Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED C7 Test - płaski OLED Ultra HD 2017 (OLED55C7V)

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, Subman napisał:

@lonxx26

Bardzo fajna recenzja. Odnośnie kalibracji to sprawdź te nie szukałeś zbyt głęboko - musisz znaleźć ustawienia podane chociażby na tym zdjęciu: http://i.rtings.com/images/reviews/c7/c7-config-15-medium.jpg

Bylem juz wszedzie  w menu, wszedzie to samo. Czyli nic :(

Jak zmienie na metode 20 punktow, to otwiera sie wiecej ustawien(bez ustawien).

Mam jedno pytanko. Mianowicie po kalibracji tv wrocil z menu angielskim, i ja pierwsze co zrobilem to zmienilem jezyk menu na pl . Czy to moglo skasowac ustawienia?

Sam, z siebie zrobilem tescik i ustawilem jakies ustawienie koloru w balansie bieli i zminilem jezyk menu na inny i z powrotem, i to ustawienie sie nie wyzerowalo. Wiec juz chyba sam sobie odpowiedzialem. Chyba ze mialem niefart:(

image1 (1).jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ot urok kalibracji sklepowych. Ale mogło być gorzej, mogłeś dostać ustawienia z innego telewizora, które popsułyby obraz doszczętnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lonxx26

Wygląda tak, jakby TV nie został skalibrowany. Raport powinien też zawierać kopię ustawień po kalibracji.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za ocene sytuacji. Jutro dzwonie do sklepu, zobaczymy co powiedza. Alternatywy nie mam. 

Jezeli chodzi o wykres Gammy po kalibracji, nie wyglada on dziwnie?

Uten navn.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak szczerze to bardziej zastanawiający jest ten raport sprzed kalibracji. Z tego co pamiętam to tu w teście najlepszy tryb fabryczny był akceptowalny, a w tym raporcie są kosmiczne odchyłki od wszystkich parametrów. Tak jakby specjalnie popsuli parametry przed.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może sie wygłupie ale nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Czy ten TV można powiesić na uchwycie ściennym? Jeżeli tak to co ze stopką? Jest demontowalna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, można go powiesić na uchwycie, który jest zgodny z VESA 300x200 - ja mam zresztą zawieszonego C7 na ścianie. Telewizor w pudle nie ma zainstalowanej podstawki, więc możesz go od razu powiesić.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Właśnie dotarł do mnie c7v po kalibracji i mam kilka pytań...

1. Jak skorzystać z promocji netflix 3 miesiące, Xbox i ew jakie jescze są?
2. Czy po kalibracji jeżeli zmienię tryb to on oczywiście nie wraca do fabrycznych ustawień? Po wyłączeniu i włączeniu tv jaki tryb obrazu zostaje zapamiętany? Ostatni użyty?
3. Serwer dlna dla tego lg... Mam serviioo i ums i... Niektórych plików tv nie czyta.. Być może to wina pliku, ale może ktoś ma sprawdzony prosty serwer dlna dla lg? Podobno jest jakaś aplikacja na Windows od lg która pozwala na streaming...

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekran?  Raczej na sucho...

Na mokro nie miałem odwagi jeszcze czyscić....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czyszczę takimi jednorazowymi ściereczkami Reinston z celulozy, nasączone specjalnym płynem, oczywiście bezakholowym. Jest wyraźna informacja, że moża czyścić ekrany LCD, OLED i plazmy.

2 godziny temu, zejnowski napisał:

1. Jak skorzystać z promocji netflix 3 miesiące, Xbox i ew jakie jescze są?
2. Czy po kalibracji jeżeli zmienię tryb to on oczywiście nie wraca do fabrycznych ustawień? Po wyłączeniu i włączeniu tv jaki tryb obrazu zostaje zapamiętany? Ostatni użyty?
3. Serwer dlna dla tego lg... Mam serviioo i ums i... Niektórych plików tv nie czyta.. Być może to wina pliku, ale może ktoś ma sprawdzony prosty serwer dlna dla lg? Podobno jest jakaś aplikacja na Windows od lg która pozwala na streaming...

ad. 1 Jak uruchomisz głowny ekran tam gdzie aplikacje można różne wybrać to powinienieś zobaczyć ekran z promocją Netflixa. Mi też to chwilę zajęło zanim znalazłem :)

ad. 3 DLNA na Windowsach 10 z poziomu Windows Media Player działa bez zarzutu. Nie potrzeba żadnej specjalnej aplikacji.

Edytowane przez Subman
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja czyszczę takimi jednorazowymi ściereczkami Reinston z celulozy, nasączone specjalnym płynem, oczywiście bezakholowym. Jest wyraźna informacja, że moża czyścić ekrany LCD, OLED i plazmy.
ad. 1 Jak uruchomisz głowny ekran tam gdzie aplikacje można różne wybrać to powinienieś zobaczyć ekran z promocją Netflixa. Mi też to chwilę zajęło zanim znalazłem
ad. 3 DLNA na Windowsach 10 z poziomu Windows Media Player działa bez zarzutu. Nie potrzeba żadnej specjalnej aplikacji.
Hmm który główny ekran? Znaleźć nadal nie mogę.

Jak skonfigurować Windows media Player tego nie wiem, ale się dowiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, zejnowski napisał:

Hmm który główny ekran? Znaleźć nadal nie mogę.

Przycisk recents i chyba mi się to pojawiło w mojej treści.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przycisk recents i chyba mi się to pojawiło w mojej treści.
No to ja tego nie mam. Pojawia się yt.. A jak klikne dodaj treści to pojawia się wyszukiwarka yt.... Bez sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, zejnowski napisał:

No to ja tego nie mam. Pojawia się yt.. A jak klikne dodaj treści to pojawia się wyszukiwarka yt.... Bez sensu.

Dobrze poszukaj - musi być: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/promocja-netflix-za-darmo-zakup-telewizora-lg-4k

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upps, faktycznie, no to zonk :blink:

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy u kogoś z posiadaczy wystąpił problem z prędkością internetu przy WiFi 5,0 Ghz? Po zalogowaniu się do sieci 5,0 prędkości mam następujące:

Pobieranie: 1,0 mb/s Wysyłanie: 0,8 mb/s  a przy sieci 2,4 Ghz Pobieranie: 25,0 Mb/s Wysyłanie: 20,0 mb/s (czyli w normie)

Na innych urządzenia sieć 5,0 Ghz działa prawidłowo i łapie pełną prędkość łącza 250/20 mb/s.

Czy istnieje możliwość iż karta sieciowa w TV ma problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema.

Mam oleda 65c6 i proponują mi wymianę matrycy bądź wymianę na 65c7. Wiem ze w c7 nie ma 3d co na pewno jest dla mnie -. Czy jakosc obrazu sporo się poprawiła względem c6?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakość obrazu będzie lepsza na C7. A co się stało z C6 ? Wypalił się ?

• Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakość obrazu będzie lepsza na C7. A co się stało z C6 ? Wypalił się ?
Nie, w rogu po prawej stronie z 20 pikseli świeciło tylko na żółto.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do uzytkownikow ktorzy mieli taki sam lub podobny dylemat jak ja i rowniez do szanownej refakcji: czy oplaca zmieniac plazme Panasonica vt50 50 cali na oleda LG c7v 55 cali? Jakie porownanie bedzie wzgledem jakosci obrazu bo 5 cali to za duzo chyba nie da do wrazen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ci plazma dobrze świeci to nie zmieniaj, chyba że na 65" lub chyba że bardzo potrzebujesz 4K/HDR już teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi