Gmeru 2 237 Napisano 16 Września 2016 A jednak! Doczekaliśmy się kolejnych informacji na temat powstającego po cichu ;-) najnowszego odtwarzacza Ultra HD Blu-ray od Oppo. Dlaczego tak czekamy? Firma znana jest z produkcji sprzętu na najwyższym poziomie. To oznacza: nie oszczędzamy na wykonaniu zarówno w środku jak i na zewnątrz. Odbiorców na tego typu sprzęt nie brakuje na całym świecie. Także w Polsce. Przeczytaj całość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 19 Września 2016 No i mamy pierwszy wywiad na temat nowego playera : ) ) ) https://www.facebook.com/Audioholics/videos/10154411289507165/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 19 Września 2016 (edytowane) Obawiam się, że przy cenie rzędu 500 USD w srodku będzie konstrukcja budgetowa. Umówmy się, tam w środku nie ma nic więcej niż zwykly blu-ray player. Dotyczy to wszystkich producentow, nie tylko OPPO. Jeśli sie sprawdzi to co przypuszczam tzn. ze OPPO zmieniło strategię. Ale i tak mam nadzieję, że przygotują jakiegos flagowca. Bo na tuzów z rynu CE TV nie ma już co liczyć. Mocniejszy procek, inny chipset, więcej pamięci. Nowy soft. I tyle. Nawet jesli nowy napęd to nie kosztuje więcej. Moim zdniem taki sam z ciut większą moca lasera aby sięgał głębiej. Reszta to firmware. Pozdro Edytowane 19 Września 2016 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 742 Napisano 19 Września 2016 No ale czy 103 kosztuje 500 dolarow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 19 Września 2016 Nie. I nigdy nie odważylbym się nazwac 103-kę budgetowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek Prywatnie 12 Napisano 19 Września 2016 pmcopm - nie denerwuj sie, Oppo na bank nie zmieni strategii - dalej beda robic najlepsze i najdrozsze (z sensownych, Primare i tym podobnych oszolomow, ktorzy wkladaja Oppo w swoje obudowy i chca 3x wiecej - na bok) odtwarzacze. NB: dla Oppo ultra br i nonsensowne ceny mainstreamowych playerow to jak manna z nieba - klienci chetnie placili im 5x (103) do 10x (105) wiecej, niz za odtwarzacze blu ray "z marketu”, wiec teraz jakby bardzo stanieli… Ale faktycznie 203 to “budzetowy” (w linii Oppo) odtwarzacz (pewnie bedzie kosztowal tak z (nomen omen:)) 4k* PLN). Ja czekam na 205, zeby wreszcie zrobic upgrade ze 103, ktory jest naprawde przeswietny (jedyne czego zaluje to tego, ze nie kupilem 2x drozszego 105:)) * koles w wywiadzie mowi, ze beda sie starac, zeby 203 nie byl drozszy od 103d - wiec pewnie tak bedzie? nie wiem skad te 500 dolcow - plotka jakas pewnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 19 Września 2016 (edytowane) Ja się denerwuję? Czemu? Mam OPPO 95 i jako BD nic mu nie brakuje. A i tak wolę "grać" z serwera przez Dune bo ... wygodniej. Nie trzeba doopy na piętro ruszac i szukać odpowiedniej plytki, czekac przez te wszystkie trailery, menu czy reklamy. Play i ... jest film. Jak w pokerze ... czekam . Pozdro Edytowane 19 Września 2016 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek Prywatnie 12 Napisano 19 Września 2016 pmcomp - oczywiscie jest pewien szkopul - a mianowicie, ze trzeba zgrac te wszyskie filmy:)... Ale masz racje, ze jak juz to zrobisz to zycie staje sie prostsze. Z tym ze bez jakiegos tam dune, tylko po prostu: oppo bardzo ladnie, sprawnie i w slicznej jakosci czyta sobie filmy z sieciowego dysku... Jedyne co powinni poprawic to przegladarka do plikow z sieci - bo teraz to albo uzywac jakichs pleksow, etc (bez sensu), albo przekopywac sie manualnie przez setki tytulow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 19 Września 2016 (edytowane) Do grania filmów przez LAN nadaja się tylko protokoły NFS i SMB. Wszelkie UPnP to protezy bo siada wydajność i zazwyczaj coś nie kaman. Np. napisy. UPnP nadaje się do ripów do 4GB. Ew. do MP3-ek. Niestety granie po sieci z OPPO 103/105 to tez proteza. O graniu z 93/95 nawet nie wspomnę bo to żalosć jest. Jak chcesz grać m2tsy albo BD ISO to tylko NFS/SMB. Na dziś. Playery na Androidzie szybko się rozwijają. Pozdro Edytowane 19 Września 2016 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek Prywatnie 12 Napisano 19 Września 2016 (edytowane) Oj zupelnie nie masz racji! Ja na tym dysku mam multum roznych serwerow, a co najlepiej dziala to wlasnie najprostszy tryb dostepu... Wszystko idealnie - sciezki, napisy, jakosc obrazu, etc. - w sumie na oppo oglada sie pliki identycznie jak filmy z plyt... Jedyna wada to - jak pisalem powyzej - przegladanie... Niby jest superszybkie (i duzo szybsze niz samba czy inne takie), ale jednak to strasznie duzo filmow jest i zanim sie dojdzie do Z to juz sie wlaczy cos na I czy M... To ma swoje zalety oczywiscie:) Edytowane 19 Września 2016 przez Darek Prywatnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrstatler 10 Napisano 19 Września 2016 Sorry, proszę usunąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 742 Napisano 19 Września 2016 4 godziny temu, pmcomp napisał: Nie. I nigdy nie odważylbym się nazwac 103-kę budgetowym. Ale ja skomentowalem, w kontekscie ceny, na podstawie tego co powiedzial Pan inzynier z OPPO, w wywiadzie, tj. ze postaraja sie zaoferowac nowy BD UHD player (203) w cenie starego (103), chociaz padla z Jego strony rowniez sugestia, ze powinien być on drozszy. Dlatego te 500 USD ( przynajmniej jak na otwarcie) brzmi dla mnie malo przekonywujaco. nie komentuje funkcjonalnosci nowego playera, czy tego co ma on w srodku, bo na chwile obecna nie ma czego komentowac. Zakladam, ze moga spokojnie zazyczyc sobie cene na obeznym poziomie modelu 103, jednoczesnie przeceniajac tego pierwszego. Czy mozna spodziewac sie ceny 500 USD ? Wiele zalezy od funkcjonalnosci playera i oferty konkurencji, ale realisci chyba sklaniaja sie ku wyzszej cenie startowej, bez wzgledu na ograniczona wobec poprzednich serii funkcjonalnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 21 Września 2016 Więcej info -> https://www.avforums.com/news/first-look-at-the-oppo-udp-203-4k-ultra-hd-blu-ray-player.12972 Oppo and Mediatek have invested millions of dollars in developing a dedicated Ultra HD decoder and the result of all this effort is the quad-core OP8591. This custom designed SoC (System on Chip) not only decodes all the main 4K formats like HEVC and VP9 but also supports wider colour gamuts up to Rec. 2020 and High Dynamic Range in form of HDR 10. However since this new chip has been custom built for Ultra HD Blu-ray, crucially it can also support Dolby Vision. Oppo hopes to add this new feature via a firmware update before the end of the year, although the time frame is dependent on certification from Dolby, which is outside Oppo’s control. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 21 Września 2016 No to wreszcie będzie porzadny player. Dolby Vision po zmianie firmwareu to to co lubią młode misie. OPPO robi takie upgrade'y. W przeciwieństwie do telewizorowych producentów. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 21 Września 2016 Dziwi mnie tylko to, że kilkanaście dni temu pan z Dolby powiedział, że playerów UHD Blu-ray z obsługą DV należy się spodziewać w drugiej połowie 2017r. Ale trzymam kciuki aby te zapowiedzi od Oppo jednak się sprawdziły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 21 Września 2016 Porzadny HDR to DV, więc kibicujemy Oppo w temacie upgradu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 15 Października 2016 To kiedy to oppo będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 15 Października 2016 (edytowane) Dnia 21.09.2016 o 23:45, Xisiek napisał: Porzadny HDR to DV, więc kibicujemy Oppo w temacie upgradu. Nie wiem jakie kości siedzą w BD UHD ale Amlogic zrobił SoC S912 z obsługą wszystkich rodzajów HDR: HDR10, DV, HLG. *-o rdzeniowy procesor 2GHz. Czyli można. http://www.cnx-software.com/2016/04/06/amlogic-s912-processor-specifications/ Pozdro Nie *-o rdzeniowy tylko 8-o rdzeniowy miało być. Gmeru, zmieniłbyś czas do edycji postów bo jest za krótki, a praktycznie nie ma go wcale. Pozdro Edytowane 15 Października 2016 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 742 Napisano 3 Grudnia 2016 W UK mozna skladac zamowienia.http://m.richersounds.com/#!/product/OPPO-UDP-203-BLK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 3 Grudnia 2016 Z ceną już nie jest tak pięknie jak miało być. Ciekawe jaką cenę Cinematic ustawi w Polsce. Też pewnie tanio nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 4 Grudnia 2016 6 stów to nie dam, aż takiego ciśnienia nie mam, ale 500 bym dał.Poczekamy do stycznia.Mi się nie spieszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 742 Napisano 4 Grudnia 2016 Ja bym dal. Ale za co?!? Totalne embargo informacyjne. Zeby tak DV, multiregion i streamingowe appsy, chociaz Netflix i YT. No nic trzeba czekac co przyniosa reviewsy. MR na poczatku i tak by pewnie nie oferowali, wiec nie ma pospiechu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikrofarad 3 Napisano 4 Grudnia 2016 Podobno pierwsza dostawa nowych oppo UHD w Polsce ma być jeszcze przed świętami. Aplikacji to miało nie być na początku, podobno mają pojawić się z czasem. Tak mówił dystrybutor jak podpytywałem ostatnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 4 Grudnia 2016 Wyjdzie za 3499? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikrofarad 3 Napisano 4 Grudnia 2016 Ceny nie poznałem, była jeszcze nieznana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach