Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

48AS640 dotarł cały i odstał całą noc przed włączeniem. Nie wiem czy to zasługa kalibracji ale obraz jest bajka. Nie cukierkowy ale też nie blady. Jestem mega zadowolony. A teraz ciekawostka. Byłem u kolegi co ma ST60 65" i nie wiem czego to wina ale obraz jest kiepski w porównaniu do AS640. Kalibracji brak bo w ustawieniach wszystko na 0. Tryb kinowy lub prawdziwe kino też nie powala. Źródłem sygnału był turbodekoder oraz Blu Ray. Jedyne co jest super to kąty. Na LCD obraz blaknie A na plazmie zawsze taki sam.

wysłane z Commodore 64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dzień bez kalibracji na ST60 jest średnio.Dopiero po tym jak Maciej odwiedził mnie i skalibrował nocny, dzienny i 3D jest ogień.Największa różnica zaszła w bieli, zniknął taki jakby żółty nalot.Poprawa kontrastowości i głębi obrazu.ST60 mimo naprawdę dobrego obrazu fabrycznie, po kalibracji pokazuje pazur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dzień bez kalibracji na ST60 jest średnio.Dopiero po tym jak Maciej odwiedził mnie i skalibrował nocny, dzienny i 3D jest ogień.Największa różnica zaszła w bieli, zniknął taki jakby żółty nalot.Poprawa kontrastowości i głębi obrazu.ST60 mimo naprawdę dobrego obrazu fabrycznie, po kalibracji pokazuje pazur.

To muszę się umówić na kalibracje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest nowa aktualizacja oprogramowania;] 3.734 U mnie po instalacji wszystko ok, na plus jakby lepsza płynność (nie wiem na ile to fakt a na ile placebo, ale się podoba:P). Może ktoś zauważy jakieś zmiany:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy macie też tak, że podczas odtwarzania filmów przez DLNA 720p i 1080i, z czego częściej na 1080i zrywa wam dźwięk? Ale tylko na złączu optycznym, na głośnikach wbudowanych jest wszystko OK.

Może ta aktualizacja to usunie w końcu, bo poprzednia sporo poprawiła, co by wskazywało że Panasonic wie o sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest nowa aktualizacja oprogramowania;] 3.734 U mnie po instalacji wszystko ok, na plus jakby lepsza płynność (nie wiem na ile to fakt a na ile placebo, ale się podoba:P). Może ktoś zauważy jakieś zmiany:)

Według strony panasonica, 3.734=Network update, też zaktualizowałem i zmian w niczym nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również nie widzę żadnej poprawy jeśli idzie o audio przez optyk.

Wysyłane z mojego Lenovo S750 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez jack78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Święta idą. Ludzie mają rodziny. Poczekaj pewnie się odezwie jak znajdzie chwilę czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat w tej chwili jest w trasie i od tygodnia pracuje ;) Ogólnie zapisujesz się na stronie albo dzwonisz i czekasz. On teraz jest na górze Polski z tego co wiem. Wraca za kilka dni. Wtedy rodzina i święta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie po update częsciej filmy się tną z youtuba ale obraz jest na tych samych ustawieniach inny "bardziej plastyczny" i bug-a 50hz nie widzę wcale, a na starszym sofcie trochę obraz skakał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Efekt placebo.Wątpliwe że Panasonic zmieniałby coś w obrazie, tv jest długo na rynku, wiele osób zrobiło w tym czasie kalibrację itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich,

czy ktoś z Was używa technologii WiDi czyli połączenia Tv bezprzewodowo z Laptopem?

Mam problem z przesłaniem obrazu na TV bo pisze, że jest urządzeniem niecertyfikowanym.

Jeżeli może ktoś pomóc rozwiązać problem to będę wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest możliwość połączenia się do TV ale tak jak pisze powyżej Tv nie jest certyfikowany i klapa.:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może to menu modułu CAM - tam można by dostac komunikat od nadawcy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi