Skocz do zawartości
pmcomp

Netflix UHD HDR na OLED LG E6V

Rekomendowane odpowiedzi

Marco Polo ogólnie przeciętny jak dla mnie. Zerknij na jakość drugiego sezonu narkos.. W fullhd dla mnie wygląda super, więc w 4k powinno być tylko lepiej. Pzdr 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównałem do Amazon Prime. Netflix wypada dużo gorzej.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jestem rozczarowany jakością Netflixa. Najgorzej z tego co oglądałem wyglądało OA - dużo "ziarna". Najlepsze co widziałem to The Siege of Jadotville i APEX. 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, dickus napisał:

Ja też jestem rozczarowany jakością Netflixa. Najgorzej z tego co oglądałem wyglądało OA - dużo "ziarna". Najlepsze co widziałem to The Siege of Jadotville i APEX. 

Powiem Ci, że na LCD LED jest to samo, The OA mi znajomy polecał, ale wysiadłem na drugim odcinku przez właśnie ziarnistość. Zresztą to samo z Jessicą Jones. Nie da się tego oglądać.

Może sobie widnieć jako 4K HDR, ale wolę po stokroć dobre FHD obejrzeć niż te wersje Jessice Jones i The OA z Netflixa.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze wiedzieć, myślałem że częściowo to wina nieskalibrowanego OLEDa :) 

OA jako serial fajny, męczyła słaba jakość, ale warto dać mu szanse. 

Ja od Netflixa odpoczywam - niekonsekwentna jakość, ciągłe usuwanie / dodawanie treści - część wraca, część nie, dodawane są jakieś indyjskie / tureckie badziewia, które mi zabierają czas podczas przeszukiwania. Spróbuję znowu pod koniec roku - a może wtedy Amazon będzie miał lepszą ofertę, albo Showmax będzie w lepszej jakości. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, dickus napisał:

Dobrze wiedzieć, myślałem że częściowo to wina nieskalibrowanego OLEDa :) 

OA jako serial fajny, męczyła słaba jakość, ale warto dać mu szanse. 

Ja od Netflixa odpoczywam - niekonsekwentna jakość, ciągłe usuwanie / dodawanie treści - część wraca, część nie, dodawane są jakieś indyjskie / tureckie badziewia, które mi zabierają czas podczas przeszukiwania. Spróbuję znowu pod koniec roku - a może wtedy Amazon będzie miał lepszą ofertę, albo Showmax będzie w lepszej jakości. 

6 kwietnia mi się kończy subskrypcja płatna i po tym czasie też będę odpoczywać, ale niedługo, bo..do 30 maja.

Premiera w kwietniu 3. sezonu BCS i 5. sezonu HoC 30 maja właśnie.

Na to z chęcią znowu przedłużę. :P

Ale niestety z filmów nie mam co oglądać zbytnio na Netflixie przez to, że na długo przed tym jak do Polski dotarł już większość głośnych tytułów oglądałem.

Natomiast dla osób, które zaczynają przygodę filmową, to jest tam w czym wybierać. Szkoda jednak, że mało jest aktualizowane i nie opłaca się w żaden sposób stale subskrypcję opłacać, a jedynie wracać co np. 3 miesiące na miesiąc.

Edytowane przez Fjubens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lecicie tego Netflixa po WIFI czy macie wpięte tv w router po kablu? Bo jak przy "takich" lączach macie problem z "stałością" jakości obrazu to polecam zainwestować w router....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy dobrze czytam w niecie, ze w Polsce nie ma dostępnego 5-ego sezonu HoC ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, pmcomp napisał:

Czy dobrze czytam w niecie, ze w Polsce nie ma dostępnego 5-ego sezonu HoC ???

Jest normalnie, oglądam, na dziewiątym odcinku już jestem piątego sezonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Bo gdzieś wyczytałem, że brak.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Fjubens napisał:

Jest normalnie, oglądam, na dziewiątym odcinku już jestem piątego sezonu.

Lektor czy napisy? Ktoś juz używał trybu offline?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, maxkorzen napisał:

Lektor czy napisy? Ktoś juz używał trybu offline?

W oryginale, bez napisów oglądam, ale coś chcesz wiedzieć co do lektora/napisów konkretnie w HoC? Nie ma problemu żebym sprawdził.

Edit: Chociaż w sumie dopiero teraz się zorientowałem, że to temat odnośnie Netflixa ale na OLEDzie E6V, także moje trzy grosze odnośnie innych kwestii mało tu warte mogą być, bo inny telewizor użytkuję. :<

Edytowane przez Fjubens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już miałem zapisać sie do Netflixa na ten darmowy miesiąc z moim nie hdrowym tivikiem, panaskiem cx700

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

"Lepiej o content" to ja mam z ... BD. Seriale oglądam rzadko albo wcale.
Tutaj WYMAGAM JAKOSCI !!!
Ma być jakość, a nie jakoś.
Jak na razie potwierdzają się wszystkie moje oceny dotyczące sensu kupowania sprzętu do 4K UHD.
Jedynym nośnikiem pozostaje na razie BD UHD gdzie też trzeba uważać co sie kupuje.

Sprzęt jest ok, gorzej z broadcastingiem chyba?

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są i napisy i język polski, jako ścieżka dźwiękowa.
Tryb offline, działa świetnie na urządzeniach przenośnych, nie wiem jak na playerze z Androidem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszę ciekawostkę:

Mam od lat PLUS LTE No Limit. Na wsi. Odludzie na Mazowszu. 50 Mbps śmigało mi od lat bez problemu. BTS po optowodzie w odległości 800 m od odbiorcy. Zupełnie bez przeszkód terenowych.  

Czekałem na HoC 5-ty sezon cały rok.

30 maja dostałem z NETFLIX dostawę strumienia w 4k. Nad ranem 31 maja po 10 h oglądania 4K dostałem w PLUS LTE FUP-a. 

Co innego ssanie BD ISO a co innego strumieniowanie VOD w 4K ... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Fjubens napisał:

W oryginale, bez napisów oglądam, ale coś chcesz wiedzieć co do lektora/napisów konkretnie w HoC? Nie ma problemu żebym sprawdził.

Edit: Chociaż w sumie dopiero teraz się zorientowałem, że to temat odnośnie Netflixa ale na OLEDzie E6V, także moje trzy grosze odnośnie innych kwestii mało tu warte mogą być, bo inny telewizor użytkuję. :<

Zaraz, zaraz ... czy dobrze rozumiem że HoC jest bez polskich napisów ???

raf7705 ... jak jest rzeczywiście ???

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kilku forach dziś nasz PMComp rozrabia. Szkoda bo to nasz 4k polski taki góru. Tylko się dziś napił ... I to w Jego dzień dziecka. 

NETFLIX dał 5-ty sezon HOUSE of CARD w dniu 30-go maja w pełnych opcjach.  PMCOMP nie ma relacji z internetem w opcji LTE No Limit.

Edytowane przez 2015

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, pmcomp napisał:

Spokojnie, są dostępne i lektor i napisy. Po prostu w oryginale oglądam niezależnie od tytułu bez napisów. Dlatego dodałem, że ewentualne kwestie dot. lektora/napisów mogę sprawdzić, bo tak to się nie orientuję na ile dobrze to wypada.

A nie było tam ze strony 'maxkorzen' żadnego konkretnego pytania, jedynie "lektor czy napisy", więc nie wiedziałem o co konkretnie chodzi i zaoferowałem, że mogę sprawdzić jak poda w czym rzecz.

Edytowane przez Fjubens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest i lektor i napisy, do wyboru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, 2015 napisał:

PMCOMP nie ma relacji z internetem w opcji LTE No Limit.

Możesz przetlumaczyc na język polski?

A pisanie po pijaku to Twoja Januszku specjalność ;) .

37 minut temu, raf7705 napisał:

Jest i lektor i napisy, do wyboru.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpaliłem wczoraj Netflix aby wreszcie obejrzeć 5-y sezon House of Cards.

I przeżyłem szok. A nawet dwa.

Pierwszy to ... brak HDR. Ani HDR10, ani DV. Sztandarowy serial Netflixa bez HDR? Gratuluję.

Drugi to ... jakośc obrazu. Jak to jest 4K to ja jestem chiński król. Max. HD i to wcale nie najwyższych lotów. Proponuje porównać do wydan poprzednich sezonów na BD.

Żenada. Obejrzę ten sezon a potem pa, pa. Za 52 zł/msc za jakość HD to przesada. A potem się ludziska dziwią, że inne ludziska oglądają materiał piracki w sieci. Niech sobie mnie odejmą od tych 100-u milionów klientów na całym świecie. Będzie jednego mniej..

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trabie o tym od 2 lat. Jakosc Netfliksa jest z roku na rok gorsza. Po pierwsze materialu zrodlowego, po drugie realnych transerow, co akurat moze nie byc zalezne od uslugodawcy (a od ISP) ale wplywa na jakosc ogladanej audycji..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio specjalnie wyszukałem stary pilot LG, bo na nowym brakuje przycisku info. I bardzo się zdziwiłem. Netflix pokazał następujące dane: 7.63 mbps 2160p. Ja generalnie mam słabe łącze, ale bitrate spokojnie mógłby być nawet u mnie wyższy. 4k z bitratem 7.63 mbps to trochę żenada.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wniosek: do UHD pozostają płyty BD-UHD.

Amazon ma lepsza jakośc od Netflixa ale doopy też nie urywa.

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi