matipol 1 Napisano 29 Kwietnia 2017 Mam prośbę do posiadaczy 55\'\'. Czy ktoś z wase może zmierzyć ten element podstawy, który przykręca się do TV? Z góry wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 30 Kwietnia 2017 Czy do odtwarzania treści 4K mkv w b6 używacie jakiego specjalnego playera? Nie mogę odtworzyć żadnego pliku w zainstalowanym programie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzes07 16 Napisano 30 Kwietnia 2017 40 minut temu, mari_p napisał: Czy do odtwarzania treści 4K mkv w b6 używacie jakiego specjalnego playera? Nie mogę odtworzyć żadnego pliku w zainstalowanym programie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Witam, Ja nie miałem i nie mam żadnego problemu z odtwarzaniem treśći 4K mkv przez wewnętrzny playe wszystko dziala bardzo plynnie, mialem rownież player Zidoo X9S który niestety się "wypalił" który padł pod naporem kilku dysków (miałem pecha), teraz pozostałem przy playerze od LG który dobrze spełnia swoje zadania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 30 Kwietnia 2017 Odtwarzałeś z usb czy stream z serwera?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzes07 16 Napisano 30 Kwietnia 2017 5 godzin temu, mari_p napisał: Odtwarzałeś z usb czy stream z serwera? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Odtwarzałem z dysku, pendirva (usb 2.0 i 3.0) i servera Nas i wszystkie pliki 4K mkv działały poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 30 Kwietnia 2017 Z serwera nie idzie. Ten sam plik z usb bez problemu. Nie wiem o co chodzi. Pozostałe filmy hd 1080 z serwera również bez problemu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 30 Kwietnia 2017 W serwerze trzeba zdefiniować typ urządzenia odtwarzającego. Na standardowych ustawieniach serwera czasem chodzi, czasem nie (albo np. napisów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 1 Maja 2017 ??Co i gdzie mam ustawić?A w temacie napisów to faktycznie niektóre filmy po ich włączeniu tv wyświetla info ze serwer nie ma wystarczającej mocy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 1 Maja 2017 (edytowane) 13 godzin temu, pawelll napisał: W serwerze trzeba zdefiniować typ urządzenia odtwarzającego. Na standardowych ustawieniach serwera czasem chodzi, czasem nie (albo np. napisów) Faktycznie. Temat (raczej mały wąteczek) rozwiązany jeśli chodzi o odtwarzanie plików 4k przez b6j z serwera DSM. Trzeba tylko w serwer multimediów, zakładka zgodność DMA, pozycja transkodowanie video pozostawić niezaznaczone. Oled radzi sobie bardzo dobrze z plikami ponad 40GB i napisami. Edytowane 1 Maja 2017 przez mari_p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarny kot 4 Napisano 1 Maja 2017 Dnia 28.04.2017 o 14:45, czarny kot napisał: Witam.Zauważyłem, że na moim LG OLED 65B6J na białym tle, głównie pod kątem pojawia się różowy odcień.Pytanie dla posiadaczy tego telewizora, czy w waszych też występuje taki problem? (teraz będzie ok) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 1 Maja 2017 29 minut temu, mari_p napisał: Faktycznie. Temat (raczej mały wąteczek) rozwiązany jeśli chodzi o odtwarzanie plików 4k przez b6j z serwera DSM. Trzeba tylko w serwer multimediów, zakładka zgodność DMA, pozycja transkodowanie video pozostawić niezaznaczone. Oled radzi sobie bardzo dobrze z plikami ponad 40GB i napisami. Z tego co napisałeś wynika, że przyczyna była trochę inna niż myślałem - ale też po stronie konfiguracji NASa. Po prostu NAS próbował (z zaznaczeniem opcji transkodowania) sam dekodować plik ale nie miał kodeka odpowiedniego. Teraz stream leci w pierwotnej postaci do TV i jest OK. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 1 Maja 2017 (edytowane) 2 godziny temu, czarny kot napisał: Tak. Mam to samo - prawie. Tzn. w ciemności tego nie widać, tylko gdy jest dzienne światło. Dnia 26.04.2017 o 17:32, matipol napisał: Ja oglądam aktualnie Iron Fist. Zacząłem oglądać ten serial na EG910 i jakość była super, zero szumu (brak DV). Odkąd mam B6 to załącza się DV i jest taki szum, że to jest jakaś żenada.. Jeśli chodzi o samą rozdzielczość to jest ok, także nie ma tu mowy o słabym łączu (120Mb/s po kablu). Właśnie się zorientowałem, że mam to samo. Wygląda tragicznie - jak zdjęcie z niskim ISO w nocy. Mam prędkość jak zrzucie. Czy ktoś to rozwiązał, bo chyba się wątek nie zakończył? Poza tym jak wchodzi ekran startowy (biały napis netflix na białym tle to nie ma tego szumu). Co można na to poradzić - redukcja szumu nie pomaga? PS. przepraszam za zrzut takich rozmiarów Edytowane 1 Maja 2017 przez mari_p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matipol 1 Napisano 1 Maja 2017 Było już pisane. To jest kwestia jakości samego materiału i odszumianie nie pomaga. Np. \"Marco Polo\" wygląda super, podczas gdy \"Iron Fist\" jest zaszumiony. Na poprzednim Oledzie Full HD bez HDR takiego szumu nie doświadczyłem, więc ma to coś wspólnego z HDRem najwyraźniej.. @mari_p jaką masz wielkości TV? Jeśli 55\" to prosiłbym Cię o podanie wymiarów tej części podstawy, która przykreca się do tvka. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 1 Maja 2017 Faktycznie, w przypadku Sandy Wexler obraz jak brzytwa. matipol - mam 65 cali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matipol 1 Napisano 4 Maja 2017 Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia, a mianowicie rażące napisy na Netflixie podczas odtwarzania HDR.. Co to wogóle ma być?! Nie da się tego oglądać w nocy :/ Muszę oglądać z lektorem :/ Co za bzdura.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 4 Maja 2017 (edytowane) " na moim LG OLED 65B6J na białym tle, głównie pod kątem pojawia się różowy odcień " Kit stulecia. Na matrycy OLED od LGDisplay nie ma takiej możliwości. No i następny super txt: @maipol; "Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia, a mianowicie rażące napisy na Netflixie podczas odtwarzania HDR.. Co to wogóle ma być?! Nie da się tego oglądać w nocy :/ Muszę oglądać z lektorem :/ Co za bzdura.. " NETFLIX = rażące napisy ... Edytowane 4 Maja 2017 przez 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dickus 13 Napisano 5 Maja 2017 12 godzin temu, matipol napisał: Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia, a mianowicie rażące napisy na Netflixie podczas odtwarzania HDR.. Co to wogóle ma być?! Nie da się tego oglądać w nocy :/ Muszę oglądać z lektorem :/ Co za bzdura.. Wygląd napisów można zmienić w ustawieniach konta (przez przeglądarkę). Wątek był wielokrotnie poruszany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boby82 0 Napisano 5 Maja 2017 (edytowane) Witam Mam takie pytanie do ekspertów lub właścicieli oleda B6 i PS4. Zauwazylem ze grajac na PS4 w trybie HDR gra nie da sie zmienic ustawienia gammy (jest ustawiona na srednia i wyszarzone pole), czy tez tak macie i z czego to wynika oraz czy da sie to jakos odblokowac, bo obraz wydaje mi sie troche za ciemny w tym ustawieniu? W trybie HDR standartowy da sie zmienic gammę i na domyslnej 2.2 jest wg mniej lepiej (jasniej) niz w HDR gra no, ale z kolei lag troche za duzy... Edytowane 5 Maja 2017 przez boby82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m-a-r-s 2 Napisano 5 Maja 2017 1 godzinę temu, dickus napisał: Wygląd napisów można zmienić w ustawieniach konta (przez przeglądarkę). Wątek był wielokrotnie poruszany Wątek poruszany, ale w żadnym razie nie rozwiązany. Na Netflixie nie można zmienić napisów np. na szare. Zmiana na żółte czy niebieskie nie jest rozwiązaniem... Oglądając filmy np. z kompa (mam podłączonego pod TV, bo dla mnie żaden "Smart" nie zastąpi kompa...) można dowolnie ustalić odcień napisów - ja ustawiam lekko szarawe i jest super - nie walą po oczach, Ale napisy w Netflixie to nieporozumienie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matipol 1 Napisano 5 Maja 2017 @2015 - super tekst? A co Ci się w nim nie podoba? Jak miałem EG910v to napisy były w porządku. Na B6 napisy są HDRowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denny4 6 Napisano 6 Maja 2017 (edytowane) @matipol Pytałeś się o podstawę do B6 55'' jakiś czas temu Wiosna przyszła chęci też i pofatygowałem się do piwnicy na pomiarki. Wymiary stopy: szer. 560mm głębokość. 230mm Wymiary płyty mocującej (ten element wsuwany w telewizor): szer. 228mm, wysokość 100mm, grubość 13mm Rozstaw śrub mocujących: poziomo 200mm, pionowo 100mm Rozmiar śruby to CHYBA !! M6 ale nie jestem pewien. Mam nadzieję że o takie wymiary Ci chodziło. Edytowane 6 Maja 2017 przez denny4 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 6 Maja 2017 Czy ktoś podłączał klawiaturę do oleda? Byłem w MM i testowałem Logitech k400, ale nie działa. Jest jakaś, która działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korbennn 0 Napisano 7 Maja 2017 Panowie, znajomy odebrał, powiesił, piękny telewizor, ale nie ma co oglądać bez irytacji na jakość obrazu ze względu na sygnał w Polsce. Czy jest gdzieś w ustawieniach obniżenie jakości obrazu z 4k do FHD? Gry pracują przepięknie, ale to ma być tv do telewizji głównie. Jak można go dostroić do warunków u nas? Posiada NC+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 689 Napisano 7 Maja 2017 21 minut temu, korbennn napisał: Panowie, znajomy odebrał, powiesił, piękny telewizor, ale nie ma co oglądać bez irytacji na jakość obrazu ze względu na sygnał w Polsce. Czy jest gdzieś w ustawieniach obniżenie jakości obrazu z 4k do FHD? Gry pracują przepięknie, ale to ma być tv do telewizji głównie. Jak można go dostroić do warunków u nas? Posiada NC+ Od końca - NC+ przy dobrym dekoderze np. ADB turobox jest najlepszej jakości sygnałem jakim można nakarmić tv. Sygnał, który wysyła dekoder skaluje sobie tv do swojego 4k. Tu nic nie zmienisz. Natomiast nawet jeśli by tak było to w kwestii jakości niczego to nie zmienia, to jest błąd w mysleniu że FHD byłoby lepsze. Jak mawiał klasyk "0 podniesione do potęgi nadal pozostanie zerem" Tak więc jak kanał ma słabą jakość to na każdym tv wygląda syfiaście. Do tego jeszcze należy dodać fakt, który bardzo często ślepi wyznawcy religii oled olewają lub milczą - ta technologia niezbyt dobrze radzi sobie z gorszej jakości sygnałem, tu LCD radzi sobie nieco lepiej. Choć naturalnie, jak mówi przysłowie "z g... bata nie ukrecisz". A na koniec ważne pytanie -z jakiej odległości kolega ogląda i jaka przekątna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 7 Maja 2017 15 minut temu, Xisiek napisał: Od końca - NC+ przy dobrym dekoderze np. ADB turobox jest najlepszej jakości sygnałem jakim można nakarmić tv. najlepszy dekoder od n/nc+ to mediaBOX+, ostatni robiony przez ADB: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach