Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

witam proszę o dodanie instrukcji jak dla xbmc dla windows dodać obsługę weeb.tv, albo jak dodać do xbmc live.

Dla windows :-)

ściągamy wtyczkę http://code.google.com/p/sd-xbmc/downloads/detail?name=repository.sd-addons.eu.zip&can=2&q= W ustawieniach "wtyczki" - "instaluj z pliku zip". Później w ustawieniach "Wtyczki" - "Pobierz wtyczki" - "system-design.eu Add-ons" - "wtyczki do filmów" - włączamy i ustawiamy "Telewizja Polska (kanały, .....)". Tak przynajmniej u mnie jest. Aha wykonujemy to co napisał Kolega "nie ma lipy" - cyt. "pod windows tez działa ściągamy plik librtmp.dll z http://sdit.pl/librtmp.dll i wrzucamy do katalogu C/Program Files\XBMC\system\players\dvdplayer\librtmp.dll a w ustawieniach weeb wpisujemy tryb hd."

Ja nie mogę nigdzie znaleźć w moich ustawieniach tryb HD, a tak poza tym wszystko działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tutaj coś dla KinoManiaków.

- Ściągamy repo do xbmc http://anarchintosh-projects.googlecode.com/files/repository.googlecode.anarchintosh-projects.1.0.1.zip

- W Xbmc instalujemy nowe repo

[system->Ustawienia->Wtyczki->instaluj z pliku zip]i podajemy plik .anarchintosh-projects.1.0.1.zip

- instalujemy nową wtyczkę z nowego repo

[system->Wtyczki->Pobierz wtyczki->anarchintosh addons >>icefilm (..troszke musimy poczekać ..)]

podczas oglądania można dodać napisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Ściągamy repo do xbmc http://anarchintosh-projects.googlecode.com/files/repository.googlecode.anarchintosh-projects.1.0.1.zip

[system->Ustawienia->Wtyczki->instaluj z pliku zip]i podajemy plik .anarchintosh-projects.1.0.1.zip

[system->Wtyczki->Pobierz wtyczki->anarchintosh addons >>icefilm (..troszke musimy poczekać ..)]

Działa :-)

Edytowane przez lodkot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za głupie pytanie. Czy to oznacza, że napisy będą po prostu działać przy włączonej wtyczce subtitles.

A może potrzebny jest jakiś inny magiczny sposób.

Pozdrawiam,

JO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę że nie tylko u Ciebie :-). No cóż, na nowo trzeba będzie rozczajać jak to działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istnieje chodź cień szansy, że wtyczka (a przynajmniej część jej funkcjonalności typu iitv) zostanie przystosowana do xbmc4xbox?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istnieje chodź cień szansy, że wtyczka (a przynajmniej część jej funkcjonalności typu iitv) zostanie przystosowana do xbmc4xbox?

Ja nie mam xboxa :-[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety wtyczka przestała działać, a szkoda bo właśnie przymierzałem się do zrobienia configu to mediatomba żeby serwować to po DLNA do PS3. Co gorsza chyba się nie da odpalić juz tego bez premium, pozwolę sobie zacytować info z innego forum (a'propos rozczajania ponownie jak to działa):

I have updated the package to accommodate new changes. but they have patched the security hole through which free users were able to watch tv as premium users. so now user limit will apply to free users means you will be able to watch only when there are free slots available. if somebody can share their premium account for testing purposes i can add support for premium users. i will post the package tomorrow after some more testing.

Co do XBOX-a to marne szanse bo raczej tamta wersja nie używa rtmpdumpa, tylko własną implementację na XBOX-a, musiałbyś spatchować do XBMC a następnie buildować pod XBOX-a...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Connecting ...

INFO: Connected...

ERROR: rtmp server sent error

ERROR: Closing connection: NetStream.Play.Failed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Prowadzone są prace testowe na serwerach dla użytkowników darmowych, dlatego osoby nie posiadające konta premium mogą mieć problemy z poprawnym odbiorem kanałów. Użytkownicy premium umieszczeni są na osobnych serwerach i nie powinni mieć problemów z odbiorem. Zmiany dla premium zostaną wprowadzone po pomyślnie przeprowadzonych testach."

Poczekajmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety już nie działa.

No niewiem bo u mie pod VLC działa.Choć czasem nie wszystkie kanały, bo cały czas coś robią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie sobie na stronkę:

Prowadzone są prace testowe na serwerach dla użytkowników darmowych, dlatego osoby nie posiadające konta premium mogą mieć problemy z poprawnym odbiorem kanałów. Użytkownicy premium umieszczeni są na osobnych serwerach i nie powinni mieć problemów z odbiorem. Zmiany dla premium zostaną wprowadzone po pomyślnie przeprowadzonych testach.

Te "prace" jak pisałem wcześniej, to prawdopodobnie mechanizm odstrzelania użytkowników darmowych, nawet jeśli czytają bezpośrednio strumien bez ich odtwarzacza. Czyli będzie działać, tylko jeśli uda się wam wstrzelić akurat w pusty slot. Pewnie też będzie odrzucał po godzinie. Jeśli zrobią dobrze mechanizm zabezpieczenia, to jedyny sposób na oglądanie nawet z XBMC, to będzie login na premium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie sobie na stronkę:

Te "prace" jak pisałem wcześniej, to prawdopodobnie mechanizm odstrzelania użytkowników darmowych, nawet jeśli czytają bezpośrednio strumien bez ich odtwarzacza. Czyli będzie działać, tylko jeśli uda się wam wstrzelić akurat w pusty slot. Pewnie też będzie odrzucał po godzinie. Jeśli zrobią dobrze mechanizm zabezpieczenia, to jedyny sposób na oglądanie nawet z XBMC, to będzie login na premium.

I tak zrobili to od [beeep] strony. Ja na ich miejscu wywaliłbym te obsrane tickety od strony klienta, ponieważ normalnie protokół rtmp ichniejszego kodowania nie wspiera i zastanowiłbym się nad innym sposobem autentykacji.

Rozumiem że zabrnęli za daleko i chcieli użyć co mają już gotowego.

Myślę że nie jest poważną kwestią aby im płacić, ale po prostu aby oglądać na xbmc (łatwość w dopisywaniu modułów/pluginów bez ingerencji w rekompilowanie) i pod tym kątem powinni to usprawnić.

W tym momencie znowu trzeba będzie patchować i rekompilować rtmpdumpa aby mieć możliwość oglądania jako użytkownik premium czy jako zwykły - także ta niedogodność została. Mam nadzieję że na tym poprzestaną swoich "doświadczeń" z "zabezpieczeniami" od strony kodu w rtmp i dadzą ludeziom normalnie się cieszyć oglądaniem bez względu na zmiany których będą dokonywali w przyszłości.

Ze swojej strony poprawiłem obsługę weebtv.py tak że generowany już jest odpowiedni link, lecz zanim udostępnie to na repozytorium to czekam na patcha od KSV (mam nadzieję że udostępni) abyto przetestować :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to myślisz że znowu będą kombinować z parametrami rtmpdumpa? Przecież jest możliwośc przesłania autentykacji, a jak ktoś wchodzi na stream bez autha to mogą mu nie streamować, jeśli nie ma wolnych "slotów" i już. Nie wiem, ale chyba jakieś ciołki tam pracują.

BTW. W XBMC opcja autentykacji działa poprawnie na dziś? Bo nie testowałem, natomiast pieniądze niewielkie faktycznie można sobie premium wykupić od czasu do czasu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra skrypt weebtv.py jest poprawiony. Wszystko wisi w repozytorium plus biblioteka dll na windę i patch dla linuxowców.

Ściągajcie i sprawdzajcie.

Od razu uczulam że tym razem zabezpieczenia działają tzn, użytkowników "nie" premium serwery mogą odrzucać jeżeli nie mają wolnych slotów. Wygląda to tak że po prostu kanał nie jest odtwarzany a serwer netstream zwraca "access denied" w logach jeżeli ma się włączone INFO i DEBUG.

Reasumując aby oglądać należy wykupić konto premium.

Linki znajdują się na pierwszej stronie tego postu.

Edytowane przez Plesken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problemy niestety. Najpierw te przewalczone:

1. Trzeba przeinstalować od nowa cały plugin, bo z tym w poprzedniej wersji wtyczka wyrzucała mi błąd w pythonie, że nie ma propertise WeebHQ w jakimś obiekcie.

2. Spatchowany rtmpdump się u mnie nie kompiluje. Aby kompilowac poprawnie z math.h musiałem dopisać do Makefile:

LIBZ=-lz -lm

OK, dalej kompilacja mi poszła i mam nową wersję (razem z nowym weebtv.py), tyle że niestety nie mogę odpalić. Na każdym kanale to, co poniżej:

22:35:47 T:140388075755280   ERROR: RTMP_ReadPacket, failed to read RTMP packet header
22:35:47 T:140388075755280   ERROR: CDVDPlayer::OpenInputStream - error opening [rtmp://r8.getstream.tv/live/76/live swfUrl=http://weeb.tv/static/player.swf weeb=2235464943c030b8ad5f;username;password live=true]

Tutaj cały log z takiego jednego kliknięcia na dowolny kanał. Help!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problemy niestety. Najpierw te przewalczone:

1. Trzeba przeinstalować od nowa cały plugin, bo z tym w poprzedniej wersji wtyczka wyrzucała mi błąd w pythonie, że nie ma propertise WeebHQ w jakimś obiekcie.

2. Spatchowany rtmpdump się u mnie nie kompiluje. Aby kompilowac poprawnie z math.h musiałem dopisać do Makefile:

LIBZ=-lz -lm

OK, dalej kompilacja mi poszła i mam nową wersję (razem z nowym weebtv.py), tyle że niestety nie mogę odpalić. Na każdym kanale to, co poniżej:

22:35:47 T:140388075755280   ERROR: RTMP_ReadPacket, failed to read RTMP packet header
22:35:47 T:140388075755280   ERROR: CDVDPlayer::OpenInputStream - error opening [rtmp://r8.getstream.tv/live/76/live swfUrl=http://weeb.tv/static/player.swf weeb=2235464943c030b8ad5f;username;password live=true]

Tutaj cały log z takiego jednego kliknięcia na dowolny kanał. Help!

Nie mam teraz jak tego sprawdzić, dopiero późnym wieczorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, nie spieszy się z tym. Pytanie przy okazji - czy rtmpdump spatchowany to jest ten sam co windowsowy KSV współpracujący z jego WeebTV.php? Chodzi o to, czy obsługuje te same parametry z command line, wówczas mógłbym przetestować czy w porządku działa sam rtmpdump, bo ten KSV działa przez wine bez problemu.

EDIT: Własnie sobie przed chwilą sprawdziłem, podpiąłem spatchowanego rtmpdumpa linuxowego do skryptu WeebTV.php KSV i mam to samo, czyli:

ERROR: RTMP_ReadPacket, failed to read RTMP packet header

Edytowane przez l0co

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi