Gmeru 2,237 Posted July 28, 2013 Thriller na początku RZĄDZI!!!! Chciałbym to zobaczyć w IMAX'e... Quote Share this post Link to post Share on other sites
venom200 11 Posted July 28, 2013 Ostatnio obejrzałem jakiś mkv mini HD DAY of dead 3 film jak dla mnie rewela jeżeli chodzi o 3d .Jak zombi atakują ludzi fajnie krew pryska podczas filmu . Do tego fajna głębia aż szkoda ze tylko mini hd Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
darklew64 5 Posted September 9, 2013 (edited) skala od 1 do 10 animowane Madagaskar 3: - głębia - 8; wychodzenie z ekranu - 8 aktorskie Podróż do wnętrza ziemi: głębia - 7; wychodzenie z ekranu - 5 Życie Pi: głębia - 6; wychodzenie z ekranu - 2 dokumentalne i przyrodnicze Delfiny i walenie. Plemiona oceanów: głębia - 7; wychodzenie z ekranu - 7 Legendy przestworzy: głębia - 6; wychodzenie z ekranu - 2 Edited September 9, 2013 by darklew64 Quote Share this post Link to post Share on other sites
darklew64 5 Posted September 13, 2013 skala od 1 do 10 aktorskie Hobbit: głębia - 9; wychodzenie z ekranu - 1 Dokumentalne i przyrodnicze Rekiny 3 D. Bliskie spotkanie…: głębia - 7; wychodzenie z ekranu – 7 Wielki Kanion: głębia - 8; wychodzenie z ekranu – 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fitarkus 17 Posted September 14, 2013 (edited) Wielki Kanion wychodzenie z ekranu 1 ? Widać efekty w filmach najwyraźniej uzależnione od sprzętu na jakim się ogląda bo początek Wielkiego Kanionu ,jak te bąble latają po pokoju to najlepsze wychodzenie z ekranu jakie do tej pory widziałem w filmach. Pierwsze kilka minut było standardową demówką 3D ,pokazującą moim znajomym co potrafi ta technologia nie wspominam już o muzyce na samym początku która również nie pozostaje w tyle i ze swoim koncertowym pie beeeep ciem niesamowicie wzmaga doznania. Za każdym razem gdy użyłem tego filmu efekt u ludzi był zawsze ten sam ,o taki . Niestety tylko pierwsze kilka minut jest fajne a po tym już kaszana no może z wyjątkiem scen ze spływu gdzie co chwilę woda chlusta na ekran a krople wlatują do pokoju. Jest jeszcze jedna ciekawa scenka w Legendach lotnictwa ,jak myśliwiec startuje z pokładu lotniskowca. Ale oba te filmy robiły furorę kiedyś ,gdy 3D nie było tak opatrzone, dzisiaj te dwa filmy to raczej w kategorii dla maniaków lub kolekcjonerów. Na torrentach są dostępne animacje 3D ,bardzo proste ,zazwyczaj zrobione w grafice wektorowej ,które wykładają na łopatki każdy film 3D jaki do tej pory się ukazał. Pozdrawiam Edited September 14, 2013 by fitarkus Quote Share this post Link to post Share on other sites
darklew64 5 Posted September 15, 2013 (edited) "Wielki Kanion wychodzenie z ekranu 1 ? Widać efekty w filmach najwyraźniej uzależnione od sprzętu na jakim się ogląda bo początek Wielkiego Kanionu ,jak te bąble latają po pokoju to najlepsze wychodzenie z ekranu jakie do tej pory widziałem w filmach." Sprzęt tu akurat nie ma nic do rzeczy. Oceniam cały film, a nie napisy tytułowe, które na bąblach latających przed ekranem rzeczywiście wyglądają świetnie, ale później właściwie efektów wychodzenia nie ma, co zresztą sam dwa zdania później przyznajesz. Dlatego też taki np dokument "Delfiny i walenie" dostał dużo wyższą notę, bo jednak przez cały film, a to jakiś obiekt wypływa z ekranu, wpływa do ekranu lub pływa przed ekranem. Za jeden nawet spektakularny efekt - i to w napisach tytułowych - nie dam więcej niż jedynkę. Edited September 15, 2013 by darklew64 Quote Share this post Link to post Share on other sites
elae 0 Posted October 2, 2013 Do mnie zdecydowanie nie przemawiają filmy 3D, pamiętam moją nieszczęsną randkę, gdzie chłopak zamiast patrzeć się na ekran to przez cały film patrzył na mnie w tych okularach 3D, tragedia. Jeśli już to ja wole filmy, gdzie trzęsą fotele i można poczuć zapachy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted October 2, 2013 Na drugi raz proponuję seans bez chłopaka - na pewno będzie bardziej interesujący Quote Share this post Link to post Share on other sites
darklew64 5 Posted October 9, 2013 skala od 1 do 10 animowane Kot w butach: głębia - 6; wychodzenie z ekranu – 2 aktorskie Hobbit: głębia - 9; wychodzenie z ekranu – 1 Podróże Guliwera: głębia – 4; wychodzenie z ekranu – 0 Step Up 3D: głębia – 6; wychodzenie z ekranu – 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
maderos 22 Posted October 11, 2013 Madagaskar 3 - właśnie jestem po seansie i przyłączam się do punktacji kolegi. Świetna głębia i efekty 3d ( wychodzenie ). Dodam od siebie - Lichtmond 2. Rewelacyjna animacja + wychodzenie, może nie tak częste jak w Madagaskarze, ale jak już "coś" wyjdzie to jest mega efekt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
darklew64 5 Posted October 11, 2013 Dodam od siebie - Lichtmond 2. Rewelacyjna animacja + wychodzenie, może nie tak częste jak w Madagaskarze, ale jak już "coś" wyjdzie to jest mega efekt. Zgoda, że efekty super, ale jest to właściwie płyta testowa do 3D, więc trudno ją porównywać z filmem nawet animowanym. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maderos 22 Posted October 12, 2013 Tak, tak. Chodziło raczej o materiał. Chyba, że temat dotyczy tylko i wyłącznie filmów jako takich. No ale jako ciekawostka obejrzeć można ( a nawet trzeba ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
venom200 11 Posted October 12, 2013 Pacific Rim głębia 7, wychodzenie z ekranu 6 Czyli jak na moje chyba najlepszy film fabularny jeżeli chodzi i 3d , no moze jeszcze avatar mógłby powalczyć z Pacific Rim. Wiecej pkt tylko typowo dema 3d moga na chwilę obecną dostać. Kurdowe aninacja w 3d Ocena głębia 8, wychodzenie 7 bardzo dobra i ciekawa animacja dla dzieci i nie tylko. Odnoszę wrażenie że powoli dostajemy coraz to lepsze kino pod kątem 3d Fakt jest taki se na chwile obecna i tqk dostajemy tylko z 50% możliwości jakie może zaoferować ta technologia, ale nawet na przestrzeni roku widać zdecydowanie poprawę, choć Avatar już leciwy ale nad wyraz solidny Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
darklew64 5 Posted November 6, 2013 animowane Epoka lodowcowa 4: – głębia – 7; wychodzenie z ekranu – 3 aktorskie Ja, Robot: głębia – 6; wychodzenie z ekranu – 2 Podróż na tajemniczą wyspę: – głębia – 5; wychodzenie z ekranu – 2 Dokumentalne i przyrodnicze Sea Rex 3D. Podróż Do Prehistorycznego Świata: głębia – 6; wychodzenie z ekranu – 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
szumi 0 Posted November 27, 2013 RIO - głębia - 8 , popów nie zarejestrowałem bo film nie dokończony. Prometeusz - ogólnie szok jeżeli chodzi o jakość i głębie, wychodzenia z ekranu nie było w zasadzie, ale film godny zakupu gdyż można go dostać za grosze w wersji 3d i 2d. Polecam Legends of Flight to tak jak poprzednicy zachwalają i potwierdzam luxus!! Zakupiłem trój paka o rekinach delfinach i ogólnie jak do ceny to fajna kompilacja. Jakość nie to co Legendy ale warto zobaczyć jeżeli lubicie naturę a i wychodzenie nie raz zaskoczy wraz z głębią. Możę ktoś widział Predatora bo ciekaw jestem jak to wygląda bo na zwykłym bluray naprawdę robi wrażenie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
szumi 0 Posted January 9, 2014 Madagaskar 3 - rządzi- jak dla mnie najlepszy film Hugo tez niczego sobie , ale efekty wychodzenia w zasadzie brak Życie PI - jakość wyjątkowo dobra super ostrość głębia, ale jak zwykle mało efektu popu Quote Share this post Link to post Share on other sites
telekrowa 0 Posted January 20, 2014 Braveheart - świetnie się ogląda Quote Share this post Link to post Share on other sites
raffal 52 Posted January 20, 2014 Braveheart - świetnie się ogląda Braveheart wyszedł w 3D? Chyba coś mnie ominęło Sent from my iPhone 5S using Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,499 Posted January 20, 2014 Napisałem gdzieś indziej ... najlepsze 3D jakie widziałem to film Doctor Who - The Day of The Doctor 3D (2013). Pozdro Quote Share this post Link to post Share on other sites
niechcekaczuszkow 0 Posted January 30, 2015 Odswiezam. Minal rok. Moze jakies aktualne propozycje. Akurat jestem po zakupie pierwszego tv 3d i chetnie bym obejrzal jakies ciekawsze pozycje z fajnymi efektami Quote Share this post Link to post Share on other sites
CezaryJerzy 3 Posted January 30, 2015 Cześć....polecam "Maleficent" 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Solelyrose* 0 Posted January 9, 2017 Ktoś coś poleci z nowszych tytułów? Ja mogę polecić Hobbit bitwa 5 armii - dobre widowisko Quote Share this post Link to post Share on other sites
Albertwysocki1 1 Posted November 23, 2018 Ostatnio puszczałem dzieciom Uniwersytet potworny, super efekty. Quote Share this post Link to post Share on other sites