Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 4 Kwietnia 2018 2 minuty temu, USS-SMAUG napisał: Ja jeszcze nie dotarłem do Spotify odopalanego na Marantzu. Raczej radia internetowe odpalam. A Spoti to z kompa po sieci na niego leci, ale to wewnątrz apki na kompie odpalam No ale jak masz ATV to tam już domyslnie działa airplay, prawda? Ampli w tym nie musi maczać palców tak airplay idzie przez box Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 4 Kwietnia 2018 Spotify odpalasz na telefonie i wybierasz odtwarzanie na dostępnych urządzeniach, tam powinien pokazać się marantz. Wtedy telefon tylko steruje a stream idzie bezpośrednio na amplituner przez wi-fi. Ps .Musisz mieć płatną wersję Spotify. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) 3 godziny temu, raf7705 napisał: Spotify odpalasz na telefonie i wybierasz odtwarzanie na dostępnych urządzeniach, tam powinien pokazać się marantz. Wtedy telefon tylko steruje a stream idzie bezpośrednio na amplituner przez wi-fi. Ps . Musisz mieć płatną wersję Spotify. Spotify używam od ponad roku więc jestem tu ekspertem Tak jak raf pisze - apka na telefonie lub tablecie powinna widzieć urządzenia w zasięgu na których można odtwarzać Spotify. Telefon/tablet musi być podłączony do TEJ SAMEJ SIECI WiFi. Spotify musi być premium. Oprócz sterowania z telefonu w pewnym zakresie (pauza, stop, podgłośnianie, następny, wcześniejszy, powtarzanie utworu, całości i losowo) można również sterować z pilota urządzenia. Spotify odtwarzam w ten sposób zarówno na Pionierze jak i Onkyo. W stopce dokładne modele. Czasami aby urządzenia się "zobaczyły" trzeba wyłączyć i włączyć Wifi - tak mam i w Pionierze i w Onkyo. Na telefonie/tablecie pojawia się wtedy lista urządzeń na których można włączyć streaming Spotify. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 4 Kwietnia 2018 Na androida jest apka do naszych Epsonów - iProjection która pozwala na screen mirroring z telefonu z androidem. Z iPhona mozna potestować apkę TV assist, która działa podobnie.Dotarł do mnie ekran z esmart germany. Ekran z napinaczami i pilotem oraz triggerem wifi. Działa super. Sam ekran też super. Prosty, szybko sie rozwija. Jedyny minus to zapach ale za dwa dni powinno być ok. Obraz ładniejszy/czystszy niż na moim starym ekranie. Trigger wifi też fajnie rozwiazali. Wpina się go pomiedzy projektor a gniazdko prądowe. Jak odpalam projektor to ekran się opuszcza. Nie trzeba nic podpinać i ciągnąć dodatkowych kabli.Ekran szedł 3 dni do Polski. Polecam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fanek 11 Napisano 5 Kwietnia 2018 Panowie takie pytanko - mój stary Epson stoi w tej chwili na półce i po projekcji przykrywam go takim specjalnie zrobionym pudełkiem aby się nie kurzył + zakładam osłone z zestawu na obiektyw. Nowy będzie wisiał pod sufitem na przeciwko ekranu, osłaniacie jakoś swoje projektory pod sufitem przed kurzem? macie jakieś patenty? obiektyw macie cały czas bez osłony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 5 Kwietnia 2018 W nowych epsonach obiektyw sam się zasłania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 5 Kwietnia 2018 8 minut temu, user7878 napisał: W nowych epsonach obiektyw sam się zasłania tzn w tych dotyczących tego tematu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 5 Kwietnia 2018 Pytanie do obeznanych w temacie ekranów. Na tej niemieckiej stronie esmart.de są ekrany pro białe i akustik. Czym się różni akustik od zwykłego białego? Cena taka sama. Ten akustik to jest aby glosniki byly za nim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fanek 11 Napisano 5 Kwietnia 2018 58 minut temu, user7878 napisał: W nowych epsonach obiektyw sam się zasłania No tak zapomniałem ale mimo wszystko projektor jest duży gabarytowo to zbiera kurz na obudowie. Dodatkowo większość osób tutaj miała wcześniej pewnie inny projektor, macie jakieś patenty? czy po prostu dbacie o czystość pomieszczenia/salonu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach