pmcomp 1 499 Napisano 17 Listopada 2010 Bo lista w pierwszym poście jest ciagle uaktualniana, co zreszta zaznaczono w tytule. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mk230681 0 Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) Witam Jestem totalnym laikiem satelitarnym i w związku z tym mam pytanie: Posiadam telewizor SONY BRAVIA KDL40W5470 Posiada on następujące funkcje: System panelu: Panel z wyświetlaczem ciekłokrystalicznym System TV Analogowe: W zależności od zaznaczonego kraju/obszaru: B/G/H, D/K, L, I Cyfrowy: DVB-T/DVB-C System kodowania kolorów Analogowe: PAL, PAL60 (tylko wejście wideo), SECAM, NTSC3.58, NTSC4.43 (tylko wejście wideo) Cyfrowy: MPEG-2 MP@ML/HL, H.264/MPEG-4 AVC MP/HP@L4 Zakres kanałów Analogowe: VHF: E2–E12/UHF: E21–E69/CATV: S1–S20/HYPER: S21–S41 D/K: R1–R12, R21–R69/L: F2–F10, B–Q, F21–F69/I: UHF B21–B69 Cyfrowy: VHF/UHF Moc głośników 10 W + 10 W Gniazda wejściowe/wyjściowe Przewód antenowy 75-omowa antena zewnętrzna VHF/UHF / AV1 21-wtykowe złącze SCART (standard CENELEC), w tym wejście audio/video, wejście RGB, wyjście audio/video TV. / / AV2 21-wtykowe złącze SCART (standard CENELEC), w tym wejście audio-video, wejście RGB, wybieralne wyjście audio/video. COMPONENT IN Obsługiwane formaty: 1080p, 1080i, 720p, 576p, 576i, 480p, 480i Y: 1 Vp-p, 75 omów, 0.3V synchronizacja ujemna/PB/CB: 0.7 Vp-p, 75 omów/ PR/CR: 0.7 Vp-p, 75 omów COMPONENT IN Wejście audio (gniazda foniczne typu “jack”) HDMI IN1, 2, 3, 4 Video: 1080/24p, 1080p, 1080i, 720p, 576p, 576i, 480p, 480i Audio: Dwukanałowe liniowe PCM 32, 44.1 oraz 48 kHz, 16, 20 i 24 bitowe, Dolby Digital Analogowe wejście audio (minijack): (tylko HDMI IN1) Wejście PC (strona 50) AV3 Wejście video (gniazdo foniczne typu “jack”) AV3 Wejście audio (gniazda foniczne typu “jack”) DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL) Cyfrowe gniazdo optyczne (2-kanałowe liniowe PCM, Dolby Digital) Wyjście audio (gniazda foniczne typu “jack”). PC IN Wejście PC (D-sub 15-wtykowy) (strona 50) G: 0.7 Vp-p, 75 omów, bez Sync on Green/B: 0.7 Vp-p, 75 omów/ R: 0.7 Vp-p, 75 omów/HD: 1-5 Vp-p/VD: 1-5 Vp-p Wejście audio PC (minijack) Port USB i Gniazdo słuchawkowe typu “jack” Gniazdo CAM (Moduł Warunkowego Dostępu) LAN Złącze 10BASE-T/100BASE-TX (Prędkość połączenia może różnić się w zależności od środowiska pracy sieci. Dla zakupionego odbiornika TV Czy może mi ktoś powiedzieć, co powinienem kupić, żeby oglądać TNK HD? Oczywiście chciałbym uniknąć pudełka pod tv i drugiego pilota i skorzystać z opcji nCAM. Czy będzie ktoś tak miły i mi podpowie co muszę kupić i która opcja jest najlepsza jako jakość/ceny? Talerz i konwerter już posiadam. Proszę, nie sypcie na mnie bluźnierstw za laictwo - szukam pomocy Marcin Edytowane 18 Listopada 2010 przez mk230681 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janek_pl 15 Napisano 18 Listopada 2010 Telewizor ten nie posiada tunera DVB-s2 więc bez osobnego pudełka się nie obejdzie. Kup N-ke lub tuner+karta TNK HD. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mk230681 0 Napisano 18 Listopada 2010 Kup N-ke lub tuner+karta TNK HD. Czy mógłbyś mi polecić jakiś sensowny zestaw? Nie mam zielonego pojęcia za kupowaniu tunerów, kart itd. Czy byłbyś tak miły i napisał mi jaki model powinienem kupić, dla siebie do domu? Chciałbym używać jednego pilota - od telewizora, żeby nie pstrykać drugim do zmieniania kanałów. Nie znam się na tym kompletnie i wszystkie symbole jakich używacie są dla mnie średnio zrozumiałe. byłbym przeogromnie wdzięczny jeśli polecisz mi coś godnego zakupu, co warte jest swojej wartości w stosunku do ceny za jaką można to kupić właśnie do TNK HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janek_pl 15 Napisano 18 Listopada 2010 Najlepiej zerknij tutaj... http://telewizjanakarte.pl/tnk_hd/e-sklep.html Co do pilota, to będziesz właśnie raczej używał pilot od TV-sat a nie ten z TV. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAH 0 Napisano 18 Listopada 2010 Mam pytanie. Czy mógłby ktoś podać linka na stronę z wersją oprogramowania z wersją 02.58. do globo HDS1 . Pozdrawiam! Z góry dzięki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 18 Listopada 2010 Mam pytanie. Czy mógłby ktoś podać linka na stronę z wersją oprogramowania z wersją 02.58. do globo HDS1 . Pozdrawiam! Z góry dzięki . http://globo.com.pl/?y=3&cmd=show&category=1&prod_id=33 Pozdro 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAH 0 Napisano 18 Listopada 2010 Dzieki za linka... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yano0 0 Napisano 19 Listopada 2010 można dopisać: OPTICUM HD 9500. sprawdziłem. z modułem C+HD w 2 słocie. jedna uwaga: moduł od TNK działa tylko w 2 slocie czyli tym niższym. uprawnienia na kanały strasznie długo schodzą. od 19 do tej pory brak bbc hd i tvp hd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yano0 0 Napisano 19 Listopada 2010 Na Jakim sofcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAH 0 Napisano 19 Listopada 2010 Czy wgrywanie danych softów, które wychodzą od producenta w danym roku chodzi o globo HDS1, czy wgrać najnowszą wersję tego oprogramowania lub wgrywać po kolei, którą się ma w dekoderze aż do najnowszej i czy te softy, które są na stronie globo nie mają błędów bo chodzi o współpracę nCAM HD. Proszę o pomoc! POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
landr 1 Napisano 19 Listopada 2010 Witam, dziś kupiłem , działa z Humax HDCI2000 oraz Topfield TF7700HSCI.Pozdrawiam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygonauta 0 Napisano 20 Listopada 2010 Witam prosze o aktualizacje listy posiadam Opticum x403p (1.1.69 emu) od dziś ciesze sie TNK HD problem tylko w zmianach kanału ale poprawki softu załatwią sprawe narazie mi to nie przeszkadza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAH 0 Napisano 21 Listopada 2010 Witam mam pytanko, na którym oprogramowaniu najlepiej pracuje moduł nCAM HD ? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 21 Listopada 2010 Witam mam pytanko, na którym oprogramowaniu najlepiej pracuje moduł nCAM HD ? pozdro Dżizys ... masz boxa to powgrywaj każde po kolei, sprawdź i nam zamelduj. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAH 0 Napisano 23 Listopada 2010 witam najlepiej śmiga na sofcie 02.37.01T-A Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 23 Listopada 2010 witam najlepiej śmiga na sofcie 02.37.01T-A Pozdro. Dzięki. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Payti 6 Napisano 24 Listopada 2010 Witam, dziś kupiłem , działa z Humax HDCI2000 oraz Topfield TF7700HSCI.Pozdrawiam. Ok fajnie, że u Ciebie ruszył na HDCI2000. Napisz jaki masz soft w tunerze bo u mnie moduł był widoczny w menu tunera a nie dekodował obrazu. Acha czy aktualizacja modułu u Ciebie do softu 01.00.01 przebiegła poprawnie? Uprawnienia karta nabyła? Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
landr 1 Napisano 24 Listopada 2010 Witam, na poczatku włożyłem moduł do topfielda po jakieś chwili zaczął aktualizowa oprogramowanie modułu....po pewnym czasie, moduł i karta (numer)była rozpoznawalna ....programów nie było widać.Ustawiłem parametry na TVN HD( wykrył kilka..nadal nic). Zadzwoniłem do obsługi klienta TNK tam Pan potwierdził, że "widzi mój moduł i karte w systemie.Podał mi numer konta do tej karty...Chiałem, żeby od razu aktywował mi obydwa pakiety Domowy HD i Premium HD( na razie obydwa są na 3 miesiące).Poźniej po jakimś czasie trzeba jeszcze raz aktywować premium HD, bo po ewentualne wpłacie po 3 miesiacach będzie pobierana z wpłaty tylko suma domowy HD(19,90).Tak ,że w Twoim przypadku trzeba zadzwonić do obsługi lub wysłać sms a. Następnie można podglądać swoje konto na stronie telewizjanakarte wpisując numer karty i 4 ostatnie cyfry modułu ....Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Payti 6 Napisano 24 Listopada 2010 @landr to wszystko wiem bo z innym tunerem jak Octagon 1018 moduł nCam mi chodzi i wszystko mam aktywne. Pisałem abyś podał na jakim sofcie w HUMAX HDCI2000 Ci ruszył ten moduł (jaki soft ma tuner) bo próbowałem go odpalić koledze na jego tunerze i ten sam moduł był 'widziany' poprawnie w menu tunera, jednakże nie dekodował programów. Napisz czy oglądałeś programy (i jakie) na HDCI2000. Z tego co piszesz aktualizowałeś nCam w Topfiled nie w Humax, także też dalej nie wiemy czy w HDCI 2000 poprawnie zaciągnie aktualizacje do 01.00.01. Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
landr 1 Napisano 24 Listopada 2010 U mnie wszystkie programy "chodzą" super (przed chwilą oglądałem np.TVN HD i TVP HD,zaprogramowałem kilka HD, obraz super). Humax ma oprogramowanie HDXSCI 1.00.15 aktualizowany 12.05.2008 (mam dwa takie same Humaxy i na obu działa).Aktalizacje zrobiłem na topfieldzie bo miałem go pod ręką...Humax to jednak stare rządzenie.To aktualizację zrobić może trzeba na innym tunerze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jurasekb 0 Napisano 25 Listopada 2010 A TV Panasonica serii V10 z 2009 r może ktoś przetestować z nCAM TnK HD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buku 1 Napisano 26 Listopada 2010 Czy jest lista TELEWIZORÓW współpracujących z modułem ? Interesuje mnie informacja o współpracy z 3D LED TV SAMSUNG 46C8000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 26 Listopada 2010 Czy jest lista TELEWIZORÓW współpracujących z modułem ? Interesuje mnie informacja o współpracy z 3D LED TV SAMSUNG 46C8000. Jest w pierwszym wątku (na końcu listy). Tego TV nikt nie sprawdzał. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miś10 0 Napisano 26 Listopada 2010 (edytowane) czy w Humax HDCI2000 z wersją Oprogramowanie 100016 moduł TNK HD działa prawidło i można oglądać te kanały? Edytowane 26 Listopada 2010 przez miś10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach