Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj w nocy robiłem testy 

Netflix 4k .Youtube 4k Jakość obrazu rewelacja .Jako że jestem graczem sprawdziłem parę gier .Wybrałem Batman...i kopara mi spadła do ziemi,poziom szczegółów i czerń zrywa beret,właśnie takie ciemne gry gdzie jest dużo czerni pokazują potęgę technologii Oled .

Remaster The Last of Us ,Uncharted 4 wyglądają niesamowicie .

Jak dla mnie po zakupie Oled (Gdy wreszcie trafiłem na dobry egzemplarz)  nigdy już nie kupił bym telewizora LCD. Przepaść jest ogromna .Gra  wręcz wylewa się z ekranu oceniając szczegółami. 

• Lubię 2
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sojer2005

Tak jak napisał Damiano85 - plansza zupełnie w normie, może nawet trochę powyżej normy.

• Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na jakich ustawieniach ta plansza? Bo na różnych ustawieniach ona będzie wyglądać za każdym razem inaczej.

Dla porównania moja na ustawieniach ISF Dark Oled light 60 Contrast 80Msdyn8Ng.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, Yoszek napisał:

Ale na jakich ustawieniach ta plansza? Bo na różnych ustawieniach ona będzie wyglądać za każdym razem inaczej.

Dla porównania moja na ustawieniach ISF Dark Oled light 60 Contrast 80Msdyn8Ng.jpg

Może zależeć od ustawień TV, napewno zależy od tego jak zdjęcie zostało zrobione i tak dalej. Dlatego takie porównania mimo wszystko uważam za bezsensowne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Yoszek napisał:

Dla porównania moja na ustawieniach ISF Dark Oled light 60 Contrast 80

Moje ustawienia: Technicolor, kontrast 85, OLED light 50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Yoszek

Ja robiłem plansze na ISF Dark co jest tożsame z Technicolor. Twoja plansza też w normie. Zresztą najważniejsze jest to, czy widzisz ten banding podczas oglądania.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, cureman napisał:

Wczoraj w nocy robiłem testy 

Netflix 4k .Youtube 4k Jakość obrazu rewelacja .Jako że jestem graczem sprawdziłem parę gier .Wybrałem Batman...i kopara mi spadła do ziemi,poziom szczegółów i czerń zrywa beret,właśnie takie ciemne gry gdzie jest dużo czerni pokazują potęgę technologii Oled .

Remaster The Last of Us ,Uncharted 4 wyglądają niesamowicie .

Jak dla mnie po zakupie Oled (Gdy wreszcie trafiłem na dobry egzemplarz)  nigdy już nie kupił bym telewizora LCD. Przepaść jest ogromna .Gra  wręcz wylewa się z ekranu oceniając szczegółami. 

Witam.

Cieszę się :-), że w końcu trafiłeś na dobry egzemplarz. Mi "udało" się za pierwszym razem. Nie gram , ale Twoja opinie potwierdzam. :-) 

Dodam, że w nasłonecznionym pokoju nie ma  potrzeby zasłaniania okien. 

Jak dla mnie świetny zakup.

Pytanko.

Może Ktoś wie jaki dekoder sat wybrać dla 4K ultrabox+, od NC+, aby móc sterować nim za pomoc pilota od tego tv ?

Edytowane przez Gatar
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

A ja z "innej beczki" . Na moim 55B7V  z tyłu ekranu telewizora jest przyklejona folia. Pytanie do kolegów: zrywamy, czy nie? Dodam, że w tej kwestii w pomocy technicznej LG, nie uzyskałem odpowiedzi (twierdzą, że żadnej folii nie ma).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zerwij, kiedyś na tych foliach była nawet naklejka żeby ją usunąć przed użytkowaniem.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, kKadajo napisał:

Zerwij, kiedyś na tych foliach była nawet naklejka żeby ją usunąć przed użytkowaniem.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Właśnie się zastanawiałem, czemu ona ma służyć, bo jest tak solidnie przyklejona i spasowana. Dzięki za szybką odpowiedź - zrywam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@skierman5
Ta folia po to jest, abyś nie zwracał OLEDa, bo ma ryski z tyłu :) Napisz jak się sprawuje nowy telewizor. Chyba nie musiałeś go wymieniać, jak co niektórzy ? 

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Subman napisał:

@skierman5
Ta folia po to jest, abyś nie zwracał OLEDa, bo ma ryski z tyłu :) Napisz jak się sprawuje nowy telewizor. Chyba nie musiałeś go wymieniać, jak co niektórzy ? 

Dzięki za odpowiedź dotyczące kwestii folii. Telewizor użytkuję ok. 1,5 miesiąca. Jestem bardzo zadowolony, obraz "żyleta", nie mam najmniejszych problemów (jak na razie).

Sprostowanie 2,5 miesiąca.

Edytowane przez skierman5
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzcie mi czemu na netfixie filmy lecą z paskami u góry i dołu ekranu ? nie da się tego rozciągnąć na cały ?? bo słyszałem ,żeby unikać takich panoram. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz się czego obawiać. Nikomu jeszcze nie wypalił się żaden OLED od czarnych pasów.

Edytowane przez Subman
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko czy jest możliwe aby w najbliższym czasie w Polsce były takie ceny jak u zachodnich sąsiadów. A mianowicie znajomy kupił na Black friday 2 szt 65 b7 w cenie 4444 euro .

A 55 były w cenie 1250 za szt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@przemodd

Realnie nie ma szans. U nas nawet Lidl ma ceny wyższe niż w Niemczech (za to samo). :)

I nawet pomimo tego że większość OLEDów jest składana w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, przemodd napisał:

Mam pytanko czy jest możliwe aby w najbliższym czasie w Polsce były takie ceny jak u zachodnich sąsiadów. A mianowicie znajomy kupił na Black friday 2 szt 65 b7 w cenie 4444 euro .

Ja kupiłem tydzień temu w poniedziałek w mediamarkt Neumarkt za 1499€ , czekałem od sierpnia w tedy był za 2300€

DDBA7AF0-B58F-4BD3-BE08-1B9D496EA70D.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,  po podłączeniu B7 do dekodera mediabox nc+ nie działa mi dźwięk po włączeniu funkcji hdmi ultra hd deep colour. Coś źle podłączam czy ten typ dekodera tak ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, MediaN1906 napisał:

powiedzcie mi czemu na netfixie filmy lecą z paskami u góry i dołu ekranu ? nie da się tego rozciągnąć na cały ?? bo słyszałem ,żeby unikać takich panoram. 

Twoje obawy są zupełnie nie uzasadnienie. Ja przez pierwszy miesiąc oglądałem niemal wyłącznie filmy z pasami. Żadnych śladów po pasach nie było. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, zbycho45 napisał:

Witam,  po podłączeniu B7 do dekodera mediabox nc+ nie działa mi dźwięk po włączeniu funkcji hdmi ultra hd deep colour. Coś źle podłączam czy ten typ dekodera tak ma?

W  TV w ustawieniach dźwięku zmień wyjście audio.

1 godzinę temu, przemodd napisał:

Sorry ale piszesz bzdury bo 55 cali b7d było za 1499euro Saturn, amazon ,media Markt. Normalna cena 1799e.

65 cali było za 2299e.Mieszkam w Niemczech ,nie ładnie kłamać! 

Edytowane przez cureman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie takie za[beeep]iste telewizory o których marzy nie jeden a ..... nad planszą zamiast oglądać filmy i cieszyć się jakością. Masakra. To chyba trzeba iść już do lekarza. 

• Lubię 1
  • Dzięki 1
  • Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, cureman napisał:

W  TV w ustawieniach dźwięku zmień wyjście audio.

Próbowałem praktycznie każde i na żadnym nie mam dźwięku. Myślę że jednak problem to dekoder.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi