Bipo 199 Napisano 24 Września 2018 (edytowane) Raf to slabiutko ja niedługo na swojej lampie dobije do 2tys jak młody pozwoli... ? Edytowane 24 Września 2018 przez Bipo 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 24 Września 2018 Ja mam ok 700 godzin od roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 24 Września 2018 (edytowane) lampa ~500 godzin u mnie. Edytowane 24 Września 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 24 Września 2018 O to słabiutko panowie Lampa kosztuje ok. 500zł więc nie ma co jej oszczędzać Z innej beczki - na iTunes promocja na Blade Runner 2049 - 4k i DV na własność za 19,99 pln !Life - 4k DV i Atmos to samo - 19,99! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 24 Września 2018 (edytowane) 4 minuty temu, user7878 napisał: O to słabiutko panowie Lampa kosztuje ok. 500zł więc nie ma co jej oszczędzać Ale ja nic nie oszczędzam. Codziennie jeden film ok 2 godz i tyle wyszło od roku. I nawet to się zgadza bo dokładnie powinno być 365x2=730 Zresztą zanim kupiłem projektor tak pisałem tutaj i na innym forum, że przeciętnie właśnie tyle powinno wyjść i przewidziałem idealnie zużycie... Pisałem wtedy w sensie, że szybciej się wymieni projektor niż lampę... co też być może się sprawdzi. Projektor to nie telewizor - nie oglądam na nim wiadomości, sportu, filmów dokumentalnych tylko filmy więc bez żadnego oszczędzania oglądam to co chcę... No i na pewno projektor nie chodzi cały dzień, jak w niektórych domach telewizor (nie u mnie)... Edytowane 24 Września 2018 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 24 Września 2018 U mnie od lutego prawie 1000h.Ogladam wszystko jak leci a przede wszystkim filmy i sport. Na iTunes ostatnio dużo ciekawych cen na filmy. Do 20zł i do 30zł przybyło ciekawych pozycji. Do tego Atmos i iTunes extra! Coraz bardziej to iTunes mi się podoba. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 24 Września 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, user7878 napisał: U mnie od lutego prawie 1000h. Ogladam wszystko jak leci a przede wszystkim filmy i sport. Na iTunes ostatnio dużo ciekawych cen na filmy. Do 20zł i do 30zł przybyło ciekawych pozycji. Do tego Atmos i iTunes extra! Coraz bardziej to iTunes mi się podoba. No widzisz ja glownie do home cinema i czasem ps4 pro, bez tv, bo to pochlaniacz czasu. Mala ilosc godzin nie wynika z oszczednosci Jestes chyba jak narazie rekordzistą w ilosci wyswieconych godzin, ale tak jak byla mowa lampy sa b. tanie i teoretycznie powinny na te kilka tys godzin starczyć. Ciekawe kto pierwszy bedzie wymieniać ten powie na ile mu wystarczyła teraz doczytałem ze kolega @Bipo ma prawie 2 tys godzin wyswieconych, bardzo ladny wynik Edytowane 24 Września 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 25 Września 2018 13 godzin temu, user7878 napisał: Na iTunes ostatnio dużo ciekawych cen na filmy. Do 20zł i do 30zł przybyło ciekawych pozycji. Do tego Atmos i iTunes extra! Coraz bardziej to iTunes mi się podoba. Blade'a kupiłem - dzięki Co do innych to przegadałem i miałem nawet coś powybierane, ale okazało się, że niektóre są dostępne na Netflixsie. Więc musze porównać teraz, a jak będzie fajne to dopiero kupować 12 godzin temu, szewi napisał: No widzisz ja glownie do home cinema i czasem ps4 pro, bez tv, bo to pochlaniacz czasu. A u mnie godzinowo to chyba na równo wyjdzie home cinema i PS4. Najpierw obejrzymy z żoną jakiś filmik, a potem posiedzę w nocy przy CoD'dzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olgierdowyy 0 Napisano 25 Września 2018 wracajac do tw7400 juz go zamawiać miałem ale nadal dylemat... bo moze bym dopłacił do 9300... pytanie czy mogli w serii 7400 zmienic cos z optyka ze obraz np byłby ostrzejszy oraz lepsza obsługa hdr niz na 9300... co do kontrastu i czerni wiem ze 9300 bedzie lepszy niz 7400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 25 Września 2018 2 godziny temu, Olgierdowyy napisał: wracajac do tw7400 juz go zamawiać miałem ale nadal dylemat... bo moze bym dopłacił do 9300... pytanie czy mogli w serii 7400 zmienic cos z optyka ze obraz np byłby ostrzejszy oraz lepsza obsługa hdr niz na 9300... co do kontrastu i czerni wiem ze 9300 bedzie lepszy niz 7400 Szczerze mówiąc i z tym chyba się zgodzą i szewi i raf to jeśli cena za 7400=9300 to bez najmniejszego wahania brałbym 9300 bo w 7400 oprócz znaczka to chyba nic więcej nie ma niż w 7300 o czym pisaliśmy parę stron wcześniej... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 25 Września 2018 7400 nalezy raczej rozpatrywac w kategorii ulepszeń w stosunku do 7300 a nie do modelu wyzszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 25 Września 2018 No cena 7400 raczej nie równa się cenie 9300.Bo kolega pisze o "dopłacie".Ale po co 7400 jak tam nic nie ulepszyli, tylko cena wyższa. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek301 0 Napisano 25 Września 2018 2 godziny temu, szewi napisał: 7400 nalezy raczej rozpatrywac w kategorii ulepszeń w stosunku do 7300 a nie do modelu wyzszego. Nie jestem pewien, czy przypadkiem 7400 nie będzie miał lepszego "procesora obrazu" w stosunku do 9300. No i druga sprawa, technika "przesuwania pikseli" ma być w 7400 i 9400, nowej generacji, czyli w domyśle lepsza. Oczywiście dopiero bezpośrednie porównanie obrazu 7400 i 9300 da wiarygodne dowody. Dlatego jak to nazwiemy, ulepszeniem, nową generacją, to mniej istotna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 25 Września 2018 (edytowane) Ma ten sam panel LCD, ta sama technologia 4K Eshift. Moim zdaniem TW9400 ma część innowacji, ale porównuje s JVC ? . Heimkino zrobił zniżkę u JVC 1500 EURO ? Edytowane 25 Września 2018 przez riddle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 25 Września 2018 A ja myślę, że tam nie ma nic lepszego. A już na pewno nie lepszego niż w tw9300.Jak Szewi napisał. Jak porównywać, to 7300vs7400 a 9300vs 9400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 25 Września 2018 (edytowane) Otrzymaliśmy już informacje z JVC o planowanych zniżkach. Cała sytuacja dla EPSON nie wygląda zbyt różowo., Nowy JVC RS440 13,5k PLN Edytowane 25 Września 2018 przez riddle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 25 Września 2018 O i jeszcze obniżka JVC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek301 0 Napisano 25 Września 2018 10 minut temu, riddle napisał: Otrzymaliśmy już informacje z JVC o planowanych zniżkach. Cała sytuacja dla EPSON nie wygląda zbyt różowo., Nowy JVC RS440 13,5k PLN Bracie Riddle miło Ciebie widzieć! ? Jak masz JVC to wiadomo co będzie lepsze a co gorszew stosunku do TW9400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 25 Września 2018 (edytowane) tez gdzieś czytałem ze ma byc poprawiony eshift w Epsonach, ale nie moge teraz znalezc gdzie to bylo. Edytowane 25 Września 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 25 Września 2018 (edytowane) Mam znajomego, który pracuje w Epson, i następna generacja powinna mieć lepsze panele LCD, ale to pokolenie ma tylko kosmetykie ? i to wielka szkoda. Są technologiami, których nie można porównać co pod względem jakości obrazu. Z tego segmentu jest tu tylko SONY, ale nie obniżyło drastycznie ceny tak jak JVC. Mówiąc, że Eshift-4 LCD jest lepszy niż Eshift-5 LCOS jest głupost. Tylko gdy Epson może wygrać, jest cena i będzie musiała pójść o wiele mniej niz teraz i to co jest dobre dla wszystkich, którzy chcą kupić TW9400 Edytowane 25 Września 2018 przez riddle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 25 Września 2018 (edytowane) rzadko spotykana sytuacja, ale sytuacja odwrotna zamiany JVC na Epsona lub posiadanie obu i kilka spostrzeżeń: https://www.avsforum.com/forum/68-digital-projectors-under-3-000-usd-msrp/2938440-epson-5040ub-vs-jvc-dla-x590rb-given-media-room-specs.html Riddle, Epson ma caly czas kilka asów w rekawie. Nie zapominaj, ze jest dużo jasniejszy do ogladania np w salonie jesli ktos lubi ogladac przy swietle czy np korzysta z prjektora tez do TV. JVC wg mnie jest jednak niedościgniony do filmów / kina w przystosowanym pomieszczeniu. Gry tez swietnie na nim chodzą z pelnym HDMI. Edytowane 25 Września 2018 przez szewi 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 25 Września 2018 ja Witam chtial bych sie o coz zapitac... Moge sobie zamienic projektor Epson TW9300W za JVC x5900, czi po kalibracii bendzie x5900 lepsi jak z kalibrowany TV9300W? Wydaje sie mi zie JVC niema takie wielkie ANSI jak Epson 2500 vs 1800. i Ja niemam specialny pokoj... SkalibrujTV.pl Tak, będzie duża różnica na korzyść Nie będzie ciemniejszy. W tescie różnica była poniżej 10%. To tylko marketingowe obietnice te 2500 lumenów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 25 Września 2018 (edytowane) @riddlecytaty z testów jasności po kalibracji: JVC RS540: zoom 2.0x (najbliżej ekranu): 940 lm (ECO) / 1 300 lm (High)Źródło: https://hdtvpolska.com/jvc-dla-rs540-test-projektora-4k-na-2018-z-eshift-5-ultra-hd-i-hdr/ Epson TW9300: zoom 2.1x (najbliżej ekranu): 1300 Lumenów (ECO) / 1520 Lumenów (Medium) / 1950 Lumenów (Maximum)Źródło: https://hdtvpolska.com/epson-eh-tw9300w-test-projektora-lcd-4k-ultra-hd/ to jest róznica czy nie ? moze po kalibracji jest ta roznica mniejsza (choć nie każdy robi kalibracje), Na zywo jak widzialem oba to obraz z JVC był ciemniejszy, podobne spostrzezenia miał @Irokez. Edytowane 25 Września 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 25 Września 2018 (edytowane) Ja tam lubię jasny obraz więc Epson byłby lepszy... Tym nie mniej tak na tym forum jak i innych technologię LCOS/SXRD uważa się za najlepszą do projektorów... Oczywiście tyle teoria, szary ekran też miał być lepszy, a nie mogłem patrzeć na szary śnieg... i szczególnie biel białego ekranu doceniłem na filmie Lśnienie; tak więc i wcale to JVC mogło by nie przypaść do gustu; ale... jednak obiektywnie jeśli JVC będzie za 13,5 tyś to zmiecie Epsony i Sony z powierzchni ziemi... Edytowane 25 Września 2018 przez hubio 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 25 Września 2018 tak kalibracja jest ważna, jest modyfikowana gama atd... podstawowa kalibracja za pomocą senzora u JVC https://calman.spectracal.com/autocal.html https://www3.jvckenwood.com/english/download/dla-x95r_x75r_xc7800r_rs66_rs56_calibrationsoft.html senzor Spider 5 express https://www.amazon.de/datacolor-S5X100-Datacolor-Spyder-EXPRESS/dp/B00UBSL2TO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1537901809&sr=8-1&keywords=spider+5+express Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach