Prosperowiak 24 Napisano 27 Grudnia 2015 widac zalezy od marketu, u mnie wyjsciowa 8899zl a i tak sie waham 7564zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravel 5 Napisano 27 Grudnia 2015 Ale kusicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 27 Grudnia 2015 Bo warto Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prosperowiak 24 Napisano 27 Grudnia 2015 no wlasnie nie wiem czy to nie jest podobnie jak przed laty z plazma panasa PV80 czy zeszlorocznym 65H6400 W tym roku 910 ma mega dobra "prase" i zeby to bylo 65 cali i zamiast LG widnial Panasonic to pewnie bym sie skusil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 27 Grudnia 2015 W stosunku do wymienionych modeli 910tka ma jedną istotną różnicę. To praktycznie druga generacja paneli - po kilku wcześniejszych nieudanych próbach. Zarówno PV80 jak i H6400 można uznać za "kultowe" modele wprowadzone w momencie pełnego ustabilizowania danej technologii. A swoją drogą im bardziej patrzę na moją PV80 i aktualne oferty rynkowe tym bardziej mi żal ... plazm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prosperowiak 24 Napisano 27 Grudnia 2015 zgadzam sie, dlatego waham sie czy wymienic w salonie 50ST60 na 55LG910 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 27 Grudnia 2015 Dzisiaj w MM był 910 za 7800zł brutto. Ajjjjjjjjj i były w pudle a nie wystawa. W 101% wart tej ceny. Aż strach, że do końca dnia jeszcze były. Ludzie totalnie jeszcze nie kumają o co chodzi... obok np. 950V 55" za sporo wyższą kasę ; ) Promotor mówił, że mało pytań ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 27 Grudnia 2015 Od południa zachwycam się tym tv. Nieustannie. Kanały w HD (niezbyt dobra jakość niestety na większości z nc+ w porównaniu z np. dobrymi ripami z bluraya), SD też daje radę, ripy z bluraya świetne (choćby właśnie oglądany Oblivion), a filmy z BluRaya... Mega! Chyba przydałaby się profesjonalna kalibracja, bo nie mogę dojść do stanu, gdzie czernie nie są zbyt głębokie i np. widać części togi sędziego, a nie jedną wielką czarną szatę (próby prowadzone podczas oglądania Adwokata Diabła z bluraya). Po przesiadce z Panasonica TX-P 42S10E jestem niesamowicie zadowolony. W szczególności za tę cenę Kolory są o niebo lepsze, obraz bardziej czysty i niezamglony, wyraźniejszy, jaśniejszy. Może moja stara plazma nie była najwyższych lotów, ale obraz miała o niebo lepszy niż dwa razy droższy LCD Sharpa, którego mniej więcej w tym samym czasie kupił mój tata. Oby nic się z tv nie działo złego i bad pixele nie wykwitały (w MM nie chcieli dorzucić dodatkowej gwarancji). Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prosperowiak 24 Napisano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Gmeru, tu chyba nie o kumanie rzecz idzie... TV to specyficzna zabawka, ktorej nie wymienia sie co roku, nawet uzytkownicy tego forum nie robia tego az tak czesto! Po drugie, to jednak zawsze "tylko" 55 cali I po trzecie, telewizory w tej technologii nie sa na wymarciu, wprost przeciwnie, mozna zakladac, ze w przyszlym roku pojawia sie jeszcze lepsze modele, prawda?! Po czwarte, sprawa zreszta poruszana juz przez kogos bodaj w watku o CZ950, jesli ktos "zielony" wejdzie na forum, poczyta testy, opinie i przyjrzy sie ocena... to dla roznicy jednej gwiazdki, nie wyda dwa razy wiecej kasy, bo za J6300 da polowe tego, co za EG910. A jeszcze sa wysoko oceniane SONY i kilka innych odtwarzaczy obrazu. Zreszta sam sobie odpowiedz... wymienilibyscie czy Ty czy Maciek odpowiednio swoje ZT60 i VT60 na G910 ?! Jak pisalem wyzej, zeby to bylo 65 cali w kwocie 7600 to bym sie skusil A tak nadal 6090 i VT60 rzadza w domu PS. bylem w sklepie stacjonarnym i napisze jedno, gdyby nie skonczyli z ratami 0% z dniem 24 grudnia, przeciagneli to na te poswiateczna promocje... to sprzedali by jeszcze wiecej sprzetu, oj wiele wiecej. Rozmawialem ze znajoma siadzaca w kredytach w MM i mowila, ze cale mnostwo rezygnowalo dowiedziawszy sie, ze nie mozna skorzystac z rat 0% Edytowane 27 Grudnia 2015 przez Prosperowiak 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 28 Grudnia 2015 Czy ktoś wie, w jaki sposób znaleźć listę słuchawek zgodnych z tym tv? Nie pamiętam już gdzie wyczytałem, że w Pomocy zawartej w webos jest lista, ale nie potrafię jej znaleźć. Jak na moje wymagania wbudowane głośniki grają wystarczająco dobrze i nie chcę kupować ampli, do którego mógłbym podłączyć jakiekolwiek słuchawki na kablu, więc pozostają jakieś bezprzewodowe. Tylko jakie wymagania muszą spełniać? Wystarczy że będą z bluetoothem? Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomanek 2 Napisano 28 Grudnia 2015 A jak wygląda sprawa odbić na błyszczącej matrycy i jak sie to ma do oglądania w dzień ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Od południa zachwycam się tym tv. Nieustannie. Kanały w HD (niezbyt dobra jakość niestety na większości z nc+ w porównaniu z np. dobrymi ripami z bluraya), SD też daje radę, ripy z bluraya świetne (choćby właśnie oglądany Oblivion), a filmy z BluRaya... Mega! Chyba przydałaby się profesjonalna kalibracja, bo nie mogę dojść do stanu, gdzie czernie nie są zbyt głębokie i np. widać części togi sędziego, a nie jedną wielką czarną szatę (próby prowadzone podczas oglądania Adwokata Diabła z bluraya). Po przesiadce z Panasonica TX-P 42S10E jestem niesamowicie zadowolony. W szczególności za tę cenę Kolory są o niebo lepsze, obraz bardziej czysty i niezamglony, wyraźniejszy, jaśniejszy. Może moja stara plazma nie była najwyższych lotów, ale obraz miała o niebo lepszy niż dwa razy droższy LCD Sharpa, którego mniej więcej w tym samym czasie kupił mój tata. Oby nic się z tv nie działo złego i bad pixele nie wykwitały (w MM nie chcieli dorzucić dodatkowej gwarancji). Sent from my iPhone using Tapatalk Generalnie zrodla 50i so do bani, jesli masz media boxa z nc+ zmien obraz na 1080p ja w niewielu sytuacjach mam maly banding koloru, nawet w trybie kino, niezaleznie od ustawien glebi koloru na urzadzeniach zminana wartosci gamma z 2.2 na 2.4 niweluje to troche ale nie calkowicie (mieliscie cos podobnego ?) zapewne kalibracja tu pomoze, pasy zauwazylem, ale tylko na planszy startowej aplikacji netflixa zainstalowanej w telewizorze (kotra jest totalana porazka, ta na xboxie duzo lepsza) i na planszy zminay zlacz (tej zielonej) w bardzo ciemnym pokoju. Wspomniano o tym w recenzji w sekcji rownomiernosc ekranu i tylko takie pasy widzialem, zadnych pasow jednak podczas normalnego ogladania. Edytowane 28 Grudnia 2015 przez 100patrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 28 Grudnia 2015 A jak wygląda sprawa odbić na błyszczącej matrycy i jak sie to ma do oglądania w dzień ? Nie gorzej niż w mojej starej plaźmie, ale obraz jest jaśniejszy i w efekcie jest lepiej. Może niech się wypowie jeszcze ktoś, kto miał wcześniej matrycę matową. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 28 Grudnia 2015 A jak wygląda sprawa odbić na błyszczącej matrycy i jak sie to ma do oglądania w dzień ? w dzien przy baaaaardzo naslonecznionym pomieszczeniu, mam wiecej okein niz scian, mozna zaobserowwac lekko fioletowy kolor przy odbiciach, ale i tak duzo lepiej niz na moim starym LCD gdzie nie bylo widac nic, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prosperowiak 24 Napisano 28 Grudnia 2015 dobra, skusiłem się... dałem 7500 kafla, za dużo przeżyłem i za wiele telewizorów testowałem by szczena opadła. Ale na szybko, kanał naziemnej TVP1 w HD niezły, naprawdę nie jest źle. Gorszy materiał podczas relacji w Telexpressie pokazywał pikselozę, ale kolejny materiał i lepiej. Czas na kalibracje Panie Macieju Jedno co mogę napisać z pełną świadomością i na dzień dzisiejszy wziąć za to pełną odpowiedzialność... 55 cali a jest cholernie lekki w porównaniu choćby z 50 calowym ST60 to jest piórko. Tylna klapa na rzepy... mnie rozbawiła. Pytanie do tych co dłużej użytkują ten TV idzie wyłączyć ten "smartowym" wskaźnik na ekranie od pilota?! Konserwatysta ze mnie pełną gębą i nie "zniese" tej pomarańczowej kropy po ekranie, latającej przy najmniejszym ruchu pilota! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomanek 2 Napisano 28 Grudnia 2015 Gdzie kupiłeś za taką cenę dzisiaj i napisz czy sprawdzałeś na miejscu jakimiś planszami , czy brałeś w ciemno ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrupex 0 Napisano 28 Grudnia 2015 Dzisiaj 910 w MM Ostrobramska był po 8400. Ktoś widział taniej aktualnie w MM/Saturn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzikiraj 6 Napisano 28 Grudnia 2015 Dzisiaj 910 w MM Ostrobramska był po 8400. Ktoś widział taniej aktualnie w MM/Saturn? Dziś widziałem w Saturnie Galeria Krakowska 8003 zł a na stronie Internetowej mają po 8499 jakoś to dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prosperowiak 24 Napisano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Gdzie kupiłeś za taką cenę dzisiaj i napisz czy sprawdzałeś na miejscu jakimiś planszami , czy brałeś w ciemno ? tak jak pisał Marsellus_W bardzo sympatyczni ludzie pracują w MM, puścili mi po wczorajszej cenie Żadnych plansz, brałem nówkę - rozdziewiczona w domu EDIT: dziękuje Stanec Edytowane 28 Grudnia 2015 przez Prosperowiak 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stanec 17 Napisano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Pytanie do tych co dłużej użytkują ten TV idzie wyłączyć ten "smartowym" wskaźnik na ekranie od pilota?! Konserwatysta ze mnie pełną gębą i nie "zniese" tej pomarańczowej kropy po ekranie, latającej przy najmniejszym ruchu pilota! Wystarczy, że naciśniesz przycisk np. do dołu na pilocie, tam gdzie masz rolkę do przewijania strony i kursor się chowa. A jak będziesz chciał znów wywołać kursor to pomachaj dosyć energicznie pilotem to się znów pojawi. Edytowane 28 Grudnia 2015 przez stanec 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotekpsotek 8 Napisano 28 Grudnia 2015 W OLEDach problem odbić nie jest wbrew pozorom aż tak duży, a to zasługa matryc curved... Wygięcie ekranu świetnie sobie radzi z odbiciami światła. Podejrzewam, że jest to jeden z głównych argumentów "za" wygiętymi matrycami. Też uważam, że ilość odbić światła w OLED jest jakby mniejsza niż przy LCDkach czy plazmach starszej generacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 29 Grudnia 2015 Trochę masz racji, tyle że jako znany zdeklarowany przeciwnik curvedów interpretuję to inaczej. Jednym z powodów ich promowania przez producentów jest to, ze rzeczywiście krzywizna dobrze maskuje niedoskonałości powierzchni matryc i powierzchni czołowej w tym ułatwia stosowanie "błyszczących" płaszczyzn czołowych. A producenci lubią je stosować bo łatwiej przy nich (niż np. przy satynie) uzyskać lepiej wyglądający obraz (kontrast, kolory itp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 29 Grudnia 2015 Generalnie zrodla 50i so do bani, jesli masz media boxa z nc+ zmien obraz na 1080p Kolego to niczego nie zmienia, sygnał który jest dosyłany jest i tak 1080i. Jedyne co zmieniasz to dodatkową robotę ze składaniem klatek (albo dorabianiem brakujących ich części) wykonuje dekoder a nie TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
netquest 22 Napisano 29 Grudnia 2015 W OLEDach problem odbić nie jest wbrew pozorom aż tak duży, a to zasługa matryc curved... Wygięcie ekranu świetnie sobie radzi z odbiciami światła. To tylko po części prawda. Zakrzywiony ekran to częściowo takie zwierciadło paraboliczne. Jeżeli zasiądzie się w ognisku krzywizny to widzimy komplet odbić ze wszystkich stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 29 Grudnia 2015 Kolego to niczego nie zmienia, sygnał który jest dosyłany jest i tak 1080i. Jedyne co zmieniasz to dodatkową robotę ze składaniem klatek (albo dorabianiem brakujących ich części) wykonuje dekoder a nie TV. moze lekkie odcizaenie cpu telewizora sprawia ze tv lepiej radzi sobie z tru motion, nie znam dokladnie architektury softu i sprzetu w eg910 ale delikatna roznice zauwazylem ; tak oryginaly sygnal poza paroma stacjami jak niemiecke ard i zdf jest zawsze 'i' an nie 'p' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach