Jump to content
Sign in to follow this  
yanki

Nowy kanał filmowy na "n" MGM HD

Recommended Posts

moim zdaniem mgm to nie zła wytwórnia pytanie tylko co bedzie w ramówce kanału MGM HD? teraz wychodzi do kin film Casion Royal 007 co to zły filmy? wszystkie bondy sa fajne tylko pytanie czy tego typu filmy beda puszczane na kanale mgm hd. a co do konkurencji do vdo to mi akurat zalezy na hdtv a cały czas sie nie moge dowiedziec czy te filmy z vdo sa hdtv? i powiem szczerze ze troche mnie na samym poczatku zniechceiła cena 449 a informacja ze 30 zł to na poczatek potem wiecej to juz zupełnie. kupie teraz recorder a za 6 miesiecy okaże sie ze bedzie np. za 60 zł? bez sensu niech dadza mgm hd z 3 dobrymi filmami w tygdniu o 20.00 i to mi wystarczy

[quote name='Butcher' post='22669' date='17.11.2006, 13:47 ']
Po prostu "hollywoodzki kanał filmowy HD" był dla mnie motorem do zakupu n-ki. Wiadomo już, że był to wielki marketing i ściema. [/quote]
A wg Ciebie MGM to jaki jest kanał? Radziecki? Bo moim zdaniem siedzibą i kolebką MGM jest Hollywood.
Wg mojej wiedzy część filmów w VOD będzie HD.

Pzdr
KrzyHo

PS
Ja w dalszym ciągu jestem zadowolony z n-ki a perspektywa, że co kilka-kilkanaście tygodni będą wprowadzali jakieś nowości jest bardzo zachęcająca.

Obym się mylił ale : Lepszy LOTR w SD niż MaGda M w HD
treść a nie jakość

pozdro

[quote name='apatch' post='22686' date='17.11.2006, 16:33 ']
Obym się mylił ale : Lepszy LOTR w SD niż MaGda M w HD
treść a nie jakość

pozdro
[/quote]

Widzisz...są gusta i guściki, ja np: wolałbym MGM w SD niż LOTR w HD - dla mnie cała ta trylogia jest nudna i o kant d..y potłuc. Drużyna Pierścienia była pierwszym filmem w życiu na jakim zasnąłem :-)

Ja jestem zadowolony.

Robert Edited by robert71

@robert71

Co do gustów to masz oczywiście rację , ale mi raczej chodziło o to że nie jestem w stanie niektórych filmów oglądać po kilka razy nawet gdyby były puszczane W UHDTV. Oprócz kilku wyjatków, a wszystko wskazuje na to że oferta będzie lekko odgrzewana. Tak już mam, za dużo widziałem.

Szkoda, że VOD będzie za abonament. Podraża to koszty koszty miesięczne całej n telewizji. Poza tym jeżeli z braku czasu obejrzę tylko 1 czy nawiet 2 filmy w miesiącu zwłaszcza, że za 6 miesięcy VOD podrożeje to się wogóle nie kalkuluje na dodatek n box rekorder 449 zł. Lepiej byłoby płacić za konkretny film. Z pakietu, który bedzie na dany miesiąc może być dla kogoś interesujący tylko 1 film a płacić trzeba za wszystkie. Coś jak niby darmowe weekendy w TP SA za 85 zł. :angry:

Edited by lesheq

no i znowu gledzenie - czy wy (gledzacy) zyjecie oderwani od rzeczywistosci. Chyba kazdemu wystarczy inteligencji, aby zrozumiec, ze skoro istnieja na rynku PL kanaly premium, ktore posiadaja wylaczne prawa do wytworni i filmow to przez jeszcze pewien czas nie bedzie najnowszych hitow w ofercie N tzw. kanalu premium.
Alternatywa dla C+ / HBO i to duzo lepsza jest VoD! mam nadzieje ze N tu sie obroni.

A jezeli chodzi o sam kanal MGM HD to z mila checia zobacze (ponownie) sporo filmow w jakosci HD/5.1 a szczegolnie J.B.007

[quote name='KrzyHo' post='22684' date='17.11.2006, 14:27 ']
A wg Ciebie MGM to jaki jest kanał? Radziecki? Bo moim zdaniem siedzibą i kolebką MGM jest Hollywood.
[/quote]
Nie udawaj, że nie wiesz o czym mowa :) - 95% napalonych na n-kę do pewnego czasu miało o "hollywoodzkim kanale filmowym HD" inne wyobrażenia - nawet nasz kochany Gmeru (wiem, bo przegadaliśmy trochę na GG swego czasu). Opisując bardzo prosto tamtejsze dywagacje: hkf HD to miało być "DVD i trochę starsze pozycje", a VOD to zaraz-po-kinowe-filmy.
Na samym początku nikt nie postrzegał hkf jako "TCM HD", bez głębszego zastanowienia każdy automatycznie wyobrażał go sobie raczej jako konkurencję dla HBO czy C+. Dopiero potem przyszły refleksje na temat ceny pakietu, itp.
I chciałbym aby to było jasne: rozumiem ITI co do MGM w pakiecie, promowania VOD i właściwego pozycjonowania obu ofert. Nie mam już złudzeń, co więcej - po Waszych zachwytach nad jakością starych filmów w HD przejrzałem filmotekę MGM i znalazłem wiele konkretów dla siebie.
Nurtuje mnie tylko kwestia ile tego HD będzie w MGM HD, a kompletnie szokuje mnie, że WYBRANE pozycje VOD będą w HD... :angry:

A ja mam jedno pytanie w szczególności do malkontentów, nieczegonie sugeruję ale czy przypadkiem MGM nie został wykupiony przez inną wielką wytwórnię? Swego czasu firma która produkuje telewizory, sprzedawane z resztą w promocji z N'ką wykupiła kilka Holywoodzkich wytwórni snów... Zresztą jest również właścicielem AXN'ów oraz najnowszego filmu z Agentem 007 który powstał w MGM? Wiecie o jaką firmę chodzi? Nie jestem pewien tylko czy MGM też jest ich bo na 100% mają Columbia Pictures oraz Tri Star Pictures...
Ale totylko takie luźne dywagacje...

Poczytajcie sobie:
[url="http://slimak.onet.pl/_m/specjalne/n/PRESS_17_11.pdf"]http://slimak.onet.pl/_m/specjalne/n/PRESS_17_11.pdf[/url]

pozdrofka :angry:
adam

Slucham tej konferencji w pracy i slucham i...

....W odludnej dzikiej kareli :angry: w punkcie obrony przeciwlotniczej :) stacjonuje sierzant fjodor vaskow
i przydzielony pod jego opieke [b]oddzial mlodych dziewczyn[/b] B) . Daleko poza linia frontu zolnierze w spodnicach probuja wiesc normalne zycie w zupelnie nowej sytuacji :P . Pewnego dnia spokoj zostaje zaburzony :o . Jedna z dziewczyn trafia na 16-to osobowy patrol nazistow :) [b]penetrujacy[/b] obszar daleko poza linia frontu ;) . Piatka z nich z vaskowem na czele zamierza za wszelka cene zatrzymac wrogi oddzial.
Tak tu cicho o zmierzchu..... :(

A juz mialem nadzieje na jakas konretna oferte dla doroslych. :D

Co jak co ale n-ka dla mojej mamy jest w sam raz (oczywiscie bez tych amerykanskich dzikusow na kanalach sportowych) . No i bez voda bo seriale i tak leca wszedzie nonstop

Edited by bossconian

[quote name='lesheq' post='22692' date='17.11.2006, 15:01 ']
Szkoda, że VOD będzie za abonament. Podraża to koszty koszty miesięczne całej n telewizji. Poza tym jeżeli z braku czasu obejrzę tylko 1 czy nawiet 2 filmy w miesiącu zwłaszcza, że za 6 miesięcy VOD podrożeje to się wogóle nie kalkuluje na dodatek n box rekorder 449 zł. Lepiej byłoby płacić za konkretny film. Z pakietu, który bedzie na dany miesiąc może być dla kogoś interesujący tylko 1 film a płacić trzeba za wszystkie. Coś jak niby darmowe weekendy w TP SA za 85 zł. :angry:
[/quote]
Widzę, że kolega się jeszcze nie nauczył, że w dzisiejszych czasach za wszystko się płaci a telewizja prywatna to nie fundacja charytatywna. Jak idziesz do wypożyczalni video, to też masz pretensję, że trzeba płacić? No żenada totalna

KrzyHo

[quote name='Maro' post='22697' date='17.11.2006, 17:20 ']
A ja mam jedno pytanie w szczególności do malkontentów, nieczegonie sugeruję ale czy przypadkiem MGM nie został wykupiony przez inną wielką wytwórnię? Swego czasu firma która produkuje telewizory, sprzedawane z resztą w promocji z N'ką wykupiła kilka Holywoodzkich wytwórni snów... Zresztą jest również właścicielem AXN'ów oraz najnowszego filmu z Agentem 007 który powstał w MGM? Wiecie o jaką firmę chodzi? Nie jestem pewien tylko czy MGM też jest ich bo na 100% mają Columbia Pictures oraz Tri Star Pictures...
Ale totylko takie luźne dywagacje...
[/quote]
Obecna struktura własności MGM jest następująca: Providence Equity Partners
(29%), Texas Pacific Group (21%), Sony Corporation of America (20%), Comcast (20%), DLJ
Merchant Banking Partners (7%) oraz Quadrangle Group (3%). Więcej informacji można uzyskać na
stronie www.mgm.com.
2006-11-17

[quote name='DrOzda' post='22707' date='17.11.2006, 15:48 ']
Obecna struktura własności MGM jest następująca: Providence Equity Partners
(29%), Texas Pacific Group (21%), [color="#FF0000"]Sony Corporation of America (20%)[/color], Comcast (20%), DLJ
Merchant Banking Partners (7%) oraz Quadrangle Group (3%). Więcej informacji można uzyskać na
stronie www.mgm.com.
2006-11-17
[/quote]

Dla malkontentów: niech sobie zobaczą co ma w swoich zbiorach Sony Pictures...

[quote name='KrzyHo' post='22705' date='17.11.2006, 15:43 ']
Widzę, że kolega się jeszcze nie nauczył, że w dzisiejszych czasach za wszystko się płaci a telewizja prywatna to nie fundacja charytatywna. Jak idziesz do wypożyczalni video, to też masz pretensję, że trzeba płacić? No żenada totalna

KrzyHo
[/quote]

czy ty naprawde nie rozumiesz o co koledzie chodziło??
ogolnie VOD sie kojarzy z tym ze placisz za ten film ktory chce obejrzec, a nie ze narzuca ci iles tam na dysk i plac za to 30zł mimo tego ze obejrzysz nawet 1 film

Nawet nie wiadomo jakie to maja byc wogole filmy w tym VOD, pojecie "premiera" to pojecie wzgledne :)
Premiera to moze byc nawet jakis stary Kubus Puchatek :)
z reszta kazdy film w VOD bedzie premierą, bo tak tez sie okresla filmy ktory leca pierwszy raz na jakims kanal lub w tym przypadku dokladnie w VOD
:angry:

Zostań przy C+ yaras22 wtedy będziesz zadowolony albo przerzuć się na kablówke będzie lepiej, a jak nie to sam stwórz nową platformę zamiast narzekać i narzekać. "n" wywołała niezłą rewolucję myślę że bez tego bylibyśmy dalej 100 lat za innymi.

a ja uwazam, ze za 6 m-cy vod z mgm nie zdrozeje, ta gadka z podwyzka, to jest moim, zdaniem argument tylko marketingowy, aby wiekszocsc maniakow zakupila jak najszybciej dekoder HD, zaobaczymy za 0.5 roku :angry:

No to teraz policzmy ile kosztuje full wypas:
68 abo + 30 VOD + 18,70 koszt dekodera przy umowie na 24 miesiące = 116,7 zeta za miesiąc

Guest kuba2222
Mam wazne pytanie. CZY jakakolwiek platworma sat w europie oferuje wogole VOD??? SKY? Premiere? Oferta filmowa jest adekwatna do ceny, MGM nie jest zly. A wy tylko nazekacie....

Normalnie jakbym słuchał własnej ciotki. Płacze ze nie ma 100zł, a jakby miała to by płakała że nie ma 200zł :angry:

Jest kanał jak zapowiadano? Jest. To w czym problem? Nawet jeszcze nie ma ramówki a ci już narzekają.

A jeśli ktoś myślał że to będzie kanał premium to jest jakiś niedorozwinięty psychicznie chyba. Za 16zł? W HD?
Do psychiatry polecam.

Autorus

[quote name='kuba2222' post='22723' date='17.11.2006, 17:50 ']
Mam wazne pytanie. CZY jakakolwiek platworma sat w europie oferuje wogole VOD??? SKY? Premiere? Oferta filmowa jest adekwatna do ceny, MGM nie jest zly. A wy tylko nazekacie....
[/quote]

Witam.
A ja sie ciesze że będzie MGM.
Nie podniecajmy się tak ofertą C***y bo tam ostatnio coraz gorszy szajs.
W ciągu ostatnich 2 tygodni nic, dosłownie nic godnego polecenia czy to na C+ czy też HBO. Normalnie żenada.
MAm full pakiet C***y i naprawde nie wiem za co płace - śmietnik.

Ja wcale nie narzekam, tylko komentuje jak to wyglada

a przy c+ sobie zostane, bo jest tam troche kanalow i programow ktore mnie bardzo interesuja a nie ma ich u konkurencji

@kuba2222
nie wiem czy jest VOD, ale prawie wszedzie jest PPV a jest to podobna usługa - glownie jest to 3-6 euro za 1 film z mozliwoscia ogladania przez 24h

[quote name='Newsweek' post='22728' date='17.11.2006, 17:02 ']
Gdzie bedzie mozna kupic nBoxa Recordera w Warszawie? Czy juz teraz mozna skladac zamowienia?
Pozdrawiam, Marek Romanowicz
[/quote]

A czy to jest temat o recorderze? Trzymajcie się tematu. Bo będę przenosił.

Witam. Ja tam z MGM jestem zadowolony. Jak podkraśla Gmeru i inni z N-ki, będzie to inny kanał niż standardowy MGM dostepny w innych krajach. Sony ma prawa do MGM więc może puszczać więcej filmów ze swojej listy pod znaczkiem MGM (kto im zabroni?!). Jest jeszcze jedna kwestia, że wiele filmów było robione we współpracy MGM z innymi studiami filmowymi i takie filmy też raczej będą leciały.