poke82 0 Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Czy wogule są takie materiały na youtube hdr? Mam jescze jedno pytanko. Mam połączony nvidia shield do modułu wifi, natomiast od modułu wifi idzie hdmi do amplitunera azur 650r który obsługiwał dts-hd z bluray ps3, a teraz pokazuje się na Chwile napis dts-hd po czym trzeszczy i się Zawiesza odtwarzanie. Co to może być? Trzeba nowszy kabel hdmi? Ale z Ps3 chodził. Pomocy. Standardowy dts idzie. Edytowane 29 Grudnia 2017 przez poke82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) co to za wynalazek moduł wifi ? shield ma przeciez wifi wbudowane. Chodzi Ci o splitter HDMI ? Edytowane 29 Grudnia 2017 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) 58 minut temu, szewi napisał: nie jestem pewien czy uruchomisz 4K + HDR z YT. Mi udalo sie na NVS odpalic YT w 4K 12 bit SDR ustawiajac boxa na 24p, aczkolwiek nie szukalem specjalnie zrodel HDR (odpalilem jeden przykladowy filmik 4k jazz on chyba jest w HDR ale glowy nie dam sobie uciąć i na nim mialem ww parametry). @hubio mozesz na Epsonie przez Samunga odpalić YT film "4K jazz" i podać jakie masz parametry ? Czy idzie 4K + HDR w 24p? aha i gratki z powodu zakupu Zajmę się tym wieczorem i napiszę co i jak. Ja swojego czasu na YT szukałem 4k/HDR, ale nic nie znalazłem. To co na YT jest "dostarczone do widza" (już nie będę pisał - kręcone bo będzie znów cały wykład od mojego promotora ) do 30fps szło mi na Samsungu w 4k/12bit. Edytowane 29 Grudnia 2017 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikmax 98 Napisano 29 Grudnia 2017 Tak czytam Wasze mądrości i zastanawiam się, czy oprócz cyferk jeszcze coś oglądacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) 10 minut temu, Tofikmax napisał: Tak czytam Wasze mądrości i zastanawiam się, czy oprócz cyferk jeszcze coś oglądacie ? Nie wiem jak pozostali Amigos, ale ja praktycznie codziennie oglądam jakiś film na tym projektorze. Mam już prawie 200h ze znacznie mniejszym "stażem". Praktycznie każdy film się nadaje, ale na DVD słabo prezentują się filmy gdzie jest dużo jasnych, plenerowych scen i do tego to starsze tytuły. Np. Jaś Fasola Totalny Kataklizm z 1997r ponieważ nie było wiele scen plenerowych w dużym oświetleniu dziennym wypadł standardowo czyli dobrze, ale już "Wakacje Jasia Fasoli" gdzie jest sporo scen plenerowych, jasno oświetlanych wypadł poniżej oczekiwań. Obydwa były w pełnym 16:9 i na DVD. Generalnie jak na razie tylko 2 filmy wypadły słabo... Wszystkie anamorficzne DVD i wszystkie BD, oczywiście UHD to jest rewelacja... Wniosek jaki mi się nasunął po paru miesiącach użytkowania tego projektora jest taki, że świetnie wypadają wszelkie filmy kinowe, kręcone od początku kinowo. Gorzej seriale... i telewizja, ale i w tych wypadkach można oglądać... Edytowane 29 Grudnia 2017 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikmax 98 Napisano 29 Grudnia 2017 Tak czytam Wasze mądrości i zastanawiam się, czy oprócz cyferk jeszcze coś oglądacie ? Po mojemu ze 150 godzin na porównywaniu cyferek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 29 Grudnia 2017 18 minut temu, Tofikmax napisał: Tak czytam Wasze mądrości i zastanawiam się, czy oprócz cyferk jeszcze coś oglądacie ? Po mojemu ze 150 godzin na porównywaniu cyferek tylko cyferki a tak serio to staram sie codziennie wrzucić jakiś film UHD, narazie jeszcze mam zapas na kilka dni: https://images82.fotosik.pl/950/a26e7a091dee6876.jpg Kolekcja Nolana już zamówiona, PE2 w drodze, Valerian gdzies utknął...Bedzie maraton. Lampa w epsonie tania, wiec nie ma co sobie załować 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poke82 0 Napisano 29 Grudnia 2017 2 godziny temu, szewi napisał: co to za wynalazek moduł wifi ? shield ma przeciez wifi wbudowane. Chodzi Ci o splitter HDMI ? Tw9300w ma taka czarna skrzyneczka co ma wejścia i wyjścia hdmi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) 30 minut temu, poke82 napisał: Tw9300w ma taka czarna skrzyneczka co ma wejścia i wyjścia hdmi. aaaa masz wersje W. A NVS obsluguje DTS-HD w ogole ? Zakladam ze ten amplituner nie ma 4k pass through? jak masz ustawiony dzwiek w setupie NVS ? Probowałes na test polaczyc NVS bezposrednio do amplitunera i zobaczyc czy bedzie dzwiek DTS-HD ? Co do tej obslugi DTS-HD nie testowalem tego ale na szybko znalazlem cos takiego: https://forums.geforce.com/default/topic/910410/shield-tv/dts-hd-support-on-the-nvidia-shield/1/ Edytowane 29 Grudnia 2017 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 29 Grudnia 2017 3 godziny temu, poke82 napisał: Czy wogule są takie materiały na youtube hdr? Mam jescze jedno pytanko. Mam połączony nvidia shield do modułu wifi, natomiast od modułu wifi idzie hdmi do amplitunera azur 650r który obsługiwał dts-hd z bluray ps3, a teraz pokazuje się na Chwile napis dts-hd po czym trzeszczy i się Zawiesza odtwarzanie. Co to może być? Trzeba nowszy kabel hdmi? Ale z Ps3 chodził. Pomocy. Standardowy dts idzie. Ja odtwarzam wszystkie materiały przez Kodi Miałem takie problemy jak używałem innych aplikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poke82 0 Napisano 29 Grudnia 2017 6 godzin temu, szewi napisał: aaaa masz wersje W. A NVS obsluguje DTS-HD w ogole ? Zakladam ze ten amplituner nie ma 4k pass through? jak masz ustawiony dzwiek w setupie NVS ? Probowałes na test polaczyc NVS bezposrednio do amplitunera i zobaczyc czy bedzie dzwiek DTS-HD ? Co do tej obslugi DTS-HD nie testowalem tego ale na szybko znalazlem cos takiego: https://forums.geforce.com/default/topic/910410/shield-tv/dts-hd-support-on-the-nvidia-shield/1/ Witam. Ustawiłem rozdzielczość fullhd i jest to samo. Natomiast jak podłączyłem nvidia bezpośrednio do amplitunera azur 650r to jest dźwięk dts hd ma. I co teraz? Prawdopodobnie przystawka wifi z epsona Ingeruje w sygnał i amp sobie nie radzi. Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) 10 godzin temu, szewi napisał: @hubio mozesz na Epsonie przez Samunga odpalić YT film "4K jazz" i podać jakie masz parametry ? Czy idzie 4K + HDR w 24p? 4k jazz było w 60fps co wiadomo nie przejdzie u nas w hdr. Znalazłem za to co innego: Jak widać w 24fps bez problemu idzie 12bitowy kolor i hdr na Samsungu M9500 z YT. Sprawdź na tym materiale. Sorry za kontrast, komórka mi włączyła lampę błyskową. Edytowane 29 Grudnia 2017 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 29 Grudnia 2017 57 minut temu, poke82 napisał: Witam. Ustawiłem rozdzielczość fullhd i jest to samo. Natomiast jak podłączyłem nvidia bezpośrednio do amplitunera azur 650r to jest dźwięk dts hd ma. I co teraz? Prawdopodobnie przystawka wifi z epsona Ingeruje w sygnał i amp sobie nie radzi. Pomocy Ciekawa sprawa sam mam 9300w i Nvidia jak się uporasz z problemem daj znać co było? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Dnia 21/12/2015 o 15:28, janek_pl napisał: Na forum kodi.org pojawiła się wersja testowa wspierająca gęste formaty audio. Osobiście nie testowałem jednak z tego co piszą to jak na wersję testową wszystko gra. DTS - Perfect Dolby Digital AC3 - Perfec True-HD - Perfect DTS-HD Master Audio - Perfect Dolby Atmos - 7.1.4 - Perfect Fajny prezent pod choinkę Dnia 22/12/2015 o 00:38, binary napisał: Pierwsze koty za ploty. Nie jest zle. DTS-MA 5./7.1 i Dolby TruHD 5.1/7.1 bitstreamuje z ISO, m2ts i matroski (rowniez x265).... pod warunkiem, ze jest to 48 kHz *. Materialy probkowane 96 kHz pozostaja nieme, a predkosc wyswietlania video lekko wariuje ( LAN 1 GiB oraz USB 3.0) W przypadku Auro 9.1/11.1/13.1 amplituner wyswietla MPCM. Krotkie proby z plikami zawierajacymi metadate Dolby Atmos (tylko DTS-MA, DD+ nie testowalem) i DTS-X, nie wykazaly generalnych klopotow **, choc uzycie amplitunera bez dekoderow i systemu 5.,1 nie daje pewnosci co do tego, ze jakies kanaly nie zostaly pomieszane, przeklamane albo "odcedzone" (ATMOS), a takie rzeczy zdazaly sie wczesniej niejednokrotnie. Kodi dekoduje FLAC, niestety testowalem jedynie 2.0, bo mi sie zawieruszyly gdzies pliki testowe. Z tego powodu, nie wiem rowniez jak z ciezkim PCM. Jutro wypruje Akire i Bottiego, ale nie spodziewam sie cudow. Przy okazji zapodalem troche muzyki, tej niestety Kodi nie chcial bitstreamowac, a z dekodowaniem jest ten sam problem co w przypadku video (max 48kHz), Nie wsluchiwalem sie zbytnio, ale jakosci to nie ma. Co ciekawe, dekoduje wielokanalowe DSD, ktorych komputer nie chcial mi ruszyc, do MPCM, ale sluchac sie nie tego da. Wyglada na to, ze filmy BD juz mozna odtwarzac, jednak melomani i milosnicy azjatyckiego kina nadal musza czekac. Przy okazji. Nie jest to zaginiony link, o ktorym wspominalem wczesniej, ale i tak warto rzucic okiem: https://forums.geforce.com/default/topic/895245/shield-android-tv/picture-quality-and-color-space-evaluation/ * - DTS 96/24 wydaje sie odtwarzac poprawnie. ** - nie zauwazylem sporadycznych przyciec dzwieku, podczas streamowania BD-ISO, po sieci, jak w poprzednich wersjach Kodi, poke82. Twoje watpliwosci zostaly rozwiane na tym forum 2 lata temu. Znajdziesz 2 lub 3 watki, szczegolowo zajmujace sie dzialaniem NVS. Jak masz problem, czy pytanie odnosnie NVShield, to warto zebys zadal je w stosownym watku (a najlepiej przez zapytaniem go przeczytal), w ktorym znajdziesz opinie zorientowanych osob, a nie przypadkowych lamuchow, ktorzy nie wiedze tego, ze NVS wypluwa HDaudio ( wszystkie bezstratne formaty), NIE ODGRYWA HDR z YT. O tym, ze zawodnicy nie wiedza, ze TW9300w ma bezprzewodowy transmiter ( to juz 3 generacja poczynajac od TW9000w), czy nie moga znalezc klipow 4k HDR na YT tego juz wogole zal komentowac. Lameriada. 23 godziny temu, szewi napisał: aaaa masz wersje W. A NVS obsluguje DTS-HD w ogole ? Zakladam ze ten amplituner nie ma 4k pass through? jak masz ustawiony dzwiek w setupie NVS ? Probowałes na test polaczyc NVS bezposrednio do amplitunera i zobaczyc czy bedzie dzwiek DTS-HD ? Co do tej obslugi DTS-HD nie testowalem tego ale na szybko znalazlem cos takiego: https://forums.geforce.com/default/topic/910410/shield-tv/dts-hd-support-on-the-nvidia-shield/1/ Dnia 29/12/2017 o 12:45, poke82 napisał: Czy wogule są takie materiały na youtube hdr? Mam jescze jedno pytanko. Mam połączony nvidia shield do modułu wifi, natomiast od modułu wifi idzie hdmi do amplitunera azur 650r który obsługiwał dts-hd z bluray ps3, a teraz pokazuje się na Chwile napis dts-hd po czym trzeszczy i się Zawiesza odtwarzanie. Co to może być? Trzeba nowszy kabel hdmi? Ale z Ps3 chodził. Pomocy. Standardowy dts idzie. Dnia 29/12/2017 o 13:40, hubio napisał: Zajmę się tym wieczorem i napiszę co i jak. Ja swojego czasu na YT szukałem 4k/HDR, ale nic nie znalazłem. To co na YT jest "dostarczone do widza" (już nie będę pisał - kręcone bo będzie znów cały wykład od mojego promotora ) do 30fps szło mi na Samsungu w 4k/12bit. Dzisiaj z z nudow przeczytalem sobie ten ostatni i inne zaczepne komentarze. Nie wiem dlaczego sobie na nie pozwalacie. Jestescie trojka przypadkowych kolesi (szewi, hubio, raf), ktorym sie cos wydaje. Tymczasem nie tylko guzik wiecie, ale nie rozumiecie nawet o czym sami piszecie. Radze darowac sobie zaczepki, bo bedzie wstyd. Edytowane 30 Grudnia 2017 przez binary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slash 0 Napisano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Planuję zakup EH-TW9300W :). Czy znacie jakieś pewne miejsce gdzie można go kupić w dobrej cenie?? Edytowane 30 Grudnia 2017 przez slash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 30 Grudnia 2017 6 minut temu, slash napisał: Planuję zakup EH-TW9300W :). Czy znacie jakieś pewne miejsce gdzie można go kupić w dobrej cenie?? Ja dałem 14750zł szukałeś gdzieś można taniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 30 Grudnia 2017 1 godzinę temu, binary napisał: Dzisiaj z z nudow przeczytalem sobie ten ostatni i inne zaczepne komentarze. Nie wiem dlaczego sobie na nie pozwalacie. Jestescie trojka przypadkowych kolesi (szewi, hubio, raf), ktorym sie cos wydaje. Tymczasem nie tylko guzik wiecie, ale nie rozumiecie nawet o czym sami piszecie. Radze darowac sobie zaczepki, bo bedzie wstyd. The best ever Ja pier..... co za koleś. Ja wiem, że nie dorastamy Ci do pięt, ale przynajmniej mamy projektor o którym piszemy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 30 Grudnia 2017 (edytowane) 46 minut temu, hubio napisał: The best ever Ja pier..... co za koleś. Ja wiem, że nie dorastamy Ci do pięt, ale przynajmniej mamy projektor o którym piszemy Hubio Nie przyszlo Ci do glowy, ze moge miec inny, lepszy projektor? Nie dorastasz do piet mojej babci. Ona wie ze video HDR jest na YT i przy okazji nie pozuje na fachowca i rozumie co sie do niej mowi/pisze. Tak ze masz jeszcze szanse sie poprawic, zanim osiagniesz jej wiek. U mnie juz wyczerpales limit szans. OK. Kolejny dodany do shitlisty. Edytowane 30 Grudnia 2017 przez binary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 30 Grudnia 2017 (edytowane) 11 minut temu, binary napisał: Nie przyszlo Ci do glowy, ze moge miec lepszy projektor? Nie dorastasz do piet mojej babci. Ona wie ze video HDR jest na YT. Ale ona przynajmniej nie pozuje na fachowca OK. Kolejny dodany do shitlisty. Człowieczku szukasz zawsze i wszędzie spiny !!! Kiedy pisałem, że nie znalazłem HDR/24fps na YT dotyczyło to CZASU PRZESZŁEGO kiedy miałem na głowie tysiące, innych ważniejszych spraw związanych z projektorem i poświęciłem temu szukaniu wtedy CAŁE 60sek. Napisałem, owszem, że nie znalazłem ( 2 słowa bez żadnego głębszego wyjaśnienia), ale ty już sobie coś ubzdurałeś, że ja mocno szukałem. Po za tym ja wtedy nawet nie miałem playera UHD więc sprawdziłem to na szybko 60 sek. Teraz znalazłem w ciągu minuty... Masz k. jakieś kompleksy ? Masz lepszy - hehe sima 2... na pewno... Czy jak pozuje na fachowca... ??? Kiedy gdzie tak pisałem... Jak się nazywa ten wątek - testy specjalistyczne Epsona 7300/930 CZY Espon TW 7300/9300 w codziennym użytkowaniu ? Masz także problemy ze zrozumieniem języka polskiego ??? Żal mi ciebie... Jutro ostatni dzień roku, życzę ci, żebyś w nowym był szczęśliwszy... Bez odbioru... Proponuję dalsze wpisy tego kolesia TOTALNIE OLEWAĆ ! Edytowane 30 Grudnia 2017 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Hubio szkoda czasu na pana lepszego pewnie poświęca czas rodzinie. Edytowane 30 Grudnia 2017 przez DawidŁ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slash 0 Napisano 30 Grudnia 2017 3 godziny temu, DawidŁ napisał: Ja dałem 14750zł szukałeś gdzieś można taniej? Aktualnie widziałem za ok 15k... Ale wszędzie cena się trzyma tak jak by była odgórnie kontrolowana... Nawet w DDR jest podobna cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 30 Grudnia 2017 Niestety lub stety, projektory trzymają cenę do końca.Chyba że Ci koleś z Irlandii, ten od shitlisty załatwi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 30 Grudnia 2017 InterAlnet tam kupiłem na początku września myśle ze teraz możesz się potargować i mieć taniej niż 14750zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 30 Grudnia 2017 Tak z innej beczki.Wszyscy twierdzą, że od rozdzielczości 4k, ważniejszy jest HDR i szeroka paleta barw.To przecież rozwiązanie jest proste.Włączyć rozdzielczość 1080p i nie trzeba kombinować z bitami i chromą.Wszystko idzie na full. Właśnie obejrzałem tak jeden film i chyba tak jest lepiej.Normalnie hdr na auto bright Digital ciemna, żeby mieć pełną paletę bt2020 z załączonym filtrem i obraz jest całkiem ok, bez kombinacji z ustawieniami. Przecież te filmy fabularne i tak są kręcone kamerami FHD i obrabiane w studiu.Co innego PE2, tam to widać tą rozdzielczość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poke82 0 Napisano 31 Grudnia 2017 Ciekawa sprawa sam mam 9300w i Nvidia jak się uporasz z problemem daj znać co było?Witam. Pomogła wymiana hdmi na najnowszy i dts hd ma idzie. PozdrawiamWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach