Skocz do zawartości
Sanders1983

Samsung UE75H6400 Zakup - prośba o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Barnaba dzięki za cenne dla mnie info. Powiedzcie mi jeszcze, proszę jak prezentują się czarne pasy podczas oglądania filmu 21:9. Widać clouding? Dzięki!

Edytowane przez matipol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nie widać chmurek na pasach. Leciutko coś zobaczysz, jak się mocno wysilisz, przy całkowicie czarnej planszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to masz niezłe szczęście :) Jak znajdę sklep gdzie będę mógł obejrzeć i wybrać egzemplarz z najmniejszym efektem cloudingu to pewnie się zdecyduję, a jeśli nie to nie wiem, bo jestem mega uczulony na tę przywarę ledów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepach już za chwilkę ich nie będzie. W sumie już ich praktycznie nie ma. Nowe modele na 2015 kwestia tygodni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również zdecydowałem się na ten telewizor. Mam jednak kilka pytań:

1. Mam możliwość obejrzenia tv przed zakupem, ale nie w ciemnym pomieszczeniu. Jest to nieduży salon normalnie oświetlony lampami i światłem dziennym. Czy jest sens wyciągania go z kartonu i oglądania pod kątem cloudingu?

2. Pytanie właściwie retoryczne. Przez ostatnie 10 lat jadę na plazmach Panasonica (teraz P50G20) Nie załapałem się na zeszłoroczną końcówkę plazm Panasa i teraz czas na zmianę technologi. Będę zawiedziony, czy 25 cali więcej na ścianie wynagrodzi mi niedoskonałości Samsunga?

PS

Cena 9800 i taniej pewnie nie będzie. Jak rozmawiałem ze sprzedawcą to kwestia tygodnia, dwóch kiedy się skończą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie słuchaj bzdur,ze ich nie będzie,to nie Panasonic 65vt60 czy st60 tylko Samsung za 10K.Wczoraj rozmawiałem z dystrybutorem i twierdzil,ze caly czas sa dostępne,a nawet jak wejda nowe modele,to przecież nikt nie wyrzuci starych zapasow tylko będzie probowal je sprzedac.Jeśli jechales na plazmach,to bezapelacyjnie musisz sprawdzić jak swieci taki ekran bo możesz być rozczarowany.Obowiazkowo musisz sprawdzić clouding, ale na pewno nie w jasnym pomieszczeniu tylko w domu na spokojnie w ciemnym pokoju i w przypadku dużego cloudingu skorzystać z prawa zwrotu w ciągu 14 dni.Cena 9700 i pelno ich wszędzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja również postanowiłem dołączyć do klubu posiadaczy UE75H6400. W związku z tym zamówiłem w RTV Euro uchwyt Multibrackets, wg opisu zakres 42-80 cali. Kiedy dotarł do mnie okazało się, że na pudełku jest napisane: max 70 cali. Czy może mi ktoś doradzić czy mogę zamontować telewizor na tym uchwycie czy jednak zwrócić i kupić inny? Sprzedawca w sklepie twierdzi, że spokojnie można wieszać ale jak się nie zdecyduję to zwrócą mi pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użyj logiki. Sprawdź maksymalny udźwig uchwytu a potem wagę telewizora a będziesz wiedział wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam zamiar kupić w tym rozmiarze ten tv. Napiszcie proszę czy to dobry wybór. Jak wam się sprawuje po tych paru miesiącach. Gdzie kupowaliście?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawuje się bardzo przyzwoicie po pół roku.

Patrząc, co się dzieje teraz na rynku tv, jestem jeszcze bardziej zadowolony z zakupu:)

Kupiłem w sklepie, którego nie mogę polecić, niestety.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No patrząc na ceny to był mega mega mega dobry zakup. Taka wielkość za taką kasę... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedzcie czy lepiej kupić 75 H6400 czy jakiś inny 65" 4K? Oczywiście w cenie do 10000 zł? Bo sam nie wiem co robić. Tv oglądam z 2,8m nie za blisko na 75"?

Edytowane przez wojcik_dan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakupiłem ten telewizor i powiem Wam jedno - było warto, rozmiar robi wrazenie no i obraz, po kalibracji mniemam że bedzie jeszcze lepiej.

Kto chce kupic niech kupuje bo zapasy sie kończa, dodat tylko ze moj montowany był w UK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedzcie czy lepiej kupić 75 H6400 czy jakiś inny 65" 4K? Oczywiście w cenie do 10000 zł? Bo sam nie wiem co robić. Tv oglądam z 2,8m nie za blisko na 75"?

Ja bym brał 75". Z takiej odległości będzie optymalnie wykorzystane ;)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 100% zgadzam się z przedmówca, też miałem obiekcje czy aby nie za duży ale po 2 dniach oglądania stwierdziliśmy z żoną ze jest OK .

Nie żałuje zakupu, teraz tylko musze umówić się z Panem Maciejem na kalibracje tego cudeńka.

P.S.

Wczoraj zapodałem materiał 3D i powiem ,jakość powala

pozdrawiam wszystkich nie zdecydowanych

Tomek

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E75H6400 wlasnie kupilem miesiac temu i mam strasznie slaba jakosc obrazu na kanalach bez hd programy z kablowki upc ma ktos moze podobny problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie poradzisz na tylu calach SD nie będzie dobrze wyglądało.

Edytowane przez bestman101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wstępie - serdecznie witam wszystkich forumowiczów!

Po raz pierwszy od 13 lat przymierzam się do zakupu telewizora. Po przeczytaniu testów i forum, wybrałem SDamsunga UE75H6400.

Mam w związku z tym kilka pytań do szanownych kolegów:

- czym różni się model UE75H6400 od modelu UE75H6400AWXXH ?

- gdzie warto kupić ten telewizor (tanie i pewne źródło)? Po przesortowaniu ceneo, znalazłem sklep internetowy w Warszawie na ul. Sklepowej, gdzie mają 75H6400 za 9348zł, z tym, że dostawa dopiero w październiku

- jak wygląda sprawa kanałów tv, nie nadawanych w HD? Mam nc+. Czy na tym tv z odległości 4m30cm "pikseloza" jest aż tak widoczna?

- jak wygląda współpraca z konsolami, np. PS4?

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 27.01.2015 o 10:08, Sanders1983 napisał:

Tv kupiony, wielkość robi mega wrażenie, będę się nad nim znęcał za jakieś 3-4 tygodnie po wprowadzeniu. Teraz ciężko coś powiedzieć, przede wszystkim czekam na informację od Maćka kiedy będzie mógł do mnie zajechać i skalibrować tv. Kupiłem teraz bo w dobrej cenie... powiem tyle warto się dodatkowo targować jak produkt jest na wyprzedaży w promocji ;)

Dzięki śliczne za pomoc!

Pozdrawiam

witaj!

jestem przed dzień zakupu właśnie

UE75H6400

czy możesz po tak długim czasie użytkowania, powiedzieć coś więcej na jego tamat??

Będę Ci wdzięczny!

marek

Dnia 6.07.2015 o 09:27, tomitom_10 napisał:

W 100% zgadzam się z przedmówca, też miałem obiekcje czy aby nie za duży ale po 2 dniach oglądania stwierdziliśmy z żoną ze jest OK .

Nie żałuje zakupu, teraz tylko musze umówić się z Panem Maciejem na kalibracje tego cudeńka.

P.S.

Wczoraj zapodałem materiał 3D i powiem ,jakość powala

pozdrawiam wszystkich nie zdecydowanych

Tomek

witaj!

jestem w  przed dzień zakupu właśnie

UE75H6400

czy możesz po tak długim czasie użytkowania, powiedzieć coś więcej na jego tamat??

Będę Ci wdzięczny!

marek

witaj!

jestem przed dzień zakupu właśnie

UE75H6400

czy możecie po tak długim czasie użytkowania, powiedzieć coś więcej na jego tamat??

Będę wdzięczny!

marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi