kimimaro09 11 Napisano 27 Marca 2017 Sam w tym miesiącu nabyłem Panasonica TX-58DXM710 i jest to ten sam tv co DX700E tyle że ma nieco inną stopę i jest tylko w media markt i Saturnie. Od 2 tygodni gram na tym tv w zestawie z PS4 Pro i wypada naprawdę świetnie. I od razu powiem nie masz co się bać bo grałem sporo w multi bf1 i fife 17 i nie czuć input laga. W tv wyłączasz wszystkie dopalacze dajesz tryb gry i śmiga jak złoto. Co do równomierności podświetlenia też nie mam zastrzeżeń a czerń jest naprawdę czarna. Jeżeli masz jakieś pytania to pisz śmiało, mogę ci nawet podesłać jakieś zdjęcia czy filmy z tv w akcji choć nie oddadzą one wszystkiego to może ci pomogą w wyborze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Onufrykor[beeep]ała 18 Napisano 27 Marca 2017 (edytowane) 2 godziny temu, Martinn napisał: ooooo! we wszystkich Panasonicach to działa? Swojego 701 jak sprawdzałem w sklepie Euro wg. tej informacji z menu, okazała się "nówka sztuka, nie śmigana" I co najważniejsze bez żadnej wady matrycy. Edytowane 27 Marca 2017 przez Onufrykor[beeep]ała 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinn 0 Napisano 28 Marca 2017 napisz w którym miejscu w menu to się znajduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czesiu89 0 Napisano 28 Marca 2017 (edytowane) W czasie, jak wniosek na PayU jest przetwarzany, kolega podesłał mi takie coś: TCL U58S7806S - http://www.displayspecifications.com/en/model/3abe3d0 Wygląda jak propozycja od kiki-ego, wiem, ale na papierze i cenowo wygląda wyśmienicie. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :)? Dobra, z testu wynika, że szmelc w porównaniu do Panasonica Edytowane 28 Marca 2017 przez czesiu89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 28 Marca 2017 TCL akurat (choć kiki nim handluje) szmelcem nie jest. Tak dobry jak Panasonic naturalnie tez nie jest, ale dla mniej wymagających użytkowników albo chcących zaoszczędzić to nie jest zły pomysł aby go rozważyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Onufrykor[beeep]ała 18 Napisano 28 Marca 2017 (edytowane) 3 godziny temu, Martinn napisał: napisz w którym miejscu w menu to się znajduje. Menu główne--Pomoc--Informacje o systemie. Edytowane 28 Marca 2017 przez Onufrykor[beeep]ała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 28 Marca 2017 (edytowane) Sprawdź upłynniacz w tym TCL, pamiętam w co najmniej 2 modelach była taka sytuacja, że był ogromny efekt teatru niezależnie od ustawień, upłynniacz był domyślnie włączony i nie dało się go wyłączyć, nie wiem jak w tym konkretnym, ale bym zwariował jakby postacie miały latać jak na 'Perfect Natural Motion' Philipsa np. Swoją drogą Philips ze swoim PNM na minimum działającym w stylu Judder 7/10 Samsunga (kiedy używam max 3) to też opcja straszna. Tam minimum nie różni się niczym od maksimum, powoduje chorą nadpłynność. Swoją drogą widzę, że Kiki zmienia już nawet sposób testowania TCLów. No tak, po co opisywać, robić testy, których nie potrafi jak można wrzucić kilka zdjęć i napisać 'Obraz przemawia sam'. http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/132067-tcl-p60-czyli-obraz-przemawia-sam.html Edytowane 28 Marca 2017 przez Fjubens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Onufrykor[beeep]ała 18 Napisano 28 Marca 2017 Hahaha, mógł wybrać lepszy egzemplarz(chyba, że to najlepszy), te plamy w rogach brzydko wyglądają . Na planszach z kolorami pewnie byłoby jeszcze gorzej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 28 Marca 2017 (edytowane) 32 minuty temu, Onufrykor[beeep]ała napisał: Hahaha, mógł wybrać lepszy egzemplarz(chyba, że to najlepszy), te plamy w rogach brzydko wyglądają . Na planszach z kolorami pewnie byłoby jeszcze gorzej... Mi szkoda ludzi czekających na tamtym forum na testy innych marek. Np. kilka osób dopytuje o test Sony XE90 i XE93+94, a Kiki nawet nie udaje, że te testy będą robione. Po prostu te wpisy ignoruje, nie odpowiada na nie. Przecież on od paru lat nie przetestował nic poza Philipsem i TCL, tylko modele tych marek testuje. Nie wiem czy nawet Sony czy Samsunga by dostał na testy. Edytowane 28 Marca 2017 przez Fjubens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinn 0 Napisano 28 Marca 2017 ała" userid="159393"] Menu główne--Pomoc--Informacje o systemie.Sprawdzilem Panasonika z wystawy. Stoi od stycznia. Ma nabite okolo 3100godzin i ponas 300 wlaczen. To duzo?Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_1988_KrK 473 Napisano 28 Marca 2017 6 godzin temu, Fjubens napisał: Mi szkoda ludzi czekających na tamtym forum na testy innych marek. Np. kilka osób dopytuje o test Sony XE90 i XE93+94, a Kiki nawet nie udaje, że te testy będą robione. Po prostu te wpisy ignoruje, nie odpowiada na nie. Przecież on od paru lat nie przetestował nic poza Philipsem i TCL, tylko modele tych marek testuje. Nie wiem czy nawet Sony czy Samsunga by dostał na testy. Hymm powiem tak napotkałem ostatnio jego Profil na Facebook'u i widnieje jak by to nie zabrzmiało jakiś test TV SONY, powiem więcej TV został rozkręcony do bebechów (foto) Nie powiem zaskoczony byłem, jak wiem że tam takie testy to no... Ale żadna duża Firma, (warsztaty,testy) tego nie robi i raczej nie robiła. Ale ja wszystko rozumie hehe(...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekWML 107 Napisano 28 Marca 2017 2 godziny temu, Martinn napisał: Sprawdzilem Panasonika z wystawy. Stoi od stycznia. Ma nabite okolo 3100godzin i ponas 300 wlaczen. To duzo? Prosta matematyka. Jeżeli stoi nawet od pierwszego stycznia, to mamy 31 + 28 + 28 = 87 dni. Oznacza to, że żeby nabić 3100 godzin pracy, musiałby pracować... 35 i pół godziny dziennie. Albo sprzedawcy okłamali, albo za telewizorem umieszczona jest masywna czarna dziura, a jak wiadomo, tuż przy horyzoncie zdarzeń troszkę inaczej funkcjonuje czas. 3100 i ponad 300 włączeń mogą być liczbą identyczną, wskazując na 10 godzin pracy dziennie (dlatego godziny = włączenia *10). Czyli mamy gdzieś okolice maja 2016? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinn 0 Napisano 29 Marca 2017 Dlatego odpuściłem wczoraj tego Panasonica. A Sprzedawca zapewniał, że wisi tu od końca stycznia i sam go wyciągał z pudełka. Kupiełem już 50' Samsunga. Nowego mam nadzieję. W Samsungu tez mozna sprawdzić ile chodził itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cygson 0 Napisano 19 Czerwca 2017 Witam wszystkich, nie chce zakładać nowego tematu a ten jest bardzo podobny do mojego problemu. Muszę zdecydować się na TV (dość szybko), wstępnie wybór padł na http://www.displayspecifications.com/en/model/1b615ab http://www.displayspecifications.com/en/model/a3c7440 TV będzie się mieścił z pokoju o powierzchni ok 24m2, będzie oświetlany z lewej strony a oglądany na wprost (ok. 3 metry). Głownie będzie służył do okładania filmów/seriali z PC i czasem do PS4, rzadziej do standardowej TV (Inea). Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterBialy 30 Napisano 19 Czerwca 2017 Philipsa odrzuc. Zdecydowanie warto kupic samsunga pod warunkiem ze ma matryce va Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cygson 0 Napisano 19 Czerwca 2017 Sprawdzę to jakoś na miejscu w sklepie? Według http://www.displayspecifications.com/en/model/1b615ab niby jest VA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterBialy 30 Napisano 19 Czerwca 2017 Sprzedawca musi go wyjac z pudelka, podlaczyc i wlaczyc a potem przykladasz palec do matrycy i lekki przyciskajac jezdzisz po niej, jak za paluchem ciagnie sie dluuuuga czarna smuga to masz va i mozesz brac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 19 Czerwca 2017 Pewność to jest tylko wtedy kiedy obejrzysz na własne oko kształt piksela pod silnym szkłem powiększającym, tyle tylko że o ile większość ludzi co ma jakiekolwiek doświadczenie z oglądaniem pikseli, do niedawna mogła łatwo i szybko rozpoznać i rozróżnić kształt piksela dla matryc VA a IPS, to już w przypadku coraz częstszych matryc PLS początkujący oglądacz może dość łatwo pomylić kształt piksela PLS z pikselem VA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterBialy 30 Napisano 19 Czerwca 2017 Palucha nie oszukasz na pls tez jest smuga ale krotsza na va ciagnie sie dluuuga smuga 5-10cm na pls to taka krociutka jest ktora niknie wrecz zaraz za palcem pls po uderzeniu z kolei nie tworzy takiej bialej mgielki jak mi sie wydaje ogladanie pod lupa to tak srednio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 19 Czerwca 2017 42 minuty temu, MasterBialy napisał: ogladanie pod lupa to tak srednio Chyba nie wiesz co mówisz, to co polecasz to są tylko metody zastępcze , 100% w pełni precyzyjna i obiektywna metoda jest tylko jedna, tj obejrzenie kształtu i struktury piksela pod szkłem mikroskopowym albo bardzo mocnym powiększającym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterBialy 30 Napisano 19 Czerwca 2017 Ale kto chodzi po sklepie z mikroskopem albomocntm szklem wlasnie ja tu o metodach dostepnych dla kazdego pisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 19 Czerwca 2017 Np ja chodzę jak koniecznie chcę coś sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cygson 0 Napisano 20 Czerwca 2017 Dzisiaj wybieram się do znanego sklepu nie dla idiotów w celu sfinalizowania zakupu TV i mam ostateczną wątpliwość - zostać przy SAMSUNG UE55KU6450S czy może jedna SONY KD-55XD7005? Z góry dzięki za odpowiedź! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 646 Napisano 20 Czerwca 2017 (edytowane) SAMSUNG UE55KU6450S i SONY KD-55XD7005 to modele telewizorow z 2016 roku. http://www.displayspecifications.com/en/model/8c5d631 Telewizory moga pochodzic z ekspozycji sklepowej czyli z bardzo bardzo duzym przebiegiem godzinowym. Jesli jednak planujesz kupic sony lub samsunga to lepiej kupic sony. Najlepiej kupic nowy telewizor czyli model telewizora z 2017 roku W przypadku sprawdzenia ilosci przepracowanych najlatwiej sprawdzic w panasonicu.Nie trzeba wchodzic do menu serwisowego telewizora.Czas pracy telewizora sprawdzisz przy pomocy pilota w menu telewizora informacja o systemie id 4.Zdjecie na poprzedniej stronie tego tematu. Edytowane 20 Czerwca 2017 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterBialy 30 Napisano 20 Czerwca 2017 Sony to 60hz ips... bierz samsunga. zaraz pojde u mnie w sklepie nie dla idiotow i sprawdze matryce w adekwatnym cenowo modelu serii MU na 2017 rok:) Mu6102 jest u mnie na va ale stoje wlasnie miedzy ku6450s a xd7005 i zdecydowanie lepsze kolory ma wlasnie sony samsung jest szary w kolorkach a kak je podbijam to wuchodza pomadanczowe geby 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach