Skocz do zawartości
szewi

Epson TW9300 / TW7300 w codziennym użytkowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 19.10.2018 o 19:26, Filutek napisał:

No właśnie to jest "opcja" nr 2 z Riddle.

Projektor z USA opłaca się kupować jedynie z opcją bez cła i Vat.

Więc jest to takie małe ryzyko, że jednak cło dowalą.

Ja się jednak zastanawiam nad problemem degradacji wrażliwych części projektorów,

czyli filtry i "panel" LCD. Która technologia jest bardziej podatna na degradacje,

czy to Epson, czy może JVC? ?

Czesc, gwarancją jest Europejską, dotyczy wszystkich krajów Europejsky.  Nie stosuje się inny opłat cła i vat.  Klient biznesowy jest sprzedawany bez VAT podatku.

http://www3.jvckenwood.com/english/worldmap/europe.html

JVC to inna liga pod względem kontrastu i koloru... ?

W JVC ceny spadły , więc mam coz nieco niższą cenę dla członków hdtvpolska.

Edytowane przez riddle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, riddle napisał:

Czesc, gwarancją jest Europejską, dotyczy wszystkich krajów Europejsky.  Nie stosuje się inny opłat cła i vat.  Klient biznesowy jest sprzedawany bez VAT podatku.

http://www3.jvckenwood.com/english/worldmap/europe.html

JVC to inna liga pod względem kontrastu i koloru... ?

W JVC ceny spadły , więc mam coz nieco niższą cenę dla członków hdtvpolska.

Riddle Przyjacielu, będziemy w kontakcie! :)

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie przyszła pora na sprzedaż projektora.

Wyprowadzam się do domku w którym nie mam dedykowana pomieszczenia, salon i wielkie okna.

Link do aukcji:

https://allegro.pl/ShowItem2.php/future/?future_item_id=7629223646

Oraz jest u nas na forum sprzedaj. 

Ekran MS 120 cali LED:

https://allegro.pl/ekran-magic-screen-rs-120-cali-led-gwarancja-i7629339653.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Irokez napisał:

Panowie przyszła pora na sprzedaż projektora.

Wyprowadzam się do domku w którym nie mam dedykowana pomieszczenia, salon i wielkie okna.

Link do aukcji:

https://allegro.pl/ShowItem2.php/future/?future_item_id=7629223646

Oraz jest u nas na forum sprzedaj. 

Ekran MS 120 cali LED:

https://allegro.pl/ekran-magic-screen-rs-120-cali-led-gwarancja-i7629339653.html

Cena wywoławcza za Epsona 9300(z przydatkami) jest tylko o 2k mniejsza od ceny nowego 9400 z Niemiec.

Bardzo ciekawe jak to się potoczy? Ja mam już znacznie lepszą propozycję cenową za 9300.:)

Pewnie rybka połknie przynętę(przydatki), pod warunkiem dodatkowego zanęcenia. :P:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dorzuć sobie kalibrację plus ten uchwyt i różnica wyjdzie Ci już 4k :) 

Filutek jak chcesz coś negocjować to priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to bym akurat się nie chwalił kalibracją bo ona jest robiona w specyficznym pomieszczeniu i dotyczy właściwego pomieszczenia. Jeśli się mylę to sprostujcie mnie, ale chyba tak jest.

Co do ceny to za 10k nie wiem czy Ci się uda sprzedać jak z xboxem one są za 11900zł. Po sprzedaży xboxa zostaje nówka za 10 tyś więc cena w jakiej Ty wystawiasz... A i kalibracja nie kosztuje 4000zł tylko z 1000zł góra.

Realnie na szybko sprzedasz za połowę ceny czyli za 5000zł. Jeśli chcesz się bawić to za jakieś 7000zł, ale powyżej tego nie przypuszczam... No, ale zawsze warto marzyć...

W każdym razie gdyby ktokolwiek chciał od Ciebie kupić za te 10tyś to ja z miejsca przebijam i sprzedaję od ręki za 9000zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, user7878 napisał:

@hubio Ty już raz za 8000 sprzedawałeś emoji16.pngemoji16.pngemoji16.png

Hahaha - tak słyszałem już o tym nie raz... :) No właśnie więc z czym do ludzi za 10 tyś... :)  Moje alter ego miało jeszcze taniej.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, hubio napisał:

Ja to bym akurat się nie chwalił kalibracją bo ona jest robiona w specyficznym pomieszczeniu i dotyczy właściwego pomieszczenia. Jeśli się mylę to sprostujcie mnie, ale chyba tak jest.

Co do ceny to za 10k nie wiem czy Ci się uda sprzedać jak z xboxem one są za 11900zł. Po sprzedaży xboxa zostaje nówka za 10 tyś więc cena w jakiej Ty wystawiasz... A i kalibracja nie kosztuje 4000zł tylko z 1000zł góra.

Realnie na szybko sprzedasz za połowę ceny czyli za 5000zł. Jeśli chcesz się bawić to za jakieś 7000zł, ale powyżej tego nie przypuszczam... No, ale zawsze warto marzyć...

W każdym razie gdyby ktokolwiek chciał od Ciebie kupić za te 10tyś to ja z miejsca przebijam i sprzedaję od ręki za 9000zł :)

No więc ja się pisze na te 5 tyś! Czy jest ktoś chętny?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, Filutek napisał:

No więc ja się pisze na te 5 tyś! Czy jest ktoś chętny?:)

Hubio ? ;) sam zasugerowałeś ;)

1 godzinę temu, hubio napisał:

wez przestań w lidlu na wyprzedazy bedzie jeszcze taniej :)

Dnia 21.10.2018 o 00:28, Fanek napisał:

Panowie te rozgrzewanie Epsona czasami jak się włacza doszliście w końcu o co chodzi?
To jest jakaś opcja która można wyłączyć czy tak po prostu ma być? :)

Mysle ze tak ma byc. Taki chłodek dla lampy na start ;) ale jest to raz na kilka wlaczeń.

Edytowane przez szewi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, konkretna propozycja!

Kto się zdecyduje na 7 tys. za używany Epson 9300,

ta propozycja ma ograniczone ramy czasowe! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie proponuje jednak kwestie tego typu zalatwiać na priv, bo robi nam sie tutaj bazar :)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, szewi napisał:

Panowie proponuje jednak kwestie tego typu zalatwiać na priv, bo robi nam sie tutaj bazar :)

Albo tutaj:

https://hdtvpolska.com/forum/forum/45-kupiesprzedamzamienie/

Szewi dlaczego znów usunąłeś sygnaturkę ? Dopiero zacząłem ją rozpracowywać i czytać opisy w necie tych cudeniek co podawałeś... :) A i jak będziesz uzupełniał - koniecznie dopisz ten express do kawy co Ci robi drinki :)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie... :)

No w końcuuuuu podłączyłem sobie netflixa z Panasonica i mam Panowie problem. Może ktoś coś zasugeruje...

Otóż sytuacja wygląda tak - rozdzielczość 4k w ogóle nie działa mi na projektorze... Maksymalnie przepuszcza tylko HD. Tak się dzieje już w momencie przejścia do samego menu Netflixa. Wczoraj w nocy próbowałem chyba wszystkich możliwych ustawień i niestety nic. Nie jest to wina samego netflixa bo na TV działa UHD/4K... Sprawdziłem w menu Amazon prime i na filmach 4k z youtuba i jest ok więc to też nie kwestia samych apek.

Jeśli chodzi o dźwięk Atmosa/DTS i wszystkiego innego niż DD 5.1. nie ma...

Z dobrych wieści jest taka, że jest co prawda tylko HD, ale przepuszcza 12 bitowy kolor w 60 fps. Do tego o czym nie wiedziałem, i nie wiem czy to tylko zasługa Panasonica, czy w ogóle tak jest - jest konwersja SDR - HDR (którą można wyłączyć w opcjach Panasonica), która działa bajecznie... Filmy wyglądają jak rekonstrukcji cyfrowej (i tak są, ale wyglądają jeszcze lepiej :) ) Ponieważ i tak większość filmów jakie chcę obejrzeć jest tylko w HD jakoś strasznie mi to nie przeszkadza, ale było by miło jak by jednak było 4k... Co jeszcze ciekawsze w przypadku HD projektor powinien umożliwić włączenie upłynniacza, a to nie działa...

Na TV wszystko działa w UHD/HDR tak przez Panasonica jak i oczywiście z natywnej apki Samsunga... Tak myślałem, że może coś z hdcp 2.2., ale sprawdziłem i tu jest ok, zresztą jak by nie było to filmy UHD/HDR z płyt by nie chodziły...

Na stronie netflixa wyczytałem, że musi być obsługa 60fps więc może o to chodzi, a jak wiemy projektor nie ma tego, ale z 2 strony nie ma tylko w 12 bitach, a nie w ogóle więc pytanie dlaczego w ogóle nie przepuszcza rozdzielczości UHD.

Co do zawartości Netflixa to tak akurat na miesiąc mi starczy, no może przedłużę na jeszcze jeden jak zaciekawi mnie jakiś serial. Generalnie szału, jak dla mnie nie ma, ale jest kilka filmów o których istnieniu nie wiedziałem, a zapowiadają się fajnie...

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, hubio napisał:

Witam uprzejmie... :)

No w końcuuuuu podłączyłem sobie netflixa z Panasonica i mam Panowie problem. Może ktoś coś zasugeruje...

Witam Pana, drogi Hubio. :)

Ja również miałem dylemat co kupić do odtwarzania wszelkich treści.

Rozważałem nawet OPPO, ale stwierdziłem, że muszę mieć pełną kontrolę

i .......... wybrałem, PC z doskonałą kartą graficzną plus madVR i  DSPlayer 17.6 Krypton.

Właśnie wczoraj instalowałem wszystkie komponenty do PC i oprogramowanie.

Jest sporo zabawy z tym i zanim to wszystko opanuje to kilka dni minie. :)

Ale cieszę się z tego, że będzie mega jakość obrazu,

przy której takie OPPO i cała reszta, będzie pozamiatana! :P:lol:

Edytowane przez Filutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bym na poważnie zainteresował się netflixem to na pewno kupiłbym Apple TV jak koledzy, ale ja to tylko tak testowo narazie... Zastanawiam się jeszcze na Shieldem który by połączył mi obsługę dysków i streaming, może się pobawię jak będę mieć czas za 3 miesiące... Na razie nawet z samej ciekawości zastanawiam się o co chodzi z tym HD z Panasonica...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Tofikmax napisał:

A , za ile masz abonament ? :) 

Teraz za 0zł, okres testowy, ale wykupiony najwyższy za 53zł UHD

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie.

Hubio włącz na sztywno 8 bit sdr i zobacz czy będzie 4k działać na projektorze.

4k 60hz musi być 8bit sdr, żeby poszło na projektorze.

Dlatego ATV 4k jest taki fajny, bo potrafi puścić w 24hz i wtedy jest HDR i 12bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też witam Ciebie raf BARDZO UPRZEJMIE :)

Dzięki za podpowiedź - tak zrobię wieczorkiem. Jak nie pójdzie nawet tak, to moje podejrzenia padają na Onkyo i problem z hdmi... Onkyo było znane z tych problemów. Dlaczego tak podejrzewam ? MAIN+SUB nie działa na projektorze, a powinno... Czasami jak coś nie włączę we właściwej kolejności :) to muszę jeszcze raz zmieniać SUB --->> MAIN ->> SUB żeby pojawił się obraz lub/i dźwięk... Problemem może być to, że TV obsługuje 4:4:4 i 12 bitów a projektor nie i Onkyo się gubi... Tak podejrzewam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no, może być wina Onkyo.

Ja w Marantz problemów nie mam, nawet dostałem odstatnio aktualizacje do Dolby Vision dla modelu z 2015r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszanowanko :)

Hubio masz zlego boxa do Netlfixa - > kup ATV4K :) chyba ze Netflixa zapuszczasz z TV, ale  nie masz wtedy Atmosa.

Biedne to Onkyo u Ciebie, najpierw sie grzeje, a teraz takie numery - bardzo nieładnie z jego strony ... ;)

Edytowane przez szewi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi