Skocz do zawartości
zeoos

LG LW570 LW570S

Rekomendowane odpowiedzi

witam posiada ktos lg47lw650t? prosilbym o optymalne ustawienia i czy internet smiga tylko przez kabel? jakies opinie na temat tego leda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosiłbym również o wypowiedz jakiegoś doświadczonego gracza na temat tego input laga .I jakieś instrukcje dotyczące jego zniwelowania .

Edytowane przez ziqex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Próbował juz ktoś z Was użyc telefonu jako pilota. PObrałem z Android Market aplikacje LG tv remote i kiedy jestem w jakims sklepie rtv znajduje mi kilka modeli lg ale ze swoim lw570 nie moge sie niestety połaczyc. szkoda bo jak na sklepach się tym bawie to fajna sprawa. Ktoś moze ma podobny problem albo wie jak go rozwiącać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich i proszę WAS o pomoc. Nie wiem jaki TV wybrać

1. Który lepszy i czym się róznią

42LW4500 czy 42LW5500 czy LW570S

2. Który z wyżej wymienionych ma mniejszy pobór prądu.

3. Na którym będzie lepszy obraz ze zwykłego analoga Proszę jeśli można o jakieś fotki obrazu analogowego.

Dzięki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podłączyłem xboxa i włączyłem gre na kinecta jest opóznienie i to spore zle sie gra...nie wiem jak mozna to ustawic to samo dzieje sie z niektórymi filmami obraz swoje a dzwiek swoje...jak ktos wie jak to skorygowac niech opisze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź jakaś grę nie na kinecta , kinect sam w sobie ma opóźnienie .I wgraj najnowsza aktualizacje .I powiedz czy nadal problem jest obecny .Jestem zainteresowany kupnem tego telewizora wiec ta informacja jest dla mnie istotna.

Edytowane przez ziqex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do jakiego portu podłączasz x360 i jak ten port się nazywa w menu złącza TV ?

opóźnienia dzwięku ustawiasz w ustawieniach dzwięku - instrukcja się kłania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xboxa mam podłączone przez hdmi [port hdmi3] a film ogladam z xtramera tez hdmi [hdmi2],,,na innych grach bez kinecta nie widac opóznienia a dzwiek sie rozjezdża najczesciej na divixach na hd jest dobrze.

Edytowane przez tronton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy mam taki problem ze swoim Lw570S:

podłączyłem zewnętrzny tuner sat. kabelkiem hdmi do tv - wszystko ok.

następnie podłączyłem amplituner do tv optykiem - głos w tv w opcjach na off. - i wszystko by było wpożądku gdyby na na głośniczkach 5.1 był

dzwięk AC3 - ale to nie wszystko ... spróbowałem zapodać filmek z tv po DLNA i amplituner ożył - pięny dzwięk 5.1

Więc znowu przełączyłem na tuner sat, zapodaje discoovery hd AC3 i kupa - dalej grają tylko dwa głośniki

co jes grane skoro bezpośrednio z tunera sat dzwięki są odtważane prawidłowo a po przejściu przez tv dzwięk jest tylko stereo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

wczoraj kupiłem tv LG 42lv570s i na nie których filmach bardzo rzuca się w oczy sztuczność (obraz jest nie realistyczny jak by naklejany) czy da się coś z tym zrobić jakieś ustawienia obrazu czy może lepiej wymienić tv na inny aczkolwiek wolał bym już pozostać przy tym jeśli się da coś z tym zrobić

i drugie pytanie czym się ten model różni od tego z numerkiem 5500?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby mi ktoś powiedziec ile wynosi input lag przy właczonym trubie GAME i przy najnowszej aktualizacji .Z góry dziekuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzegorzg76: menu-ustawienia audio-cyfrowe wyjście audio ustaw na AUTO. Powinno zadziałać :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzegorzg76: menu-ustawienia audio-cyfrowe wyjście audio ustaw na AUTO. Powinno zadziałać :rolleyes:

tak mam ustawione i dalej to samo

nie wiem o co to chodzi - jutro chyba napiszę do LG...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wariatxl juz o tym było, kilka razy jest opisane, trzeba czytac komentarze....wyłącz TruMotion....

jesli chodzi o granie na tv to podłączyłem pc i pograłem w battlefielda 3 po sieci i wszystko smiga az miło na 55 calach... :)

tylko kinect mi zwalnia, kabel hdmi mam 1.3 wymienie na 1.4 i sprawdze...

Dzwieku tez nie moge ustawic tam gdzie sie rozjeżdża mozliwe ze to wina xtreamera skoro u was jest dobrze...

Edytowane przez tronton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich i proszę WAS o pomoc. Nie wiem jaki TV wybrać

1. Który lepszy i czym się róznią

42LW4500 czy 42LW5500 czy LW570S

2. Który z wyżej wymienionych ma mniejszy pobór prądu.

3. Na którym będzie lepszy obraz ze zwykłego analoga Proszę jeśli można o jakieś fotki obrazu analogowego.

Dzięki i pozdrawiam

Nikt nie pomoże ?? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o wszystkie informacje co do jakości, jeśli chodzi o podłączenie konsoli x360 lub ps3?

Mógłby mi ktoś powiedziec ile wynosi input lag przy właczonym trubie GAME i przy najnowszej aktualizacji .Z góry dziekuje za pomoc.

Edytowane przez ziqex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

zamierzam kupić LW570S ale nie chce się bawić w jakieś kombinacje alpejskie z filmami 3d.

Chce to robić jak do tej pory z filmami 2d czyli odtwarzać prosto z PC z telewizorem podłączonym do karty graficznej.

1. Czy ktoś próbował odtwarzać filmy SBS używając stereoscopic playera z tej strony http://3dtv.at

2. Czy ktoś próbował podłączyć ten telewizor do PC po zwykłym VGA by uniknąć jakich kol wiek opóźnień.

Mam środowisko wielominitorowe i wiem, że przy krótkim dobrym kablu jakoś jest naprawdę bardzo dobra nawet przy rozdzielczości HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

zamierzam kupić LW570S ale nie chce się bawić w jakieś kombinacje alpejskie z filmami 3d.

Chce to robić jak do tej pory z filmami 2d czyli odtwarzać prosto z PC z telewizorem podłączonym do karty graficznej.

1. Czy ktoś próbował odtwarzać filmy SBS używając stereoscopic playera z tej strony http://3dtv.at

2. Czy ktoś próbował podłączyć ten telewizor do PC po zwykłym VGA by uniknąć jakich kol wiek opóźnień.

Mam środowisko wielominitorowe i wiem, że przy krótkim dobrym kablu jakoś jest naprawdę bardzo dobra nawet przy rozdzielczości HD.

AD1. A po co? Odpalasz film 3D SBS z PC podpiętego po HDMI do TV, włączasz tryb 3D, wybierasz odpowiedni tryb 3D i po sprawie - resztę załatwia TV i okulary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!!

Jak wygląda sprawa z Input lagiem .Czy problem jest nadal obecny i uciążliwy.Jak go można zniwelować.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AD1. A po co? Odpalasz film 3D SBS z PC podpiętego po HDMI do TV, włączasz tryb 3D, wybierasz odpowiedni tryb 3D i po sprawie - resztę załatwia TV i okulary.

Wow to to jest takie proste :) myślałem, że telewizor wyświetli 2 obrazy obok siebie a tu taka inteligencja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli masz na myśli soft o numerze 4.4.6 to mam go już od ładnych kilku dni. Poza dodaniem kilku aplikacji które mnie ani ziębią ani grzeją zauważyłem jedną zmianę która mnie wkurzyła. Mianowicie,coś namieszali w obsłudze CEC (simplink). O ile wcześniej odpalenie PS3 przełączało TV na wejście do którego jest ono podpięte to teraz już to nie działa.

mam pytanie do głównie pizzojada ale może ktoś inny też zna odpowiedź:

1. czy nadal działa ci simplink w obsłudze HDMI- CEC

2. jeśli tak to co trzeba ustawić w tv a co w PS3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow to to jest takie proste :) myślałem, że telewizor wyświetli 2 obrazy obok siebie a tu taka inteligencja :)

Też się tego obawiałem, ale TV bez problemu poradził sobie z obrazem podzielonym na 2 części (testowane na Avatar 3D - 17,4GB :) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientujecie się może ile wynosi input lag przy włączonym trybie GAME i przy zainstalowanej aktualizacji.Gram sporo na konsoli xbox 360 .Telewizor bardzo mi się podoba .Jedyne czego się obawiam to ten input lag.

pozdrawiam i czekam na odpowiedz z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi