Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wyłapaliście jakieś zmiany w nowym sofcie 2606? Ja testowałem wczoraj na YouTube i chyba jest poprawa w przesyłu dźwięku po optyku do kina domowego z tv w DTS neo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cała seria H6 nie posiada lokalnego wygaszania, jednak 55" swoim kontrastem (4500:1) rekompensuje zyski z wygaszania lokalnego w HX850 (2500:1).

Macieju zastanawiają mnie testy obu tych ekranów czyli HX850 i H6400 w serwisie hdtvtest.tk

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl46hx853-201211122344.htm

Calibrated black level (ANSI checkerboard) 0.0457 cd/m2

http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue40h6400-201405023756.htm

Calibrated black level (ANSI checkerboard) 0.041 cd/m2

Wiem wiem różne przekątne :), ale jeśli H6400 ma o tyle wyższy kontrast ponad ~2000 wyższy jak piszesz to czy te testy ich i ta wartość czerni nie jest zbyt zbliżona ażeby wyszła taka różnica, to mnie trochę zastanawia.

Mocno sie zastanawiam nad przesiadką z Sony 46Z4500 na właśnie tego 55H6400 skoro tak ponoć fajnie świeci, ale nie chce stracić nic na jakości, Z4500 trochę mnie irytuje z uwagi na temperaturę barw, ustawienie Ciepłe 2 wpada jednak zbyt mocno w żółty, a jak wiadomo ustawić sie tego w nim chyba nie da, przynajmniej w menu tradycyjnym.

Dodatkowo jest już stanowczo za mały na oglądanie z 2.3m, tak na prawdę nawet nie wiem ile ten 46Z4500 robił w kontraście, ale przyznam ze na moje oko ma lepszą czerń/kontrast niż drugi 46HX850. pozdrawiam.

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wyłapaliście jakieś zmiany w nowym sofcie 2606? Ja testowałem wczoraj na YouTube i chyba jest poprawa w przesyłu dźwięku po optyku do kina domowego z tv w DTS neo

Na lepsze wg mnie nic nie wnosi, choć coś tam musi być w koncu poprawione. Moze chodzi o zabezpieczenia ws. ewentualnego podsluchiwania. Na minus również nic nie zauwazylem.

Wysłany z Piątej Galaktyki

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd to wiesz ile prądu ci pobiera?

Mam watomierz.

Do tej pory nowe wersje pojawiały się na stronie w formie pliku do wrzucenia na pendrive.

Teraz pierw pojawiła się aktualizacja Ota, a na stronie niema po niej śladu.

Ciekawe skąd ta zmiana.

Edytowane przez swwitch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W prawdzie posiadam wersję h6700 ale dziwi mnie dlaczego telewizor pobrał automatycznie aktualizację skoro mam ją wyłączoną?

Samsung Galaxy S 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mafia

to nie jest rozwiazanie

Skoro użytkownik wyłącza funkcje automatycznych aktualizacji to psim obowiązkiem producenta jest uszanować ten wybór

menu serwisowe jak sama nazwa wskazuje nie służy do zabawy przez potencjalnego Kowalskiego

Sam wiesz że takie szopki Samsung stosuje ,założę się ze gdyby to wydarzyło sie np w Stanach poleciały by pozwy na grubą sałatę

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, wyłączyłem funkcję i oczekuję jej działania. Może inaczej - po co taka opcja jest skoro nie działa? Cały Samsung :)

Samsung Galaxy S 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie tylko Samsung

LG uraczyło mnie aktualizacją BluRaya z Cinavią też bez mojej zgody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze rozne aktualizacje maja rozny priorytet. Jesli jest to np. aktualizacja zabezpieczeń to idzie bez pozwolenia...? Tak glosno mysle.

Ogolnie nowy soft nie wprowadzil jakichs bugów wiec nie ma co plakac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tej firmie nikt nie jest w stanie określić o co właściwie chodzi.

U mnie na dwa posiadane h6400 tylko wersja 40" sama się zaaktualizowała do 2134 a 55" cały czas ma 2130. Za to od jakiegoś tygodnia oba bombardują komunikatem o nowej wersji softu jakieś 3 minuty po włączeniu.

Poza tym według SamyGo ostatnia rootowalna wersja to 2130. Nie wiem czy się w to będę kiedyś bawił ale lepiej móc niż nie móc.

Edytowane przez huberus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie Panowie, jeszcze dwa lub trzy miesiące i Samsung oleje częste aktualizacje do serii H

bo cala para pójdzie w nowe modele z systemem Tizen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Para w Tizen już idzie. Aktualizacji było już kilka a telewizorów nadto w sklepach nie ma. Ostatnio seria ES dostala aktualizację, a jak wiemy nie jest to seria pierwszej świeżości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tej firmie nikt nie jest w stanie określić o co właściwie chodzi.

U mnie na dwa posiadane h6400 tylko wersja 40" sama się zaaktualizowała do 2134 a 55" cały czas ma 2130. Za to od jakiegoś tygodnia oba bombardują komunikatem o nowej wersji softu jakieś 3 minuty po włączeniu.

Poza tym według SamyGo ostatnia rootowalna wersja to 2130. Nie wiem czy się w to będę kiedyś bawił ale lepiej móc niż nie móc.

Możesz rozwinąć coś o tym rootowaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie doznałem szoku mianowicie włączyłem YouTube przez ps3 i jakość z tą jaką nam prezentuje TV apka powala. Czy ktoś z Was wspominał już o tym w Samsungu by popracowali nad lepszą rozdzielczością?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poważnie zastanawiam się nad wymianą mojej plazmy Samsung PS50C7000 na ten telewizor...

I teraz pytanie odnośnie jakości obrazu - będzie lepsza/taka sama, nie daj Boże gorsza...?

Telewizor służy u mnie do oglądania filmów w HD (60%) i gier (PS4, 40%), telewizji nie oglądam wcale.

Włączony jest głównie po zmroku, ewentualnie w maksymalnie na miarę moich możliwości (żaluzje + koc) zaciemnionym pomieszczeniu.

Nie mam doświadczenia z telewizorami LCD/LED, od zawsze miałem plazmę, nie orientuję się jak ma się moja plazma do dzisiejszych LEDów - które podobno cały czas się rozwijają i gonią plazmy...;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również się nad nim zastanawiam chociaz idealny nie jest, czekam jeszcze na nowe modele od Sony

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli już jakieś lcd doganiają jakością obrazu plazmy ostatnich serii np.panasa to muszę Cię zmartwić ponieważ ceny tych lcd są tak wysokie że kupił byś za tą sumkę kilka takich h6400. ... ten tv jest dobry jak za tą kaskę którą trzeba za niego położyć..... ot i cała tajemnica jakości h6400. ... mówiąc krótko wart jest swojej ceny.... a to duży komplement.... ;):)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pisałem o doganianiu plazm ostatnich serii panasa, mi chodzi o to, aby ktoś kto potestował ostro oba te telewizory powiedział mi, jak H6400 ma się do TEJ plazmy - PS50C7000 - która w dniu zakupu parę lat temu nie była jakimś tam ósmym cudem świata ;-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1283773778

Czerń 0.06 cd/m2, kontrast 1833:1, takze H6400 bedzie tutaj na pewno lepszy, tak na marginesie strasznie marna pod tym względem jak na plazme, jak mozna przeczytać w wadach - Black level could be better

Dla przykładu inny TV LED u nich np. Sony W8 bo H6400 nie widzę ale będzie podobnie do W8 - 0.04 cd/m2 - kontrast 2875:1

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

/

Witam dziś kupiłem samsunga 55h6400 wczesniej miałem 40h6400 , właśnie zaczełem go testowac i co mnie przeraziło to zaciemnione rogi oraz dolna krawdz tv , odsyłać go do sklepu i brać drugi czy wzywać serwis samsunga ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ci poradzi serwis? Lepiej odesłać choć to problematyczne.

Mnie 55tka trafiła się prawie idealna więc są takie. Druga 40tka ma przyciemnione rogi i to niestety widać w jasnych scenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie jest to spory problem , dlatego wole sie poradzic bardziej doswiadczonych osób poniewaz moge go odesłać tylko obawiam się zeby nie dostac gorszej wersi ? dlatego zostawić go czy odsyklać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich, właśnie zauważyłem hub gier na smart hub. mogę zainstalować gry ale nie chcą się uruchamiać. f-w 2606. polski język i lokalizacja.

Edytowane przez bizonx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi