Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam teraz UE55H6400 - po kalibracji Maćka - jest naprawdę OK... Tylko chciałbym coś większego - tego UE75H6400, można kupić za 7999zł... to jedna z najtańszych propozycji za TV o takiej przekątnej. Pytanie tylko, czy na takiego "starocia" warto wydać 8 tys.? nie chcę się też pchać w cenę dwa razy większą - maksymalnie 10 tys.  z góry dziękuję za porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej i w zbliżonej cenie nic równie dużego i pewnego nie ma. A obraz na takim calazu to już robi naprawdę duuuuze wrażenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtańsza, lepsza propozycja to 75" KS8000, który kosztuje ponad 2x więcej od H6400, więc? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i polecam:) Tylko przygotuj się, że proces odsyłania tego kolosa jest dość kosztowny i uciążliwy - w grę wchodzi tylko paleta.

A możesz trafić na model z nieakceptowalnym cloudingiem.

Przeżyłem sam tę procedurę. Na szczęście trafiłem na dobrego sprzedawcę, który pomógł mi w organizacji zwrotu.

Ustaliłbym tę kwestię ze sprzedawcą przed zakupem.

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barnaba bardzo mądrze radzi. Taka prawda - przy tego typu calażu zrobienie równego podświetlenia to wyzwanie.

PS> Czy w tym rozmiarze dodali może jakąś funkcję dostosowania/sterowania auto podswietleniem czy "plaża" jak niższych rozmiarach?

Edytowane przez Xisiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Xisiek napisał:

PS> Czy w tym rozmiarze dodali może jakąś funkcję dostosowania/sterowania auto podswietleniem czy "plaża" jak niższych rozmiarach?

W H6400 jest czujnik światła. Co masz na myśli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Maciej Koper napisał:

W H6400 jest czujnik światła. Co masz na myśli?

Czy do giganta włożyli jakiś rodzaj system sterowania sila podświetlenia, czyli to cos producenci na wyrost nazywają np. "micro dimming"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś w MediaExpert jest za 7699zł... cóż kliknąłem zamówienie z odbiorem w sklepie :-).

Zastanawiam się tylko jak zrobić: czy sprawdzać  clouding w sklepie? (tylko kto ze sprzedawców będzie miał czas i ochotę się ze mną męczyć) czy tez brać do domu i sprawdzać: jak będzie "nie halo" to zwrot?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie nie tak łatwo jest wychwycić to zjawisko a szczegolnie jego skale, ze względu na bardzo silnie oświetlenie, ale biorąc pod uwagę jaki to "kawał drania", to warto spróbować aby jakieś ciemniejsze warunki w sklepie zapewnił kierownik tego przybytku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj zamówione. dziś info ze sklepu, że jest do odbioru. Upewniłem się: że nie wystawowy, bo takiego bym nie chciał (dało mi do myślenia, że nowy z magazynu był ko kilku godzinach od zamówienia na www). Druga sprawa, nawet przy odbiorze w sklepie nie robią problemu ze zwrotem jak by podświetlenie było coś nie tak. Więc to duży plus dla sklepu

Mam jeszcze pytanie jak ktoś wie: są jakieś różnice miedzy modelem 55 a 75? (poza rozmiarem oczywiście matrycy). Wyposażenia, głośników. dzięki za info

Wciąż mam jeszcze wątpliwości.... kurcze starocia kupię, ale wielkie bydlę :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mila napisał:

Wciąż mam jeszcze wątpliwości.... kurcze starocia kupię, ale wielkie bydlę :-)

Spokojnie, pomimo ze h6400 ma sporo lat, akurat kupując wersje 75 cali takiego starocia wcale nie kupujesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TV odebrany :-). Wrażenie w porównaniu z tym samym modelem 55 cali bardzo na "+". Robi wrażenie :-) Teraz pytanie poradźcie jak sprawdzić ta matryce pod kątem clauding, co będzie decydowało o tym czy go zostawić czy zwrócić? (nie chciałbym zostać z dużym, mało użytecznym TV - choć of gwarancji za kwotę 900 zł się zabezpieczyłem - w tej cenie gwarancję przedłużają do 5 lat - chyba warto)

dziękuje za uwagi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupiłes gwarancji, zapewne kupiłeś ubezpieczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też załapałem się na promocję i jestem przed wyborem uchwytu do tego bydlaka. Zależy mi na regulacji w pionie i w poziomie, tak do kwoty 300 zł.

Myślałem o Vivanco 34892 WM 8045 (http://www.ceneo.pl/33061673) ale szczerze, nie wygląda za solidnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jakiej odległości oglądacie te kloce?

Gratuluję zakupu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, pmcomp napisał:

Nie kupiłes gwarancji, zapewne kupiłeś ubezpieczenie.

Macie jakieś doświadczenie z tymi ubezpieczeniami? czy to faktycznie zabezpieczenie przed awarią na dodatkowe 3 lata dla TV czy zwykła "ściema"? tzn. czy warto wydać przy wydatku 7700 za TV te dodatkowe 950 zł za ubezpieczenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, mila napisał:

Macie jakieś doświadczenie z tymi ubezpieczeniami? czy to faktycznie zabezpieczenie przed awarią na dodatkowe 3 lata dla TV czy zwykła "ściema"? tzn. czy warto wydać przy wydatku 7700 za TV te dodatkowe 950 zł za ubezpieczenie?

Nie warto, nie warto.

Kilka wątków o tym jest na Forum. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Xisiek napisał:

Dlaczego nie warto? Zależy chyba co tam ma wpisane :)

"ubezpieczenie sprzętu" - nie widze ograniczeń co do samej awarii sprzętu przy prawidłowej eksploatacji, ani ograniczenia w kwocie (ubezpieczenie do kwoty wartości sprzętu) więc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych „przedłużonych gwarancji” to faktycznie krążą różne opinie po forach, ale wydaje mi się, że jest to zależne od sklepu, w którym kupujesz, pewnie mają różne umowy itp. Trzeba dokładnie przeczytać. Kupowałem kiedyś PS3 w MM, padł mi laser po niespełna trzech latach i nie było żadnego problemu z wymianą, więc jeśli o mnie chodzi, to warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, mila napisał:

12,33% wartości. Rozbój w biały dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 11.01.2017 o 21:08, Malix7 napisał:

Z jakiej odległości oglądacie te kloce?

Gratuluję zakupu :)

Ja z 4,5 m. Naprawdę daje radę. Na kanałach HD nie widzę różnicy - a nawet więcej widać różnicę "in plus" - większy element przy zachowania szczegółów. Fajnie się ogląda. Nawet jestem zaskoczony: HBO GO daje radę - efekt dużo leszy niż na 55 calach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rodzice też wymienili 65H6400 na 75H6400. Spory salon i rozmiar robi robotę. Na 4k przyjdzie jeszcze czas :)
3c8f1af1550b9c4d888bd7941a5f9815.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi