Skocz do zawartości
wsd

Samsung UE32H5500 - Dobry wybór telewizora?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, myślę nad zakupem telewizora: Samsung UE32H5500.

- Czy ten telewizor jest dobry?

- Telewizor posiada: Technologię odświeżania: Clear Motion Rate 100 Hz. Czy rzeczywiście tyle ma odświeżania?
- Czy odbiór programów z kablówki (Multimedia) będzie dobry?
- Posiadam konsolę PS3, czy da się na tym telewizorze normalnie pograć w gry?
- Czy telewizor ma dobrą jakość dźwięku?

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 2x4m

2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2.5 do 3.5 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? -
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne? - Na wprost. Tak.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać.
6. Jak słońce świeci w pokoju? Ogólnie do pokoju słońce wpada wprost, ale tv mam ustawiony tyłem do okna, więc słońce nie świeci bezpośrednio na ekran.
7. Jaki masz obecnie telewizor? 26 calowy kineskopowy.
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Full HD, dobry odbiór programów.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: (4K, HD, SD?) HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? DVD, Pendrive, Dysk przenośny, PS3.
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? 4-6 godzin lub więcej.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Matową.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Wszystkie.
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? Niewykluczam.
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, zamierzam. Do 3 godzin.
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Dzień.
17. Preferencje co do wielkości? 32 cale.
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? -
19. Preferencje co do marki? Samsung
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? Niepotrzebne mi jest 3D.
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 1300 zł, jeśli miałbym wybrać UE32H5500.
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? Co to znaczy?

Dostępne są jeszcze takie 32 calowe telewizory:

Samsung UE32H5000

Samsung UE32H6400

Sony KDL-32W705 Czarny

Razem z bratem myślimy, by kupić telewizor Samsung UE32H5500, proszę o opinie i pomoc.

Jeśli ktoś posiada ten telewizor to proszę o opinię na jego temat.

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy będzie H6400. I chyba tyle ; ) Jak cena jest dla Ciebie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Gmeru

Dzięki za zainteresowanie się moim wątkiem.

Chciałbym się Ciebie zapytać w czym H6400 oprócz odświeżania jest lepszy od H5500? Jeśli musiałbym wybrać H5500 czy to będzie odpowiedni wybór? Telewizor jest dobry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Recenzja Samsung H5500

Samsung H5500 telewizor LED ma dobrą konstrukcję i dobrą jakość obrazu. Jednakże ma znaczący ruch rozmycia, który nie jest idealny dla graczy.

Ocena: 8.0

pro-list.png

Plusy:

- Dobra konstrukcja. Ramki są cienkie.
- Dobra ogólna jakość obrazu. Stosunek kontrastu jest dobry i ekran nie odbija dużo światła.

con-list.png

Minusy:

- Niewielki kąt widzenia. Kolory zmieniają się wraz z kątem widzenia.
- Żadnej funkcji wstawiania. By to osiągnąć należałoby mieć Samsung H6350.
- Znaczny ruch rozmycia, który nie jest dobry dla graczy.

Konstrukcja/Projekt

h5500-design-medium.jpg

H5500 ma bardzo ładny wygląd. Ramki są bardzo cienkie.

Podstawka

h5500-stand-medium.jpg

Podpórka się nie obraca.

Ramki

h5500-borders-small.jpg

0.47" (1.2 cm) (przód)

Grubość

h5500-thickness-medium.jpg

1.85" (4.7 cm) (bok)

Ciemny pokój

9.1 Kontrast

h5500-dark-room-medium.jpg

Czerń: 0.026 cd/m2
Biel: 102.6 cd/m2
Kontrast: 3946:1
Czerń jest dobra w ciemnym pokoju, bardzo podobna do większości telewizorów Samsung LED.

6.3 Kąt widzenia

https://youtu.be/ivRuP7LDKFo

Kąt widzenia: 23 °
Kolory tracą nasycenie jak tylko zmienisz oś. Większość ludzi się o to nie martwi, ale jeśli zawsze patrzysz na tv pod kątem, nie bierz tego telewizora.

9.0 Jednolitość czerni

h5500-uniformity-medium.jpg

Jednolitość czarnych scen jest wspaniała. Nasz odbiornik nie miał żadnego zamglenia ani problemu z miganiem.

8.0 Jednolitość szarości

h5500-dse-medium.jpg

Jednolitość szarości mogłaby być lepsza. Nie ma żadnego znaczącego efektu brudnego ekranu, ale kąty są ciemniejsze niż środek ekranu.

Jasny pokój

8.5 Średni pokój

h5500-average-room-medium.jpg

Odbicie: 1.8%
Rodzaj powierzchni: Pół-połysk
Ten TV nie odbija wielu świateł. Kilka włączonych świateł nie robi problemu.

8.5 Jasny pokój

h5500-bright-room-medium.jpg

Maksymalna biel: 227.8 cd/m2
Jednakże, to nie jest takie jasne. Wystarczy dla jednego okna, jednak będziesz potrzebował żaluzji/zasłon jeśli masz więcej niż to.

Gry video

6.5 Rozmycie ruchu

h5500-motion-blur-medium.jpg

Niestety, największą skazą Samsunga H5500 jest rozmycie ruchu. Długość śladu jest znacząca na szybko poruszających się obiektach. To jedynie problem w grach video, to nie problem dla programów tv czy filmów.

8.7 Input Lag (opóźnienie wejścia / opóźnienie sygnału) (inaczej: jak dużo czasu upływa pomiędzy wysłaniem obrazu do telewizora, a jego wyświetleniem).

h5500-input-lag-medium.jpg

Input Lag: 32.5 ms
W trybie gry opóźnienie wejścia / opóźnienie sygnału w H5500 jest średnio niskie. Poza trybem gry wynosi 49ms.

Oprogramowanie

Wejścia boczne

h5500-inputs-side-medium.jpg

2 HDMI
2 USB
1 RF In

Wejścia tylne

h5500-inputs-back-medium.jpg

1 HDMI
1 Component In
1 Composite In
1 Digital Audio Optical Out
1 Analog Audio Out
1 Ethernet

8.5 Smart TV

https://youtu.be/_shrs7MfUKA

Samsung ma wspaniałą platformę Smart TV z wieloma aplikacjami. Sprawdź naszą pełną recenzję dla platformy Smart TV Samsunga.

Pilot

h5500-remote-medium.jpg

To tylko podstawowy pilot, który nie jest najlepszy w przeglądaniu internetu.

Różne

Wstawianie ruchu - Niedostępne
3D - Niedostępne

Piksele

h5500-pixels-medium.jpg

Wniosek

Jakość obrazu w Samsungu H5500 jest wspaniała dla fanów filmów i programów TV. Jest również dobrze zaprojektowany i ma dobre funkcje smart. Jednakże, jeśli zamierzasz grać lepiej weź telewizor Samsung H6350, ponieważ ma mniejsze rozmycie ruchu.

Ocena: 8.0

8.6 Ciemny pokój
8.5 Średni pokój
8.5 Jasny pokój
7.6 Gry video
6.2 Dodatkowe funkcje

Przetłumaczyłem tę recenzję: http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/samsung/h5500 może komuś się przyda gdy będzie chciał kupić ten telewizor.

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Skąd tak naprawdę wiadomo, że H5500 ma 50 Hz? Czy na 32 calowym telewizorze będzie zauważalna różnica pomiędzy 50 Hz a 100 Hz? Czy przy tylu calach nie ma to znaczenia zbytnio?

Kolejne częste pytanie pada o 50hz lub 100hz. Absolutne minimum to 100hz. Nie będę się rozpisywał o działaniu technologii – każdy może to znaleźć na wikipedii. Obraz na 100hz telewizorze, będzie wyglądał na bardziej płynny.

Przy 32 calach nie ma to takiego znaczenia, jak przy przynajmniej 46 cali. W filmach akcji, gdzie dużo się dzieje na telewizorach 50hz można zauważyć efekt klatkowania obrazu – wygląda to tak, jakby na starym komputerze przycinała wam się gra. Nie widać tego na pierwszy rzut oka, ale jeżeli telewizory postawi się obok siebie.. Wtedy zadziała magia ;) Technologia 100hz wkłada do filmu dodatkowe klatki, aby zwiększyć wrażenie płynności. Mniej męczy oczy i dodaje naturalności scenom. Uwaga! Nie każdemu ta technologia przypadnie do gustu! Słyszałem porównania obrazu do „Angielskiego, flegmatycznego teatru” ;)

http://www.wykop.pl/ramka/1352235/jak-dobrze-kupic-telewizor-poradnik-bylego-sprzedawcy-cz-2/

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cale nie mają tu nic do rzeczy, dla mnie poniżej 100 hz szkoda brać. A jeśli ktoś ogląda sport np. piłkę to wręcz wskazane.

Wytapane z LG-G2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem tego H5500, jak leci mecz to jakość tego meczu jest bardzo kiepska, logo stacji kiepsko wygląda, nazwy drużyn, piłkarze kiepsko wyglądają są smugi wokół nich, rozmycia, cały mecz bardzo źle wygląda aż szkoda go oglądać, jak na żywo jest jakiś materiał wiadomości to widać wokół ich twarzy rozmycie, jakość programów nie jest zadowalająca. Chciałbym się dowiedzieć konkretnie czym to jest spowodowane? Słabą jakością odświeżania? Telewizor posiada częstotliwość odświeżania 50 Hz. Oczywiście zrobiłem pewną kalibrację w tv, bo na początku było jeszcze gorzej, ale obecny efekt nie jest zadowalający. Wyłączyłem tryb ekologiczny, sklepowy. Proporcja obrazu: 16:9. Najwidoczniej ten tv nie posiada trybu kalibracji obrazu, po jego uruchomieniu zostajemy przeniesieni do specjalnych testowych grafik i zdjęć, które pozwolą skalibrować telewizor.

http://www.trochetechniki.pl/Jak-ustawic-obraz-w-telewizorze--kalibracja,c,5051.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z jakiego źródła korzystasz?

O jakie źródło Ci chodzi? Podłączyłem dekoder multimedii do telewizora poprzez kabel HDMI do portu HDMI1 i HDMI2 i jest ten sam efekt.

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem tego H5500, jak leci mecz to jakość tego meczu jest bardzo kiepska, logo stacji kiepsko wygląda, nazwy drużyn, piłkarze kiepsko wyglądają są smugi wokół nich, rozmycia, cały mecz bardzo źle wygląda aż szkoda go oglądać, jak na żywo jest jakiś materiał wiadomości to widać wokół ich twarzy rozmycie, jakość programów nie jest zadowalająca. Chciałbym się dowiedzieć konkretnie czym to jest spowodowane? Słabą jakością odświeżania? Telewizor posiada częstotliwość odświeżania 50 Hz. Oczywiście zrobiłem pewną kalibrację w tv, bo na początku było jeszcze gorzej, ale obecny efekt nie jest zadowalający. Wyłączyłem tryb ekologiczny, sklepowy. Proporcja obrazu: 16:9. Najwidoczniej ten tv nie posiada trybu kalibracji obrazu, po jego uruchomieniu zostajemy przeniesieni do specjalnych testowych grafik i zdjęć, które pozwolą skalibrować telewizor.

http://www.trochetechniki.pl/Jak-ustawic-obraz-w-telewizorze--kalibracja,c,5051.html

Przede wszystkim skorzystaj z ustawień zamieszczonych w teście modelu H6400. Dotyczą one obróbki obrazu. Po wprowadzeniu ich i przełączeniu na tryb Film ostrość obrazu powinna być tak dobra na ile tylko pozwala doprowadzony sygnał, nie wykluczone jednak że seria 5500 ma włączone jakieś permanentne usuwanie szumów, które rozmywa obraz, tak było w zeszłych latach. Poza tym jest to telewizor 60Hz, więc musi smużyć w ruchu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim skorzystaj z ustawień zamieszczonych w teście modelu H6400. Dotyczą one obróbki obrazu. Po wprowadzeniu ich i przełączeniu na tryb Film ostrość obrazu powinna być tak dobra na ile tylko pozwala doprowadzony sygnał, nie wykluczone jednak że seria 5500 ma włączone jakieś permanentne usuwanie szumów, które rozmywa obraz, tak było w zeszłych latach. Poza tym jest to telewizor 60Hz, więc musi smużyć w ruchu ;)

Maciej to jest ten test?

http://hdtvpolska.com/topic/33033-test-3d-lcd-led-samsung-ue55h6400/

Co do sygnału, posiadam cyfrową telewizję z multimedii, która jest podłączona do takiego dekodera (czarny):

http://www.multimedia.pl/nowe_mozliwosci-sprzet

Na potrzeby telewizji cyfrowej IPTV wykorzystywany jest dekoder 2810W

Nie jestem pewny, ale programy z dekodera chyba odtwarza w jakości 720x576/50i, więc to może być przyczyną złej jakości programów? W trybie piłkarskim w jakiejś tam opcji takie info się wyświetliło, da się jakoś sprawdzić informację o jakości odtwarzanych programów w tym tv? Dekoder nie nadaje w fullhd, więc pewnie przez to kiepsko programy wyglądają.

Poza tym jest to telewizor 60Hz, więc musi smużyć w ruchu

W przyszłości kupię lepszy telewizor, myślę nad J6200, czekam na test, jeśli tv będzie miał dobrą częstotliwość odświeżania to wtedy można pomyśleć o zakupie. Ten tv pewnie zwrócę.

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc w pierwszej kolejności sprawdź kolego rozdzielczość wysyłanego sygnału z dekodera, bo tu może być pies pogrzebany. Nie zawadzi również zastosować się do zaleceń Macieja. Przy słabej jakości sygnału nawet najlepszy TV będzie wyglądał jak ****** ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc w pierwszej kolejności sprawdź kolego rozdzielczość wysyłanego sygnału z dekodera, bo tu może być pies pogrzebany. Nie zawadzi również zastosować się do zaleceń Macieja. Przy słabej jakości sygnału nawet najlepszy TV będzie wyglądał jak ****** ;)

W przyszłym tygodniu z multimedii będę miał dekoder fullhd. Więc wtedy sprawdzę jak programy będą wyglądały. Obecny dekoder nie przesyła sygnału fullhd.

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli niejako problem wstępnie zdiagnozowany ;) a TV kupiłeś w sklepie stacjonarnym, czy przez internet? masz możliwość zwrotu, gdyby po wymianie dekodera nadal była kiszka?

Edytowane przez Markcox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przyszłym tygodniu z multimedii będę miał dekoder fullhd. Więc wtedy sprawdzę jak programy będą wyglądały. Obecny dekoder nie przesyła sygnału fullhd.

Witamy następnego który uwierzył marketingowi.

Tak z ciekawości to jaki sygnał podaje Ci obecny dekoder?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli niejako problem wstępnie zdiagnozowany ;) a TV kupiłeś w sklepie stacjonarnym, czy przez internet? masz możliwość zwrotu, gdyby po wymianie dekodera nadal była kiszka?

W sklepie internetowym. Trzeba kupować w internecie, dzięki temu jest możliwość zwrotu/wymiany. Mam możliwość do 14 dni. W Media Markt i Starun jest możliwość zwrotu zakupionego towaru do 30 dni poprzez stronę internetową lub w ich stacjonarnym sklepie w mieście, to jest niespotykane.

Witamy następnego który uwierzył marketingowi.

Tak z ciekawości to jaki sygnał podaje Ci obecny dekoder?

W co uwierzyłem? Prawdopodobnie SDTV.

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, to przecież zabiera Ci jakąkolwiek możliwość wyświetlenia dobrze wyglądającego obrazu. Wróćmy do tematu jak dostaniesz dekoder HD :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie internetowym. Trzeba kupować w internecie, dzięki temu jest możliwość zwrotu/wymiany. Mam możliwość do 14 dni. W Media Markt i Starun jest możliwość zwrotu zakupionego towaru do 30 dni poprzez stronę internetową lub w ich stacjonarnym sklepie w mieście, to jest niespotykane.

W co uwierzyłem? Prawdopodobnie SDTV.

Przepraszam to TV nie potrafi Ci podać jaki sygnał dostaje na wejściu?

Cóż to za ułomny sprzęt?

Moje dwie plazmy (jedna prawie trzy a druga ośmioletnia) robią to bez łaski.

A co do tego w co uwierzyłeś to w magicznie słowa "FullHD z TV" bo na chwilę obecną nie ma nadawcy który transmituje sygnał TV w tzw FullHD, maks co jest dostępne to 1080i.

I nawet jeżeli w odbiorniku będziesz mógł sobie ustawić na wyjściu 1080p to nie znaczy że taki sygnał do tego odbiornika zostanie przez nadawcę dostarczony a odbiornik tylko poskłada połówki w pełne klatki ale to będzie dokładnie to samo co z takim samym sygnałem zrobiłby CI telewizor.

W każdym razie z dużym zainteresowaniem czekam na informację jaki będzie efekt wymiany dekodera.

Edytowane przez Jasiek_31

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wsd Nie masz naziemnej tv cyfrowej gdzie jest tvp1 i tvp2 w hd (wybrane programy w hd 1080i ale sprawdzić tv na nich można) ? Jak nie masz anteny to przecież ludzie anteny sobie robią z kawałka druta albo obedrą ostatnie 15 cm kabla koncentrycznego z otuliny i wystawią za okno jak mają blisko do nadajnika. Sam sobie zrobiłem biquad (opisy takiej anteny znajdziesz w necie ) i odbieram 15 km od nadajnika. Będziesz czekał zdany na łaskę jakiejś multimedia czy innego zdziercy żeby sobie tv sprawdzić ?

Edytowane przez lahcim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, to przecież zabiera Ci jakąkolwiek możliwość wyświetlenia dobrze wyglądającego obrazu. Wróćmy do tematu jak dostaniesz dekoder HD :)

Zobaczę jaki ten dekoder HD będzie przesyłał sygnał, zobaczę czy coś to zmieni. Dam znać.

Przepraszam to TV nie potrafi Ci podać jaki sygnał dostaje na wejściu?

Cóż to za ułomny sprzęt?

Moje dwie plazmy (jedna prawie trzy a druga ośmioletnia) robią to bez łaski.

A co do tego w co uwierzyłeś to w magicznie słowa "FullHD z TV" bo na chwilę obecną nie ma nadawcy który transmituje sygnał TV w tzw FullHD, maks co jest dostępne to 1080i.

I nawet jeżeli w odbiorniku będziesz mógł sobie ustawić na wyjściu 1080p to nie znaczy że taki sygnał do tego odbiornika zostanie przez nadawcę dostarczony a odbiornik tylko poskłada połówki w pełne klatki ale to będzie dokładnie to samo co z takim samym sygnałem zrobiłby CI telewizor.

W każdym razie z dużym zainteresowaniem czekam na informację jaki będzie efekt wymiany dekodera.

Po wcisnięciu trybu piłkarskiego jest możliwość sprawdzenia informacji o jakości sygnału, jak leciał mecz to wyświetliło się: 720x576/50i. Jak nacisnę na jakimkolwiek programie ten tryb to taką samą informację o sygnale wyświetli, inaczej nie wiem jak sprawdzić tę informację, może Wy wiecie jak to zrobić. Ja nie uwierzyłem w żadne magiczne FullHD, tylko opisałem jaki mam problem z jakością obrazu. Dekoder przesyła sygnał SDTV.

@wsd Nie masz naziemnej tv cyfrowej gdzie jest tvp1 i tvp2 w hd (wybrane programy w hd 1080i ale sprawdzić tv na nich można) ? Jak nie masz anteny to przecież ludzie anteny sobie robią z kawałka druta albo obedrą ostatnie 15 cm kabla koncentrycznego z otuliny i wystawią za okno jak mają blisko do nadajnika. Sam sobie zrobiłem biquad (opisy takiej anteny znajdziesz w necie ) i odbieram 15 km od nadajnika. Będziesz czekał zdany na łaskę jakiejś multimedia czy innego zdziercy żeby sobie tv sprawdzić ?

Nie mam. Nie znam się na tworzeniu anteny. Mam nadzieję, że w poniedziałek dostanę nowy dekoder i sprawdzę to wszystko. Innej możliwości nie mam.

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wcisnięciu trybu piłkarskiego jest możliwość sprawdzenia informacji o jakości sygnału, jak leciał mecz to wyświetliło się: 720x576/50i. Jak nacisnę na jakimkolwiek programie ten tryb to taką samą informację o sygnale wyświetli, inaczej nie wiem jak sprawdzić tę informację, może Wy wiecie jak to zrobić. Ja nie uwierzyłem w żadne magiczne FullHD, tylko opisałem jaki mam problem z jakością obrazu. Dekoder przesyła sygnał SDTV.

OK, zwracam honor, jak tak pokazuje to znaczy że tak dostaje.

Z ciekawości dekoder podpięty do TV masz po HDMI czy po SCART i na jakim kanale to sprawdzałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, zwracam honor, jak tak pokazuje to znaczy że tak dostaje.

Z ciekawości dekoder podpięty do TV masz po HDMI czy po SCART i na jakim kanale to sprawdzałeś?

Poprzez kabel HDMI, który wyciąga jakość 1080p. Nie pamiętam już, ale na nowym dekoderze lepiej programy wyglądają, lepiej też jak się przełączy na tryb HDTV, ale programów w HD jest tylko 18. Niestety mecze wyglądają tragicznie, włączyłem mecz na eurosport2 i na polsatsport, wokół piłkarzy są jakieś skazy, wokół piłki, takie smużenie, rozmazania, loga stacji też tragicznie wyglądały tak jakby straciły jakość, trawa też nie wyglądała zbyt dobrze. Leciał też na którymś programie bilard i lepiej to wyglądało, było mniejsze smużenie, ale było widać, że jak jest uderzona bila to wokół toczącej się bili, było jakieś rozmycie. To dzieje się przez to, że telewizor ma słabą częstotliwość odświeżania? Czy przez coś innego? W opcjach ustawiania tego telewizora zbyt wielu opcji ten telewizor nie ma, wiadomo są podstawowe opcje, ale patrząc na test H6400, niektórych opcji tam nie miałem jak choćby w balans bieli 2-punktowo i 10-punktowo.

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak żeby wiedzieć o czym mówimy to ten Eurosport i Polsat Sport były w jakości HD czy SD bo nie napisałeś a to jest dosyć istotne.

I co to znaczy jak się przełączy na tryb HDTV ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak żeby wiedzieć o czym mówimy to ten Eurosport i Polsat Sport były w jakości HD czy SD bo nie napisałeś a to jest dosyć istotne.

I co to znaczy jak się przełączy na tryb HDTV ?

Były to zwykłe kanały, ponieważ nie było znaczka HD obok loga stacji. Mam w tym nowym dekoderze wybór HDTV i gdy wejdę w to, to mam listę programów, które są tylko w HD. Jest ich 18. Więc lipa jak normalny mecz, który jest puszczony bez HD tak wygląda, ja tak nie chcę, nie da się meczu oglądać. <_<

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wsd Sprawdź jaki masz panel w tv bo dają pva samsunga lub sva sharp lub mva AUO . Wyłącz tv pilotem a następnie naciśnij na pilocie po kolei przyciski info menu mute power i tv się zalaczy i wyświetli menu w którym odczytaj linijkę option powinno tam pisać 32H6AF0V dla sharp 32A6F0V dla samsung. Później wyłącz tv pilotem tak jak zazwyczaj. Nic nie naciskaj w tym menu tylko odczytaj i wyłącz tv.

Później normalnie się zalaczy pilotem juz bez tego menu. Te przyciski na pilocie naciskamy po kolei czyli nacisniesz info puścisz to dopiero nacisniesz nastepny itd tylko szybko jeden po drugim.

Napisz co odczytałes .

Zobaczymy co tam samsung włożył.

W moim 32h5303 i w 32h5000 były panele sharp 32H6F0V i jestem z tego bardzo niezadowolony bo kupując samsunga chce panel samsunga a jakbym chciał sharp to bym sobie sharp kupił.

Edytowane przez lahcim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...