Marcin1234 0 Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Kto ma ten tV LG, mógłby pobrać plik stąd: http://www33.zippysh...63624/file.html i zrobić test płynności obrazu, tzw judder. Jest to 2-minutowy fragment filmu Capitan America. Gdy jest zbliżenie na twarze żołnierzy strasznie niepłynnie idzie obrac. Jestem Ciekawy jak na tym TV? Jest drobna nieplynnosc, ale znacznie gorzej mam na pececie. Wiec moze taki jest ten material. Filmy brałem z http://www.3dtv.at/M...s/Index_en.aspx Niestety po konwersji dalej tv nie odtwarza tego materialu. Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez Marcin1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walosek 6 Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) A jak poustawiasz różne MOTTIONy FLOWY i inne LG-bajery wspomagające ruch, to nie niweluje?? Wiesz co, plik o tyle sprawdzony, że na SONY EX720 na ustawieniu mottionflow na lekki idzie IDEALNIE. @Gmeru miał rację SONY to SONY i ma NIWELOWANIE JUDDERA dopracowane w 100% Tak więc skoro komus ten plik idzie niepłynnie to ma Tv do d... Drugi Plik (fragment MIŚ YOGI) od początku się lekko tnie (mniej niż w poprzednim pliku) ale powinien nie ciąć się NIC. Oto on: http://www24.zippyshare.com/v/18903252/file.html Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez walosek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Egon666 0 Napisano 12 Kwietnia 2012 A jak poustawiasz różne MOTTIONy FLOWY i inne LG-bajery wspomagające ruch, to nie niweluje?? Wiesz co, plik o tyle sprawdzony, że na SONY EX720 na ustawieniu mottionflow na lekki idzie IDEALNIE. @Gmeru miał rację SONY to SONY i ma NIWELOWANIE JUDDERA dopracowane w 100% Tak więc skoro komus ten plik idzie niepłynnie to ma Tv do d... Drugi Plik (fragment MIŚ YOGI) od początku się lekko tnie (mniej niż w poprzednim pliku) ale powinien nie ciąć się NIC. Oto on: http://www24.zippysh...03252/file.html Witam. U mnie zero zaciec, zarowno na pierwszym jak i na drugim filmiku. Sprawdzane na 47LW5500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walosek 6 Napisano 12 Kwietnia 2012 @ Egon666 a jakie masz ustawienia standardowe czy wspomagacze jakieś mottiony włączone? Przy okazji zapytam jak radzi sobie Twój Tv z napisami (txt) z USB z filmami? Czy mkv chodzą. Czy czyta zewnetrzne napisy z plików txt. Jakbyś mógł zrób jeszcze test tych plików ale wrzucając z blu raya lub DVD, ciekawy jestem jak z innego źródła pójdzie niż własny USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Egon666 0 Napisano 13 Kwietnia 2012 Pliki odtwarzane na ustawieniach standartowych, motiony wylaczone, wspomagaczy praktycznie nie uzywam. Z tego co na razie przetestowalem, to mkv z napisami w formacie srt. chodza bez problemu przez Plexa, ale dzwiek nie moze byc DTS, TV nie obsluguje tego formatu. Postaram sie dzisiaj przetestowac cos z txt. Nie sprawdze nic z BR i DVD bo takowych w tej chwili nie posiadam , czekam na dostawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walosek 6 Napisano 13 Kwietnia 2012 ok, THX za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LuHash 0 Napisano 23 Kwietnia 2012 pytanie do posiadaczy - sprawdzal ktos w jakim systemie plikow sformatowany jest hdd od pvr? jestem ciekaw czy np spod linuksa daloby sie zgrac filmidla nagrane z tv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 23 Kwietnia 2012 po sformatowaniu podłączylem dysk pod komp i nic nie wykryło. (windows 7) następnie użyłem programu do tworzenia partycji i pokazało ze czesc dysku sformatowana jest pod ext3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LuHash 0 Napisano 23 Kwietnia 2012 mhm, a moglbys moze odpalic jakis live cd z linuxem i sprawdzic czy widac na tej partycji jakies pliczki i da sie jeodtworzyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 23 Kwietnia 2012 testowałem różne dema 3d, np: typ over-under, po odpaleniu materialu trzeba "pokazac" tv jaki to material 3d i cyka natomiast ździwiłem sie po sciagnieciu materiału 3d z youtuba (format mp4), mianowicie tv od razu uruchomil film w 3d, nic nie trzebabyło właczac. moje pytanie to: jakie dane musza byc zapisane w materiale 3d aby tv od razu go rozpoznal???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 23 Kwietnia 2012 mhm, a moglbys moze odpalic jakis live cd z linuxem i sprawdzic czy widac na tej partycji jakies pliczki i da sie jeodtworzyc? dysk przenosny dzisiaj pozyczyłem ale yutro odzyskam i sprawdze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LuHash 0 Napisano 23 Kwietnia 2012 dysk przenosny dzisiaj pozyczyłem ale yutro odzyskam i sprawdze super, dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 24 Kwietnia 2012 odpalilem linux knpoix livecd: podłączyłem dysk sformatowany przez tv (42lw659s) z nagranym materialem. linux widzi zawartosc dysku, TV zrobił dwie partycje 47mb ext3 i z reszty 40 gigowego dysku partycje o nieznanym formacie ale linuks poprawnie zamontowai mozna przegladac zarartosc obu partycji; pliki na ext3 (nie ma zadnych folderow) : LGDB.bak LGDB.vol LGLOGDB.vol na drugiej partycji są 3 foldery ale nie mozna w nie wejsc, wyskakuje komunikat o braku dostepu (a na folderach wyswietlona jest kłódka) : 000000001REC ; TMP ; TS dysk ma 40GB, gdy tv sformatowal dysk to do dyspozycji było tylko 18gb wolnego miejsca (ciekawe gdzie sie reszta podziala?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LuHash 0 Napisano 24 Kwietnia 2012 dzieki za dokladne sprawdzenie znalazlem temat o nagraniu z lg na jakims portugalskim forum: http://www.htforum.com/vb/showthread.php/120245-SCARLET-II-x-HD-EXTERNO-x-EXTRAIR-ARQUIVOS?p=2170474&viewfull=1#post2170474 z tego co przetlumaczyl mi Google - ta nieznana partycja to system plikow jfs (moze inny linux dalby rade, tutaj byl slack) i w folderze 0000001 jest pliczek, ktory da sie odtworzyc z uzyciem ffmpeg czekam na testy jak bedziesz mial chwile wolnego czasu i checi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grave 0 Napisano 24 Kwietnia 2012 hej spodobał mi sie model 42LW570S z pasywnym 3D. mam pytanie do wtajemniczonych; czy matryca tam jest matowa IPS? jak ten tv skaluje obraz SD? czy na 2,5m odległości nie będzie za duzy przy takim sygnale? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 25 Kwietnia 2012 matowa, do slabego SD wszystko jest za duze, nie z ta mysla kupuje sie nowy TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
decklen 0 Napisano 25 Kwietnia 2012 Nagrywanie z DTV to porażka należało by się zastanowić jak odblokować nagrywanie z SAT. czy we wszystkich krajach jest ono zablokowane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grave 0 Napisano 25 Kwietnia 2012 matowa, do slabego SD wszystko jest za duze, nie z ta mysla kupuje sie nowy TV tak się zastanawiam jak mogę sprawdzić czy sygnał SD u mnie będzie dobry na nowym TV? obecnie z siatki łapię te 7podst.kanałów w dobrej jakości. może najpierw kupię jakiś tuner dvb-t i podepną pod niego kineskopowca to da mi obraz sygnału, a potem ten tuner będzie mi słuzył jako PVR! :ninja: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M4co 4 Napisano 25 Kwietnia 2012 A na pewno jesteś w zasięgu DVB-T? Obraz powinien być lepszy niż analogowy (na lcd czy plazmie na pewno taki będzie), ale obraz na CRT czy to z analoga czy cyfrowy będzie podobny więc raczej nie zobaczysz wielkiej różnicy z tunera DVB-T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grave 0 Napisano 26 Kwietnia 2012 oo dzięki za info Mrco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lego570 0 Napisano 8 Maja 2012 odpalilem linux knpoix livecd: podłączyłem dysk sformatowany przez tv (42lw659s) z nagranym materialem. linux widzi zawartosc dysku, TV zrobił dwie partycje 47mb ext3 i z reszty 40 gigowego dysku partycje o nieznanym formacie ale linuks poprawnie zamontowai mozna przegladac zarartosc obu partycji; [...] na drugiej partycji są 3 foldery ale nie mozna w nie wejsc, wyskakuje komunikat o braku dostepu (a na folderach wyswietlona jest kłódka) : 000000001REC ; TMP ; TS dysk ma 40GB, gdy tv sformatowal dysk to do dyspozycji było tylko 18gb wolnego miejsca (ciekawe gdzie sie reszta podziala?) Ja wszedłem Linuxem Ubuntu i też nie mogłem wejść do tych katalogów, bo dostęp jest możliwy tylko dla administratora (root). Dlatego wystarczy zalogować się jako root lub otworzyć je prawym przyciskiem z opcją "otwórz jako administrator". Problem jest jednak większy, bo pliki się nie odtwarzają. Wyglądają na zakodowane. Czy Wy macie odkodowane nagrania czy zakodowane? Czy ma znaczenie wersja firmware? A może data produkcji? Ja mam zakodowane nagrania, których nie potrafi nic odtworzyć poza samym telewizorem. Co do pojemności, to mimo wyłączenia timeshiftu TV także pokazuje mi mniej niż faktycznie jest. Nie sprawdzałem jednak ile faktycznie da się nagrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AR-kadius 51 Napisano 11 Maja 2012 panowie pytanko czy w w/w tv działa przeglądarka internetowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pizzojad 9 Napisano 11 Maja 2012 AR-kadius Krótka odpowiedź brzmi : tak. Rozwinięcie odpowiedzi brzm - ale w taki sposób że odpaliłem to dwa razy - pierwszy i ostatni Jak chcę internet na TV to odpalam PS3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek876 19 Napisano 11 Maja 2012 Krótka odpowiedź brzmi : tak. Rozwinięcie odpowiedzi brzm - ale w taki sposób że odpaliłem to dwa razy - pierwszy i ostatni czy tutaj masz na myśli brak flasha?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pizzojad 9 Napisano 11 Maja 2012 Ogólną wygodę w korzystaniu - wolne działanie i koszmarna obsługa przy pomocy pilota. Co do flash - no cóż wersji 10.x nie obsługuje podobnie jak PS3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach