matuluka 0 Napisano 24 Maja 2017 Dnia 4.05.2017 o 19:57, wiesio napisał: Potrzebna jest konfigoracja pilota, mnie to nie sprawiło trudności i pilot od TV smiga na kino Samsung i dekoder NC+ Jaki masz dekoder od NC+ ? I jak to ustawiłeś bo w opcjach nie było dekodera od NC mam nc+ wifi premium box i probowałem wielu ustawień i nic . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek42217 3 Napisano 24 Maja 2017 1 godzinę temu, matuluka napisał: Jaki masz dekoder od NC+ ? I jak to ustawiłeś bo w opcjach nie było dekodera od NC mam nc+ wifi premium box i probowałem wielu ustawień i nic . Wlacz w ustawieniach opcje simplink. Mi pomoglo polowicznie. Uruchamia sie dekoder cyfrowego lacznie z tv ale zeby wylaczyc to juz potrzebujesz 2 piloty:) nie wiem jak lg modele nowe z tego roku ale ten typ i inne tv lg z zeszlego roku tak ma. Szkoda bo moj sony sprzed 7 lat radzil sobie bez problemu:) Troche wstyd. Autor testow tv moglby dodac to do minusow przy testach, moze producent lg zwrocilby uwage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesio 86 Napisano 24 Maja 2017 (edytowane) 2 godziny temu, matuluka napisał: Jaki masz dekoder od NC+ ? I jak to ustawiłeś bo w opcjach nie było dekodera od NC mam nc+ wifi premium box i probowałem wielu ustawień i nic . NC+ mediabox, konfigoracja poprzez simplik na TV, ale i tak nie korzystam z tej opcji bo jakoś stare przyzwyczajenia mnie nie opuszczają Edytowane 24 Maja 2017 przez wiesio dodatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obcy 6 Napisano 24 Maja 2017 Prędzej producent dekodera powinien zwrócić uwagę. Simplelink działa wzorowo z porządnym sprzętem. Trzeba też pamiętać, żeby simplelink było włączone nie tylko w TV, ale także w kliencie, czyli w tym przypadku dekoderze NC+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klocki_LEGO 0 Napisano 24 Maja 2017 Nowy LG Full HD 2017 http://www.lg.com/it/tv/lg-55EG9A7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kKadajo 454 Napisano 24 Maja 2017 WebOS 2.0, szkoda. Sent from my SM-G900F using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klocki_LEGO 0 Napisano 24 Maja 2017 (edytowane) Cena ustawiona na 1599e Bez HDR, 3D, płaski zamiast Curved, więc chyba bez większych zmian w stosunku do 55EG910V. Edytowane 24 Maja 2017 przez klocki_LEGO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 24 Maja 2017 19 minut temu, klocki_LEGO napisał: Cena ustawiona na 1599e Bez HDR, 3D, płaski zamiast Curved, więc chyba bez większych zmian w stosunku do 55EG910V. Około 6700 zł, a 55B6 kosztuje 1200 zł więcej, trochę z kosmosu ta cena za FHD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kKadajo 454 Napisano 24 Maja 2017 Dokladnie, jest znacznie droższy od 910 a słabiej wyposażony. Z drugiej strony 910 w debiucie kosztowała chyba 11tys. Więc i tego cena może bardzo szybko spać a za powiedzmy 3500 zł 55 calowy oled to już będzie hit. Sent from my SM-G900F using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesio 86 Napisano 24 Maja 2017 8 godzin temu, wiesio napisał: NC+ mediabox, konfigoracja poprzez simplik na TV, ale i tak nie korzystam z tej opcji bo jakoś stare przyzwyczajenia mnie nie opuszczają, acha bo zapomniałem, wybrać ADB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matuluka 0 Napisano 24 Maja 2017 11 godzin temu, maciek42217 napisał: Wlacz w ustawieniach opcje simplink. Mi pomoglo polowicznie. Uruchamia sie dekoder cyfrowego lacznie z tv ale zeby wylaczyc to juz potrzebujesz 2 piloty:) nie wiem jak lg modele nowe z tego roku ale ten typ i inne tv lg z zeszlego roku tak ma. Szkoda bo moj sony sprzed 7 lat radzil sobie bez problemu:) Troche wstyd. Autor testow tv moglby dodac to do minusow przy testach, moze producent lg zwrocilby uwage. Samo właczanie też działa. Ale to tyle co nic. Kończy mi się umowa z NC jaki dekoder najlepiej współpracuje z 910v. Zastanawiam się nad modułem cam tylko że przyzwyczaiłem się do nagrywania i przewijania :/ chyba że wezme moduł cam i do tego dekoder fergusona, najważniejsza jest dla mnie współpraca z dekoder TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obcy 6 Napisano 24 Maja 2017 Używam od początku modułu CAM CP i dysku USB. Mam przewijanie i nagrywanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matuluka 0 Napisano 25 Maja 2017 8 godzin temu, Obcy napisał: Używam od początku modułu CAM CP i dysku USB. Mam przewijanie i nagrywanie. Poważnie? Działa funkcja TIME SHIFT? Mogę wcisnąć pauze i cofnąć jak na NC? Bo byłem przekonany że to tylko w Philipsah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuki86 1 Napisano 25 Maja 2017 W związku z tym, że nie mogę już dostać 49KS7000 a wykrzywione KS7500 nie zachęca przymierzam się ku LG. Powiedzcie proszę jak telewizor radzi sobie z filmami w formacie MKV bo ich i Netflixa będę oglądał najwięcej. Czy przy mkv również ta sławna czerń jest do uzyskania bez artefaktów czy to zależy pliku? Telewizor musi wisieć na ścianie, czy już są wieszaki inne niż oryginał LG? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtekpon 19 Napisano 25 Maja 2017 Zależy od pliku, przy słabszej jakości plikach artefakty są widoczne. Zresztą artefakty w czarnych scenach widać także czasami na streamach z HBO Go i słabszej jakości streamach na YT. W Netflixie czy filmach 1080p z YT nigdy nie miałem tego problemu. Wieszaki są dostępne, tylko czasami trzeba mieć dodatkowe podkładki dystansujące. U mnie wisi na Vogelsie, przy zamówieniu podałem model telewizora i razem z wieszakiem przysłali mi bez dodatkowych opłat zestaw dystansów. Swoją drogą polecam, wieszak sprawuje się znakomicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obcy 6 Napisano 25 Maja 2017 9 godzin temu, matuluka napisał: Poważnie? Działa funkcja TIME SHIFT? Mogę wcisnąć pauze i cofnąć jak na NC? Bo byłem przekonany że to tylko w Philipsah Oczywiście. W LG nazywa się to chyba Time Engine 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek42217 3 Napisano 25 Maja 2017 4 godziny temu, kuki86 napisał: W związku z tym, że nie mogę już dostać 49KS7000 a wykrzywione KS7500 nie zachęca przymierzam się ku LG. Powiedzcie proszę jak telewizor radzi sobie z filmami w formacie MKV bo ich i Netflixa będę oglądał najwięcej. Czy przy mkv również ta sławna czerń jest do uzyskania bez artefaktów czy to zależy pliku? Telewizor musi wisieć na ścianie, czy już są wieszaki inne niż oryginał LG? Ja mam 5 letni wieszak no name za 99 zl z neonet z dystansami i tez jest swietny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cez 0 Napisano 26 Maja 2017 Ja kupiłem standardowy wieszak za chyba 60 czy 70 zł, jakieś dystansy były dołączone. Wszystko jest OK. A jeszcze tak a propos tego, że w najnowszym OLEDzie FHD będzie WebOS 2.0 Może to właśnie dobrze? Dzięki temu my prawdopodobnie nadal będziemy dostawać update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kKadajo 454 Napisano 26 Maja 2017 Słuszna uwaga najnowsza wersja jaka mamy to 2.2 Sent from my SM-G900F using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlaczego 2 Napisano 27 Maja 2017 MAM pytanie czy u was w przeglądarce internetowej też wszystko tak ciężko chodzi i się "klei" ? oraz czy podczas ładowania większych plików video po odtworzeniu kilku sekund wyłącza oddtwarzanie = wszystko w przeglądarce. Czy ewentualnie zainstalować alternatywną inną przeglądarkę = tylko którą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony94 0 Napisano 29 Maja 2017 Ktoś pytał o log 3. Release History [03.03.57] 1. TV Booting Fail (LG Logo display and stop) (Rarely) 2. Magic Remocon Error (when “Enter” key press repeatedly)(Rarely) [04.00.15] 1. TV auto power on by WOL Error Improve. [04.00.30] 1. WOL function eliminate (Spec-out) [04.00.90] 1. Improve the OLED compensation error [04.05.01] 1. Improve video stop issue in Live Contents of Premium Online.(Italy) 2. Improve the MHP’s no working with HbbTV & MHP stream. 3. Improve the Tricolor satellite channel missing issue. (Russia) 4. Improve the Digiturk (Turksat) fast scan’s no working.(Turkey) 5. Improve the Filbox fast scan’s no working. (Turkey) 6. Improve the Canal Digital EPG’s no working. 7. Apply the VHF 7Mhz and 8Mhz frequency table 8. Change the VHF 8Mhz -> 7Mhz (France) 9. Extend the DVB-C frequency table [04.05.30] 1. Change the OTAU SO satellite (Intelsat904 to Kazsat3) - Kazakhstan [04.05.45] 1. Enable the HEVC codec [04.05.56] 1. To improve issue that the number of the user-modified HEVC channel is automatically recovered to the original number Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter20020 60 Napisano 30 Maja 2017 Dnia 18.05.2017 o 09:18, wiesio napisał: Przy ogladaniu z odległości 50cm UHD daje tę przewage ze nie widać pikseli ale już z odległości powyżej 1,5 m rożnice trudno dostrzec UHD to nie tylko rozdzielczość 4K, ale też szersza paleta barw i HDR (w przypadku EG910 nie obsługiwany). Teoretycznie na panelu 10bit powinniśmy zobaczyć lepiej odwzorowane kolory mimo rozdzielczości FullHD. Co do samego telewizora to sam właśnie mam dylemat czy wymieniać swojego 55J6300. Najbardziej obawiam się upłynniacza, bo w Samsungu jest idealny. Nie wiecie czy gdzieś we Wrocławiu można go pomacać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesio 86 Napisano 31 Maja 2017 Już mija14 miesiąc od kiedy użytkuje EG910 i można by się pokusić o jakieś subiektywne oceny z mojej strony, jako maniak i wyznawca plazm do dnia dzisiejszego nie moge na 100% zaakceptować OLEDA choć niekiedy jestem za, ale w sumie to mam mieszane uczucia co do jakości tej technologii! ten model ma swoje wady ( nie wiem jak inne nowsze) cały czas mnie cos nie pasuje, głównie to kąty! Dzisiaj gdybym miał podejmować decyzje o kupnie to wybrałbym z najwyższej górnej półki LED i przynajmniej bym wiedział że jest jak jest a nie zaklinał rzeczywistość, widząc QLED Samsunga widze że nie jest tragicznie gorzej jak na OLED Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obcy 6 Napisano 31 Maja 2017 Szczerze, to nie rozumiem Twojego postu, wiesio. Jest on wewnętrznie sprzeczny. W czym to plazma jest lepsza od AMOLEDa? Pod jakim kątem oglądasz TV, że CI kąty przeszkadzają? I jakie argumenty są za QLEDem? Bo piszesz, że jest gorszy, ale byś go wybrał. Dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesio 86 Napisano 31 Maja 2017 13 minut temu, Obcy napisał: Szczerze, to nie rozumiem Twojego postu, wiesio. Jest on wewnętrznie sprzeczny. W czym to plazma jest lepsza od AMOLEDa? Pod jakim kątem oglądasz TV, że CI kąty przeszkadzają? I jakie argumenty są za QLEDem? Bo piszesz, że jest gorszy, ale byś go wybrał. Dlaczego? Plazma była lepsza od OLEDA i Qleda miedzy innymi jakością wyświetlanego obrazu i kątami bocznymi! w plazmie jak kupiłem włączyłem kinowy zmniejszyłem kontrast do 40% możliwości i przez dwa lata nie ruszałem bo było OKY, obecnie OLED mam ustawiony tak że przechodząc bokiem widze jak kolor na twarzy wyświetlanych osób w studio zmienia nasycenie koloru! na wprost jest bardziej czerwonawy a bokiem traci nasycenie i zmienia się jak by redaktor w studio miał zemdleć ;- )) cały czas coś nie pasuje, jak za dnia jest OKY to wieczorem gorzej.Jeżeli chodzi o Qled to sprawa jest jasna, wiadomo czego można oczekiwać od LEDa a w nim kąty są lepsze jak w poprzednich modelach i wiadomo co ta technologia za sobą niesie i nie jest gorsza, cóż by mi miała dac kalibracja jak i tak na wprost jest OKY a pod kątem następuje zmiana! Wszystkim radze dobrze się przyjzeć przed zakupem OLEDa bo achów i ochów było co nie miara a w sumie to nie wiele lepszy jak LED z górnych półek! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach