Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

Zgłoś do LG, nic to nie kosztuje, a nuż, widelec wymienią matrycę...

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Nygus napisał:

Czyli wiesz ze można tam cos zainstalować to i tak dużo... A gry na PS4 to są na jakich płytach? CD?? Chodnikowych?? Najbardziej  to Ty jesteś śmieszny, pokazałeś to poprzez nieznajomość tematu, brak podstawowej wiedzy, próbę obrażania innych. 

Wystarczy już dla mnie to EOT, mimo ze Tobie brakuje i to dużo, a najbardziej to polecam zapoznać się z takim zwrotem; " Przepraszam, pomyliłem się, nie wiedziałem".

Już widze ciągniesz temat . Z całym szacunkiem ale , odpowiadałem również na obrazę z Twojej strony także nie czuje tutaj swojej całkowitej winy . Bynajmniej dowiedziałem się czegoś nowego o swoim ps4 zakup bluray to bardzo duża funkcjonalność . Ok dzieki i bez odbioru .

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie, stało się i mi. Wypalony żółty kolor, szczególnie kropka szukaj z prawego dolnego rogu w aplikacji YouTube
Dodatkowo po ostatnim zwiększonym oglądaniu TVN24 z okazji epidemii widać że w krok za kropką pojawiły się pasy poziome - odpowiedniki dolnej belki tekstowej  żółtej.
Widać to mocno na planszach testowych czerwonej i magenta (fiolet/róż).
Wszystko się po 2 latach pojawiło, po gwarancji. Poprzednio miałem plazmę przez 11 lat, dbałem o przełączanie kanałów, nie oglądanie niczego ze statycznymi obrazami nic takiego mi się nie zdarzyło.
Z youtuba to chyba prostokąt żółty nie kropka? Napisz jak często korzystasz z youtuba i po jakim czasie używania tv ten prostokąt zaczął się wypalać? Oraz co ważne na jakiej jasności panelu oled korzystasz z youtuba. Obawiam się tego wypalenia u siebie a dużo korzystam z youtuba, ale z jasności zjechałem maksymalnie na 10-8.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie, stało się i mi. Wypalony żółty kolor, szczególnie kropka szukaj z prawego dolnego rogu w aplikacji YouTube
Dodatkowo po ostatnim zwiększonym oglądaniu TVN24 z okazji epidemii widać że w krok za kropką pojawiły się pasy poziome - odpowiedniki dolnej belki tekstowej  żółtej.
Widać to mocno na planszach testowych czerwonej i magenta (fiolet/róż).
Wszystko się po 2 latach pojawiło, po gwarancji. Poprzednio miałem plazmę przez 11 lat, dbałem o przełączanie kanałów, nie oglądanie niczego ze statycznymi obrazami nic takiego mi się nie zdarzyło.
Robiłeś ręczne odświeżanie pikseli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasność OLED 50% maks. Jasność podobnie. YouTube dużo używam, ale w większości oglądam nie menu przeglądam. Szok że TV oglądam mało, a jak już to żona te kanały z gotowaniem i remontami na czas. TVN24 malutko. 

Dopiero teraz zauważyłem co się dzieje. Jak już pisałem przyzwyczaiłem się do używania wypalającej się plazmy przez 11 lat oraz ustawienia ekranu 

PS. Rzeczywiście wypaliło mi prostokącik.

Edytowane przez Wacek_Z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasność OLED 50% maks. Jasność podobnie. YouTube dużo używam, ale w większości oglądam nie menu przeglądam. Szok że TV oglądam mało, a jak już to żona te kanały z gotowaniem i remontami na czas. TVN24 malutko. 
Dopiero teraz zauważyłem co się dzieje. Jak już pisałem przyzwyczaiłem się do używania wypalającej się plazmy przez 11 lat oraz ustawienia ekranu 

PS. Rzeczywiście wypaliło mi prostokącik.
50% to sporo, mnie wystarczy w okolicach 30%

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi nie wystarczy. Tv przy tych wartościach zupełnie traci walory.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Wacek_Z napisał:

Mi nie wystarczy. Tv przy tych wartościach zupełnie traci walory.

Zapytam raz jeszcze. Wykonywałeś ręczne odświeżanie pikseli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ma od dwóch lat normalna telewizja czy Youtube oświetlenie Oled 45, a jasność na 50. Od prawie dwóch lat po profesjonalnej kalibracji. A przy HDR 100 na 50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz na kwartał robię to odświeżanie. Mniej więcej.
Takie pytanie, czy też tak macie że jak wyłączanie telewizor to on wydaje takie "pyknięcie" wyłączania po kilku minutach?

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Takie pytanie, czy też tak macie że jak wyłączanie telewizor to on wydaje takie "pyknięcie" wyłączania po kilku minutach?

No dobra a te wypalenia które Ci się pojawiły normalnie są widoczne podczas oglądania? Czy tylko na planszach testowych? Mógł byś wrzucić jakiś foto pokazujące skalę tego wypalenia?
Tak z tym pyknięciem jest tak że jak telewizor chodzi powyżej 4h to robi to krótkie skanowanie więc po wyłączeniu tv z pilota dopiero po kilku minutach jest pyknięcie czyli rzeczywiste wyłączenie tv. Jak jest poniżej 4h od ostatniego skanowania pyknięcie masz odrazu po wyłączeniu bo nie skanuje.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zrób teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem i teraz, to nic nie pomaga.

Słabo widać na tych zdjęciach, te cienie po lewej to jakiś problem fotografowania.fb48e555214f3e82f697564c81c2cb10.jpgad3f9a038feef024e2fee1f81a80179c.jpg

Te wypalenia bywają widoczne, żona mnie o nich poinformowała. Zauważyła na którejś z czołówek reklamowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypaleń matrycy nie da się usunąć odświeżaniem pikseli, wypalone piksele to po prostu diody OLED danego koloru, które się zużyły i nie da się ich naprawić w żaden sposób. Telewizor na śmietnik z takimi wypaleniami się nadaje, póki LG nie będzie dawała minimum 5 lat gwarancji na matryce w OLED nie opłaca się kupować tych telewizorów chyba że ktoś ma 13tysięcy do wyrzucenia co 2 lata buhaha.

• Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wypaleń matrycy nie da się usunąć odświeżaniem pikseli, wypalone piksele to po prostu diody OLED danego koloru, które się zużyły i nie da się ich naprawić w żaden sposób. Telewizor na śmietnik z takimi wypaleniami się nadaje, póki LG nie będzie dawała minimum 5 lat gwarancji na matryce w OLED nie opłaca się kupować tych telewizorów chyba że ktoś ma 13tysięcy do wyrzucenia co 2 lata buhaha.
Ja kupiłem za 6, TV zakładam że bezproblemowo jeszcze że 2 lata będę używał tak że nie ma wiekszej tragedii.

Odświeżanie pikseli jak piszesz, nic nie pomoże. Podejrzewam że może dopala to te lepiej działające wy wyrównać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mnie wymienili na nowy po dwóch latach, nowy na gwarancji 24m-ce, zapłaciłem 2 lata temu 6300 za 55", a teraz dostałem 65" warte 7500, nadal "buahaha"?

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dwóch latach, czyli po gwarancji? Wewnętrzny cebulak we mnie zaczyna się cieszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po dwóch latach, czyli po gwarancji? Wewnętrzny cebulak we mnie zaczyna się cieszyć.

Tak, po dwóch latach, ponieważ wcześniej wymienili matrycę, która dostała 24m-ce gwarancji, po czym po roku wypaliły się pixele, a LG dało nowy TV. W sumie to start używałem 2 lata i jeden miesiąc... Teraz nowy ma kolejne 24m-ce gwarancji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym kupił nowy samochód i w ciągu dwóch lat raz by w nim wymieniali silnik a później okazało się ze cały jest do wymiany to bym się śmiał i nazywał go właśnie szrotem. To pokazuje jaką cudowna technologia OLED. Jeden się załapie na awarie w czasie gwarancji, a 20 innych się nie załapie i kupujcie nowego oleda za 13 tysięcy no dawać pieniążki LG buahaha. Wstyd się przyznawać do zakupów czegoś co w ciągu 2 lat było wymieniane 2 razy, teraz będziesz miał awarie tuż po okresie gwarancji i tego ci życzę takiego mocnego wypalenia jak poniżej.

IMG_20191223_161952.jpg

Edytowane przez Brudziszewski
  • Plusik 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak bez nowych filmów . Jasne ja w czasie pandemii nadrabiam zaległości. I szukam ciekawej alternatywy dla zalukaj dlatego pytam .
Zalukaj ma teraz po .vip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, surfer30 napisał:
W dniu 8.04.2020 o 07:08, Damianos19932 napisał:
Tak bez nowych filmów . Jasne ja w czasie pandemii nadrabiam zaległości. I szukam ciekawej alternatywy dla zalukaj dlatego pytam .

Zalukaj ma teraz po .vip

Dziekuje dobry człowieku , właśnie ogarniam sobie ten serwisik. Wszystko okej z nim, korzystasz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziekuje dobry człowieku , właśnie ogarniam sobie ten serwisik. Wszystko okej z nim, korzystasz ?
Korzystam od czasu do czasu, oczywiście bez rejestracji. I by było jasne, nawiązując do kilku wypowiedzi wcześniejszych, używam przeglądarki w tv. Więc jej zniknięcie by mnie zabolało. Co do zawartości tego serwisu. Wydaje się że bardzo szybko wchodzą nowości, większość w niezłej jak na serwis internetowy rozdzielczości. Teraz mamy sytuację nadzwyczajną więc czasami u mnie niestety film się zawiesi , bo zbyt wiele osób naraz go ogląda. Zdarzyło no się też chyba 3 razy, że po kilku/kilkunastu minutach film w ogóle się zatrzymał tak jakby nagle zablokowano dostęp.
Jeszcze mały off top. Na Fejsie subskrybuję grupę "dobry film na wieczór" i z niej mam większość informacji o nowościach lub ciekawych filmach (i lokalizacjach, gdzie je można obejrzeć).
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi