Gmeru 2 237 Napisano 8 Stycznia 2016 Netflix jest jedną z największych na świecie wypożyczalni filmów i seriali VOD (Video On Demand). W zamian za niewielką opłatę otrzymujemy dostęp do gigantycznej liczby materiałów oferowanych w serwisie. Od kilku dni Netflix dostępny jest również w Polsce! Cieszyć się zawartością biblioteki Netflix możemy na następujących modelach telewizorów Panasonic VIErA: CX680, CX700, CR730, CX750, CX800, CR850, X940, CZ950, CX670, CXE720, CXM710. Dzięki przyciskowi Netflix umieszczonemu na wszystkich pilotach, możemy błyskawicznie uruchomić aplikacje i korzystać z największej na świecie bazy filmów i seriali. Dodatkowo telewizory obsługujące rozdzielczość 4K, mają możliwość odtwarzania materiałów właśnie w tej rozdzielczości za pomocą usługi Netflix* Z testów, które przeprowadzili eksperci firmy Panasonic wynika, że nie występują żadne problemy związane z buforowaniem i jakością materiałów. Wszystkie parametry są automatycznie dopasowywane do telewizorów VIErA. Listę materiałów z polskimi napisami można znaleźć pod tym linkiem (po wcześniejszym zalogowaniu się na stronie): https://www.netflix.com/pl/ Cześć filmów i seriali jest dostępna również w wersji z polskim lektorem. * dostępne w najwyższym abonamencie. Kliknij tutaj aby zobaczyć całą treść artykułu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobolko 38 Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) A co z seriami np ST60E? Panasonic zamieścił na swojej oficjalnej stronie listę device'ów wspierających Netflix. Niemniej tamtejsze serie kończą się na "Z", nie na "E", jak w Europie. Czy to może mieć znaczenie? "Which Panasonic VIERA Smart TVs is the Netflix App compatible with? The Netflix App is available on the following Panasonic Smart TV and Blu-Ray players: - 2015 Panasonic TV Models: o CS600Z Series, CS610Z Series, CS650Z Series, CX610Z Series, CX640Z Series, CX700Z Series and CX800Z Series. - 2014 Panasonic TV Models: o X940Z Series, AX900 Series, AX800 Series, AX670 Series, AS800 Series, AS700 Series, AS670 Series, AS640 Series, AS630 Series and AS610 Series. - 2013 Panasonic TV Models: o ST60Z Series, VT60Z Series, E6Z Series, ET60Z Series, DT60Z Series, WT60Z Series and WT600Z Series. - 2012 Panasonic TV Models: o E5Z Series, ET5Z Series, ET50Z Series, DT50Z Series, WT50Z Series, UT50Z Series, ST50Z Series, GT50Z Series and VT50Z Series. - 2015 Panasonic Blu-Ray Models: o DMP-BD83, DMP-BDT170, DMP-BDT370 and DMR-PWT550. - 2014 Panasonic Blu-Ray Models: o DMP-BD91, DMP-BD81, DMP-BDT360 and DMP-BDT460. Please note – on AS700 and AX800 TV models, your touch pad remote will not drive the Netflix App." Opatrzyli to oczywiście instrukcja obsługi dla tv, dla których istnienie Netflix'a nie jest do końca oczywiste: "Where can I access the Netflix App on my Panasonic Smart TV? The Netflix App icon should automatically appear on your compatible Panasonic Smart TV model. If the Netflix App icon does not appear on the ‘VIERA Connect’ Home Screen, you may need to download it from the ‘App Marketplace’. CLICK HERE to read our step-by-step guide helping you set-up a Netflix account via your Panasonic Smart TV. For 2012/2013 Panasonic Smart TVs: If the Netflix App isn’t showing in the ‘App Marketplace’, you will need to do a ‘Shipping Condition Reset’. This is similar to re-booting a PC. How-to do a ‘Shipping Condition Reset’: 1. Press the ‘Menu’ Button on your VIERA TV Remote 2. Go to the ‘Set Up’ menu 3. Search for the ‘System Menu’ option 4. Select ‘Shipping Condition’ and follow the on-screen instructions. Please note: When carrying out a ‘Shipping Condition Reset’, your TV will re-tune its channels. Once it has done the auto-tune, the next step will be setting up the Internet connection. You will need to confirm your encryption key for your broadband modem, which may not necessarily be the same as you Wi-Fi password." Niestety, dla serii ST60E nie za bardzo to działa - a przynajmniej nie działa na chwilę obecną. Jakieś pomysły? Pozdrawiam Edytowane 8 Stycznia 2016 przez kobolko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 8 Stycznia 2016 Na moim ST50 również barak Netflixa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrDamianOZ 4 Napisano 8 Stycznia 2016 Moje poszukiwania doprowadziły do tego samego - wersje Z podobno mają. Mój ST50E nie ma. Teraz pytanie, czy jest to kwestia czasu i pojawi się niedługo, czy mamy pecha i szukamy tanich używanych apple tv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Chcesz płacić 50 zł miesięcznie (NetFlix) za coś co jest za darmo przez CDA i YouTube to Wasza decyzja. Jakość streamingu NET zależy od wielu innych czynników. Ja mam to szczęście, że moje LTE daje mi na wsi min. 50 Mbps i spoko ogarnię taki NetFlix. Polskie prawo legalizuje streaming z serwerów netowych. Bez logowania się i rejestracji. Netflix wymaga podania dokładnych danych z kart płatniczych. Fani 4K/UHD i tak nie odbiorą tych treści z NetFlixa w Polsce. Telewizory muszą dostać zupełnie nowy kodek VP9+ dla treści HDR. To po co płacić za coś co jest w Polsce za darmo ? Problem dotyczy CDA jak i Chomik PL i pewnie wielu innych serwisów na serwerach ... Takie prawo w Unii Europejskiej. Tymczasem Top-Hit "House of Card" (wszystkie serie) są dostępne bez żadnych problemów. Czekam na 4-ty sezon. Marzec 2016. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez 2015 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 8 Stycznia 2016 Ja na ZT60 też na razie nie mam wyboru w sklepie. A sama usługa to dno przy takiej cenie i takiej okrojonej zawartości (normalnie mam uczucie jak z wejściem ebay ) ;p Ale to chyba nie chodzi o dyskusję o jakości ; ) Tylko czy jest czy nie Ludzie mają problem żeby sobie wykupić Seriale+ w nc+ za 20zł a tutaj nagle taki szał ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Sedno problemu to chyba oczekiwanie Video-Fanów, że streaming netowy da nam jakość VIDEO BD 1080i/p. Nie da ... z wielu powodów. Relacje z CES 2016 USA Las Vegas zupełnie pomijają kluczowy problem z FPS-em, 48/60 fps . Edytowane 8 Stycznia 2016 przez 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 9 Stycznia 2016 Chcesz płacić 50 zł miesięcznie (NetFlix) za coś co jest za darmo przez CDA i YouTube to Wasza decyzja. Jakość streamingu NET zależy od wielu innych czynników. Kolego a kto napisał że chce płacić, tylko opisałem stan z mojego TV, mam nc+ i z ich usług streamingowych też ni korzystam. Po pierwsze oglądam coraz mniej seriali a po drugie nie zadowala mnie jakość jaką oferuje streaming. A streaming z jako takiego korzystam okazyjnie to audio gdy idę pobiegać bądź pojeździć na rowerze bo ilość hałasów zewnętrznych i tak wyklucza jakąś oszałamiającą jakość. Filmy wolę oglądać w kinie bądź z BD, a jak ktoś wreszcie zaproponuje usługę streamingową w jakości BD to wtedy będę się zastanawiał. Natomiast wracając do głównego wątku, zachowanie Netflaxa w parze z Panasonic'iem ładnie pokazuje nam że jesteśmy traktowani jak worki do dojenia, Netflixdaje ofertę mocno przeciętną i nie najtańszą a Panasonic mówi jak chcesz mieć Netflixa to kup sobie nowy TV. Dziękuję postoje, poczekam, mam inne, ciekawsze zajęcia. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 9 Stycznia 2016 Chcesz płacić 50 zł miesięcznie (NetFlix) za coś co jest za darmo przez CDA i YouTube to Wasza decyzja. Jakość streamingu NET zależy od wielu innych czynników. Ja mam to szczęście, że moje LTE daje mi na wsi min. 50 Mbps i spoko ogarnię taki NetFlix. Polskie prawo legalizuje streaming z serwerów netowych. Bez logowania się i rejestracji. Netflix wymaga podania dokładnych danych z kart płatniczych. Fani 4K/UHD i tak nie odbiorą tych treści z NetFlixa w Polsce. Telewizory muszą dostać zupełnie nowy kodek VP9+ dla treści HDR. To po co płacić za coś co jest w Polsce za darmo ? Problem dotyczy CDA jak i Chomik PL i pewnie wielu innych serwisów na serwerach ... Takie prawo w Unii Europejskiej. Tymczasem Top-Hit "House of Card" (wszystkie serie) są dostępne bez żadnych problemów. Czekam na 4-ty sezon. Marzec 2016 Nigdy tam nie zaglądałem ale z tego co widzę to też każą sobie płacić 19.99 http://www.cda.pl/premium Reszta to jakiś stary chłam.Ale może się nie znam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobolko 38 Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) zachowanie Netflaxa w parze z Panasonic'iem ładnie pokazuje nam że jesteśmy traktowani jak worki do dojenia, Netflixdaje ofertę mocno przeciętną i nie najtańszą a Panasonic mówi jak chcesz mieć Netflixa to kup sobie nowy TV.I tu, niestety, należałoby chyba postawić kropkę. Po pierwsze: rzeczywiście świat Polskę traktuje "po macoszemu" nie tylko w "dziale" elektronika użytkowa...i nie tylko przez Panasonic. Ktoś ostatnio w innym wątku wspominał dostępność OLED LG wszelakiej maści i rozmiarów tuż za naszymi południowymi, a co gorsza wschodnimi granicami. Ja traktowałem Netflix jako swojego rodzaju substytut nie istniejących już wypożyczalni DVD. Mój zamysł zawsze był taki, żeby nie kupować kota w worku. Jeśli film, którego możliwość obejrzenia będę miał za kilka zł wpadnie mi w oko - kupuję BD. Tyle, że do takiej zabawy potrzebny jest raz: dostęp do b.dużej ilości pozycji, dwa: jako taka jakość. Tak, wiem, jest CDA itd. Osobiście nie mam za bardzo czasu na latanie z kompem i rzeźbę z podpinaniem pod tv, albo zabawę z plikami, napisami itd. Jeśli płacę za dobry (przynajmniej tak mi się wydaje) tv i mam zapłacić za "światowej sławy" serwis to wymagam, żeby klikając 3 guziki w tv włączyć to, Ci mam ochotę obejrzeć. Po raz kolejny w Polsce przychodzi nam czekać - może nawet latami - na coś, co "ścianą" już mają, bądź będą mieć za chwilę. Przepraszam z góry za minorowy wydźwięk. Wstałem lewą nogą :-) Edytowane 9 Stycznia 2016 przez kobolko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cretino 27 Napisano 9 Stycznia 2016 Czyli modele fullhd stare maja netflixa aa tegorocznej nie? Np. As640 vs. Cs630 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobolko 38 Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Czyli modele fullhd stare maja netflixa aa tegorocznej nie? Np. As640 vs. Cs630 Jak widać z oznaczeń regionów (chyba) - "Z", dotyczy to modeli na innych rynkach. Trudno w tej chwili o jednoznaczną odpowiedź. Może Piotr wie coś więcej w temacie. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez kobolko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxredaktor 0 Napisano 9 Stycznia 2016 Ja mam DT60, i oczywiście Nefliksa wśród aplikacji jak nie było, tak nie ma. Trochę mnie to wkurzało, więc przywróciłem ustawienia fabryczne, podłączyłeem TV do Internetu, i pod koniec, jako swój kraj, wybrałem Holandię. Netflix pojawił się wśród innych aplikacji. I hula jak ta lala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoon 51 Napisano 9 Stycznia 2016 Wszystko fajnie, słyszałem o tym sposobie, ale chyba nie wchodzi w grę jeśli ktoś ma skalibrowany telewizor. Nie za bardzo chciałbym, żeby te ustawienia poszły mi się kochać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobolko 38 Napisano 9 Stycznia 2016 Wszystko fajnie, słyszałem o tym sposobie, ale chyba nie wchodzi w grę jeśli ktoś ma skalibrowany telewizor. Nie za bardzo chciałbym, żeby te ustawienia poszły mi się kochać Jest na to sposób (i chyba jedyny): albo masz raport z kalibracji od p. Macieja, albo robisz fotki wszystkich potrzebnych plansz...i wprowadzasz od nowa :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxredaktor 0 Napisano 9 Stycznia 2016 Dokładnie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobolko 38 Napisano 9 Stycznia 2016 Dokładnie tak. U mnie niestety wystąpił inny problem. Korzystam z karty CI+ i przy wyborze Holandii nie znajduje kanałów tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoon 51 Napisano 9 Stycznia 2016 Jest na to sposób (i chyba jedyny): albo masz raport z kalibracji od p. Macieja, albo robisz fotki wszystkich potrzebnych plansz...i wprowadzasz od nowa :-) W sumie raport od Macieja gdzieś posiadam. Będę musiał poszukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobolko 38 Napisano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Wniosek jest jeden: skoro po uruchomieniu np ST60E "po norwesku" Netflix nagle w sklepie się pojawia, i to bez specjalnego szukania, na pierwszym miejscu - wina nie leży po stronie sprzętu. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez kobolko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxredaktor 0 Napisano 10 Stycznia 2016 Pewnie że nie. Z tego co wspominała przedstawicielka Panasonica, jest to też kwestia dogadania się z Netfliksem, który jest właścicielem aplikacji. Na razie udostępnili ją w Polsce jedynie w nowszych modelach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wachi40 8 Napisano 10 Stycznia 2016 Po zmianie regionu na Holandię Netflix działa na 50st60 Tylko żeby nie było za dobrze to nie działają polskie napisy , lektor działa bez problemu Inne języki napisów działają a po zaznaczeniu polskich nic nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cretino 27 Napisano 10 Stycznia 2016 Problem jak na starych państwach, np G20. Albo działały polskie apki albo tuner rozgrywał się z CI. Rozwiązaniem problemu było ustawienie regionu na Czechy i języka na polski . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cretino 27 Napisano 10 Stycznia 2016 Można było i na Niemcy region dać i też działały ale wtedy nie było chyba polskich znaków w systemów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrDamianOZ 4 Napisano 11 Stycznia 2016 Też zmieniłem na Holandię. Działać działa (swoją drogą to jest śmieszne, że w Polsce jeszcze nie ma skoro aplikacja jest fabrycznie zainstalowana na TV - nie trzeba było nic ściągać), ale jakość kiepska. Tak jakby Netflix myślał, że sprzęt nie jest w stanie wyrenderować pełnego bitrate'u. Trzeba się zacząć rozglądać za zewnętrznym playerem do Netflixa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 742 Napisano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Na zewnętrznym odtwarzaczu lepiej działać nie będzie. Możesz co najwyżej wykorzystać zewnętrzny scaler, Darbee, czy projektor. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez binary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach