Sanryu 0 Posted May 14, 2011 Kazdy czegos oczekuje od wydan filmow w 3D. Ja osobiscie uwielbiam efekt "wychodzenia z ekranu"(jak sadze wielu uwaza to za "tani/cheap" efekt), ale ja bardzo sobie cenie ten tani chwyt I tutaj chcialbym was prosic o tytuly filmow na BR, ktore waszym zdaniem czesto(jak najczesciej) stosuja ten efekt. Prawde mowiac to z filmow, ktore ogladalem zaden nie sprostal moim osobistym oczekiwaniom(myslalem, ze fabularnie slaby RE bedzie mial tego duzo, ale o dziwo mimo rzucanych "rzeczy" w ekran to nie doswiadczylem tego, ze tak sie wyraze "In my Face" ), ale niektore gry byly niezle, a w szczegolnosci Stardust HD na Ps3(nigdy smierc, wybuch statku nie byly tak efektowne). Tak wiec poprosze was o takie tytuly, jezeli oczywiscie mieliscie z nimi stycznosc. Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,699 Posted May 14, 2011 piękna scena "wychodzenia" z obrazu jest w bajce żółwik sammy (scena z wężem - gdzieś po sieci krążyła ta 2 min. scena) dla mnie film z jednym z lepszych efektów 3d Quote Share this post Link to post Share on other sites
buku 1 Posted May 15, 2011 Może ktoś wskaże jakiś film 3d, jako najlepszy.Na rynki jest jeden.Ciekawy temat w sytuacji pełnego bojkotu Home BD 3D movie przez amerykańską branżę filmową. Mój "obstalunek": - AVATAR wersja BD 3D. Kupiłem na allegro za 199 pln. Mam. Ale korporacja PANASONIC zdęła go z rynku przez kontrakt na wyłączność. To znakomity cios w rozwój Home 3D ! Dziękujemy Ci Panasie. Nie zobaczyłem ani jednej krytycznej opinii o tym zadziałaniu korporacji PANASONIC. Kochamy Panasa czy HD 3D ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 741 Posted May 15, 2011 Ciekawy temat w sytuacji pełnego bojkotu Home BD 3D movie przez amerykańską branżę filmową. Nie należę do typów, które kopią leżących. Nie zmierzam nawet komentować mruczanki o złym Panasoniku, którego wszyscy nie lubią, bo wykupił wyłączność na Avatara 3D. Ciekaw jestem jak Kolega Janunio zechce wyjaśnić, zacytowany fragment. A może, tradycyjnie, nie zechce. Zignoruje głos pospulstwa, "czanoPR-owców" i "handlarzy czegostam" jak to zwykle czyni. Quote Share this post Link to post Share on other sites
iSiO 0 Posted May 15, 2011 Mi osobiście podobał się efekt lecącego śrubokręta w filmie Oszukać przeznaczenie 4. Ale więcej scen "wychodzenia z ekranu" nie było. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sanryu 0 Posted May 15, 2011 W sumie w filmie co najwyzej dwa razy widzialem ten efekt, a mianowicie Bolt/Piorun(poczatek gdy Piorun bujal sie na dzwigu, oraz koncowka z rozwalona strzykawka). Czyzby zbyt stresujace dla wzroku czy po prostu tworcy rzadko biora to pod uwage? Licze troche na tegoroczne Transformery w temacie 3D bo i moze to fabularna szmira, ale dla samych efektow(IMHO) warto te wczesniejsze jak i nadchodzaca czesc obejrzec Quote Share this post Link to post Share on other sites
montas 84 Posted May 15, 2011 (edited) Best 3D ever = Michael Jackson - This Is It. Referencyjne demo wychodzenia z ekranu to kawałek Thriller (a właściwie wstęp do niego). Każdy który to oglądał zaliczał opad szczęki i ciarki na plecach. Truposze idące w Twoim kierunku - szok! I sporo innych pozycji, tak na szybko przypominam sobie: Hubble 3D - całe ostatnie 10 min. to znowu opad szczęki, m.in. lecące w twoim kierunku gwiazdy, przelot nad ramieniem naszej galaktyki (droga mleczna) itp. Dla tej pozycji pomalowałem boczne ściany i sufit dla jeszcze głębszej czerni(a w zasadzie fragment sufitu) w salonie na b. ciemny brąz. Te ostatnie 10 minut oglądam zawsze 1,5m przed ekranem (80 cali) efekt jest wtedy piorunujący. Deep Sea 3D - w zasadzie przez cały film coś "wychodzi" z ekranu, a to rybki a to jakaś wystająca w Twoim kierunku rafa itd. Coś pięknego. Jest tego sporo więcej, jak sobie przypomnę to dopiszę. Edited May 15, 2011 by montas Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,222 Posted May 15, 2011 Best 3D ever = Michael Jackson - This Is It. Referencyjne demo wychodzenia z ekranu to kawałek Thriller (a właściwie wstęp do niego). Każdy który to oglądał zaliczał opad szczęki i ciarki na plecach. Truposze idące w Twoim kierunku - szok! Otóż to. No i ta przyroda. Bo tak filmy mają głębię i tak to już jest. Aha, czym więcej tych "wychodzących" efektów tym większy prawdopodobny crosstalk więc wszystko zależy jaki mamy panel. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sanryu 0 Posted May 15, 2011 Dzieki wielkie Zabawne bo gdy dopiero co wkraczala era HD do naszych salonow to wlasnie filmy przyrodnicze powodowaly najwiekszy opad szczeki pod wplywem jakosci, a teraz najwidoczniej znowu przyroda/filmy dokumentalne wioda prym w 3D Quote Share this post Link to post Share on other sites
---- 0 Posted May 22, 2011 piła 3d -na cały film dosłownie 4 razy wyleciało coś z ekranu Resident Evil: Afterlife 3 razy żal avatar kilka nie liczyłem za długi film Alicja w Krainie Czarów dośc duzo ten fim był fajny w 3d Tron dziedzictwo do 10 razy max My Bloody Valentine moze z 6 razy The Green Hornet duzo 3d fajny fim najlepszy w 3D jest Megamind Quote Share this post Link to post Share on other sites
misam 0 Posted May 22, 2011 A dla mnie: Michael Jackson - This Is It Resident Evil: Afterlife (ja tam widziałem dużo efektów wychodzących z ekranu) Step Up 3D i przyrodnicze Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sk_uter 40 Posted June 25, 2011 Best 3D ever = Michael Jackson - This Is It. Referencyjne demo wychodzenia z ekranu to kawałek Thriller (a właściwie wstęp do niego). Każdy który to oglądał zaliczał opad szczęki i ciarki na plecach. Truposze idące w Twoim kierunku - szok! I sporo innych pozycji, tak na szybko przypominam sobie: Hubble 3D - całe ostatnie 10 min. to znowu opad szczęki, m.in. lecące w twoim kierunku gwiazdy, przelot nad ramieniem naszej galaktyki (droga mleczna) itp. Dla tej pozycji pomalowałem boczne ściany i sufit dla jeszcze głębszej czerni(a w zasadzie fragment sufitu) w salonie na b. ciemny brąz. Te ostatnie 10 minut oglądam zawsze 1,5m przed ekranem (80 cali) efekt jest wtedy piorunujący. Deep Sea 3D - w zasadzie przez cały film coś "wychodzi" z ekranu, a to rybki a to jakaś wystająca w Twoim kierunku rafa itd. Coś pięknego. Jest tego sporo więcej, jak sobie przypomnę to dopiszę. o tu te chodzi: Source Stereoscopic 3DBD At first here are the SBS encodes of these extra 3D Clips: Earth Song (5mn 41s) Smooth Criminal (3mn 58s Thriller (3mn 51s) ??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ave65 1 Posted June 26, 2011 piękna scena "wychodzenia" z obrazu jest w bajce żółwik sammy (scena z wężem - gdzieś po sieci krążyła ta 2 min. scena) dla mnie film z jednym z lepszych efektów 3d Potwierdzam żółwik sammy narazie bije wszystko co widzialem w 3d;] Quote Share this post Link to post Share on other sites
diabel1 0 Posted June 26, 2011 miś yogi dużo wychodzących fajnych scen z ekranu Quote Share this post Link to post Share on other sites
erzlot 0 Posted July 13, 2011 Polecam króciutki 5-minutowy filmik DEMO LG Cinema 3D. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ero1884 0 Posted July 13, 2011 Ja polecam: Ocean przygód 3D jak ryby wypłynęły z ekranu to pół rodziny z fotela zleciało. Ogólnie bardzo dużo efektów, rafa, żółwie i wszystko co jest w wodzie Krwawe walentynki w tym filmie też jest tego sporo może z 10 albo więcej. Resident Evil Afterlife kilka tych efektów było ale niezbyt wiele. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jerzyk_ S 0 Posted July 28, 2011 (edited) piękna scena "wychodzenia" z obrazu jest w bajce żółwik sammy (scena z wężem - gdzieś po sieci krążyła ta 2 min. scena) dla mnie film z jednym z lepszych efektów 3d Potwierdzam! Na mnie też ta scena z wężem zrobiła duże wrażenie A słyszeliście, że 19 sierpnia jeszcze tego roku ma wyjść jedna z kultowych bajek w 3D? Słuchajcie SMERFY powracają! Edited July 28, 2011 by jerzyk_ S Quote Share this post Link to post Share on other sites
MarcinC 331 Posted July 28, 2011 no pewnie. W kinach reklamy leca juz od dawna! : ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
bioly777 0 Posted November 6, 2012 Jetsem nowym użytkownikiem ale to bardzo ciekawy temat dlatego moje ostatnie spostrzeżenia: Żółwik Sammy - rewelacja kupiłem na amazonie i tylko szkoda że nie PL ale efekty biją wszystko co do tej pory widziałem Avatar- trochę mnie zawiódł bardzo duża głębia obrazu ale mało "porządnych efektów" Legendy przestworzy - całkiem spoko ale za dużo dokumentu za mało "akcji'. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PeterMac 161 Posted November 6, 2012 ^Dokładnie dokładnie kolego, moje wrażenia są identyczne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
VULPECULA 0 Posted November 9, 2012 (edited) Avatar mnie też nie zachwycił. Kilka fajnych efektow jest w filmie "Ja, robot". Polecam też Sanctum 3d za wspaniałą głębię, no ale takich "gadzieciarskich efektów" to tak średnio. Edited November 9, 2012 by VULPECULA Quote Share this post Link to post Share on other sites
-Oldboy- 7 Posted December 14, 2012 Czy ktoś już oglądał w domowym zaciszu Smerfy 3D ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sk_uter 40 Posted January 5, 2013 Ja oglądałem ripa i fajna głębia, efektu wychodzenia mało Wysyłane z mojego HTC One S za pomocą Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
play007 10 Posted January 5, 2013 Z bajek słyszałem że ciekawe efekty 3D są na Madagaskar 3. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maratona 0 Posted July 28, 2013 Michael Jackson - This Is It- najlepszy Quote Share this post Link to post Share on other sites