Ziku71 11 Napisano 13 Kwietnia 2017 Tak, gdybyś nie był zadowolony z płynności oczywiście.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinzgierz 0 Napisano 13 Kwietnia 2017 A jakie proporcje ekranu macie ustawione? Ja mam "skanuj" czy to dobrze? True motion jest u mnie wyłączony, nawet jak nie oglądam sportu czy to jest dobre ustawienie? A jak sprawdzić czy mam martwe pixele? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 13 Kwietnia 2017 2 godziny temu, marcinzgierz napisał: A jakie proporcje ekranu macie ustawione? Ja mam "skanuj" czy to dobrze? True motion jest u mnie wyłączony, nawet jak nie oglądam sportu czy to jest dobre ustawienie? A jak sprawdzić czy mam martwe pixele? Czemu nie użyjesz po prostu ustawień podanych w teście? Wszystko tam opisałem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ascorp 2 Napisano 13 Kwietnia 2017 6 godzin temu, marcinzgierz napisał: Nc+ Ustawienia dekodera poprawne ?(wyjście video) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinzgierz 0 Napisano 13 Kwietnia 2017 2 godziny temu, Maciej Koper napisał: Czemu nie użyjesz po prostu ustawień podanych w teście? Wszystko tam opisałem. Ok, sprawdzę. Dzieki 1 godzinę temu, ascorp napisał: Ustawienia dekodera poprawne ?(wyjście video) Poprawne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malydiabelek 8 Napisano 20 Kwietnia 2017 Dnia 12.04.2017 o 20:33, marcinzgierz napisał: Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem eg910. Próbuje na własną rękę poustawiać tryby obrazu ale chyba nie do końca jestem zadowolony z moich wypocin. Czy mógłby ktoś podzielić się ze mną swoimi ustawieniami obrazu w trybie "sport" "żywy" "standardowy" "kino" I czy normalne jest to że jak stame blisko tv mniej więcej około 30cm to widzę pixeloze?? Dnia 13.04.2017 o 11:47, pronciak1985 napisał: Od wczoraj jestem posiadaczem eg910. Próbuje na własną rękę poustawiać tryby obrazu ale chyba nie do końca jestem zadowolony z moich wypocin. Czy mógłby ktoś podzielić się ze mną swoimi ustawieniami obrazu w trybie "sport" "żywy" "standardowy" "kino" I czy normalne jest to że jak stame blisko tv mniej więcej około 30cm to widzę pixeloze?? Witam jestem tu nowy mam tv lg z IPS od kilku lat bawie sie w ustawieniach tego telewizora wiec moglbym tu doradzic napewno tryb "zywy" albo "expert 1" zalezy jaka rozdzielczosc ,innych trybów nie ruszac i pikseloza zniknie , reszta ustawien wedle upodoban. pozdrawiam . Nazywam się major Bień i mam stopień majora. Jak ustawi sie tryb "niezywy" i "detection 2" to rozdzielczosc bedzie taka jak w smolensku podczas mgly, wtedy radze sie nie ruszac, bo mozna wysadzic telewizor w PiS'du! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pronciak1985 1 Napisano 21 Kwietnia 2017 Pewnie jest ustawione za mało ostrosc czyli sharpnes , podnieść na więcej ostrosc ,mpeg nosie reduction na wył, super resolution na wył, colour gamut tam trzeba poustawiac im lepsze kolory tym lepiej standard to sRGB, Extended to Xvcolour czyli xvycc a wide pewnie yuv , ale najlepiej poustawiac wszystko tak samo czyli to samo we wszystkich trybach i metoda prób i błędów zobaczysz na ktorym trybie lepiej , ja tak robiłem i wyszło tylko expert i tryb żywy miało lepsze kolory , i sprostowanie nie expert 1 tylko expert 2 czyli Dark room i expert noc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobidigital 0 Napisano 21 Kwietnia 2017 Witam Mam możliwość zakupu modelu 910 lub 55ef950. Ktory wybrać ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fbodek 0 Napisano 21 Kwietnia 2017 Dnia 13.04.2017 o 19:31, Maciej Koper napisał: Czemu nie użyjesz po prostu ustawień podanych w teście? Wszystko tam opisałem. Jakoś nie mogę znaleźć. Kupiłem 910 dwa tygodnie temu. Przed kalibracją chętnie wypróbowałbym jakieś zalecane ustawienia, które przybliżyły mi naocznie możliwości ustawień przez profesjonalistę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinzgierz 0 Napisano 24 Kwietnia 2017 Dnia 22.04.2017 o 00:47, fbodek napisał: Jakoś nie mogę znaleźć. Kupiłem 910 dwa tygodnie temu. Przed kalibracją chętnie wypróbowałbym jakieś zalecane ustawienia, które przybliżyły mi naocznie możliwości ustawień przez profesjonalistę. Ja też nie mogę znaleźć na tej stronie żadnych ustawień. Jak znajdziesz jakieś ustawienia to podziel się nimi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klocki_LEGO 0 Napisano 24 Kwietnia 2017 Panasonic 42gt50 --> LG55eg910. Kupiony za 4999 w MM niecały tydzień temu. Data produkcji marzec 2017. Obraz kosmos. Testowany UPC Horizon + Netflix. Potrafiłem nie włączać tv przez kilka miesiecy. Teraz codziennie seans z Netflixem. To naprawde nowa jakość. Nic tylko brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danio31b 15 Napisano 4 Maja 2017 Dnia 24.04.2017 o 12:42, marcinzgierz napisał: Ja też nie mogę znaleźć na tej stronie żadnych ustawień. Jak znajdziesz jakieś ustawienia to podziel się nimi? Po prostu ustaw na Kino zmieniając balans bieli z Ciepły2 na Cieply1. Do tego podbij ostrość z 10 na 20 albo 25 .niczego więcej nie wyciśniesz ,chyba ,ze go skalibrujesz .Tru Motion tak jak w teście, De Blur 10 De judder dowolnie ale powyżej 6 pjawiają się już artefakty obrazu i nie da się oglądać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
weeman 0 Napisano 4 Maja 2017 Czy komuś udało sie ustawić uruchamianie i wyłączanie 1pilotem od dekodera tv i dekoder jednocześnie? Cyfrowy Polsat dekoder evobox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesio 86 Napisano 4 Maja 2017 Potrzebna jest konfigoracja pilota, mnie to nie sprawiło trudności i pilot od TV smiga na kino Samsung i dekoder NC+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
weeman 0 Napisano 4 Maja 2017 Konfiguracja pilota wybrałem producent cyfrowy Polsat i testowałem 8 trybów w żadnym nie udało podpiąć sie pod dekoder i sterowac programami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinzgierz 0 Napisano 6 Maja 2017 Dnia 4.05.2017 o 20:00, Danio31b napisał: Po prostu ustaw na Kino zmieniając balans bieli z Ciepły2 na Cieply1. Do tego podbij ostrość z 10 na 20 albo 25 .niczego więcej nie wyciśniesz ,chyba ,ze go skalibrujesz .Tru Motion tak jak w teście, De Blur 10 De judder dowolnie ale powyżej 6 pjawiają się już artefakty obrazu i nie da się oglądać. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danio31b 15 Napisano 17 Maja 2017 Tak przy okazji .Odpalał ktoś Blu Ray UHD na tym TV?? Widać jakąś różnicę dzięki 10 bitowemu kolorowi? ,warto się w to bawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 17 Maja 2017 Na tv FHD odpalisz UHD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz007 0 Napisano 17 Maja 2017 Witam, Ja też chciałbym podzielić się wrażeniami na temat tego modelu, kupiony został kilka dni temu ( produkcja marzec 2017r. ) Wydaje mi się, że nie zauważyłem problemów typu powidoki i podobne problemy wspominane do tej pory. Oglądałem cyfrowy polsat , trochę youtube- generalnie jest nieźle ale to co mi się rzuca najbardziej to dość słaba jasność ( przynajmniej wg mnie ) Wiem że pewnie nie ma to znaczenia ale widać to przy chwilowym wyświetlaniu jasnych / białych plansz ( np .w reklamie ) . Jest coś na rzeczy że ten wyświetlacz słabo daje radę w dzień w doświetlonym pomieszczeniu , ale generalnie tą dość słabą jasność się dostrzega - takie mam odczucia przesiadając się z panasonica 42" LCD. Można o tym przeczytać na rtings.com Nie wiem jakie są Wasze odczucia w tym względzie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danio31b 15 Napisano 17 Maja 2017 8 godzin temu, maxkorzen napisał: Na tv FHD odpalisz UHD? Oczywiście ,pisze ci to nawet w recenzji,dodatkowo TV ma 10 bitowy kolor więc powinny byc jakieś profity przy oglądaniu treści UHD .Nie wiem bo nie sprawdzałem ,dlatego pytam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesio 86 Napisano 18 Maja 2017 8 godzin temu, Danio31b napisał: Oczywiście ,pisze ci to nawet w recenzji,dodatkowo TV ma 10 bitowy kolor więc powinny byc jakieś profity przy oglądaniu treści UHD .Nie wiem bo nie sprawdzałem ,dlatego pytam Przy ogladaniu z odległości 50cm UHD daje tę przewage ze nie widać pikseli ale już z odległości powyżej 1,5 m rożnice trudno dostrzec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdenek117 13 Napisano 19 Maja 2017 Witajcie! Jestem tutaj nowy, od jakiegoś czasu wałkuję tematy dotyczące 3 telewizorów, nad którymi się zastanawiam: - lg 910v, - Sony xe90, - lg b6j. Do tej pory sprawa była prosta. Miałem kupić 910. Z odległości 5 metrów i tak nie zobaczę 4K. Ale pojawił się HDR... Stąd pomysł na Sony. Trochę dozbierać i będzie dobry HDR. Tylko halo i wychodzenie podświetlenia na ramki? I tu do gry wchodzi b6j, który przekracza bardzo budżet. I teraz rodzi się pytanie czy warto? Telewizor służyłby do: nc+, filmy i seriale na bluray oraz granie na konsoli. Materiałów w 4K jest mało, telewizja często nie wyrabia z FullHD, a technologia HDR cały czas się rodzi. Może więc sobie ją odpuścić, odkryć na nowo filmy z idealną czernią, a telewizor z HDRem kupić kiedy pojawią się modele oferujące jasności powyżej 1500 w filmach, a nie tylko na planszach testowych? Obecnie korzystam z LG sprzed 6 lat, 42 cale, więc myślę, że przesiadka na cokolwiek z tej trójki da efekt WoW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
weeman 0 Napisano 20 Maja 2017 (edytowane) Dnia 17.05.2017 o 21:25, pacyk121 napisał: @Łukasz007 Mija mi rok użytkowania tego tv i nigdy nie widziałem powidoka choćby przez chwile ,a Ty chciałeś je zauważyć zaraz po zakupie ? Dodam jeszcze, że u mnie za dnia goszczą kanały informacyjne które lecą czasem od rana do wieczora. Przerwa na reklamę co 25 minut + automatyczny system czyszczenia matrycy z nagromadzonych ładunków póki co skutecznie blokuje tego " mitycznego smoka" o nazwie powidok. Za górami za lasami ....... jakoś to tak leciało chyba Co do jasności to MI akurat jej nie brakuje. W dzień ekran jest bombardowany światłem dziennym z każdej możliwej strony i pomimo tego nie mam zastrzeżeń. Przy wieczornym seansie mam obniżone paski podświetleń i jasności o parę punktów bo za mocno świecił ekran. Ja mam niebieskie oczy więc to może dlatego ( żart) Wiem o czym piszesz mam dokładnie to samo ale głównie to widać tylko na reklamach np. Pomarańczowa plansza na reklamie bardzo ciemny pomarańczowa biały to ciemno szary. Poza tym jedna z większych wad to według mnie bardzo słaba jakość kanałów sd i jak program ma słaba jakość lub ciemne sceny to wtedy wszystko takie rozmyte lub pixele lub mrowienie jakby sie oglądało wersje nagrana telefonem z kina pocieszę Cię ze jak masz dobry jakościowo film z pendrive dobre filmy hd ( chociaż czasami w TVN masz ze to hd a tak na prawdę rzucili gorszy materiał) lub netfilx to super sie ogląda. przepraszam to miało być do cytatu wyżej nie tego. Edytowane 20 Maja 2017 przez weeman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesio 86 Napisano 23 Maja 2017 TV pobrał nowa aktualizacje , może ktoś wie coś więcej na jej temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kKadajo 454 Napisano 23 Maja 2017 Też jestem ciekawy co poprawili/zmienili. Sent from my SM-G900F using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach