Skocz do zawartości
Maciej Koper

Samsung KS9500/KS9800 (UE65KS9500) Test - Flagowy Direct LED, SUHD, Ultra HD Premium

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Andy_LIs napisał:

zastanów się dobrze. Zaczynają się duże problemy z oledami.

Ta propagana Samsunga aż w oczy bije. Co ciekawe Samsung sam przecież sprzedaje smartphony Galaxy z OLEDem i jakoś ich sami nie krytykują w ten sam sposób :D Więc warto to wziąć pod uwagę. Ja mam już 5 miesiąc C7 i nigdy podczas normalnego użytkowania nie zauważyłem ani powidoków ani wypaleń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja tez stałem przed wyborem i wybrałem "nieudany" zeszłoroczny model oled - śmieszą mnie takie teksty jak twoje ale jak musisz szukać takich "ustawionych" materiałów propagandowych by się upewniać że dobry tv kupiłeś to chyba jednak coś jest nie tak  

To jest twoje zdanie i twój wybór. Ja mam inne zdanie, i jest wiele artykułów potwierdzających problemy.   

poza tym warto przynajmniej przed wydaniem paręnacie tysięcy złotych mieć pewność jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo można powiedzieć o QLEDzie - jest wiele artykułów potwierdzających duże problemy z równomiernością panelu, kątami i jakością czerni. To tak a propo jakości Q9 za kilkanaście tys złotych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Samsunga jest nowy firmware 1208.2. Nie jest wiadome co wnosi ale na pewno nie ma zapowiadanego HDR+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to nie jest odpowiednik tego co zostało wydane w USA? Miał ktoś odwagę testować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, dragen napisał:

Czy to nie jest odpowiednik tego co zostało wydane w USA? Miał ktoś odwagę testować?

No ja mam zainstalowane już 1208, osobiście nie widzę żadnej różnicy w stosunku do 1203.Może na upartego trochę ostrzejszy obraz z horizona upc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A smart szybszy? Ciekawe czy pozbyli się błędów z poprzedniej wersji, np z modułem cam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smart jest szybki,taki sam u mnie byl w 1203.Co do modulu Cam nie wiem,bo nie uzywam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem i na razie jest Oki. Moduł cam też i niekiedy problemy z ARC też się poprawiły. Więc napiszę po tygodniu użytkowania. Smart był zawsze ok

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jasność? Kolory? Dalej są takie same flary po rogach na dole?
Wiem też że był problem z HDR-m, nie zawsze się uruchamiał przy wybranych źródłach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy istnieje jakas kombinacja klawiszy na pilocie aby zobaczyc aktualna rozdzialke ? Przycisku info nie ma 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz zainwestować w starszy pilot, wszystko na nim działa, pomaga szybciej coś uruchomić :)
Lub zapoluj jak ja na klawiaturę VG-KBD2000 na olx, mi udało się kupić za 149 zł :)

Spróbuj też przełączyć źródła, z TV na np jakieś hdmi, wtedy pokaże u góry pełne info źródła obrazu.
Ja tak ma na Xox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to przelaczanie zrodla wiem,jednak jest to uciazliwe.No nic jakos przeżyję,wolałbym juz nic nie dokupowywac bo kupilem one x i nawet na grę zadna do niego nie mam,tak sie wyposcilem,a mikolaj dopiero 6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Live mam ze zdrapki z pudelka (14 dni) za 6 dni sie konczy i kupie za 1zl miesiac bo jest promocja :P zestaw nie kupilem na swieta,bo tv w sierpniu ;) a xbox teraz,trzeba robic sobie przyjemnosci :)

A i ea access dzisiaj kupilem za 15 zl miesiąc,tam tez sa gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na święta nie że kupiłeś, ale że dużo wolnego będzie :) można czasami coś ukończyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A jak jasność? Kolory? Dalej są takie same flary po rogach na dole?
Wiem też że był problem z HDR-m, nie zawsze się uruchamiał przy wybranych źródłach.
Nie miałem problemu ani razu z wykryciem HDR. Flar po rogach też brak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie miałem problemu ani razu z wykryciem HDR. Flar po rogach też brak.

Brak od początku? Czy zniknęły, zmniejszyły się po aktualizacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Brak od początku? Czy zniknęły, zmniejszyły się po aktualizacji?
Skupie się przy następnym seansie w HDR tak po 1 dniu to ciężko wychwycić wszytko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja abstrahując od update 1208,mam pytanie mam xbox x i nie wiem czy dobrze ustawilem tv tzn zrobilem do tej pory: tryb gra oraz ustawilem w ustawieniach konsoli tryb 10 bit.z automatu trybu gry mam podswietlenie 14 oraz kontrast dyn na sredni np.grajac w demo forza 7 z hdr.Czy mam wylaczyc kontrast dynamiczny i podsw na 20 dac ? Jak ustawiacie? Temat dotyczy w sumie dzialu bo chodzi o ustawienia ks9500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz zrobić zdjęcie tych tzw. Flar z boków i problemów z HDR?
Bo ja też chyba nic takiego nie zauważyłem. No chyba że nie wiem na co patrzeć, jestem laikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Flary ? Problemy z HDR ? Powolne funkcje Smart ?! Kurczaczki ... To ja muszę mieć jakiś zupełnie inny telewizor. Bogu dzięki, że nie kupiłem takiego modelu jak osoby mające teraz tego typu problemy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to akurat niestety człowiek nie ma wpływu jaki tv wybierze.. Jak jest możliwość wymiany to ok, wiesz ile waży :/

Flary raczej każdy ma (chyba że masz super szczęście) zależy też jak masz ustawiony tv, jaką jasność, podświetlenie, tryb. U mnie ze względu na konsolę i hdr mam większość na max, dlatego to widać, co prawda tylko w nocy.
Ten tv mimo że ma Fald, posiada dodatkową listę podświetlającą na dole ekranu, na forach zagranicznych czytałem że po wejściu w tryb serwisowy można było to jakoś zredukować, ale nie wiem jak z gwarancją, i czy to dotyczyło wybranego softu.

Także poniekąd jest to problem globalny.

Do tego niestety czuć celowe nieczyste zagrania producenta, np żeby softem osłabić możliwości tv, bo nie trudno zauważyć że jest on lepszy niż najnowsze Qledy ;) a to im jest szczególnie nie na rękę ;/
Nie wierzę że 30 zdolnych Koreańczykow nie poradzi sobie z 1 dobrze zrobionym softem, przy tv który jest konkretny jeśli chodzi o możliwości :)

HDR to była wina też softu, chyba na Ps4 pro nie zawsze odpał..albo było migotanie..

Mnie to nie dotyczyło na szczęście :) bo zatrzymałem się na 1201

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi