Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG 65E6V Test - Signature OLED 4K z HDR

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy panel dostaniesz, po roku nowy tv praktycznie

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luz u mnie kolejny panel w drodze, ten ma ponad miesiąc poprzedni miałem niecałe 2..., to trzeci panel licząc z tym zakupionym wraz z TV ..., do końca gwarancji daleko...

Tym razem to nie wypalenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej mnie to rozczarowuje....

Kilkanaście tysięcy za telewizor i taka lipa.

To jeszcze nic, panowie którzy do mnie przyjechali obsługują także Samsunga.

Powiedzieli mi , że ostatnio nie mogą się wyrobić ze zbieraniem od klientów nowych QLED-ów bo padają jak muchy w zimę...

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszyć się trzeba że LG naprawia te TV w miarę bez "protestów" z ich strony. Choć obawiam się co będzie po 2 letniej gwarancji...

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie żenujące jest żeby sprzęt tej klasy wytrzymał osiem miesięcy.

Co więcej z tego co tu czytam to nie jest odosobniony przypadek.

To źle świadczy o tej marce.

Wcześniej miałem tylko plazmy Panasonica i żadna nie padła....

Na te bajki z testów o 100 tyś godzin jakie wytrzymują te panele ogarnia mnie pusty śmiech....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na to ile sprzedają OLED na świecie to ilość awarii takich jak twoja jest znikoma, zdecydowanie wiecej jest problemów z utrzymaniem jakości produktów (jednorodności ekranów) czy też problemów z wypaleniami.

W sumie z tym się liczyłem ze względu jednak na raczkująca technologie OLED nadal. Jedyne zaskoczenie in plus na dziś to to że LG sobie z tego też zdaje sprawę i nie zostawia konsumentów z ręką w nocniku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Soszka napisał:

Dla mnie żenujące jest żeby sprzęt tej klasy wytrzymał osiem miesięcy.

Co więcej z tego co tu czytam to nie jest odosobniony przypadek.

To źle świadczy o tej marce.

Wcześniej miałem tylko plazmy Panasonica i żadna nie padła....

Na te bajki z testów o 100 tyś godzin jakie wytrzymują te panele ogarnia mnie pusty śmiech....

Ty miałeś plazmy Panasonica i żadna nie padła, a ktoś inny miał i mu padła. Taka kolej rzeczy.

Poza tym weź pod uwagę, że kiedyś nie wszystko było tak wrzucane do sieci, rozgłaśniane itd. Teraz trochę inaczej to się ma, każda zepsuta sztuka praktycznie ląduje (jej zdjęcie) na którymś forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że więcej problemów znajdziemy w lg oled niż w plazmach Panasonica, ktore nie umarły dwadzieścia lat temu tylko zaledwie dwa do trzech, więc argument, że teraz jest wszystko wrzucane do sieci, a kiedyś nie, jest chybiony. Kilka lat temu był Internet i były fora .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, ma_ko napisał:

Cieszyć się trzeba że LG naprawia te TV w miarę bez "protestów" z ich strony. Choć obawiam się co będzie po 2 letniej gwarancji...

Nie wiadomo jak długo i czy to się nie zmieni. Mój 55E6 ma juz jakies 6 miesięcy i aż strach się bać.

Niestety jakościowo produktom LG do produktów Panasonica baaardzo daleko. Jak LG absolutnie nie kocham.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnijmy sobie co się działo z plazmami w tym wieku w którym jest technologia OLED'a. Poważne problemy z wypalaniem bardzo duża pradozernosc I temperatury a więc I częste awarie o krótkiej żywotności nie wspomnę. Cieszymy się że chociaż jeden producent stawia na nową technologię a nie dusi te biedne LCD wymyślają co roku to nowe slogany reklamowe typu QLED...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Soszka napisał:

Raczej mnie to rozczarowuje....

Kilkanaście tysięcy za telewizor i taka lipa.

To jeszcze nic, panowie którzy do mnie przyjechali obsługują także Samsunga.

Powiedzieli mi , że ostatnio nie mogą się wyrobić ze zbieraniem od klientów nowych QLED-ów bo padają jak muchy w zimę...

ach ten S/\MSUNG normalka.

He tak czytam od jakiegoś czasu niektóre komentarze i wniosek jeden mam, kupisz TV za przeszło 20.000,- padnie po trzech latach i co kupisz następny?

:rolleyes:

A NAJGORSZA jest ta loteria tz. ''Fart'' z tymi matrycami... :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plasme z 2003 roku Panasonica oddałem znajomym w zeszłym roku..., pracuje nadal, świeci wspaniale...Przez tyle lat nigdy nie było najmniejszej awarii, a pracowała wiele...

Ale to był Panasonic...

LG ma fajną technologię, słabiutką kontrole jakości...

Loteria "matrycowa" w LG to rzeczywiście wstyd dla nich..., jednorodność i powtarzalność jest słaba w tych produktach..

Edytowane przez ma_ko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, ma_ko napisał:

Loteria "matrycowa" w LG to rzeczywiście wstyd dla nich..., jednorodność i powtarzalność jest słaba w tych produktach..

Według mnie problemy z jednorodnością na OLED to pikuś z tym jakie masz problemy z jednorodnością na LCD.

Ja miałem Kuro - telewizor pracował ponad 8 lat, ale ideał to nie był - wypalenie pojawiło się po ok 3 latach, choć faktycznie u mnie też żadnej awarii nie było :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, ma_ko napisał:

Plasme z 2003 roku Panasonica oddałem znajomym w zeszłym roku..., pracuje nadal, świeci wspaniale...Przez tyle lat nigdy nie było najmniejszej awarii, a pracowała wiele...

Ale to był Panasonic...

a mój panas pv60 chyba z 2007 huknął chyba 3 lata temu więc nie każdy Panas taki dobry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjechał. 

Hula jak ta lala.

Nie wiem czy to tylko moje wrażenie ale jest jakby jaśniejszy niż poprzednik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeci Panel wymieniony, teraz już jak coś E7...

Ten niby najlepszy ze wszystkich 3 pomijam pierwszy fabryczny który miał problem z retencja matrycy (czyszczeniem) kolejny mocno nie "równy"..,ale zastrzeżenia też mam, zobaczę na ile się "wyrówna" po kilku tygodniach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia ‎2017‎-‎09‎-‎08 o 08:40, ma_ko napisał:

Trzeci Panel wymieniony, teraz już jak coś E7...

Ten niby najlepszy ze wszystkich 3 pomijam pierwszy fabryczny który miał problem z retencja matrycy (czyszczeniem) kolejny mocno nie "równy"..,ale zastrzeżenia też mam, zobaczę na ile się "wyrówna" po kilku tygodniach...

Daj znać jaką decyzję podjąłeś. Ja mam C7 tydzień z nie dużym zabarwem na lewej stronie (ok 8cm) i mnie zaczyna to wkurzać,bo nawet jak domownicy nie widzą to ja widzę niestety.Oled nie ma szans na wyrównanie moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idzie do wymiany..., trochę mi ręce opadają na LG, bo to co przychodzi na wymianę z magazynu to jakieś odpady...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, ma_ko napisał:

Idzie do wymiany..., trochę mi ręce opadają na LG, bo to co przychodzi na wymianę z magazynu to jakieś odpady...

Ale co  się dzieje dokładnie ? Widzisz ten banding w nocy podczas oglądania na zwykłym materiale? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Subman porażka, nie chcę im wrzucać fot bo na razie LG się zachowuje ładnie, już chcieli mi wymieniać na nowy TV...

Generalnie panel fabryczny na TV był OK (gdyby nie wypalenie), te na wymianę to jakiś odpad...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, ma_ko napisał:

Subman porażka, nie chcę im wrzucać fot bo na razie LG się zachowuje ładnie, już chcieli mi wymieniać na nowy TV...

Generalnie panel fabryczny na TV był OK (gdyby nie wypalenie), te na wymianę to jakiś odpad...

Niech  wymienią  Ci  całe pudełko, a nie tylko panel. Ciekawe skąd wypalenie na fabrycznie w nowym TV ? Prawdopodobnie z reklamacji, albo z ekspozycji.

18 godzin temu, abart68 napisał:

Ja katuję nowy TV który dostałem wszystkim czym się da i na razie jest OK

Dla Ciebie wybrali najlepszy jaki mieli. Czyli mają też dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi