Skocz do zawartości
Gmeru

Samsung KS8000 SUHD TEST Ultra HD Premium

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym procesorem to jest niemożliwe, ponieważ czy jest to model 49, 55 czy 60 cali to płyta główna jest taka sama. Różnić się może jeśli dany model jest z innego rynku. Np niemieckiego. Tak było z serią H7000. W całej europie był jeden procek a na Niemcy inny. Niby lepszy ale nikt nie widział różnicy w działaniu.

Jak dla mnie ten egzemplarz ma wadę i zalicza się na wymianę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli chodzi o małego pilota jest o wiele wygodniejszy tylko wymaga przyzwyczajenia, minusem jest, że nie ma zyroskopu i nie można poruszać kursorem.

a co jest w nim wygodniejsze?

to że klawisze trzeba głaskać?

Sorry ale samsung z każdym rokiem wypuszcza coraz to gorsze piloty.A juz ewenementem było właśnie pozbawienie pointera .Najlepsze piloty jak do tej pory miała seria H bo i w J to juz nie jest to samo choć pointer został

Za rok okaże się że wcale pilota nie będzie tylko każą sobie smartfona kupić i nim sterować TV

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze leży w dłoni, a jeżeli chodzi o obsługę to dobrze działa wybieranie głosowe

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybieranie głosowe to nie zasluga pilota tylko algorytmu w telewizorze

A jak leży w dłoni. ......no cóż. Mialem w rekach kazdego pilota od serii C i nadal podtrzymuje ze najlepszy był w serii H. Porównując piloty smart od serii F to wlasnie obecna seria ma najgorszego.Ale to moja subiektywna ocena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co jest w nim wygodniejsze?

to że klawisze trzeba głaskać?

Sorry ale samsung z każdym rokiem wypuszcza coraz to gorsze piloty.A juz ewenementem było właśnie pozbawienie pointera .Najlepsze piloty jak do tej pory miała seria H bo i w J to juz nie jest to samo choć pointer został

Za rok okaże się że wcale pilota nie będzie tylko każą sobie smartfona kupić i nim sterować TV

Dokładnie. Szybciej można wejść np. w listę nagrań na dekoderze, sterować odtwarzaczem bd czy też filmami lecącymi z dekodera (przewijanie itd). O pointerze nie wspomnę. Przewijanie stron www gładzikiem jest mega wygodne i tego też nie ma.

Mam pilot od JSki i oprócz wyglądu bardziej "premium" jest mnie wygodny - mniej funkcjonalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O dokladnie tego mi brakowało. Od JS wygląda naprawdę dobrze ale juz funkcjonalność jest taka sobie

Wysłane z mojego SM-N910C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tylko porównanie ze zwykłym z ubiegłorocznej serii JU, wolę ten..

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnosnie pilotow.Nie mam samsunga ale mam gladzik w panasonicu i dla mnie wygodniejszy jest pointer od lg.

Ale jak planowalem zakupy i bralem pod uwage samsunga pilot od ks9000 sprawial bardzo dobre wrazenie do codziennej obslugi tv i smart. Nie wiem jak z www.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto właśnie chodzi ze.w serii H był i pointer i gladzik

W JS dali juz tylko pointer

A w KS nawet i to zlikwidowali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka, co do filmow w ultra HD, to sa i to dosc sporo ale w UK.. i ceny nie sa tragiczne bo w wiekszosci za 19.99 funtow a tylko niektore po 24.99 funtow za sztuke..

a tez czesc z nich, ma poski 5.1 a jeszcze wiecej polskie napisy.. jesli ktos zainteresowany to podam wiecej szczegolow..

pozdro dla wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też nie wiem... Może mam ma za dużo sprzętu podłączonego do tego telewizora, albo 49KS7000 ma jakiś wolniejszy procek ?

Po naciśnęciu POWER telewizor potrzebuje jakiś 50-55 sek aby się obudzić. Potem naciskanie POWER włącza go i wyłącza w ciągu 2 sek, ale wystarczy, że wyłączę go i poczekam z kwadrans to znowu potrzeba jakiś 50 sek aby przywrócić go do życia.

Próbowałem różnych sposobów, łącznie z resetem i wyłączeniem wszystkich ECO funkcji, ale bez rezultatu. Ten typ tak ma i raczej przyjdzie mi z tym żyć. Traktuję to na pewnym luzie, w końcu komputery też potrzebują jakąś minutkę, aby system ruszył....

Jestem szczęśliwym posiadaczem ks7000 i nie mam takiego problemu.

Nic sie nie wyłącza po kwadransie w jakiś stan uśpienia na 55seknd. Wszystko sie odpala w ciągu 2 sekund

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Powiedz mi, bo nie mogę tego od nikogo wyciągnąć, a od tego uzależniam zakup KS7000: jak prezentuje się upscaling materiału FHD (płyty Blu-Ray) do prawie UHD przez telewizyjny procesor? Jest dobrze, ok, czy źle? Warto inwestować w zewnętrzny sprzęt do upscalingu, jak odtwarzacz UHDBD Samsunga, który robi to ponoć bardzo dobrze, czy procesor tv wystarcza?

Skalowanie BD jest idealne. Ja mam sporo filmów w AVI (720i) i na KS7000 wyglądają doskonale. Nawet DVD jest upscalowane w baaaardzo przyzwoity sposób.

Jeśli faktycznie jest to wada mojego LCD (włączanie się po 50sek) to w jaki sposób wymienić go na inny egzemplarz ? Kupowałem w stacjonarnym MM w Gdańsku (Przymorze). Reklamować w MM czy w Samsungu? Na co się powołać? Pomożecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zaczął od skorzystania z ustawy. Na gwarancję producenta masz jeszze czas. Sprawdź w sklepie ile włączają inne KS ale mogę Ci podpowiedzieć włączenie na gorąco czyli ze standby trwa ok 6 sek a na zimno czyli z wyjetym kablem z gniazdka ok 11sek. Logowanie do konta samsung trwa ok 40 sek

Ostatnia moja sugestią to taka żeby spróbować wyłączyć anrywirusa, wyłączyć tv z sieci na ok 3 min. Zresetować smart i tez wyłączyć tv z gniazdka na 3 min. Na koniec zrobic reset telewizora do ustawień fabrycznych. Jeśli to nie pomoże to podejrzewam walnieta płytę główną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skalowanie BD jest idealne. Ja mam sporo filmów w AVI (720i) i na KS7000 wyglądają doskonale. Nawet DVD jest upscalowane w baaaardzo przyzwoity sposób.

Jeśli faktycznie jest to wada mojego LCD (włączanie się po 50sek) to w jaki sposób wymienić go na inny egzemplarz ? Kupowałem w stacjonarnym MM w Gdańsku (Przymorze). Reklamować w MM czy w Samsungu? Na co się powołać? Pomożecie ?

A na jakim sprzęcie oglądasz? Ja używam PS3/PS4, na XONE jeszcze nie próbowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam.

A powiedz mi czy po włączeniu TV ukazuje sie napis SUHD czy menu z wyborem źrodła aplikacji itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy jak ustawisz w menu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nic nie pomogło. LCD na zimno włącza się po jakieś minucie z hakiem. Potem jest ok (włączanie i wyłączanie działa błyskawicznie), ale po kilku minutach po wyłączeniu LCD znowu włączanie trwa nawet z 1min 30sek. Byłem w MM w sprawie rękojmi ale powiedzieli, że oczywiście mogę im dostarczyć LCD, ale mają 14dni aby się ustosunkować. Wg nich długie włączanie 'na zimno' nie ma 'charakteru istotnego' więc LCD nie podlega zwrotowi. Jedynie ewentualnej naprawie. Miła obsługa zasugerowała,abym w poniedziałek zadzwonił do serwisu samsunga to będzie szybciej i wygodniej (przyjadą do mnie, zamiast miałbym taszczyć LCD do MM i oczekiwać 2 tygodnie na ewentualną naprawę). Przyznam, że jestem nieco przybity. Na innym forum doczytałem, że dłuuuugie włączanie LCD to znowu nie taka rzadkość i najczęściej jest to problem z kondensatorami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem w takim razie o co chodzi. U mnie to pomogło. Jestem juz po testach horizona. I tu moge potwierdzić wpis kolegi @cambel

Plynnosc rewelacyjna z tym.ze ja u siebie nie widze 1080p a tylko 1080i

Ale oglądałem tenis na 720p i nic nie rwalo. Mam 14 dni na testy horizona wiec popatrzę dokladnie na mecze ale wydaje mi sie ze po przestawieniu opcji na CI + też jest ok

Wspominając temat zacinania niestety znów to zauważyłem ale tylko jak oglądam mecze na Polsat Sport nie mam pojęcia co robić bo niestety ale oglądam dużo meczów na Polsacie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam - czy to że ten i modele wyższe nie posiadają USB 3.0 jest odczuwalne ? Skoro model np HU7500 miał 3.0 i materiał z dysku się nie ciął -- pytanie jak tu to działa.

USB 2.0 ma tylko 25 mb odczyt .... a tv ponoć otwiera wysokiej jakości pliki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd info ze hu7500 ma.usb 3.0

Co do zacinania to horizona oddałem bo mnie bardzo irytowal.Niestety ale mam podobne spostrzeżenia mi tez obraz sie zacina na ustawieniach wlasnych uplynniacza (bez wzgledu co ustawie)na ustawieniu wyraźny wszystko jest ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A stąd że mam 65HU7500 i ma USB 3.0 - tu zatem Samsung cofnął nas w czasie.

Może być tak że każdy większy plik jest zaniżany jakościowo byle był odtwarzany .. i zmuszenie by zakupić blueray 4K gdyż ten już ma USB 3.0

Edytowane przez Eleonor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholercia faktycznie po jednym gniazdzie w tv i OCB to usb 3.0

Masz racje Samsung cofa nas w tył nie tylko z wyposarzeniem czy 3D ale nawet w interfejsach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No prosze powinni dodawać zestaw naprawczy do kazdego tv. Bylo by taniej

Wstyd tv za tyle kasy i trzeba go taśmą dwustronna kleic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi