raf7705 965 Napisano 26 Stycznia 2018 Dokładnie takie same wnioski miałem przed zakupem.Tw7300Najlepszy stosunek jakości do ceny, przy zachowaniu jakości na dobrym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 26 Stycznia 2018 z moich doświadczeń zakupowaych wynika, że wiele rzeczy jest w DE sporo tańszych. Ostatnio kupowałem słuchawki bose qc, które u nas przed świętami zdążyły zdrożeć o jakies 800zł (z 700 paru zł na 1500!!) żeby mogli zrobić świąteczną przecenę na 1200 Od tego czasu wszystki ceny sprawdzam choćby w internetowych sklepach saturna w de To jest chore ale co zrobić. Dodatkowo w media markt de za 90eur mozna dokupic gwarancje na 5 lat.A ceny są takie bo nasz dystrybutor jest zbyt chciwy na kase i takie marże daje do salonow ze oni w zakupie placą wiecej niz klient detaliczny w DE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 26 Stycznia 2018 hubio możesz jakoś rozrysować jak ustawiałeś te dwa głośniki od atmosa? Bo oglądam sobie tutaj (0:40): i wychodzi że jeśli są dwa, to powinny być w zasadzie PONAD oglądającymi, a wydawało mi się, że Ty wspominałeś coś o lepszym odsłuchu jak były z przodu. Filmik ze stronki: http://dolbyatmos.onkyousa.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, hubio napisał: Co do magic screen to faktycznie się nakręciłem, być może za mocno... Oczywiście nie widziałem go na żywo więc pisałem tylko w oparciu o wiedzę teoretyczną zaczerpniętą z tego testu, avs forum i innych stron w necie. Może to być obarczone błędem. Ale jak już poruszyłeś ten temat to może wiesz czy srebrzenie dotyczy tylko projektorów montowanych sufitowo jak w przypadku ekranów szarych bueno (opisywany problem) czy każdego montażu ? I co by nie mówić wydaje mi się, że zysk z kontrastu może być lepszy także w zaciemnionym pokoju. Dla mnie to jednak rozważania czysto akademickie - póki nie zmienię mieszkania nie mam szansy na ten ekran... srebrzenie objawia sie tym ze przy jasnych scenach kolor bialy bywa srebrny albo widzisz takie blyszczace sie ziarno na tkaninie ekranu. Z tego co mozna wyczytać Magic ma to wyeliminowane. W ciemnym pokoju testowałem ekran ALR i roznice z bialym na korzysc ALR byly minimalne, za to bialy mial lepsza jednorodnosc podswietlenia. Zawsze troche swiatla "ambient" jest nawet w ciemnym pokoju, ktory jest pomalaowany czarną farba (chocby sam fakt ze projektor rozswietla taki pokoj i sa odbicia na sciany ktore wracaja na ekran itp). Mi z kolei jak testowałem ekran ALR z Epsonem na malej odleglosci (symulowalem taka jaka mam u siebie tzn troche ponizej zalecanej granicy) przeszkadzalo jasniejsze miejsce/podswietlenie widoczne na ekranie. Gdyby nie to, to wisialby juz u mnie pewnie taki ekran (nie chcialem brać mniejszej przekątnej ekranu). Z drugiej strony referencyjny ekran biały w ciemnym pomieszczeniu wypadł zaskakujaco dobrze z TW9300. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) 33 minuty temu, USS-SMAUG napisał: hubio możesz jakoś rozrysować jak ustawiałeś te dwa głośniki od atmosa? Jeśli chcesz sufitowe to tak jak jest na filmiku - ponad kolanami na suficie... Ja mam efektowe, a nie sufitowe i mogłem je zamontować albo z tyłu albo z przodu. Z tyłu jak były to była tragedia - nie można było połączyć obrazu z dźwiękiem... Z przodu jest ok, ale szału nie ma bo są oddalone o ponad 3m od miejsca odsłuchu więc momentami zlewają się z frontami, ale na pewno dużo dają więcej - szczególnie jak dźwięk przenosi się z tych górnych do atmosa na tylne - niesamowity efekt. No i ładnie idą z 5.1. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez hubio 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) 6 godzin temu, hubio napisał: Kłamiesz binary ! Ordynarnie kłamiesz ! Dokładnie to skierowałeś do 2.0. Zacytowałeś barnabę który się popisywał jak to szybko można znaleźć test, który to właśnie pisał to do 2.0 i pod tym cytatem napisałeś te słowa ! A teraz jak ci 2.0 odpisał to się zrobiło głupio. Drogi Hubio. Nie przyszlo Ci do glowy, iz kotwiczac swoja wypowiedz cytatem z postu Barnaby, ktory byl, jak to blyskotliwie dostrzegles, Jego bezposrednia odpowiedzia na post uzytkownika 2.0, piję do innego postu, napisanego powyzej przez innego uzytkownika, ktory nie jest ograniczony ruchowo, a dla ktorego najwyrazniej nielada wyzwaniem jest znalezieniei zrozumienie informacji na okreslony temat? Zrobilbys sobie i wszystkim dookola dobrze, gdybys jednak swoje wypowiedzi formulowal na podstawie jakies wiedzy, a nie wyobrazen, bo jest to forum fachowe, a nie literackie, czy towarzyskie. Nie jest jakims zaskoczeniem, ze na chwile obecna, ogarniecie materii A/V jest dla Ciebie jeszcze za trudne, ale jedyna droga do tego, abys sie czegos w nauczyl, jest empiria i studiowanie informacji pochodzacych od innych, bardziej zorientowanych uzytkownikow. Po co wdajesz sie w bezsensowne konfrontacje z ludzmi, ktorych wypowiedzi nie jestes jeszcze w stanie zrozumiec, czy uzywasz wobec innych okreslen, ktorych uzyc Ci nie wypada, skoro to nie ulatwi Ci zdobycia wiedzy, czy pozycji posrod forumowej spolecznosci? Forum to nie piaskownica i pozycji na nim (jezeli nie szukasz tutaj wiedzy, a pozycji) nie zdobywa sie dzieki posiadaniu najfajnieszych zabawek, czy zbiciu najsilniejszego. Pisze "nie wypada", bo nikt Ci tego nie zabroni. Jezeli jednak zaczniesz od przeczytania postow napisanych przez tych, ktorych tak otwarcie lekcewazysz, a forum ma taka funkcje, to byc moze dzieki temu nie popelnisz tego bledu ponownie i nie narazisz sie na smiesznosc i konsekwencje. Szewi ja wiem, że taka "dyskusja" to nie dyskusja tylko jakieś bezsensowne spiny, ale 2 panów B wchodzi i zaczynają każdy temat od ataku na kogoś a to, że się nie zna, a to, że nie umie wkręcić 4 wkrętów, a do tego pisują różne bzdury w takim stylu, że każdy współczesny projektor może zastąpić telewizor. To najgorsza mieszanka: ignoracja, niewiedza połączona z atakami. Twoj ojciec, profesor filozofii, nie nauczyl Cie, ze niewiedza i ignorancja to sa synonimy, albo ze nazywajac kogos publicznie klamca, zostawiasz nie tylko skaze na czyims honorze, ale przede wszystkim na swoim wlasnym, jesli Twoje oszczerstwo okaze sie byc bezpodstwanym? Nie zrobilo mi sie glupio, bo nie mialem nawet cienia intencji, ktore mi przypisujesz. Najlepszym tego dowodem jest brak przeprosin, a ja w odroznieniu od Ciebie, uzywam slowa przepraszam jesli sie myle, lub zagalopuje, o czym rowniez moglbys sie dowiedziec, gdybys czytal moje posty. Moze zadaj sobie ten trud przed kolejnym debilnym komentarzem. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez binary 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2.0 11 Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) 3 godziny temu, user7878 napisał: Wybor 7300 podyktowany był... rozsądkiem Pisałem już w innym temacie moje testy ale ok: Uzywam epsona eh-tw3200 i jak do FullHD projektor słuzyl mi świetnie przez okolo 6 lat. Jednak pora już na zmiane pod 4k. Testowałem projektory do 20000zł. Miałem mozliwość testowania z moimi plikami projektorów: Epson eh-tw7300, eh-tw9300, Sony vw260, hw65 i JVC RS440. Zdecydowanie najlepszym był JVC. Czernie i kontrast świetne. Jednak jest tez 2x drozszy od 7300. Jak poustawialem 7300 to roznica juz nie jest tak duża - tzn dalej widać przewagę JVC ale w moim odczuciu nie wartą 10tys zł Sony nie podobal mi się w ogole. Nie moje kolory i trochę nie naturalny obraz - mozliwe ze jestem przyzwyczajony do naturalnych kolorow epsona. Wybierałem więc ostatecznie pomiędzy 9300 a 7300. Tutaj rownież widziałem roznice pomiedzy tymi projektorami ale glownie w ciemnych scenach filmowych a już np. w jasnych scenach czy np. podczas ogladania meczu różnice były praktycznie niewidoczne. Epson daje mi super naturalne kolory, świetną ostrość co przekłada się na najlepszy stosunek jakości do ceny. Stwierdziłem, że nie ma co dopłacać do 9300 a lepiej kupić tanszego, ktory jest również bardzo dobry i przeczekać do nowości z natywnym 4k. Przy odsprzedazy mniej stracę a obecnie zaoszczedzone pieniadze przeznaczam na wymianę amplitunera - kupuję Denona AVR-X3400 i zakup odtwarzacza Egreat A5. Co ciekawe u nas Denon okolo 3500zł a w Niemczech mozna kupić za okolo 2650zł U mnie ta sama decyzja ale różnica w cenie poszła na rozbudowę kolekcji BR i BR 4k Myslalem o tanszym odpowiedniku RS440 czyli X5900, ale przy nie zaadoptowanym pomieszczeniu i dwukrotnej różnicy w cenie wolę poczekać jeszcze trochę z zakupem. Pewnie do lasera 4k w dobrej cenie. TW9300 nie rozważałem za długo bo różnica między jego ceną a X5900 była na tyle mała że szkoda mi się było w to pakować. 3 godziny temu, hubio napisał: 2.0 koniecznie napisz jak się sprawuje i jakie masz pomieszczenie czy zaadaptowane czy nie... Jakimś problemem może być błyszczący parkiet, ale przy 92'' to myślę, że nic nie zaszkodzi... Rozważ 100''. Ktoś chyba tu pisał, że kupił ekran i żałuje, że nie większy. Oczywiście, będę się dalej udzielał w wątku wraz z rozwojem sytuacji, może i jakieś zdjęcia się pojawią Wczoraj już zamówiłem 100” Reference z podświetleniem także w przeciągu 2 tygodni będzie update z mojej strony. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 26 Stycznia 2018 1 godzinę temu, szewi napisał: W ciemnym pokoju testowałem ekran ALR i roznice z bialym na korzysc ALR byly minimalne Chodzi o o porównanie do matowego białego ? Dobrze zrozumiałem ? Co z kontrastem ? Też tylko minimalnie lepiej wypadł na ALR ? I czy testowałeś na Epsonie 9300 czy jakimś innym projektorze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) 2 x tak do białego ref white na Epsonie TW9300. W ciemnym roznica kontrastu byla minimalna. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 26 Stycznia 2018 5 godzin temu, hubio napisał: Szewi ja wiem, że taka "dyskusja" to nie dyskusja tylko jakieś bezsensowne spiny, ale 2 panów B wchodzi i zaczynają każdy temat od ataku na kogoś a to, że się nie zna, a to, że nie umie wkręcić 4 wkrętów, a do tego pisują różne bzdury w takim stylu, że każdy współczesny projektor może zastąpić telewizor. To najgorsza mieszanka: ignoracja, niewiedza połączona z atakami. Co do magic screen to faktycznie się nakręciłem, być może za mocno... Oczywiście nie widziałem go na żywo więc pisałem tylko w oparciu o wiedzę teoretyczną zaczerpniętą z tego testu, avs forum i innych stron w necie. Może to być obarczone błędem. Ale jak już poruszyłeś ten temat to może wiesz czy srebrzenie dotyczy tylko projektorów montowanych sufitowo jak w przypadku ekranów szarych bueno (opisywany problem) czy każdego montażu ? I co by nie mówić wydaje mi się, że zysk z kontrastu może być lepszy także w zaciemnionym pokoju. Dla mnie to jednak rozważania czysto akademickie - póki nie zmienię mieszkania nie mam szansy na ten ekran... 2.0 koniecznie napisz jak się sprawuje i jakie masz pomieszczenie czy zaadaptowane czy nie... Jakimś problemem może być błyszczący parkiet, ale przy 92'' to myślę, że nic nie zaszkodzi... Rozważ 100''. Ktoś chyba tu pisał, że kupił ekran i żałuje, że nie większy. Pamiętaj, że w przypadku filmów anamorficznych obraz będziesz miał znacząco zredukowany. Mając porównanie z TV 75'' jak puszczam anamorficzny na 100'' ekranie to obraz jest jeśli chodzi o wysokość jak ta 75'', i trochę dłuższy, ale nie wiele. Anamorficzne ostro zabierają... Z 3m oglądam te 100'' nawet w pełnym 16:9 i powiem Ci, że całkiem dobrze się to ogląda... jest to jednak max a nawet ciut za dużo, a anamorficzny jest idealnie... Będę zawsze reagował, jak twoja "ekspercka" wiedza będzie sięgała bruku, a właściwie roli;) I to nie przez złośliwość, tylko aby chronić innych, aby nie popełnili przez ciebie kardynalnych błędów lub przynajmniej zastanowili się dłużej. Twoje doświadczenia są na pewno cenne - wywołują często u mnie uśmiech, a to zdrowe:). Również z tego powodu nie dodaję ciebie do listy ignorowanych. A na dyskusję z tobą brak mi chęci, więc nie dowiesz się nic m.in. o moich projektorach. EOT 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 26 Stycznia 2018 To jest chore ale co zrobić. Dodatkowo w media markt de za 90eur mozna dokupic gwarancje na 5 lat.A ceny są takie bo nasz dystrybutor jest zbyt chciwy na kase i takie marże daje do salonow ze oni w zakupie placą wiecej niz klient detaliczny w DE.Ja miałem na 5 lat w cenie zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 26 Stycznia 2018 1 godzinę temu, raf7705 napisał: 5 godzin temu, user7878 napisał: To jest chore ale co zrobić. Dodatkowo w media markt de za 90eur mozna dokupic gwarancje na 5 lat. A ceny są takie bo nasz dystrybutor jest zbyt chciwy na kase i takie marże daje do salonow ze oni w zakupie placą wiecej niz klient detaliczny w DE. Ja miałem na 5 lat w cenie zakupu. Pamiętacie jak kupowałem Samsunga M9500 z amazona.de taniej niż u nas M8500 bez bluetootha i 2 hdmi o filmach UHD nie wspominając co nie dawno pisaliśmy o różnicach w cenie za Nolana. PE która w końcu dotarła wyszło za jakieś 110zł, Bourne UHD cała kolekcja o połowę taniej. Nie specjalnie dotąd wierzyłem, że dla Europy jesteśmy rynkiem zbytu, ale sam się o tym przekonałem, ale to dyskusja na inny temat i inne forum... Ważne, że możemy kupować z zagranicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 26 Stycznia 2018 K8500 nie m8500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Nikt nie jest zainteresowany 4K nativnym projektorem Sony VPL-VW550ES 4K? http://projektory.pro/sony-vpl-vw550es-b.html za 21820 zl ? :-) gwarancja, faktura, jeszcze nie rozpakowany Edytowane 26 Stycznia 2018 przez riddle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 26 Stycznia 2018 2 godziny temu, raf7705 napisał: K8500 nie m8500. Tak oczywiście raf Chodziło o K8500 (nie ta literka) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 27 Stycznia 2018 (edytowane) W USA pojawił się nowy beta firmware do Oppo 203/205 o którym wcześniej wspominałem. U nas pojawi się pewnie na dniach. A w nim m.in: Cytat New HDR to SDR Conversion Modes are as follows: Mode 1: Optimized to preserve the most highlight details Mode 2: Optimized to preserve a balance between highlight and shadow details Mode 3: Optimized to preserve a balance between mid-tone and highlight details Mode 4: Optimized to preserve the most shadow details. oraz mały tip od gościa, który już się pobawił tą funkcją: Cytat Regarding the new HDR to SDR options: Most folks who have been using HDR Strip Metadata to get SDR with BT.2020 color gamut should now use the new HDR Off (BT.2020) choice. The HDR Strip Metadata choice remains available, but is intended for use with displays that have custom HDR handling implemented. Anyone using the HDR to SDR conversion should revisit your choice of Target Luminance setting. Odds are you will find a higher number works better than the value you've been using up to now. http://www.avsforum.com/forum/149-blu-ray-players/2676801-official-oppo-udp-203-owner-s-thread-810.html#post55577016 Ponadto Kris Deering wcześniej wspominał, że na jego JVC RS640 przesył SDR Rec.2020 na tym nowym firmware daje lepszy obraz w stosunku do sygnału HDR i powierzenia mapowania tonów obrazu samemu projektorowi. Ciekawym Waszych opinii jak to wygląda w przypadku TW7300/TW9300. Edytowane 27 Stycznia 2018 przez misfit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 27 Stycznia 2018 Panowie w końcu po ogarnięciu KD miałem czas na update projektora do 1.11. Oprócz trybów HDR na coś jeszcze zwrócić uwagę co dał ten update ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 27 Stycznia 2018 Projektor już mam w domu Pierwsze co to od razu nowy firmware 1.11 a pozniej zanim do miejsca docelowego to odpalilem go na suficie (mam ukośny sufit w salonie) i od razu banan na twarzy. Na standardowych ustawieniach jak 200 cali odpalilo to az dech zapiera. Sufit mam bialy a raczej juz tak 5 letni bialy - obraz żyleta. Zamiast ekranu moglbym go uzywac. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 27 Stycznia 2018 Dzisiejsze malowanie DIY ekran w barze Mix farba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikmax 98 Napisano 28 Stycznia 2018 Brawo !:) Mam kilka pytań . Jaki rozmiar ekranu ? Ile litrów mixu potrzeba na 120" ? 10 x malowanie mokre na mokre ? Nie trzeba poczekać , aż wyschnie i przetrzeć papierem ścierny 320 -600 ? Możesz jeszcze raz podać skład mixu ? To jest płyta PCV 6 mm ? Miłego dnia Gratulacje ! Będziesz malował ekran mixem kolegi ridlle ? Zamiast lampy może trzeba było dokupć filtr na soczewkę , tą którą pokazał ridlle w linku kilka stron wcześniej. Gdzie i za ile wyszedł 7300 ? Jeszcze pytanie do ridlle. Czy Epson 7300 i filtr na optykę oraz Twój mix , to będzie już przeobrzenie , czy max , co można fizycznie wyciągnąć z ekranu , projektora w nie przastosowanym pokoju ? 14 minut temu, Tofikmax napisał: Brawo !:) Mam kilka pytań . Jaki rozmiar ekranu ? Ile litrów mixu potrzeba na 120" ? 10 x malowanie mokre na mokre ? Nie trzeba poczekać , aż wyschnie i przetrzeć papierem ścierny 320 -600 ? Możesz jeszcze raz podać skład mixu ? To jest płyta PCV 6 mm ? Miłego dnia Gratulacje ! Będziesz malował ekran mixem kolegi ridlle ? Zamiast lampy może trzeba było dokupć filtr na soczewkę , tą którą pokazał ridlle w linku kilka stron wcześniej. Gdzie i za ile wyszedł 7300 ? Jeszcze pytanie do ridlle. Czy Epson 7300 i filtr na optykę oraz Twój mix , to będzie już przeobrzenie , czy max , co można fizycznie wyciągnąć z ekranu , projektora w nie przastosowanym pokoju ? Drugi post jest do kolegi user7878 Jeszcze jedno pytanie do ridlle. Czy ten mix , ekran nadaje się do projektorów ultra short ? Typu Optoma GT 5000 . Zaobserwowałeś jakieś hot-spoty (?) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Czesc...:-) - ten to 108" - 1,2l na 120" - 5-6x na suche - nie po kazdym malowanie poczekas okolo 10min aż wyschnie z włączonym wentylatorem, aby przyspieszyć suszenie - skladnik 6x 2oz FolkArt Acrylic Metallic - Silver Sterling 2x 2oz FolkArt Acrylic Metallic - Gunmetal Grey 12oz poly 354ml 12oz voda 354ml to na 1liter jak zechces moge ti zrobic miesanke i wyślij go do Polski (cena okolo 260 PLN + poczta) - tak płyta PCV ale tylko 4mm U mnie epson 7300 może kosztować około 9500 zł, gwarancji a faktura. Tak moj mix dziala super s Epsonem 7300, spójrz sam przez cały dzień w jasnym pokoju, zobacz na zdjęcia "projektorów ultra short ? Typu Optoma GT 5000" to niewiem ale mogl by dzialac Nie zaden hot-spoty :-) Edytowane 28 Stycznia 2018 przez riddle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pedros3001 0 Napisano 28 Stycznia 2018 To mój pierwszy post na forum, więc witam Wszystkich użytkowników. Również jestem zainteresowany samodzielnym zrobieniem ekranu(choć biorę również pod uwagę ekran gotowy Magicscreen).Z chęcią zobaczyłbym (pewnie jak wszyscy) porównanie obu ekranów. ridlle ,napisz proszę ,w jaki sposób zamocowałeś ekran do ściany (jakieś gotowe uchwyty przykręcone, przyklejone do płyty PCV?) i co to za czarna ramka wokół ekranu? Cytat riddle oczywiście , sorki za pomyłkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Temat o ekranach jest na pewno bardzo ciekawy i przydatny dla wielu osób, ale ponieważ to jest dosyć szerokie zagadnienie proponuję założyć nowy temat dotyczący użytkowania i budowania ekranów (możne riddle poprosić moderatora o przeniesienie postów dotyczących tego zagadnienia do nowego wątku), a w tym wątku trzymać się codziennego użytkowania Epsona 7300/9300 bo wejdzie ktoś kto chce poczytać o Epsonie, a będzie miał 3 strony o budowie ekranu... Na szybko sprawdziłem update do 11 i jak pisaliście - HDR jest znacznie jaśniejszy, wyraźniejszy, ale sama procedura update przedpotopowa - WTF :)- jedną ręką trzymać przycisk włączania, a 2 podpinać kabelek do prądu ? To już z pozycji ustawień nie można zrobić ? Zresztą w sprzęcie za 14 tyś zrobić WiFi to też można by było... Dnia 26.01.2018 o 20:24, raf7705 napisał: K8500 nie m8500. Jednak raf miałem rację - Samsung M8500 - jest jak najbardziej i to w każdym MM w Polsce K8500 był jako pierwszy, ale ja porównywałem swój M9500 nie dostępny w PL do właśnie M8500 Edytowane 28 Stycznia 2018 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 28 Stycznia 2018 1 godzinę temu, pedros3001 napisał: To mój pierwszy post na forum, więc witam Wszystkich użytkowników. Również jestem zainteresowany samodzielnym zrobieniem ekranu(choć biorę również pod uwagę ekran gotowy Magicscreen).Z chęcią zobaczyłbym (pewnie jak wszyscy) porównanie obu ekranów. ridlle ,napisz proszę ,w jaki sposób zamocowałeś ekran do ściany (jakieś gotowe uchwyty przykręcone, przyklejone do płyty PCV?) i co to za czarna ramka wokół ekranu? riddle oczywiście , sorki za pomyłkę Czesc.. :-) - W pubie przykleiłem płytę do ściany klejem i trzyma to bardzo dobrze. :-) - U mie w domu mam deskę przyczepioną do drewniane ramu, tak sobie zrobiłem płytę przed 3 laty s farbou "Black Widow". W tej chwili mam nieco lżejszą drewniane ramkę i działa ona bardzo dobrze. Materiał kupiłem na ramke w OBI. - I czarna ramka wokół ekranu to jest PVC profil Arbiton LK czarny https://www.floorwood.cz/profil-univerzalni-arbiton-lk-cerny/ 16 minut temu, hubio napisał: Temat o ekranach jest na pewno bardzo ciekawy i przydatny dla wielu osób, ale ponieważ to jest dosyć szerokie zagadnienie proponuję założyć nowy temat dotyczący użytkowania i budowania ekranów (możne riddle poprosić moderatora o przeniesienie postów dotyczących tego zagadnienia do nowego wątku), a w tym wątku trzymać się codziennego użytkowania Epsona 7300/9300 bo wejdzie ktoś kto chce poczytać o Epsonie, a będzie miał 3 strony o budowie ekranu... Na szybko sprawdziłem update do 11 i jak pisaliście - HDR jest znacznie jaśniejszy, wyraźniejszy, ale sama procedura update przedpotopowa - WTF :)- jedną ręką trzymać przycisk włączania, a 2 podpinać kabelek do prądu ? To już z pozycji ustawień nie można zrobić ? Zresztą w sprzęcie za 14 tyś zrobić WiFi to też można by było... Napisałem już do niego, ale do tej pory bez odpowiedzi. Na ramie po drugiej stronie mam urządzenie Raspberry PI (1) dla "ambilight hyberion". Kontrole RGB LED Strip o średnicy 8.3m.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 28 Stycznia 2018 Czy okulary 3d muszą byc od epsona czy takie zwykłe do TV czy co dają w kinie wystarczą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach