Skocz do zawartości
Maciej Koper

Samsung KS9500/KS9800 (UE65KS9500) Test - Flagowy Direct LED, SUHD, Ultra HD Premium

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc na ten ekran, odpalasz kompa i zgodnie ze wskazówkami na ekranie tv.
Na tv po aktywacji na kompie sam się uruchomi hbo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...No dobra nie róbcie ze mnie półmózga .... aktywuje i aktywuje.... i nic sie nie dzieje.... tak jest juz z 2 tygodnie nie mam czasu na reset... na kompie pokazuje że aktywował... a w tv dalej to

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...No dobra nie róbcie ze mnie półmózga .... aktywuje i aktywuje.... i nic sie nie dzieje.... tak jest juz z 2 tygodnie nie mam czasu na reset... na kompie pokazuje że aktywował... a w tv dalej to

Masz najnowszy soft w tv 1220.6?

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie 1208 i nie ma dostępnych żadnych aktualizacji 4cd376d319783bb48122a25f94eb6c5b.jpg9bd09e6ce51ebf9161a50bae25bc13d0.jpg

A tu bez zmian 79ccfb72d47ae38d644b5e69851c5fbf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizacje musisz pobrac ze strony samsung polska,przez tv sa zawsze opoznione updejty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie 1208 i nie ma dostępnych żadnych aktualizacji 4cd376d319783bb48122a25f94eb6c5b.jpg&key=a1a35d3b02ca21e7f052664fe1e14310792977fc1b5f032ee2e782c3e7b898199bd09e6ce51ebf9161a50bae25bc13d0.jpg&key=f52a36e28dc7c09b9d6364debac13156c0e5a1bbd7f8c0e2562f99d41ae113f2

A tu bez zmian 79ccfb72d47ae38d644b5e69851c5fbf.jpg&key=a78f4823d4b15223d7026230c60c7fe2f8b0ea48769e5e65fcccda22a3adcaf1

Też tak mam klikam pobierz nowa i działa mi HBO go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Też tak mam klikam pobierz nowa i działa mi HBO go

Mi też wcześniej działało tsk jak Tobie....ale rzadko oglądam tv i mi się wylogowuje chyba co 2 tygodnie i teraz jest już kłopot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może pomożecie.

Warto kupić Samsung UE78KS9590T (niemiecka wersja modelu KS9500) za 3800€ ?

Cena wydaje mi się dość atrakcyjna, ale czy ten TV daje radę w 2018r ? Aktualnie używam 65LGB6 u jest za mały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim rozmiarze i cenie dają radę nawet w 2018 r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może pomożecie.
Warto kupić Samsung UE78KS9590T (niemiecka wersja modelu KS9500) za 3800€ ?
Cena wydaje mi się dość atrakcyjna, ale czy ten TV daje radę w 2018r ? Aktualnie używam 65LGB6 u jest za mały

Ten TV to nadal jeden z najlepszych LCD dostępnych na rynku, więc można brać w ciemno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dalej są te rozdwojone krawędzie przy szybkich ruchach w sporcie? Zastanawiam się nad zakupem tego modelu, ale właśnie to rozdwojenie mnie niepokoi

Edytowane przez Uzytkownik2121

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja mam od prawie roku 78ks9500 i powiem ci  ze lepszego tv nie potrzeba 

Tą bajkę z rozdwajaniem to chyba fanboje sony wymyślili  'większej głupoty nie słyszałem 

NIC TAKIEGO NIE WYSTĘPUJE

Ten ti-wi jest tak dobry że nawet na zlecenie firm typu Panas Sony i innych w sieci są fałszywe testy tego telewizora w których pokazuje się KS9000 i wmawia ludziom że to KS9500 ,wyrzuca się wady których 9500 nie posiada  poniżej link do tego szmatławego testu  za który zapłaciło Sony 

to tylko potwierdza se sony czuje mocny smród koło du...y

Ks 9500 ma tak dobrą czerń że tylko oled ma lepszą i to tylko  w niektórych sytuacjach

78ks9500 ma 200 stref wygaszania 65ks9500 ma 150 stref

Edytowane przez Piterek Piotrek
  • Plusik 1
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Problem pewnie wynika z tego, że na rynek US KS9500 to tak naprawdę właśnie KS9000 (Edge LED), a FALD to KS9800, którym u nas jest właśnie KS9500.

Innymi słowy:

Samsung UEXXKS9500 = Samsung UNXXKS9800 (FALD)

Samsung UEXXKS9000 = Samsung UNXXKS9500 (Edge LED)

Szczerze? Lubię produkty Samsunga (Mam KSa 7000), ale właśnie tym nazewnictwem sami sobie strzelili w stopę. Od początku twierdziłem, że te pozmieniane numery w modelach na rynek UE i US będą problematyczne.

Ten kanał 'Digital Trends' ma ustawioną lokalizację 'Stany Zjednoczone' i dla nich faktycznie KS9500 w filmiku to Edge LED.

+

"W USA seria nazywa się KS9800 a w Europie KS9500. Samsung zmylił wszystkich i TV KS9500 w USA to zupełnie inny telewizor (z Edge LED) niż model o tej samej nazwie w Europie. Zamiast tego Samsung zdecydował się nazwać amerykańskiego odpowiednika najwyższej wersji europejskiej - FALD TV i symbolem KS9800."

Edytowane przez Fjubens
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No tego nie brałem pod uwagę ,ale większa połowa świata widzi to  co  ja  co widać w wielu komentarzach 

Ja pierniczę na Rtings.com jest to samo 

Zarząd Samsunga to debile ,obniżyli jakość swojego tv już na wstępie,

Cel był zapewne taki: głupi Amerykanin pomyśli że ma taniej to  co  w europie jest droższe

Edytowane przez Piterek Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądam dużo golfa i u mnie lecą często dwie piłki zamiast jednej :(. Niestety występują rozdwojone krawędzie przy szybkich ruchach.:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 10.05.2018 o 19:33, Piterek Piotrek napisał:

Ja mam od prawie roku 78ks9500 i powiem ci  ze lepszego tv nie potrzeba 

Tą bajkę z rozdwajaniem to chyba fanboje sony wymyślili  'większej głupoty nie słyszałem 

NIC TAKIEGO NIE WYSTĘPUJE

Ten ti-wi jest tak dobry że nawet na zlecenie firm typu Panas Sony i innych w sieci są fałszywe testy tego telewizora w których pokazuje się KS9000 i wmawia ludziom że to KS9500 ,wyrzuca się wady których 9500 nie posiada  poniżej link do tego szmatławego testu  za który zapłaciło Sony 

to tylko potwierdza se sony czuje mocny smród koło du...y

Ks 9500 ma tak dobrą czerń że tylko oled ma lepszą i to tylko  w niektórych sytuacjach

78ks9500 ma 200 stref wygaszania 65ks9500 ma 150 stref

Też się zastanawiam skąd ludzie biorą pomysły na problemy - sami je wymyślają czy sugerują się podpowiedziami od konkurencji. KS9500 i KS9800 mają dwa lata i ... co niby miałoby im to ujmować ? Trzeba by być naiwnym jak Morawicki w USA żeby łyknąć opowiadanie o ciągłym postępie. Historia i to ta całkiem świeża zna mnóstwo przykładów gdy coś nowszego okazuje się gorszym od tego co ma zastąpić. 

Samsung KS9500 daje jedną , znienawidzoną przez producentów i fanów zmieniania bez sensu, właściwość - wchodzi się do sklepu z telewizorami , przed sobą ma się ich dziesiątki, albo i setki, wszystkie ustawione tak by zwieść potencjalnego nabywcę, zarówno najdroższe LCD jak i OLED i ... dochodzi się do wniosku, że żaden z nich nie ma lepszego obrazu niż to co ma się na ścianie w domu. To taka chwila gdy człowiek myśli - przecież nie mam tutaj czego szukać, wydam pieniądze na coś innego albo nie wydam ich wcale. Koszmar marketingowców, stąd i ciągłe, coraz wymyślniejsze i bardziej absurdalne historyjki na temat tego telewizora. Bo przecież jego użytkownik do biednych nie należy, ale wcale nie zamierza oddawać swoich pieniędzy na jakiś wynalazek z tego roku, podpierany jak Kwaśniewski ochroniarzem, agresywnym, pełnym nieprawdy, półprawdy i przemilczeń marketingiem innych producentów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 13.05.2018 o 11:12, rume napisał:

Oglądam dużo golfa i u mnie lecą często dwie piłki zamiast jednej :(. Niestety występują rozdwojone krawędzie przy szybkich ruchach.:(

No ja nie oglądam wcale golfa  ale specjalnie włączyłem na youtube PGA Tour w 4k .

nie udało mi sie dostrzec podwójnych piłek a powiem że nawet ciężko dostrzec  piłkę  bo wybite piłki lecą chyba z 200/h

Albo masz uszkodzony upłynniacz albo ja mam lepszy TV -:)

Zapodaj materiał na którym to widać  chętnie zobaczę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Dnia 17.05.2018 o 18:09, RHJG napisał:

GOLF -REKORD   339,6 kilometrów na godzinę, lotka, którą gramy w badmintona 493 km/h. Pozostałe:

http://www.sport4fans.pl/inne/1159/sportowe-rekordy-predkosci.html

Fajny artykuł ale mnóstwo nie trafnych porównań :) Jak tylko znajdę troszkę czasu wrzucę coś z golfa rozdwojonego :)

Edytowane przez rume

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Ktoś podpowie mi ile mogę dostać aktualnie za UE65KS9500 ? Kupiony rok temu w maju za 9999 zł w Samsung Store Gdynia. Zmieniam mieszkanie na czasie i niestety muszę szukać czegoś mniejszego max 55 cali. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie. Czy w waszych KS-ach np. podczas oglądania meczu (ogólniej dosyć jednolitego tła), przy ruchu kamery też widoczne są bardzo delikatne pionowe smugi ? Przy statycznym obrazie w zasadzie tego nie widać, jedynie ruch kamery to w jakiś sposób uwypukla. U mnie takie zjawisko występuje po prawej stronie ekranu. Nie jest to coś co bardzo przeszkadza, bardziej chodzi o świadomość, że nie jest perfect :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi