maczo33 0 Napisano 6 Kwietnia 2017 Witam, Dawno temu wspomogliście mnie przy zakupie TV, za co jestem Wam dozgonnie wdzięczny, więc i teraz proszę Was forumowiczów o pomoc. Poczytałem, poszukałem i wydaje mi się, że wiem mniej niż na początku poszukiwań... 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? około 40 m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-3 m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? od 2 do 64. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć6. Jak słońce świeci w pokoju ? pokój średnio nasłoneczniony7. Jaki masz obecnie telewizor ? sony 32 cale 8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Internet, odtwarzanie filmów z pendriva9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? kablówka INEA10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? odtwarzacz blu-ray11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? od 2 do 1012. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? mecze piłki nożnej14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? TAK15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami; w dzień tylko weekendy17. Preferencje co do wielkości? brak18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? smużenie, słaba ostrość/jakość obrazu, długie przełączanie pomiędzy programami19. Preferencje co do marki ? BRAK20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? NIE21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 5000 zł 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? raczej tak Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maczo33 0 Napisano 10 Kwietnia 2017 Myślałem o: Samsung UE55KS7000 lub LG 55UF7707 Jakie jeszcze propozycje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 646 Napisano 10 Kwietnia 2017 Witam. Jesli wybierasz UE55KS7000 lub LG 55UF7707 to lepszym wyborem jest LG.Samsung bardzo czesto sie psuje.Kupno samsunga to nie jest dobra decyzja. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maczo33 0 Napisano 10 Kwietnia 2017 Czytałem o awaryjności Samsungów, jednak bardziej mi się podoba ten Samsung niż LG a coś innego godnego polecenia do oglądania meczów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 10 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, grundig napisał: Witam. Jesli wybierasz UE55KS7000 lub LG 55UF7707 to lepszym wyborem jest LG.Samsung bardzo czesto sie psuje.Kupno samsunga to nie jest dobra decyzja. Jeden wart drugiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 10 Kwietnia 2017 2 godziny temu, grundig napisał: Witam. Jesli wybierasz UE55KS7000 lub LG 55UF7707 to lepszym wyborem jest LG.Samsung bardzo czesto sie psuje.Kupno samsunga to nie jest dobra decyzja. A czym efektowniej, przyjemniej i dynamiczniej bedzie mozna jeździć - Alfa Romeo Giulietta (170KM/250Nm) czy Aurisem 1.33(99KM/128Nm) ? 3 godziny temu, maczo33 napisał: Myślałem o: Samsung UE55KS7000 lub LG 55UF7707 Jakie jeszcze propozycje?? A różnice miedzy matrycami VA a IPS kolega zna ? Od tego trzeba zacząć, jest stosowny artykuł w bazie wiedzy, poczytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawkor 17 Napisano 10 Kwietnia 2017 Ja mam model z 2015 roku Samsunga js8500 mam go już 2 rok i za nic nie zamieniłbym go na LG. Ale to tylko moja opinia. Wcześniej miałem Sony x3500 i nie ma porównania do jakości obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m@rio_nwo 5 Napisano 10 Kwietnia 2017 witaj, Generalnie jestem na tym etapie, czyli wyboru mniejszego zła i myślę o 55" KS7000 lub XE9005 sporo poczytałem testów, podzwoniłem, pooglądałem. I dziś jeszcze raz byłem w sklepie i oglądałem te dwa w/w TV tzn różne filmy, programy SD jak i HD i jednak XE9005 wychodzi lepiej - tylko że cena jest wyższa za KS7000 - 4999, a za XE9005 6650 - jako, że to ma być zakup na kilka lat wiec zdecyduje się na SONY. pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maczo33 0 Napisano 18 Kwietnia 2017 Zbliża się dzień zakupu i Samsung wygrywa...Sony niestety sporo przekracza budżet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach