HDTK 12 Napisano 9 Kwietnia 2013 Nie no te teksty to porażka a to szkło kontaktowe to dno do potęgi n, z tym że o n, nc+ czy iti ze względów wiadomych słowa złego nie powiedzą. Przypominam, że UOKiK wszczął postępowanie przeciw iti w.s migracji do nc+ a nie nc+ czy c+. Ci kolesie w szkle kont.. mają rodowody bardziej PRLowskie niż sld z palikotem razem wzięte a teraz udają pluralizm w mediach zmasowanym atakiem na opozycje. Podobne praktyki, gdzie atakuje się w mediach tylko opozycje występuje jeszcze w kilku innych krajach, np. Korea Płn, Białoruś, Rosja, Chiny i chyba głownie od nich czerpią wzorce. Natomiast wyborcy opozycji to z reguły anarchiści, kibole, jakieś berety ogólnie wariaci, spiskowcy bo przecież prawda jest tylko jedna, cała правда całą dobę, LOL! Skąd my to znamy? A już sobie przypominam, Jerzy U. rzecznik "rządu" jaruzela, najbliższy kolega szefa tusk vision network, not-a-bene nawet pracował u niego w dziale propagandy PRL w programie 2 tvp. Poczytajcie trochę o genezie różnych stacji, jak powstawały, na jakim kapitale, kto je tworzy, kto tam pracuje i pracował a nie poprzez pryzmat tylko jakości obrazu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graby 0 Napisano 9 Kwietnia 2013 Ciekawe co wymodzą w tym tygodniu. Podobno mają coś zmianiać... Z tego co widzę to jest chyba kolejny przekręt i próba przetrzymania klientów, żeby nie wszyscy zdążyli złożyć wypowiedzenia. Przecież w NC+ powiedzieli, że podadzą nowe informacje w nadchodzącym tygodniu, a dla mnie to oznacza przyszły tydzień od poniedziałku 15.04 do piątku 19.04, kiedy to mija termin złożenia wypowiedzenia. Ja też jeszcze czekam z wypowiedzeniem, ale w tym tygodniu to chyba to załatwię, bo na ostatnią chwile to zawsze może być problem z systemem albo kolejkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 9 Kwietnia 2013 Wypowiedzenie możesz złożyć zawsze. I tak zadzwonią i tak będą proponować nowe warunki Nic się nie traci a można coś "ugrać". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
autorus 11 Napisano 9 Kwietnia 2013 A bo należy złożyć wymówienie. Wtedy jesteśmy abonentem do końca kwietnia. Jeśli nie odwołamy wymówienia mamy jeszcze 2 tygodnie czyli do 14 maja na zwrot dekodera i koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dario6273 1 Napisano 9 Kwietnia 2013 Ludzie o czym wy piszecie ! Ja dzisiaj byłem w punkcie nc+ i złożyłem rezygnację na 10 osób w kolejce jedna tylko przedłużała umowę ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graby 0 Napisano 9 Kwietnia 2013 aha mam jeszcze jedno pytanie. Nigdy nie korzystałem z VOD i nie wiem czy teraz jest to dostępne bezpłatnie? Co oznaczają te znaczki przy filmach i kolekcjach np.: kluczyk, albo takie "n" w kółeczku. Przy niektórych filmach jest napisane że płatne to wiem, ale przy niektórych nie ma nic napisane albo napisane, że abonament miesięczny i nie wiem czy mogę to odpalić bo nie chcę, żeby mnie coś za to skasowali. Ktoś pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandel1 77 Napisano 9 Kwietnia 2013 Mi zaproponowali to co mam teraz o 30zl drożej skandal nic sie nie zmieniło w podejściu do klienta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmario 2 Napisano 9 Kwietnia 2013 aha mam jeszcze jedno pytanie. Nigdy nie korzystałem z VOD i nie wiem czy teraz jest to dostępne bezpłatnie? Co oznaczają te znaczki przy filmach i kolekcjach np.: kluczyk, albo takie "n" w kółeczku. Przy niektórych filmach jest napisane że płatne to wiem, ale przy niektórych nie ma nic napisane albo napisane, że abonament miesięczny i nie wiem czy mogę to odpalić bo nie chcę, żeby mnie coś za to skasowali. Ktoś pomoże? Kluczyk oznacza, że nie masz wykupionego danego pakietu VOD - i musisz wykupić abonament - jak klikniesz na jakiś film na w Canal+VOD i wjedziesz w "podgląd" masz opcje zwiastun albo wykup kolekcje. Jak klikniesz w kolekcje wejdziesz w nBOK - tak się u mnie jeszcze to nazywa, (podajesz nr umowy i hasło) i wtedy dopiero możesz wykupić pakiet - samo bez twojej wiedzy i akceptacji nie przejdzie inna opcja film jest osobno płatny w wypożyczalni - tu też musisz potwierdzić wykup, a N w kółeczku oznacza nowość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC 331 Napisano 9 Kwietnia 2013 Komunikat KRRiT z 9 kwietnia 2013 roku w związku ze społeczną krytyką działań operatora platformy satelitarnej nc+Tagi: komunikat krrit09.04.2013Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji kierując się ustawową zasadą ochrony interesu odbiorców uznaje, że jednostronnezmiany wprowadzone w umowach z abonentami spółek Canal+Cyfrowy i ITINeovision po fuzji ich platform Cyfra + oraz n, nie uwzględniły potrzebodbiorców i społecznych oczekiwań w zakresie korzystania zpluralistycznej zawartości mediów elektronicznych.PrezesUrzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, zgodnie z właściwością,wszczął postępowanie wyjaśniające na podstawie skarg abonentów. KrajowaRada Radiofonii i Telewizji popiera te działania uważając za koniecznepilne ustalenie czy zostały naruszone zbiorowe interesy konsumentów.Zdaniem KRRiT klienci platform satelitarnych powinni mieć prawnągwarancję obowiązywania kontraktu na stałych warunkach przez cały okrestrwania umowy zaś osiąganie sukcesu gospodarczego nie może odbywać siękosztem odbiorców, ani wpływać ograniczająco na realizację ichspołeczno-kulturowych potrzeb. KrajowaRada Radiofonii i Telewizji dostrzega potrzebę budowania konsumenckiegorynku płatnych usług dostępu do programów telewizyjnych, któryoferowałby większe możliwości wyboru pakietów programowych, a takżeindywidualnego decydowania o kolejności odbieranych programów.Przestrzeganiedobrych obyczajów w kontaktach z klientami jest przesłanką, do którejodwołuje się orzecznictwo (m.in. wyrok z 6 listopada 1996 roku SąduApelacyjnego w Gdańsku, sygnatura I ACr 839/96). Brak szacunku dlaodbiorców wyrażony jednostronnym narzuceniem woli przedsiębiorcy stałsię przyczyną społecznego protestu. Abonenci na portalu społecznościowymFacebook utworzyli profil protestacyjny, który w krótkim czasie skupiłponad 65.000 użytkowników.KrajowaRada Radiofonii i Telewizji w celu usunięcia wcześniej powstałychwątpliwości dotyczących wykonywania obowiązku rozprowadzania programów (art. 43 ust.1 urt) opublikowała 17 listopada 2011 roku stanowisko, wktórym w szczególności podkreśliła, iż programy TVP1, TVP2, programregionalny TVP SA, Polsat, TVN, TV4 oraz TV PULS powinny być dostępne wkażdym oferowanym pakiecie, zwłaszcza podstawowym(najtańszym).Przewodniczący KRRiTJan Dworak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krecio 7 Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Ciekawe co wymodzą w tym tygodniu. Podobno mają coś zmianiać... Wymodzili... Mam C+ i do piątku miałem N. Umowę wypowiedziałem, dekoder oddałem i cieszę się dobrym (?) samopoczuciem. Niby wszystko fajnie. Ale dziś po południu zadzwonił do mnie gość z nc+. Rozmowa miała przedziwny przebieg. Otóż człowiek zaczął od pytania czego ja oczekuję abyśmy mogli przedłużyć umowę dalej. W pierwszej chwili mnie zatkało. No bo, dzwoni do mnie facet żeby mi coś sprzedać i czeka na moje propozycje. Sprytne... Coś mnie tknęło i spytałem skąd dzwoni - czy z Cyfry czy z N. On mi na to, że z N. Powiedziałem mu, że umowę wypowiedziałem i oddałem dekoder, a teraz grzecznie czekam na ofertę z Cyfry, której także jestem abonentem. I stała się rzecz przedziwna. Gość, trochę zmieszany, szybko zakończył dalszą rozmowę. A ja sobie siedzę i myślę - co tu jest grane? Facet nie wiedział, że mam abo w obu platformach, zupełnie nie zareagował na hasło Cyfra i zakończył rozmowę. Dla mnie wygląda to tak, że w tym przedsięwzięciu funkcjonują dwa odrębne marketingi i nikt tego nie koordynuje. Cyfra w zasadzie siedzi cicho, a agresywna i nadal głupio postępująca jest ta część z N. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez krecio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 9 Kwietnia 2013 Jak dla mnie koniec podniecania się NC+. Wypowiedzenie w N'ce już złożyłem. Jeśli do 1 maja zadzwonią z sensowną propozycją to zostaje. Jak nie to nie. KRRiT wygląda jakby machało "szabelką". Ciekawe czy poza nałożeniem kary mogą anulować tą "przymusową migrację". Jeśli nie to ich zdanie/opinia/decyzja mało mnie interesuje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helusz 0 Napisano 9 Kwietnia 2013 Widzę, że Multimedia zdjęła z oferty canal plusy, wczoraj jeszcze były.Wynika z tego że nc+ rzeczywiście robi rewizję oferty i pewnie zmieniceny pakietów. Ciekawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HDTK 12 Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Jak tam panowie po wczorajszym meczu z komentarzem "komentatorów" niemieckich, sorry, chciałem powiedzieć nsportowych? Dla mnie to była masakra, tak stronniczego komentarza próżno szukać gdzie indziej. Mam taką skromną nadzieję że gdy już połączą redakcje sportowe to panowie z enki będą komentować co najwyżej mecze dolnej tabeli polskiej ekstraligii a może eurosport ich zatrudni lub lepiej ZDF. Żenada, amatorka aż sam zacząłem kibicować Maladze chociaż wcześniej wynik był mi obojętny. Do tego dodam kilka uwag na temat studia nsport, kolejna żenada w SD a na nsport jak zwykle gorsza jakość i jeszcze to szturbackie logo na środku ekranu. Nie żebym był malkontentem bo canal+sport hd poziom trzyma jakościowo - komentarzowy i aż się chce oglądać ale niech już tym panom podziękuje za współpracę. edit. właśnie zauważyłem że to nie tylko moje odczucia http://media2.pl/media/101849-Trudny-debiut-LM-w-Canalplus.-Abonenci-krytykuja-stacje-za-komentarz.html Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez HDTK 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 1 Napisano 10 Kwietnia 2013 Masakra tak jak mowisz. I komentarze i studio w sd Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krog 1 Napisano 10 Kwietnia 2013 Miałem wcześniej o tym napisać. U mnie punkt nc+ jest w dużym salonie komputerowym, niestety ta sama kolejka do 3 stoisk i do sprzętu komputerowego, stąd muszę się wkurzać i czekać. A, ze od tygodnia dowożą mi toner do mojego Canona 3 razy już byłem i wiecie co ... 90% tych ludzi kupowało nc+ lub przynajmniej się pytało. Usłyszałem tylko jedno pytanie o wypowiedzenie ... Naprawdę byłem i jestem w szoku. Mi zaproponowali (telefonicznie) cenę wyższa o 20 zł (109-129) i czas trwania dłuższy o 11 miesięcy od obecnej umowy. Powiedziałem niech się bujają i w październiku możemy porozmawiać o nowych warunkach. Co do komentarza n-ki na C+ to wstyd aby canal+ puszczał takie badziejstwo i studio w SD. Fatalnie, miałem nadzieję, że n-ka poza prawami do LM będzie jak najdalej się trzymać od nc+, ale jak widać złudne były moje nadzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tesbor 32 Napisano 10 Kwietnia 2013 Mecz byl fajny, a komentarz jak zwykle w nSport - jednym sie podoba innym nie sprawa "gustu" - ja naleze do tych ktorym sie nie podoba. Studio w SD tez jak zwykle - wyglada koszmarnie - od chwili startu nSport, przez kilka lat nie uzbierali na kamery HD! Powtorki pomeczowe rowniez w SD nie stac ich na rejestracje materialu w HD? Myslalem, ze w ramach nc+ technologia HD zawita do bidakow z nSportu ale jednak nie! Mam nadzieje, ze sport bedzie realizowany przez Canal+ bo roznice w poziomie komentatorow i realizacji studyjnej jest o klase wyzej w Canal+ niz w nSport! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandel1 77 Napisano 10 Kwietnia 2013 i ten sygnal reklamy jak z lokalnej biednej stacji TVP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HDTK 12 Napisano 10 Kwietnia 2013 W najbliższą niedzielę rusza nareszcie kolejka ligowa żużla w nsport. Mam ogromną nadzieję że panowie z n nie będą mieć nic wspólnego ani z realizacją, studiem ani broń Boże z komentarzem do tych rozgrywek. Głównym atutem przy przetargu było studio, realizacja HD i profesjonalny komentarz. Sprawdzimy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azetman 2 Napisano 10 Kwietnia 2013 no to ja jestem w NC+- pakiet gold za 79 zł , generalnie nie zależało mi ale chciałem mediaboxa a dawali z wyższymi pakietami, no i media box bez upustu- jednorazowa opłata 199 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz288 44 Napisano 10 Kwietnia 2013 NC+ wysyła nowe listy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 10 Kwietnia 2013 Ale co w tych listach jest? Pochwal się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz288 44 Napisano 10 Kwietnia 2013 Sam chciałbym wiedzieć ? Ktoś na facebook AntyNC+ pochwalił się takim zdjęciem. Może poprzednie listy zostały anulowane i teraz wysyłają nowe listy z inną ofertą, miejmy nadzieję że lepszą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
3Dpaul 2 Napisano 11 Kwietnia 2013 technologia.salon24.pl ; ) Nc+ prekursorem w nowej technologii Nc+ zaczyna na rynku w ponadprzeciętnym stylu. W ofercie nowej platformy znajdzie się 50 programów o super jakości obrazu. Rozdzielczość 1920 na 1080 pikseli dostarcza wspaniałe odczucia wizualne, ale obraz to nie wszystko. Rozrywka na unikalnym poziomie to również programy przekazywane w systemie dźwięku Dolby Digital oraz ponad 90% oferty programowej dostępnej w wielu rodzajach językowych. Nowoczesne technologie umożliwiają widzieć więcej szczegółów, słyszeć wyraźniej i ostatecznie przeżywać większe emocje. To główny z najważniejszych benefitów najnowszej kształtem telewizji – branża od wielu lat mocno inwestuje w dostanie się do odbiorca z przekazem, w którym każdy detal nabiera innego znaczenia.Aż 3/4 naszych rodaków ma dzisiaj dostęp do treści w normie High Definition, lecz ich oferta jest puki co mało wzbogacona. Nc+ na nowo definiując rozrywkę, zainwestowało na silny powiększenie oferty programowej w najwyższej jakości audiowizualnej. Jako jedyna platforma w Polsce w swojej ofercie dodała 50 kanałów transmitowanych w najwyższej jakości.Zarówno potyczki sportowe, jak i najlepsze produkcje filmowe, ale także wiadomości, programy publicystyczne a także cały wachlarz kanałów lifestyle już wkrótce, w jednej złączonej ofercie, w najbardziej skuteczny sposób ukażą czym jest na dzień dzisiejszy bezkompromisowa idea programowa z segmentu premium.Nc+ poprzez rozwijanie standardów branży ma możliwość organicznie odczuć co oznacza przełamywanie standardów i podążanie do jeszcze większej wiedzy abonentów. HD to również esencja najnowszego standardu i wrażeń, które pozwalają lepszą percepcję, zarówno seriali, jak i programów naukowych, a nawet czysto informacyjnych. Narodziny nc+ z pewnością będą ogromnym krokiem w zmianie oczekiwań i zachowań polskich użytkowników, a nade wszystko odnośnie jakości oprawy audiowizualnej. Wszelkie kanały, których logotypy można zobaczyć na powyższej tabelce będzie można znaleźć w promocjach nc+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djrobus 54 Napisano 11 Kwietnia 2013 tekst z błędem ortograficznym, kto znajdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dario6273 1 Napisano 11 Kwietnia 2013 Fajnie napisali "puki" hi hi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach