autorus 11 Napisano 26 Marca 2013 1.04 wylatuje kilka kanałów z oferty N, natomiast 5.04 wylatuje nPremium - w obu tych przypadkach masz prawo do wypowiedzenia umowy. co wylatuje 1.04? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 26 Marca 2013 Komunikat Uprzejmie informujemy, że od pierwszego kwietnia br. ITI Neovision Sp. z o.o. zaprzestanie udostępniania kanałów: Wojna i Pokój HD, Sundance HD, Universal Channel, Universal Sci-fi, Sportklub, Fightklub, ESPN America, Religia.tv, a od piątego kwietnia br. kanałów stanowiących Opcję dodatkową nPremium tj: nPremium HD, nPremium2 HD, nPremium3 HD, nPremium4 HD. W miejsce Opcji dodatkowej nPremium ITI Neovision Sp. z o.o. rozpocznie udostępnianie 6 nowych kanałów premium wzbogaconych ekskluzywnymi programami. Szczegóły wkrótce. W przypadku nie zaakceptowania wyżej opisanych zmian, przysługuje Państwu prawo do rozwiązania Umowy o świadczenie usług zgodnie z Rozdz. V, ust. 8 Regulaminu, w terminie czternastu dni od dokonania zmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
autorus 11 Napisano 26 Marca 2013 dzięki. To juz wszystko jasne. Jutro wysyłam. A potem zobaczymy co się będzie działo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-Oldboy- 7 Napisano 26 Marca 2013 Wiem, że na 7 kanale jest polsat, tyle, że powinien być hd ? Może tak: Gmeru na TWOJEJ liście kanałów masz polsat ze znaczkiem hd ? Bo ja nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 26 Marca 2013 Dziwne bo ja mam HD. Hm....właśnie sprawdziłem. - Turbol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-Oldboy- 7 Napisano 26 Marca 2013 Czyli byłeś abonentem enki a ja cyfry,więc dla mnie nie ma polsatu w hd Pewnie po starcie nc będzie dostępny,lipa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 26 Marca 2013 No tak... póki co nie ma finalnych list kanałów zgodnie z komunikatami. Będą po 5 kwietnia więc pewnie wtedy wskoczy wszystko to, co jest w umowie. Ehhh a Święta idą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wachi40 8 Napisano 26 Marca 2013 ESPN America wylatuje ? Jeden z kanałów dla którego brałem N Rezygnacja postanowiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 26 Marca 2013 ESPN w ogóle wylatuje z Polski podobno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 186 Napisano 26 Marca 2013 ESPN wylatuje z calej Europy. Zostaje tylko w UK.Tam kupil go BT. Co do Polsatu HD... na dekach od C+ nie bedzie go tak dlugo, az technicy CP nie dolacza kodowania Seca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mamin13 4 Napisano 26 Marca 2013 dzięki. To juz wszystko jasne. Jutro wysyłam. A potem zobaczymy co się będzie działo. Autorus znalazłem jakiś wzór z tekstem że proszę o usunięcie moich danych z bazy danych nc+ i nie przekazywanie ich partnerom firmy.Proszę link do strony jeśli jesteś zainteresowany http://ncpluspytania.pl/viewtopic.php?id=771 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 26 Marca 2013 J NC+ w każdej chwili może wyłączyć nam kanały w pakiecie np. za 59 zł Universe + /spis poniżej / a abonenci nie mają żadnym praw tylko za mniej muszą płacić jak za więcej. Tego typu zapisy sa na liscie niedozwolonych klauzul prowadzonej prze UOKiK. Nawet jesli sa w umowie, to sie sa prawnie wiazace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel57 51 Napisano 26 Marca 2013 Właściwie jak to jest z powiadomieniem o zakończeniu umowy . Sam wyślę listem poleconym ;priorytetowym z opcją potwierdzenia odbioru ; i co dalej......? czy Nka powiadomi mnie pisemnie, telefonicznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 26 Marca 2013 Nie. Po prostu z końcem twojego pisemnego wypowiedzenia oddajesz dekoder do punktu obsługi technicznej i zapominasz o sprawie. W takiej sytuacji oni nie mogą nie przyjąć Twojego wypowiedzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel57 51 Napisano 26 Marca 2013 Kończąc, wysyłam jutro i 14 .04. zanoszę dekoder do punktu aby zdać i otrzymać ;pokwitowanie;. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaf 1 Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Najwcześniej wysyłasz po 1 kwietnia. Masz 14 dni na wypowiedzenie umowy od momentu wprowadzenia zmian. Obecnie nie masz podstaw do tego, żeby wypowiedzieć umowę bo zmiany jeszcze nie nastąpiły. Umowa zostanie zakończona z końcem miesiąca, czyli za kwiecień musisz zapłacić abonament. Skoro zapłacisz to masz prawo oglądać. Dekoder oddajesz w maju. Chyba jest 10 dni. Edytowane 26 Marca 2013 przez jaf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HubiiDubii 1 Napisano 26 Marca 2013 Ja również na uprawomocnienie się mojego wypowiedzenia :] a tak z innej beczki TVP 1HD wyemitowała dzisiaj świetną komedię o 20.30 grupka kumpli kopiąca piłkę po pracy kontra zawodowcy :] warte nagrania na na dekoder puki mam go jeszcze w domu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matte 0 Napisano 26 Marca 2013 tylko kiedy to obejrzysz, skoro chcesz go oddać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbycho45 55 Napisano 26 Marca 2013 a tak z innej beczki TVP 1HD wyemitowała dzisiaj świetną komedię o 20.30 grupka kumpli kopiąca piłkę po pracy kontra zawodowcy :] warte nagrania na na dekoder puki mam go jeszcze w domu Po za "fantastycznym" meczem muszę jeszcze dodać "fantastyczny" komentator z tvp. Nic tylko wyłączyć obraz i słuchać jak w radiu. Oglądać się meczu nie dało z tym komentarzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmac 0 Napisano 26 Marca 2013 Dostałem dzisiaj kopertę od NC+. Do tej pory miałem w N full opcję z HBO i bez History HD za 99 zł. Jestem jednym z pierwszych klientów N. Zaproponowano mi : - możliwość korzystania z Pakietu CANAL + Platinum + HBO (21) ????, Konta podstawowego net VOD+ oraz kolekcji płatnych net VOD, - okres 18 miesięcy - cena 129 zł - poinformowano też że Kolekcje VOD+, Canal + Pratynium, VOD+ Seriale +, VOD + Prapremiery TVP w ramach powyższych pakietów są świadczone tylko na nowym sprzęcie ultr, turbo lub media Box +. - za sprzęt media box albo jednorazowa opłata 549 zł albo oplata 149 zł i miesięczna dzierżawa 20 zł. Oferta w wielu miejscach jest bardzo niejasna i napisana pokrętnym językiem. Chociażby warunek że po 18 miesiącach mogę albo zrezygnować i wypowiedzieć umowę albo kontynuować na zasadach promocyjnych za 190,99 zł + dekoder????? Sam regulamin to 20 stron A5 i bez prawnika trudno to rozebrać. Powyższa promocja obowiązuje od 19 marca ze skutkiem od 01.05.2013. Jest jeszcze jeden warunek że w między czasie nie wypowiem umowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjasinsk 162 Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) to chyba kolejny z ponurych żartów...czyli 150 zeta za aktyywację i 20 zeta mieszięcznie za najem? Gmeru czy raczyłbyś kilka słów komentarza???? Bo nie wierze w to co widze w poście kolegi powyżej!!!!!! Czy mam z tego również rozumieć, że w ramach oferowanej promocji przy przejsciu do nc+, skoro w regulaminie tej promocji w Rozdziale IV pkt 2 jest mowa o tym, że warunki użytkowania regulują szczegółowe warunki korzystanie ze sprzętu a w tych z kolei czytamy również w Rozdziale IV że j musisz płacić miesięczny czynsz najmu 20PLN ??? w pakietach promocyjnych dla nowych abo jest mowa o promocyjnej cenie jednorazowej i abo miesięcznym 5 pln Edytowane 26 Marca 2013 przez mjasinsk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 26 Marca 2013 W najgłębszych snach nie wyśniłbym sobie tak za[beeep]istego LANCZU ; ) Jak widać internet ma MEGA MOC w dzisiejszych czasach i jest to właściwie medium numer jeden na ten moment. I nie, nie ja to wymyśliłem - uwierz mi ; ) Jak tu tworzyć Poznaj nc+.... z takim hejtem. Ehhh : ( O tym 549zł pierwsze słyszę. Tyle, że moim zdaniem nie ma co się podniecać tak tym media bo to jest turbol na lekkich sterydach. Super dla tych co nie mieli sprzętu nki tylko słabe PACE itp. ale jak ktoś ma Turbo to szkoda kosztów... to praktycznie to samo na ten moment. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaf 1 Napisano 27 Marca 2013 Mam n-ke fulla za 99PLN. Dostałem dziś "mega" propozycje pakiet canal+ gold plus hbo na 18 miesiecy za 119zl, na czas nieoznaczony 159. W zamian za fulla dają mi golden i to drożej. Aaaa zapomniałem, HBO dodali. Śmiech na sali. Rezygnacja już naszykowana. Na innym forum niejaki mario76 pisze: ''ja rozmawiałem z jednym menadzerem nc+ i Panowie spokojnie do tego podchodzcie. Co się dowiedziałem : Oferta migracyjna NIE ZMIENI się do połowy kwietnia, ponieważ pisemka wysłali i tych których uda się naciągnąć na tą oferte może być nawet 30% (według ich oczekiwań) jest spora liczba ludzi, których nie interesują zmiany i nie wiedzą co się dzieje i uznają że to co się dzieje jest w porządku. Takie działanie firmy. Mają rację, ponieważ jeśli przyślą pisemko i napiszą, że to LEPSZa oferta, że mają coś specjalnego dla danego klienta to oni na to przystaną. Jednak oferta się zmieni, już teraz sondowane są różne propozycje.. nieoficjalna oferta przedstawiana od połowy kwietnia dla migracyjnychC+platinum 79 zł/9 ms + 119 zl / 3 ms to najwyżej uda się wynegocjować.all ma być za 149 zł 9ms i 199 przez 3 msSam mi mówił że mam czekać i że taką ofertę około 20 kwietnia dostanę. Ogólnie nie spodziewali się takiej negatywnego odbioru i na górze jest bardzo gorąco, ale pewnych decyzji do połowy kwietnia nie da się cofnąć. Na początku maja pojawią się również prezenty ( tak jak było z tv)Jeden mecz jest przeniesiony do nsport, ale podobno na czas meczu nsport ma byc odkodowany dla klientów cyfry. PODOBNO.. to zależy od innych osób. Dlatego warto czekać a nie napalać się na platinum za 99 zł.'' Ludzie powinni masowo w kwietniu wysłać wypowiedzenia za to co robią. Poza tym: http://owcastepowa.salon24.pl/496404,nowa-definicja-konkurencji-jak-stworzyc-rynkowe-monstrum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Jones 1 Napisano 27 Marca 2013 Kanalu Polsat HD nie ma jeszcze bo nie ma wlaczonego systemu kodowania NC+ w sygnale, ale bedzie w pakiecie. Na koncu umowy jak nie wypowiesz umowy przed terminem to wpadasz w umowe na czas nieokreslony w kwocie bez promocji czyli ich wydumane 249PLN za ALLInc. Czyli trzeba wypowiedziec i liczyc na jakas nowa promocje i modlic sie aby ci znowu nie policzyli kosztow wlaczenia i instalacji [za wlaczenie samych kart czytaj aktywacja tez jest w umowie cos 440PLN]. Nie powtarzajcie bzdur z netu ze pakiety FULL za granica kosztuja 40EUR, to sa bajki mam SKY DE i IRL FULL i wiem ile to kosztuje miesiecznie. dwudziesty kwietnia dobre sobie .... gdyby nie to ze mam karte cameleon to nawet bym sie nie zastanawial i pisal wypowiedzenie a tak chyba bedzie trzeba wziasc najnizszy pakiet mozliwy i czekac na rozwoj sytuacji w okolicach konca roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qwq 1 Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) Tego typu zapisy sa na liscie niedozwolonych klauzul prowadzonej prze UOKiK. Nawet jesli sa w umowie, to sie sa prawnie wiazace.Tak to powinno być - na takiej liście, ale nie sądzę, dlatego, że wielu operatorów - m.in. CP. Multimedia, Vectra itp stosują dokładnie takie same zapisy od lat i UOKiK jakoś nie interweniuje.Więc zanim nie będzie pomyślnego dla konsumentów werdyktu radzę się dobrze zastanowić przed migracja i podpisaniem takiej umowy Edytowane 27 Marca 2013 przez qwq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach