Skocz do zawartości
SlawekR

Kupujemy telewizor - czyli poradnik co kupować i jak kupować

Rekomendowane odpowiedzi

A co da taka rękojmia? Wymienią mi na nowy? Przecież już tych tv nie ma w oficjalnej sprzedaży...

Dałem cenę poniżej 4 k.

Później wrzucę foty jak te wypalenia wyglądają... dla potomnych i niedowiarków, że jak można wypalić oleda serii premium.

Martwi mnie jeszcze jedno - mianowicie ile ten TV faktycznie ma godzin przepracowanych. Można to samemu gdzieś sprawdzić?

Cena wydała mi się atrakcyjna, bo model na lata 2019/2020. Pomyślałem sobie fajny sprzęt z ambilajtem i sondbarem to wezmę w dobrej cenie... Nie sądziłem, że sprzedają szajs. Nie było wzmianki, że model po ekspozycyjny itp. Nawet sprzedawca mówił, że oni go nie włączali. Kupiony w stacjonarnym outlecie parę dni temu zaledwie. Sprzedali z wadą ukrytą i tyle. Czy ilość godzin przepracowanych też może podlegać pod wadę ukrytą? bo sprzęt się zużywa wiadomo.

Edytowane przez Bogdan Tyski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dziś dzień 4 tys. za oleda to nie jest super cena - rozumiem 55 cali. Proponuje koledze nieco dołożyć i kupić porządny oled bez dyskoteki od Panasonica lub Sony. A jeśli jednak jest obawa wypaleń to iść w LCD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Xisiek napisał:

Na dziś dzień 4 tys. za oleda to nie jest super cena - rozumiem 55 cali. Proponuje koledze nieco dołożyć i kupić porządny oled bez dyskoteki od Panasonica lub Sony. A jeśli jednak jest obawa wypaleń to iść w LCD.

Czyli 4 tys nie jest wart model philips oled 934?

Myślałem że to okazja... Myślałem, że skoro to model premium na lata 2019/2020, to dzisiaj i tak będzie lepszy od "budżetowych" oledów.

Ktoś ma nr tel. do euro rtv annopol warszawa? bo nawet na infolinii mają zakaz podawania telefonu do ich sklepów. Dzwoniłem też na informację annopol i również mają zakaz podawania telefonu do tego sklepu. Co do czorta! Jestem z poza warszawy i chciałem w sprawie zwrotu zadzwonić do tego "sklepu", ale nie ma jak. Na fakturze i na umowie nie ma telefonu do nich... 

Edytowane przez Bogdan Tyski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy warto kupić TV LG OLED C1 w sklepie komputronik? Jakie macie opinie nt tej sieciówki? Czy oferują nowy sprzęt? Jak wyglądają kwestie gwarancyjne? Na stronie jest napisane, iż gwarancja jest dwuletnia w "serwisie zewnętrznym" - z czym się to wiąże?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie  szukam czegoś dla starszego znajomego z rodziny 40-43" (nie więcej, po prostu brak miejsca) budżet do 2000zł max, trochę poczytałem na itp i mam 3 typy póki co które sporo osób poleca:
- TCL 43C725
- Philips 43PUS7956
- LG 43NANO793NE

Znajdę coś dobrego do 2k? Nie ma wielu wymagań bo to osoba starsza (+60) przyda się SMART bo jakiś youtube i takie tam miał w dotychczasowym który padł więc coś tam ogarnia, ale nie musi to być mega wypas, bardziej też liczy się sam obraz i dźwięk, bo osoba ta ogląda ponadprzeciętnie dużo telewizję i do tego służy TV, smart to takie 5-10% max.
‍Niedługo BF więc może parę fajnych TV się znajdzie na jakiejś promo, ale tak przeglądam i przeglądam i nie ma mega dużego wyboru w w przedziale 40-43"  (nie mówię tu o TV do 1000zł bo takich też sporo). Poleci ktoś coś od siebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Jestem tu pierwszy raz. Wcześniej korzystałem z HDTVPolska w celu pomocy przy wyborze telewizora. Dzisiaj już wisi na ścianie LG Oled 65C11 i problem.

Problem to brak odtwarzanego dźwięku Dolby Digital na Amplitunerze Techniks SA-DX 940.

Poprzedni telewizor Samsung serii 7000 podłączony optycznie, brak jakichkolwiek problemów z rozkodowaniem dźwięku.

Lg Oled 65c11 podłączony identycznie światłowodem ma problem, dźwięk jest tylko Dolby Pro Logic. W stereo jak i 5.1 nie dostaje sygnału DIGITAL. Telewizor Lg ma najnowszy soft 03.20.45 ściągnięty ze strony i zainstalowany z pendrive. Sam telewizor nie pobierał automatycznie aktualizacji softa.

Ustawienia dźwięku telewizora - na Użyj kilku głośników wyjście optyczne i głośnik telewizora. Próba też była na Użyj głośnika przewodowego w menu do wyboru HDMI jak i OPTYK.

Podejrzewałem że winą jest sam przewód optyczny, podmieniłem na inny i nic. Może port uszkodzony w Amplitunerze zmieniłem na inny i też zmiany nie było.

Telefon wykonałem do Pomocy Lg też nie pomogli.

Prawdopodobnie amlituner jest nie kompatybilny, taką usłyszałem odpowiedź.

Dla mnie lepszego połączenia niema jak optyk.

Pomożecie rozwiązać mój problem nie wliczając wymiany Amplitunera?  

20211105_195246[1].jpg

20211105_195521[1].jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do Was pytanie, potrzebuje TV ok 55-60" do 3tys. Mialem do tej pory LG 49UJ670V podswietlenie fioletowe, czytalem ze to masowo wiec wg mnie to wada fabryczna, do czego serwis LG sie nie przyznal, wiec LG mowie "nie".

Sklaniam sie teraz chyba bardziej w kierunku IPS, choc to nie jest mus. Sporadycznie grywam na xbox one s, na ogol TV, filmy z usb, Player...

Zastanawialem sie takze nad modelem 58PUS8506/12 bo jest aktualnie w cenie 2999, co myslicie? Dla ludzi Ambilight to jedyny bajer, a sam tv jest wart uwagi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie Fylyps nie wart uwagi. IPS generalnie ma sens tylko za dnia lub jak koniecznie musisz oglądać pod dużym katem. Inaczej tylko VA. Najlepiej Panasonic HX8.. 👌

Wersja 58 cali lub nawet 65 cali obecnie bardzo ładnie wyceniona.

👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę sobie wymienić telewizor. Obecnie posiadam LG 65UM7100. Tak naprawdę potrzebuję go do oglądania meczów, zależy mi żeby miał 65 cali. Chodzi mi o budżetowy telewizor wyłącznie do sportu z budżetem do 4000zł. Co możecie mi polecić? Nie jestem jakiś wybredny bo i z tego obecnego jestem zadowolony.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 24m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne -> TAK, SĄ WAŻNE
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? STAĆ
6. Jak słońce świeci w pokoju ? od zachodu
7. Jaki masz obecnie telewizor ? LG 65UM7100
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? funkcje przydatne przy oglądaniu sportu
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K, HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder Canal+, laptop
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 8 godzin
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? wyłącznie sport (piłka nożna)
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? TAK
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? bardzo rzadko
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? wolne działanie 
19. Preferencje co do marki? bez preferencji
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? bez preferencji
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? do 4000zł

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? raczej nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Proszę o pomoc lub rady.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 40m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost ekranu
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju ? okna od strony zachodniej
7. Jaki masz obecnie telewizor ? nie mam
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Smart TV - Netflix, YT, HBO GO, przeglądarkę internetową 
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder z NC+ lub karta NC+
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? ok 4
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętnie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? dużo filmów, głownie sc-fi, trochę, horrorów, sport rzadko
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 65" - ani mniej, ani więcej
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? powolne działanie, clouding w Samsungu
19. Preferencje co do marki ? Sony, Philips może LG
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4000

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? być może, do ustalenia

Aktualne propozycje są takie: 

• https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-philips-led-65pus8536-4k-hdmi-2-1-android-ambi-3-tv-procesor-p5-2021?gclid=EAIaIQobChMInfCtypmT9QIVD6-yCh0JOALUEAYYASABEgK6QPD_BwE&fbclid=IwAR1iFHjLJWgioTswr6xGeg0P6JqXpISSvioeP3uGzU87kq4mG7MCZxln9ZQ
  • https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-sony-led-kd65x81jaep-uhd-4k-hdr-google-tv-tv-procesor-x1-2021
  • https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-samsung-led-qe65q67a-qled-uhd-hdr10-tv-2021
  • https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-led-65nano863pa-tv-4k-100hz-a7-gen4-dolby-vision-dolby-atmos
  • https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-philips-led-65pus7956-uhd-4k-android-ambilight-3-tv-procesor-p5-2021

Będę wdzięczny za podpowiedź.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, gubię się w poszukiwaniach więc proszę o pomoc:

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 30m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3-4m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? siedzimy na wprost i pod kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? duże okno od strony zachodniej
7. Jaki masz obecnie telewizor ? plazma LG 42 cale
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? żywe kolory zapewniające możliwość oglądania filmów głównie netflix
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? naziemna -hd?
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? narazie brak
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4-6
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? tv na ścianie północnej, teoretycznie bez roznicy
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, sport
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? nie specjalnie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? max 10%
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Głównie od 17-22
17. Preferencje co do wielkości? 65'
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Blade kolory
19. Preferencje co do marki ? brak
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5000

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? nie wykluczam, ale nie ma konieczności.

Dziękuję za wskazowki i porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam starego LG 42LM765. Ma on jedną funkcję której nie mogę znaleźć w telewizorach ze stycznia 2022.

Chodzi mi o

możliwość wycięcia klipu z nagranego programu na dysku zewnętrznym

Może ktoś wie czy któryś z obecnie oferowanych telewzorów ma tę funkcję.

Jest to kluczowa funkcja i jeżeli jej nie znajdę to wkrótce  zostanę bez telewizji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, sj65 napisał:

Mam starego LG 42LM765. Ma on jedną funkcję której nie mogę znaleźć w telewizorach ze stycznia 2022.

Chodzi mi o

możliwość wycięcia klipu z nagranego programu na dysku zewnętrznym

Może ktoś wie czy któryś z obecnie oferowanych telewzorów ma tę funkcję.

Jest to kluczowa funkcja i jeżeli jej nie znajdę to wkrótce  zostanę bez telewizji.

Teraz robią kastraty - coraz mniej za coraz więcej ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, do drugiego mieszkania będę potrzebował nowy tv do salonu. Pytanie: czy mozna jeszcze gdzieś dostać tv 3D i 4K w jednym plus jeszcze przydałoby się HDR i 120Hz? W "starym" mieszkaniu mam Panasonic UHD TX-65DX900E i on właśnie łączy w sobie 4K i 3D. Telewizor będzie służył podobnie jak stary do Netflixa, telewizji, filmów Bluray i konsoli PS5. Będę wdzięczny za pomoc/opinie. Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Pawel_2022 napisał:

Witam, do drugiego mieszkania będę potrzebował nowy tv do salonu. Pytanie: czy mozna jeszcze gdzieś dostać tv 3D i 4K w jednym plus jeszcze przydałoby się HDR i 120Hz? W "starym" mieszkaniu mam Panasonic UHD TX-65DX900E i on właśnie łączy w sobie 4K i 3D. Telewizor będzie służył podobnie jak stary do Netflixa, telewizji, filmów Bluray i konsoli PS5. Będę wdzięczny za pomoc/opinie. Pozdrawiam :)

3D to tylko używane. Od dawna już takich nie produkują 😉

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie wiem że nie produkują już od paru lat, ale zastanawiałem się czy jakieś sklepy nie mają jakiegoś egzmeplarza na magazynie i czy może ktoś coś wie na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 2/9/2022 at 7:22 PM, Gmeru said:

3D to tylko używane. Od dawna już takich nie produkują 😉

Cześć, co myślisz o flagowych LED Sony 65x9005a 65" i/lub Sony Bravia KD-75X9405C 75"? Mają 3D i 4K z HDR, solidność wykonania i podobno piękne parametry. Mogę wyhaczyć mało używany, ale nie wiem do końca czy warto w to się pchać. Technologia idzie w trochę innym kierunku..., ale mam kino z Bluray 3D i lubię sobie oglądnąć film w okularach od czasu do czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich. Mój pierwszy post.

Czas na wymianę telewizora. Chciałbym kupić teraz dopóki modele zeszłoroczne są jeszcze dostępne. Obecnie mam upatrzone :

LG OLED 65C1 65'- 6000zł

SAMSUNG Q80A 75' - 6175zł

Samsung jest większy i nie ma ryzyka wypalenia obrazu na minus zapewne równomierność podświetlenie, blooming ,dse.

LG OLED gdyby nie ryzyko wypalenia obrazu zdecydowanie byłby moim faworytem, z drugiej strony tv będzie raczej używany max 2-3 godz. wieczorami głównie pod PS5 lub streaming

więc problem z wypaleniem matrycy odsuwa się chyba bardzo w czasie. 

Może jakieś inne modele w budżecie do max 6500zł?

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 30m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3-4m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost 
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać (może też wisieć)
6. Jak słońce świeci w pokoju ? okno od strony północy
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Panasonic AS640 55''
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? ALLM, VRR, 120hrtz, HDMI 2.1, dobre odwzorowanie ruchu
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K, HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS5, dekoder (na razie to)
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 2-3
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? raczej matowa
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport, seriale, dokument
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 30-50%
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Głównie od 17-22
17. Preferencje co do wielkości? 75' lub ewentualnie 65'
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? stuttering (zależy mi na dobrym odwzorowaniu ruchu, VRR  i funkcjach gamingowych), nierównomierność podświetlenia
19. Preferencje co do marki ? brak
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 6500 max 

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? na ta chwilę nie

Dziękuję za wskazówki i porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bym brał lg z serii c. Mam lg e9 i leda Sony xh95 i jednak obraz w lg jest zauważalnie lepszy . Podświetlenie każdego piksela robi różnice . Ponadto lg ma DV a samsung nie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,  ostatnio też myślę nad wymianą mojego Sony 65xg9505 na Lg 65C1 lub TCL 65C835. Oglądam głównie sport: tenis,  siatkówka, piłka nożna i filmy: Netflix D+, HBO MAX. Piszą niektórzy, że na oledach jest problem z szybkim ruchem i są szarpania. Czy ktoś mógłby mi odpisać jak wygląda piłeczka podczas meczu tenisowego na telewizorze lg? Czy cały czas normalnie ją widać czy nie zanika i czy płynnie się porusza, to samo z piłką w siatkówce przy szybkich uderzeniach czy wszystko jest wyraźnie widoczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do sportu uważam oled bardzo sensowna opcja,  płynność jest bardzo przyjemna przez rodzaj technologii. Mi osobiście nic nie szarpie ani nie znika, tylko musi być dobry sygnał. Uczciwie trzeba pamiętać, ze oled to strasznie odbija w tych niższych seriach. Niemniej uważam, ze obraz mam ostrzejszy na LCD. Wiec biorąc pod uwagę jak udany jest XG95 to nie mam wątpliwości co zmiany, bo nie ulega wątpliwości, ze nie w każdym obszarze będzie lepiej.

Edytowane przez Xisiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Czym różni sie Philips OLED856 od OLED806? Czy jest to tv na rok 2022, bo wszędzie w opisach widzę 2021.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nowym dniem, nowe perspektywy... więc i nowy TV się przyda.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ~3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost + fotel max 45 st względem ekranu
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju ? z boku (TV w rogu pokoju + okna z roletami)
7. Jaki masz obecnie telewizor ? brak, choć jakiś czas temu 49PUS6550/12
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? dobry obraz dostęp do internetu
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K + HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder, komputer (nie do grania)
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 3-4
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? wolałbym matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmowe, dokumentalne
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? może w przyszłości
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? dzień/wieczór - 20/80
17. Preferencje co do wielkości? 55-58
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? 
19. Preferencje co do marki ? Brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie musi
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500-3000zł
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? nie

Moje typy:
Philips 58PUS8506/12 lub 55PUS7956/12
Xiaomi Mi LED TV P1 55" (L55M6-6AEU)
LG 55NANO753PR
SAMSUNG QE55Q67AAUXXH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi