Skocz do zawartości
karaznie

nbox - lista przetestowanych telewizorów z HDMI

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ już pojawiły się pierwsze problemy z kompatybilnością nboxów z pewnymi modelami telewizorów proponuję stworzyć listę telewizorów z którymi współpracuje nbox (wiemy też, z forów zagranicznych, że takie problemy się pojawią). Testy mają sens tylko dla HDMI z HDCP (dla materiału HD). Żeby nie tworzyć szumu proponuję następujący szablon

Model TV: (np. Fujitsu DL543)
Firmware TV: (1.6)
Kabel HDMI: (np. Vivanoco)
Współpraca via HDMI (HDCP): tak
Współpraca via component: tak

Proszę osoby posiadające nboxy o dodawanie wpisów.

A'propos czy ktoś sprawdzał LG LX2R z nboxem i HDMI? Edytowane przez Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam podłączonego nboxa do Samsunga LCD LE32R32B
Wrażenia :
1.Połączenie przez HDMI oki, kablem za 35 zł (1.8m) bez żadnych problemów dekoder wykrył wszystkie tryby w jakich wyświetla obraz TV.
2. Połączenie kablem component za 30zł VIVICO obraz żyleta tak samo jak poprzednio (LUXHD)
3. Połączenie złączem EURO RGB jakość zadowalająca ale duuuużo gorsza

Ogólne wrazenia b dobre czekam na Discovery HD :(

Greeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wykryty problem z telewizorem : Philips 32PW9551/12 Nie działa HDMI! Pomimo, że w instrukcji jest napisane, że ma HDCP to nbox krzyczy, że TV nie ma HDCP na HDMI.

Component działa ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SAMSUNG LE32M61B - zarowno component , scart jak i HDMi wszystko działa jak trzeba , jedynie zastzrezenia do jakosci niektorych kanałow :/ ale to juz nie wina telewizora.

Nbox ładnie współpracuje z Samsungiem

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam [url="http://sklep.avans.pl/product_info.php?cPath=111_112_191&products_id=5685"]LG 32LX1R[/url] i kurde na kablu HDMI z MM za 299 zł mam tak jakb zakłucenia tzn taki maly "snieżyk" jest :/ nie wiem czego to wina ale juro do "n" dzwonie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='acePL' post='14636' date='15.10.2006, 21:35 ']Ja mam [url="http://sklep.avans.pl/product_info.php?cPath=111_112_191&products_id=5685"]LG 32LX1R[/url] i kurde na kablu HDMI z MM za 299 zł mam tak jakb zakłucenia tzn taki maly "snieżyk" jest :/ nie wiem czego to wina ale juro do "n" dzwonie ![/quote]

A jaką masz wersję firmwareu w telewizorze w menu serwisowym (jak wejdziesz do menu serwisowego są wypisane wersje firmwareu HUDSON i CORTEZ)? Będę wdzięczny za odpowiedź?

ps. przełądczyłeś HDMI z trybu PC na DTV?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='amstrad' post='14653' date='15.10.2006, 22:15 ']czy ktoś ma taki telewizor ?
działa 1080i po hdmi ?[/quote]

Philips 32pf9531 po HDMI 1080i taki sygnał rozpoznaje mi telewizor ale tv mie ma full hd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LCD Philips 32PF9976/12
Nie działa HDMI->DVI - wg specyfikacji telewizor ma HDCP, na tunerze czerwony wykrzyknik.
Component OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LG 42px5r wszystko działa ok.

[quote name='lelo72' post='14732' date='16.10.2006, 09:29 ']LG 37LC2R nie działa HDMI !!! (kabel Tech+Link) Na Componencie OK ![/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Samsung LE32A41B.

nBox nie działa na HDMI podłączony do DVI HDCP w TV.

Errata: 25.10.06
Działa po wgraniu nowego softu. Edytowane przez Gustaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam!
W sprawie nie działających HDMI ->DVI ja mam grundiga vision II 26 cali z DVI HDCP i mam stuprocentowe zapewnienie człowieka z grundia, że pójdzie. Czytając Wasze opinie, mam jednka wątpliowści. Ale zapytam jeszcze o jedno: jakie kable? Ja mam 3 m Vivanco GOLD 25 pinowy ( a nie jak większość - 19)
pozdrawiam tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
od gościa z panasonica na innym forum usłyszałem, że żadna, ale ja wierzę w siłę peiniadza - ta "żadna" różnica jest warta ok 30 Euro więcej. Liczę, że wypowiedzą się fachowcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='lelo72' post='14732' date='16.10.2006, 09:29 ']LG 37LC2R nie działa HDMI !!! (kabel Tech+Link) Na Componencie OK ![/quote]

lelo72 skontaktuj się z serwisem LG. W 32 LX2R były też problemy z kompatybilnością z paroma (np. upscalerem Denona). Szybko poprawili firmware i poprawili to (ale niestety update firmwareu robią tylko w serwisie:(). LG ma tę zaletę, że telewizory robią tutaj w kraju (software też) więc się na tym znają. Wyślij im telewizor, powiedz co jest a napewno coś z tym zrobią :D. Chyba, że N poprawi to pierwsza (ale nie sądzę).

Niestety HDCP to strasznie dziadowska technologia. Nie mam pojęcia czemu tak prosta rzecz rodzi tyle problemów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

Telewizor: Samsung LE32T51B
DVI-HDMI - nie działa w żadnej rozdzielczości /komunikat :błąd HDCP/
COMPONENT - wszystko OK
Problem zgłoszony na infolinii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecali przekazać sygnał do ADB. Za parę dni zadzwonię i spytam co z tematem. Nie odpuszczę im :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
karaznie dzięki!!! Pół soboty spędziłem razem z n-boxem w sklepie gdzie kupiłem ten telewizor (LG 37 LC2R) i co się okazało!?
Niektóre telewizory działały bez problemu, wszystkie z serii LC2R miały problem z HDMI. Oczywiście zgłosiłem to serwisowi i czekam na jakieś wiadomości. Jak coś będę wiedział to napiszę - obiecali rozwiązać problem do jutra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi