klaus71 1 699 Napisano 11 Września 2017 a B7 jaką ma teraz aktualną wersję softu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 11 Września 2017 @klaus71 A dlaczego pytasz się o to w wątku dot. B6 ? Oficjalna wersja software'u do B7 to 3.60.15: http://www.lg.com/pl/wsparcie/wsparcie-produktowe/lg-OLED65B7V . Ja wrzuciłem sobie w weelemd wersję beta (nieoficjalną) - 4.70. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 11 Września 2017 no fakt - bez sensu - coś mi się pokręciło że te wersje są zsynchronizowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 15 Września 2017 2 tydzień ekstremalnego testu OLEDa B6 na rtings.com i niestety pojawiły się pierwsze oznaki wypalenia OLEDa http://www.rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled Gołym okiem tego praktycznie nikt nie wychwyci z tych zdjęć, ale pobawiłem się gammą na tych obrazach z rtings i przy bardzo niskich wartościach gammy (0.06) po 2 tygodniach widać coś takiego jak poniżej. Najlepiej radzi sobie kolor zielony, najgorzej - czerwony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lwp 4 Napisano 16 Września 2017 Po aktualizacji 5.30.03 menu zaczęło wolniej działać. Ktoś to też zauważył czy to tylko moje odczucia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter20020 60 Napisano 16 Września 2017 1 godzinę temu, lwp napisał: Po aktualizacji 5.30.03 menu zaczęło wolniej działać. Ktoś to też zauważył czy to tylko moje odczucia? U mnie to samo, ale płynność z naziemnej telewizji na duży plus. Wieczorem przetestuję materiał odtwarzany z Apple TV. Podobno dodali też nowe plansze wyświetlane podczas braku sygnału. Soft jest już dostępny na polskiej stronie LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loky 68 Napisano 17 Września 2017 Dnia 15.09.2017 o 22:23, Subman napisał: Najlepiej radzi sobie kolor zielony, najgorzej - czerwony. Mam ledwo widoczną smugę od górnej krawędzi paska tvn24 l widać ja wyłącznie na jednolitym czerwonym. Nie mam pojęcia jak powstała, bo oglądam tego bardzo mało. Moim zdaniem OLED nie ma prawa wyjść z tego testu obronną ręką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 17 Września 2017 1 godzinę temu, loky napisał: Mam ledwo widoczną smugę od górnej krawędzi paska tvn24 l widać ja wyłącznie na jednolitym czerwonym. Nie mam pojęcia jak powstała, bo oglądam tego bardzo mało. Jesteś pewien że to wypalenie ? Może to powidok, który zejdzie za jakiś czas ? Ile na liczniku ma Twój OLED ? 1 godzinę temu, loky napisał: Moim zdaniem OLED nie ma prawa wyjść z tego testu obronną ręką. Nie wyjdzie z tego obronną ręką - wiadomo. Tutaj jest pytanie o to jakie logo najbardziej szkodzi OLEdowi i w jakim kolorze. W każdym rogu wykonywany jest inny test z logiem RTINGS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ma_ko 313 Napisano 18 Września 2017 10 godzin temu, loky napisał: Mam ledwo widoczną smugę od górnej krawędzi paska tvn24 l widać ja wyłącznie na jednolitym czerwonym. Nie mam pojęcia jak powstała, bo oglądam tego bardzo mało. Moim zdaniem OLED nie ma prawa wyjść z tego testu obronną ręką. Niestety może tak być że masz już wypalenie, jesli matryca sobie nie radzi z czyszczeniem to nawet chwilowe oglądanie TVN24 żółtego logo zostawia konkretny powidok (warto sprawdzić) ,ale z czasem przy prawidłowo działającej retencji powinno być OK. Wałcz wymuszony tryb czyszczący. Choć jeśli te 7 minutowe nie pomagają to ten wymuszony tylko przypudruje problem, czasem dość wydajnie ,ale jak się uprzesz zobaczysz... U mnie było tak że pierwsza nie radziła sobie w żaden sposób z wypalnieniami, a kolejene dwa panele pomimo braku zmiany "zwyczajów" oglądania TV są czyste od wypaleń.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loky 68 Napisano 18 Września 2017 (edytowane) @Subman, @ma_ko to już się utrwaliło, robiłem 'odszumianie' kilka razy, telewizor robi codziennie swoje krótkie po wyłączeniu i nic się nie zmienia. Na szczęście zobaczyłem to bardzo wcześnie jak jeszcze nie ma żadnego wpływu na codzienne oglądanie. Traktuję to jako ostrzeżenie, że trzeba uważać znacznie bardziej niż mi się wydawało. Swoją drogą tak z rok temu kogoś prawie wyśmiałem jak pisał, że tak się będzie działo i powinienem go teraz przeprosić, ale nie pamiętam kto to był Mam 2000h z małym kawałkiem przebiegu. Wracając do testu, mnie głównie interesuje jak OLED będzie trzymał parametry - jak mocno będzie świecił, czy 'straci kolory' itp. Edytowane 18 Września 2017 przez loky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ma_ko 313 Napisano 18 Września 2017 Niestety Oled nie jest bez wad. Jak żadna technologia. Pocieszając ciebie powiem tak że powinno to zblaknac po czasie do wartości nie istotnych. Czas zrobi swoje..., tyle że ten żółty kolor będzie to "poprawiał" przy kolejnych godzinach oglądania programów info. Taka uwaga przy okazji, te ekrany mają taką dziwną tendencję do uwypuklania linii pionowych i poziomych po wymuszonych czyszczeniach 1H, ale ten "banding" jest widoczny na szarych tłach, stąd może być taki chwilowy efekt uboczny po wymuszonych kompensacjach.., przynajmniej jak takowy widzę po 'zabawie" z takimi procesami na moich matrycach...(wątpliwej przyjemności doświadczenie) z czasem to się wyrównuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 18 Września 2017 @loky To jest zła informacja Mój C7 ma na liczniku 1400 godzin - na razie zero wypaleń, ale aż strach myśleć co będzie się działo jak będzie miał na koncie 5000 godzin. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lwp 4 Napisano 23 Września 2017 Zna ktoś czterocyfrowy kod do menu serwisowegọbo? Ponieważ chcę sprawdzić ile mój B6 ma godzin na liczniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cnc obrubka 3 Napisano 23 Września 2017 0413 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malibu 9 Napisano 25 Września 2017 No ok a da się do niego jakoś wejść nie kupując żadnej aplikacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ma_ko 313 Napisano 25 Września 2017 Pilot uniwersalny harmony np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 25 Września 2017 Witam mam pytanie od jakiegoś czasu na mojej b6 nie działa Player. Po wejściu do aplikacji żaden materiał nie chce się otworzyć. Usunąłem aplikację i raz pomogło, ale potem znów przestała aplikacja działać, mieliście tak ?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter20020 60 Napisano 28 Września 2017 Dnia 25.09.2017 o 23:45, reddeath napisał: Witam mam pytanie od jakiegoś czasu na mojej b6 nie działa Player. Po wejściu do aplikacji żaden materiał nie chce się otworzyć. Usunąłem aplikację i raz pomogło, ale potem znów przestała aplikacja działać, mieliście tak ? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Próbowałeś zrobić reset do ustawień fabrycznych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 28 Września 2017 Próbowałeś zrobić reset do ustawień fabrycznych?Nie chcę tego robić bo stracę kalibrację nie chce mi się za bardzo tego znów wpisywać. Nie ma innego sposobu? Ja nie wiem wszystkie apki działają tylko ten Player nie działa.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoszek 15 Napisano 5 Października 2017 Witam W styczniu tego roku nabyłem ów model tego tv w 65 calach. 90% grania na nim a reszta to filmy. Nie gram w jedną grę a w różne więc nie obawiałem się nic o wypalenie HUD-a czy coś. Tv zawsze jest włączony do kontaktu i nigdy nie był zostawiany na wiele godzin na jednym obrazie. W zeszły weekend podczas jednej lokacji w grze(pustynia) zobaczyłem zielonkawą plamę na środku ekranu. Wyszedłem z gry i wrzuciłem żółte całe tło na pełny ekran i okazało się że w kilku miejscach mam więcej takich plam. Przyglądając się bliżej wiem że na pewno nie są to odbite elementy HUDA z gier. To co jest na środku najbardziej mi przypomina ikonki gier ps4 z dashboarda jeśli chodzi o rozmiar choć kształt jest nieregularny i było by to dziwne bo nigdy nie zostawiałem ps4 włączonej na wiele godzin siedząc w menu..... Myślałem że to powidoki po czymś lecz do dzisiaj nic nie zniknęło pomimo skorzystania z "odszumiania" Owe plamy są widocznie wyłącznie na żółtym,czerwonym i fioletowym oraz jego pochodnych. Gdyby to był powidok pewnie by już zniknął. Więc pytanie-czy jest to wypalenie z którym nic nie jestem w stanie zrobić a do LG nie ma co się nawet zgłaszać na gwarancję bo powiedzą że to moja wina i nie podlega to gwarancji? Kupując tego Oleda wiedziałem o retencji tymczasowej ale nie sądziłem że wypali mi się coś gdzie normalnie z niego korzystam,ciągle grając w co innego. Dobija mnie teraz to bo widać to na każdej scenie/lokacji z żółcią i czerwienią a telewizorem za który dałem 17k w styczniu cieszyłem się jedynie te kilka miechów wychodzi na to... Widział ktoś kiedyś coś takiego/podobnego lub miał coś podobnego u Siebie? Przeglądając wątki na różnych forach spotkałem się jedynie z wypalonymi logami czy jakimiś paskami a czarnych nieregularnych plam u nikogo nie widziałem jeszcze.... Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 5 Października 2017 Witam mam pytanie odnośnie netflix na LG Oled b6. U mnie jest taka sytuacje, że nie wiem jak sprawdzić w jakiej rozdzielczości jest wyświetlany obraz. Nie ma żadnych informacji. Mam tylko informację, że materiał jest wyświetlany w Ultra 4k bądź DV. Po 2 zastanawia mnie druga rzecz, a mianowicie jak sprawdzam na tv apkę i wchodzę w sprawdź sieć wyskakuje, że mam 4m/s a w przypadku aplikacji netflix na Playstation 4 Pro wyskakuje mi , że mam koło 40 mb/s. W skrócie dlaczego taka różnica jest i jak sprawdzić w jakiej rozdzielczości odtwarzany jest materiał? Kumpel ma np na pilocie przycisk info ale ja takiego nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_1988_KrK 473 Napisano 5 Października 2017 1 godzinę temu, Yoszek napisał: Witam W styczniu tego roku nabyłem ów model tego tv w 65 calach. 90% grania na nim a reszta to filmy. Nie gram w jedną grę a w różne więc nie obawiałem się nic o wypalenie HUD-a czy coś. Tv zawsze jest włączony do kontaktu i nigdy nie był zostawiany na wiele godzin na jednym obrazie. W zeszły weekend podczas jednej lokacji w grze(pustynia) zobaczyłem zielonkawą plamę na środku ekranu. Wyszedłem z gry i wrzuciłem żółte całe tło na pełny ekran i okazało się że w kilku miejscach mam więcej takich plam. Przyglądając się bliżej wiem że na pewno nie są to odbite elementy HUDA z gier. To co jest na środku najbardziej mi przypomina ikonki gier ps4 z dashboarda jeśli chodzi o rozmiar choć kształt jest nieregularny i było by to dziwne bo nigdy nie zostawiałem ps4 włączonej na wiele godzin siedząc w menu..... Myślałem że to powidoki po czymś lecz do dzisiaj nic nie zniknęło pomimo skorzystania z "odszumiania" Owe plamy są widocznie wyłącznie na żółtym,czerwonym i fioletowym oraz jego pochodnych. Gdyby to był powidok pewnie by już zniknął. Więc pytanie-czy jest to wypalenie z którym nic nie jestem w stanie zrobić a do LG nie ma co się nawet zgłaszać na gwarancję bo powiedzą że to moja wina i nie podlega to gwarancji? Kupując tego Oleda wiedziałem o retencji tymczasowej ale nie sądziłem że wypali mi się coś gdzie normalnie z niego korzystam,ciągle grając w co innego. Dobija mnie teraz to bo widać to na każdej scenie/lokacji z żółcią i czerwienią a telewizorem za który dałem 17k w styczniu cieszyłem się jedynie te kilka miechów wychodzi na to... Widział ktoś kiedyś coś takiego/podobnego lub miał coś podobnego u Siebie? Przeglądając wątki na różnych forach spotkałem się jedynie z wypalonymi logami czy jakimiś paskami a czarnych nieregularnych plam u nikogo nie widziałem jeszcze.... Z góry dziękuję za pomoc. Zgłoś to do LG a nóż Ci wymienią. TV prawie za 20.000,- lipa jak nic. 17 minut temu, reddeath napisał: Witam mam pytanie odnośnie netflix na LG Oled b6. U mnie jest taka sytuacje, że nie wiem jak sprawdzić w jakiej rozdzielczości jest wyświetlany obraz. Nie ma żadnych informacji. Mam tylko informację, że materiał jest wyświetlany w Ultra 4k bądź DV. Po 2 zastanawia mnie druga rzecz, a mianowicie jak sprawdzam na tv apkę i wchodzę w sprawdź sieć wyskakuje, że mam 4m/s a w przypadku aplikacji netflix na Playstation 4 Pro wyskakuje mi , że mam koło 40 mb/s. W skrócie dlaczego taka różnica jest i jak sprawdzić w jakiej rozdzielczości odtwarzany jest materiał? Kumpel ma np na pilocie przycisk info ale ja takiego nie znalazłem. LG nie montuję przycisku (INFO+) (?) na pilotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 5 Października 2017 to jak to inaczej sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_1988_KrK 473 Napisano 5 Października 2017 1 minutę temu, reddeath napisał: to jak to inaczej sprawdzić? Temat już był wałkowany na Forum, kilka / kilkanaście postów wyżej byś musiał popatrzeć. Ale bez jakiegoś pilota którego trza osobno zakupić się nie obejdzie z tego co pisali chłopaki o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 5 Października 2017 13 minut temu, Robert_1988_KrK napisał: Temat już był wałkowany na Forum, kilka / kilkanaście postów wyżej byś musiał popatrzeć. Ale bez jakiegoś pilota którego trza osobno zakupić się nie obejdzie z tego co pisali chłopaki o tym. nie kojarzysz jak taki pilot się nazywa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach