Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

owszem tylko w przypadku Samsunga rozważ tez ile ci ten telewizor bezawaryjnie popracuje. I to jest chyba tez bardzo istotne biorąc pod uwagę ilość kasy zainwestowanej w ten zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owszem tylko w przypadku Samsunga rozważ tez ile ci ten telewizor bezawaryjnie popracuje. I to jest chyba tez bardzo istotne biorąc pod uwagę lość kasy zainwestowanej w ten zakup.

Myślę że przy samsungu serii 9 flagowym tv samsung kolega trochę się zagalopował z tymi domysłami o awaryjności jeśli by tak było samsung był by bez szans na czołówkę w ilości sprzedaży tv... Ale przyznam że w seriach z niższej półki zaczyna coś być na żeczy obserwując internet oraz filmy na ten temat.O wysychających elektrolitach bo zainstalowane za blisko radiatorów oddających ciepło z innych części zasilacza tv.Sam posiadam Samsunga serii 9 już 8rok

LE52F96BD gra praktycznie codziennie po 8/10 godzin, czasem więcej a jest to pierwszy Smart Led Samsunga i narazie gra extra do tej pory. na tamte czasy był opisywany jako najlepszy tv na naszym rynku,w media m. cena tego tv była 14.999pln ale świat idzie z postępem jak widać to i takie tv się cofają do dzisiejszych sporo niestety. Ale jak widać ceny niebardzo.

Edytowane przez DARK_R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ceny (jeszcze raz wszystkie od początku w jednym miejscu razem z CX700) i wstawię to jeszcze do testu na koniec bo tutaj to zaraz zginie:

40CX700 3799

40CX800 4899

50CX700 4999

50CX800 7599

55CX700 5899

55CX800 8699

65CX700 11 299

65CX800 12 699

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli te ceny potwierdzą się w sklepach to jest pięknie myślałem że cx800 55 cali z 10 k będzie kosztował a tutaj takie miłe zaskoczenie i 8700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są ceny sugerowane z Panasonic Polska. Więc powinno być mniej więcej tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedz mi jeszcze jedno czy te odwzorowanie ruchu co pisaliście w teście że mamy wybór albo klasyczne kino albo efekt teatru to tylko dotyczy filmów takk w grach to nie ma wpływu . Może to i głupie pytanie ale nie znam się na tym kompletnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Ci odpowiem: w grach nie ma wpływu. W ogóle w grze nie używaj trybów poprawiania płynności. Jest to bardzo dziwny zabieg i nie zawsze działa. To od samej gry musi zależeć jak jest zoptymalizowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to jest te szarpanie obrazu jak w kinie ja tam często jestem w kinie i żadnego szarpania na ekranie nie dostrzegłem ,bo ten efekt teatru to domyślam się mniej więcej jak może wyglądać

Edytowane przez Immortallord

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To skoro go nie widzisz tzn. że w ogóle nie będzie ci to przeszkadzać. Są ludzie, którzy widzą problem szarpania w filmach w 24p. Tutaj chodzi o zwykłą taśmę filmową i ruch filmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale nie będzie tak mam nadzieje , że mi film będzie szarpał i obraz stawał na chwilkę co jakiś czas bo też wydać 9 k na tv i mieć takie problemy to ja dziękuję :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to super ja tam ogólnie jestem pesymistą więc wolę o to wszystko dokładnie popytać i mieć spokojną głowę bo wtedy wiem co kupuję i na czym stoję :D . Jeszcze raz chłopaki wielkie dzięki za pomoc i bardzo konkretny profesjonalny test .

Edytowane przez Immortallord

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podbijam temat jak z tym ruchem jest przy transmisjach sportowych np piłka nożna ?

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Gmeru co z tą rozdzielczością w CX 700 I CX800 w przypadku obrazu w 3D? Proszę o dokładną informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podbijam temat jak z tym ruchem jest przy transmisjach sportowych np piłka nożna ?

No w sumie jeszcze o to tez miałem zapytać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

wszystko wyglada ok, ale jednakze troche mnie rozczarowal ten telewizor, bo dowiadujac sie ze odcien bialego odchodzi w lekko morski kolor, tzw cyanowe zabarwienie, ze ma slaba jasnosc jak na topowy model (340cd/m) i kontrast natywny tez mniejszy niz w nizszym modelu CX700.

Druga sprawa, nie podaliscie Panowie w swoim tescie, czy faktycznie dziala funkcja direct talk, sa to komendy glosowe ale wydawane beposrednio do telewizora a nie do pilota z mikrofonem..No i jakos nie moglem sie dopatrzec jakiegokolowiek porownania do konkurencji, np do Sony czy Lg czy samsung.wiec ciezko jest podjac decyzje co wybrac, jak ten tv ma sie na tle innych marek.

jest jeszcze jedno, Interesuje mnie kiedy i czy wogole bedziecie robic test blizniaka-czyli modelu CR 850, bo jesli juz mialbym kupowac to ciagle mam dylemat, ktory jest lepszy i bardziej przez Was rekomendowany.

pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie.. tez chcialem zobaczyc a tu lipa.. moz\e jeszcze nie ma ..poczekamy zobaczymy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Gmeru co z tą rozdzielczością w CX 700 I CX800 w przypadku obrazu w 3D? Proszę o dokładną informacje.

No w sumie jeszcze o to tez miałem zapytać

Dwa razy już widziałem w tym temacie jak Gmeru napisał, że nie ma pełnej rozdzielczości. Ktoś nawet to zacytował. Panowie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i na to czekałem i się doczekałem. Jak dla mnie jest dobrze, poczytam jeszcze dyskusje tu i ówdzie, ale sądzę, że CX800 to mój faworyt na ten rok i trzeba pomyśleć o zbiciu skarbonki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa razy już widziałem w tym temacie jak Gmeru napisał, że nie ma pełnej rozdzielczości. Ktoś nawet to zacytował. Panowie....

A ja bracie nie pytałem o 3D tylko jak inny kolega o to jak ten upłynniacz ma się do transmisji sportowych typu piłka NOŻNA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak sie jeszcze zastanawiam, czy ktos sprawdzal jak wyglada w tym modelu w dzialaniu uzycie dwoch tunerow tv.. bo ma miec PIP, PAP, PAT..chyba..kiedys sam mialem panasonic TX-36PB 50, juz dosc dawno temu ale na tamte czasy pisiadal dwa tunery i super to dzialalo i bylo w uzyciu, szczegolnie gdy ogladasz film a tu wcina sie reklama to sobie przelaczalem na inny a w malym okienku caly czas mialem podglad kiedy sie skonczy reklama..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,przywiezli ,rozpakowali ,sprawdzili , to konkretna firma .Obraz mam extra,wygaszanie max i tryb normal ulepszacze off/.Czerń cudowna ,no tak jak w moim KURO.kolory też wyjątkowo piękne ,bardzo mi to trafia do gustu.Płyty bluray wyrażna poprawa obrazu ,no i ta wielkość ekranu .Kontrast i jasność w moim pokoju średnio nasłonecznionym w dzień i wieczór świetne.NC+ HD robi wrażenie na kilku kanałach.Dema 4k z satelit i dysku hd extra.Jestem zwyczajnie prześcięszliwy.

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi