Skocz do zawartości
fgf

World War Z czy Pacific Rim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie który film by mi poleciliście mam w planach zakup jednego z nich a nie obydwu który jest lepszy jeżeli chodzi o jakość obrazu, dźwięku a także fabuły, zaznaczam że w kinie nie byłem na żadnym a teraz chcę kupić jeden z nich na Blu-ray.Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy czy filmy chcesz kupić z Polskiej dystrybucji czy z zagranicznej . Polskie wydanie WWZ jest bez wersji EXTENDED także słabo ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby u nas dostępna była wersja extended World War Z to poleciłbym ci ten film , a tak to lepiej może coś innego sobie do kupienia wybierz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam film będzie z polskiej dystrybucji czyli WWZ odpuscić a jak wygląda jeszcze raz zapytam jakosć obrazu i dzwięku i fabuła tych filmów czy np Pacific Rim to dobry wybor zamiast World War Z.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fabuła, moim zdaniem, ciekawsza w WWZ, efekty w miarę porównywalne (choć w Pacific Rim czasem te potwory są mało realistyczne - takie zbyt komputerowe). Jeśli chodzi o jakość obrazu to chyba Pacific Rim wygrywa.

Ale na Twoim miejscu nie kupiłbym żadnego z tych filmów. Wybrałbym Obliviona albo Prometheusa ew. Man od Steel. No chyba że je już masz, to wtedy może jeszcze jakiegoś Batmana.

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez Sidi666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku Pacific Rim raczej nie patrzyłbym na fabułe, z tego co wiem to Polskie wydanie jest identyko co zagraniczne, czyli obraz i dźwięk kozacki, co do filmy to czysty rozpi*rdol wrażenia bardzo fajne, można do filmu wracać :)

Edytowane przez cUbOnZU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wrażenia audiowizualne oraz "fabułę" to w ciemno to co najwyżej mogę polecić Samsara.

Co to w ogóle za zwyczaj kupowania filmu, którego nigdzie wcześniej się nie widziało ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wrażenia audiowizualne oraz "fabułę" to w ciemno to co najwyżej mogę polecić Samsara.

Co to w ogóle za zwyczaj kupowania filmu, którego nigdzie wcześniej się nie widziało ? :)

Nie miałem okazji byc na premierze w kinie a chcę kupić na blu-ray ja nie widzę tu żadnego problemu, pytanie jest skierowane do osób które byly w kinie na premierze ponieważ premiery na BD jeszcze nie było wiec to pytanie jest chyba oczywiste.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fabuła, moim zdaniem, ciekawsza w WWZ, efekty w miarę porównywalne (choć w Pacific Rim czasem te potwory są mało realistyczne - takie zbyt komputerowe). Jeśli chodzi o jakość obrazu to chyba Pacific Rim wygrywa. Ale na Twoim miejscu nie kupiłbym żadnego z tych filmów. Wybrałbym Obliviona albo Prometheusa ew. Man od Steel. No chyba że je już masz, to wtedy może jeszcze jakiegoś Batmana. Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Wszystko po za Oblivionem posiadam, no właśnie a moze nad niepamięć się zastanowię no jeszcze zobaczę na razie z góry dzieki za sugestię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OBLIVION i masz po dylematach ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co ? Idź do wypożyczalni. Wypożycz "Pacific Rim" i "World War Z" na DVD, zobacz i sam zdecyduj jaki film kupić do kolekcji na Blu-Ray. Lepiej stracić mało kasy na wypożyczenie niż dużo kasy na kupowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fabularnie znacznie lepsze WWZ. Natomiast więcej efektownej rozpierduchy w Pacific Rim. Na dźwięk nie zwracam zbytniej uwagi. Ja wybrałbym Pacific Rim, bo pewnie częściej bym do niego wracał. Obliviona nie oglądałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym aby w tym temacie wypowiedział się Gmeru ponieważ on co chwilę chodzi do kina na nowosci i ma w miarę niezłe kino domowe wiec jego opinia będzie tutaj najbardziej subiektywna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam niezłe kino domowe, a Gmeru, fakt, za często chodzi do tego kina:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra Panowie - niech każdy kto nie ma niezłego kina domowego się nie wypowiada w temacie

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blehehee :)

co prawda nie jestem Gmeru ale bylem na obu filmach w kinie ;)

O dziwo byly to pierwsze filmy na ktorych w kinie oczy nie meczyly. Oba jak dla mnie fajne ale na raz. Jakbym mial wybierac to pacific z racji non stop efekty specjalne i dobry dzwiek.

W domu mam osobne pomieszczenie na kino , obraz 113 cali jak Ci to pomoze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z chodząc na OFFTOP to moj kumpel byl ostatnio u mnie i oglądalismy Barca-Real na nc+ na JVC X30 i powiedzial że on nie widzi rożnicy w jakosci obrazu a sam ma optome hd20, i powiedział że nie rozumie po co kupować tak drogi projektor na slowo drogi dziwnie zareagowałem z racji tego że wedlug mnie to dopiero klasa podstawowa, a jak mu powiedziałem ile kosztują projektory wloskiego producenta Sim2 to zaniemówił tak więc punkt widzenia zależy od punktu siedzienia dla jednego klasa podstawowa to projektor za 4 tys a dla innego 14 a ktoś powie że dopiero Sim2 dobrze świeci i to jest dopiero początek.

Sam byłem na prezentacji Sim2 M 150 z systemem JBL Synthesis powiem szczerze że jak uruchamiam moje kino "całkiem niezłe" to trudno się myśli o tym systemie za pół banki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te dwa filmy to gnioty.

Ale jeśli chcesz mieć, to obejrzyj dwa i sam zdecyduj nie pytaj innych co masz kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sluchaj ich.

Filmy to wprawdzie gnioty jakich malo, ale mysle, ze powinies sobie kupic oba.

Moze Koledzy docenia wreszcie Twoje x30, bo na sygnale z nc+ to moze byc im trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie widziałem żadnego, ale chcę kupić oba, bo każdy z nas ma inny gust i dopóki sam się nie przekonam, to ciężko powiedzieć, czy film dobry, czy zły.

Co do World War Z to w naszych okolicach nikt chyba nie ma EXTENDED w Europie, czy się mylę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie widziałem żadnego, ale chcę kupić oba, bo każdy z nas ma inny gust i dopóki sam się nie przekonam, to ciężko powiedzieć, czy film dobry, czy zły.

Co do World War Z to w naszych okolicach nikt chyba nie ma EXTENDED w Europie, czy się mylę?

Tylko że wiecie 2 filmy to juz ponad 200 zł a wywalić kase w bloto łatwo jeżeli ma byc to film na 1 raz to muszę sie zastanowić czy nie lepiej kupić coś innego, ja popełniłem bląd ze szklaną pułapką 5 kupiłem ten film i chyba będę musiał sprzedać bo fabuła nędzna a samymi efektami czlowiek nie żyje a kasa stracona trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że wiecie 2 filmy to juz ponad 200 zł a wywalić kase w bloto łatwo jeżeli ma byc to film na 1 raz to muszę sie zastanowić czy nie lepiej kupić coś innego, ja popełniłem bląd ze szklaną pułapką 5 kupiłem ten film i chyba będę musiał sprzedać bo fabuła nędzna a samymi efektami czlowiek nie żyje a kasa stracona trudno.

Masz rację, ale póki sam nie obejrzysz to ciężko coś powiedzieć. Można kierować się jakością obrazu, dźwięku i często po takie informacje sięgam na to forum, ale czy film treścią, fabułą jest dobry to już każdego z nas subiektywne odczucie. Najlepszy obraz, dźwięk nie zastąpią dobrej, wciągającej historii. Ja myślę, że każdy z nas choć raz kupił film, który nie spełnił jego oczekiwań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...