Bogdan46 0 Napisano 29 Grudnia 2012 2,5-letni Sony KDL52Z5500. 3 poziome czarne linie na prawej połowie ekranu. Diagnoza - matryca do wymiany. Tydzień oczekiwania - przyjechał Pan z serwisu z nową matrycą.( Wymiana w mieszkaniu). Po kilku dniach - pionowa zielona linia na środku ekranu. Diagnoza - matryca do wymiany. Tydzień oczekiwania - przyjechał Pan z serwisu z nową matrycą. (Wymiana w mieszkaniu). Podczas wymiany urwał gniazdko podświetlanego logo SONY w ramce. Diagnoza - całe logo do wymiany, trzeba czekać. A jesli chodzi o panel , który aktualnie mi zamontowano , to tak tragicznego cloudingu jeszcze nie widziałem. Na czarnym tle widoczne jest coś co przypomina kształtem sierp i młot , ewentualnie półksiężyc i krzyż. Widać to mimo zmniejszenia podświetlenia matrycy do minimum. Moja diagnoza - panel do d**y. Ciekawe co powie Pan z serwisu , jak przyjedzie wymienić moduł logo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HQ150 3 Napisano 29 Grudnia 2012 Ciekawe skąd wzięli te matryce. Do mojego identycznego ponad 1.5 roku temu nie mieli matryc i oddali mi kwotę zakupu. Zaczęli produkować nowe-stare matryce? Wątpię. Raczej montują Ci jakieś Refurbished i stąd te problemy. To normalna praktyka Sony w przypadku oddania do serwisu PS3. Poczytaj gwarancję. Nie ma tam przypadkiem zapisu że po trzecież awarii w okresie gwarancji należy Ci się zwrot kasy lub wymiana na nowy egzemplarz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HQ150 3 Napisano 29 Grudnia 2012 A jesli chodzi o panel , który aktualnie mi zamontowano , to tak tragicznego cloudingu jeszcze nie widziałem. Na czarnym tle widoczne jest coś co przypomina kształtem sierp i młot To możesz mieć z rubina:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bogdan46 0 Napisano 29 Grudnia 2012 Te z Rubina świeciły tylko w jednym kolorze : niebieskim , zielonym lub czerwonym i miały pancerną szybę z przodu. Mój jest chyba trochę lepszy. A tak poważnie mówiąc , to moja wieloletnia miłość do SONY została wystawiona na ciężką próbę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HQ150 3 Napisano 30 Grudnia 2012 A tak poważnie mówiąc , to moja wieloletnia miłość do SONY została wystawiona na ciężką próbę. Witaj w klubie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
japi-85 2 Napisano 30 Grudnia 2012 LG - 5 SAMSUNG - 5 PANASONIC - 3 SONY - 3 SHARP - 2 TOSHIBA - 2 PHILIPS - 1 Wydaje mi się, że ilość zepsuć TV spowodowane jest ich popularnością. Poprostu większość użytkowników posiada LG, Samsungi i Sony i dlatego taki ranking. Ja osobiście mam 2 LG. Pierwszy ma z 5 lat a drugi rok. Narazie bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rumi67 6 Napisano 30 Grudnia 2012 SONY lcd-40X3500-cos z martryca nie laczy po 4 latach uzytkowania mam sposob wlaczam i daje mu plaskacza w matryce i naskakuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
autorus 11 Napisano 21 Marca 2013 rodzicow m w plazmie LG padło HDMI ( zbyt duży koszt żeby naprawiać) oraz dźwięk, koszt naprawy 150zł. OT. Mi osobiście nie padło jeszcze nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam123456789 0 Napisano 4 Maja 2013 wyleciał kiedyś w powietrze i spadł z wysokości 5 m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sidi666 0 Napisano 15 Października 2014 Philips 46PFL5507. Trzeszczy dźwięk po HDMI. I się skubany sam włącza - najczęściej w nocy (3-4 w nocy) co zaczyna doprowadzać mnie do szewskiej pasji. Czasem, ale to już rzadziej, sam się wyłącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
birut 0 Napisano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Toshiba Regza 47Z3030d kupiony około 7lat temu cena 8500zł. Od pół roku uszkodzona matryca 40% ekranu od prawej strony po włączeniu ma problem z odświeżaniem.Wszystko smuży. Na początku wystarczyło go solidnie puknąć w prawą stronę obudowy i działało. Teraz walnięcie nie działa ,ale tv po 40min (z zegarkiem w ręku)zaczyna działać prawidłowo. Może jakiś zimny lut w matrycy. Ogólnie zamierzam go wymienić bo 40min trzeba czekać ,a prądu bierze sporo. Zastanawiam się nad Panasem TX-58AX800E lub Sony 65X8505 Ojca Toshiba 46" modelu nie znam kupiona pół roku później pojawiły się pionowe pasy.(matryca samsunga ) Edytowane 27 Grudnia 2015 przez birut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witia24 0 Napisano 28 Stycznia 2016 Witam, a ja mam stary Funai nlc2704ad moje pytanie jaki on ma typ matrycy bo kąty i obraz lepszy od niektórych lcd 2015. Niestety awaria polegająca na tym ze po naprawie zasilacza nie odrazu ale po 2 tyoniach zaczoł sam sie wyłączać matryca cała ciemna nawet gdy ja podswietlam latarka od przodu nie widac obrazu, czasem wyłaczy sie po 1 minucie a czasem po 12 godzinach . Co to może być witia24@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafibydgoszcz 1 Napisano 8 Marca 2016 LG 42LW579s, najpierw telewizor sie wylaczyl i nie chcial sie wlaczyc. Uszkodzona plyta glowna, koszt 820zl. Potem przestalo dzialac lokalne podswietlenie LED (matryca troche mruga gdy to jest wlaczone ). Do wymiany matryca, koszt 1980zl. Darowalem to sobie i ogladam teraz z wylaczonym lokalnym przyciemnieniem LED. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kajfux 7 Napisano 9 Marca 2016 (edytowane) A ja tak troszke z drugiej strony, Samsung LE37m86bd, hula już 8 lat bez problemów, jedyne co mu dolega to porysowana matryca, kiedy trafił do pokoju syna, mały prubował na nim rysować. Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Marca 2016 przez kajfux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 9 Marca 2016 Tak samo u mnie. Mój pierwszy LCD LE32M61B działa bez niczego już 10 lat. Wisi sobie dziadek w kuchni i zepsuć się nie chce. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tynio 1 Napisano 7 Kwietnia 2017 To i ja dopisze SAMSUNG LE 26R72 - około 11 lat i wszystko OK Ostatnio otwierałem obudowę i ze 3 kondensatory do wymiany ,ale jeszcze działa i do tego obraz z konsoli typu SNES czy PS2 ładniejszy niż w nowszych TV To były modele kiedyś Samsung LE32B650 prawie 7 lat i działa i ten nie chce się zepsuć (myślę że to dobrze) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 745 Napisano 7 Kwietnia 2017 8 godzin temu, Tynio napisał: To były modele kiedyś I to najlepsza konkluzja 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kenebe 0 Napisano 31 Lipca 2017 moj kolega trawił czyms w telewizor i jak włączam ten telewizor to mam kolorowe kreski i slad jakby czyms uderzył ile tak naprawa kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ewaldus 33 Napisano 31 Lipca 2017 Tyle ile zapewne wymiana matrycy.Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziom79 1 Napisano 6 Listopada 2017 (edytowane) W piątek 03.11.2017 wyłączył się obraz w moim telewizorze SAMSUNG UE32F5000AW Telewizor kupiony 29.10.2013 wraz z gwarancja przedłużoną do 5 lat i to mnie trochę uratowało bo obecnie zgłosiłem usterkę i została ona przyjęta przez firmę ubezpieczeniową. W telewizorze wyłączył się obraz a głos słychać. Z bardzo bliska widać kontury i zarys postaci wyświetlanych na matrycy , ale chyba brakuje podświetlania tej matrycy. Zobaczymy co powiedzą fachowcy. Edytowane 6 Listopada 2017 przez ziom79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach