Skocz do zawartości
SlawekR

Kupujemy telewizor - czyli poradnik co kupować i jak kupować

Rekomendowane odpowiedzi

8k ma HDMI 2.1 4k ma HDMI 2.0
Jeśli zależy ci na tym, to jedyna istotna różnica. (Moim zdaniem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem że Sony ma problem z płynnością obrazu to może lepiej Lg55sm8600 ? Myślałem o Lg oled 55b9 ale mam nasłoneczniony pokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, premier88 napisał:

Czytałem że Sony ma problem z płynnością obrazu to może lepiej Lg55sm8600 ? Myślałem o Lg oled 55b9 ale mam nasłoneczniony pokój.

Niby który model ma problemy z płynnością? Właśnie w płynności obrazu Sony jest najlepsze. Sam po długich rozważaniach kupiłem XG95, z tym, że 65 cali. Jeśli miałbyś się decydować na Sony, to raczej nie zostało Ci za wiele czasu, bo stare modele szybko się wyprzedają. Np. ten 65XG9505 z dużych sklepów dostępny online jest już tylko w MediaMarkt. W RTV Euro ostatnie sztuki poekspozycyjne, podobnie Sony Center. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Homar1993 napisał:

Sony wygrywa płynnością obrazu oraz naturalnością kolorów ale wady to blooming podczas nocnego oglądania i laguący android, brzydki  pilot  , LG to dużo płynniejszy i lepiej dopracowany system , lepsze kąty widzenia , świetny pilot z akcelerometrem , 

Raczej gdzieś jakieś światło lekkie jest zapalone przy oglądaniu tv w nocy. Hmm w tym modelu ponoć są dwa procesory w tym jestem odpowiadający za androida więc dalej jest problem jak w 9005? A LG jakie ma podświetlenie bo nie mogę znaleźć? I czy to zauważe różnice między bocznym i tylnym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już całkiem zgłupiałem. Jak pierw chciałem kupić oleda lg c9 potem lg b9 ale z racji tych głosów o wypaleniach i nasłonecznionego pokoju dałem sobie spokój i skupiłem uwagę na qledach od Samsunga a dokładniej na modelu q80r jednak też go odradzano i nawet to co w sklepach podawali za główną zaletę czyli powłoka antyrefleksyjna to na forach można było przeczytać przeczące opinie. No i uwagę skupiłem na Sony 55xf9005 i droższym 55xg9505. Tu też ciężko wybrać a niby duzą wadą sony są słabe kąty widzenia i różnie dzialający android, problemy z płynnością obrazu. Trafiłem też na modele lcd od Lg konkretnie lg 55sm8600 i lg55sm9800. Serio już mnie głowa boli od tego bo ile ludzi tyle opinii. Pokój nasłoneczniony 18m2, budżet max 5tys. 

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pocieszę cię. Opinie które tu czytasz zapewne są trafne co do wad i zalet poszczególnych modeli. Weż tylko pod uwagę że trafiłeś na forum dedykowane więc każda wada jest rozkładana na czynniki pierwsze i podnoszona do kwadratu. Przeciętna osoba idzie do sklepu wybiera coś co jej pasuje z dostępnych modeli i cieszy się wyborem "nieświadoma " że ma tak niedoskonały model TV . I jest szczęśliwa z wyboru do momentu  aż ktoś z tego forum jej  nie uświadomi jaki to złom ma w domu. 😀 Oczywiście żartuje choć nie do końca. Morał taki wybierz sobie parę modeli , zobacz w sklepie który Ci pasuje i nie przejmuj się opiniami .

• Plusik 1
  • Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pocieszę cię. Opinie które tu czytasz zapewne są trafne co do wad i zalet poszczególnych modeli. Weż tylko pod uwagę że trafiłeś na forum dedykowane więc każda wada jest rozkładana na czynniki pierwsze i podnoszona do kwadratu. Przeciętna osoba idzie do sklepu wybiera coś co jej pasuje z dostępnych modeli i cieszy się wyborem "nieświadoma " że ma tak niedoskonały model TV . I jest szczęśliwa z wyboru do momentu  aż ktoś z tego forum jej  nie uświadomi jaki to złom ma w domu.  Oczywiście żartuje choć nie do końca. Morał taki wybierz sobie parę modeli , zobacz w sklepie który Ci pasuje i nie przejmuj się opiniami .
Trafna uwaga.
A warto podłacać do modelu który ma podświetlenie po całości niż krawędziowe?
Warto.
Ja parę lat męczyłem się z krawedziakiem. Nigdy więcej.
Ale miałem brzydkie prześwity na górnej i dolnej krawędzi, film z czarnymi pasami, to była męczarnia.
Teraz przy zgaszonym świetle pasy są czarne jak noc, nic tam nie widać.
Są czarniejsze niż czerń w filmie, bo lokalne wygaszanie całkowicie wygasza na nich podświetlenie.

Samsung Q90R.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Damian_n napisał:

Raczej gdzieś jakieś światło lekkie jest zapalone przy oglądaniu tv w nocy. Hmm w tym modelu ponoć są dwa procesory w tym jestem odpowiadający za androida więc dalej jest problem jak w 9005? A LG jakie ma podświetlenie bo nie mogę znaleźć? I czy to zauważe różnice między bocznym i tylnym?

ja zazwyczaj oglądam w kompletnej ciemności bez zapalonego światła wiec z tym to bywa różnie .  na androidzie 8.0 jest lepiej ale jednak do systemu od LG daleka droga .  LG ten model chyba krawędziowe.  Tak zauważalna jednak dużo lepiej czernie wypadają w podświetleniu tylnym  chociaż jest ten blooming widoczny przy wygaszaniu stref , w bocznym pewnie wygląda to tez nie za ciekawie . Najlepiej wypada Oled wiadomo bo tam każda dioda działa osobno .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy te wszystkie nowe tv na kanałach SD mają taki słaby obraz ? Tak zauwazylem dziś bedac w neonet. Chyba że przez to że tam tv naziemna. W tym tyg raczej zamówię i Sony xg9505 raczej z kalibracją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem Sony kd-55xg9505. Pytanie czy brać kalibracje w mm ? Bo na skalibruj.tv za 490zl to odpada. Czy wgl jest sens się w to bawić?

Edytowane przez premier88
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę kupić telewizor dla starszych rodziców. Do tej pory korzystali z Panasonica 42cale plazma, teraz czas na coś większego. 

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 45m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? raczej na wprost, ale zdarza się z ukosa max 45 stopni
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? nie zdecydowaliśmy jeszcze 
6. Jak słońce świeci w pokoju ?  patrząc na TV mamy południowe okno po lewej stronie, jednak nie jest to problem, mamy rolety
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Panasonic Plazma 42cale
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? YouTube + Netflix
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? na tą chwilę HD, przyszłościowo może kiedys 4k
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder HD, DVD, Blueray
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 2-3
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętnie, ale do tej pory mieliśmy tylko matowe :)
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy/seriale 40%, sport 40%, kanały informacyjne 20%
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? nie koniecznie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? raczej na pewno nie 
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami 
17. Preferencje co do wielkości? 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? smugi podczas oglądania sportu, smugi paska na kanałach informacyjnych, "prze-kolorowane kolory " 
19. Preferencje co do marki ? nie chcemy LG (mamy nie miłe doświadczenie w rodzinie, liczne awarie, bad pixele)
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie będziemy korzystać z 3d
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5-6 tys

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? nie wykluczam kalibracji, w przypadku gdy standardowe ustawienia i tablice Buroscha nie pomogą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Sklepowa "kalibracja" to taka jaką każdy sobie może sam w domu zrobić. Nie ma to nic wspólnego z taką jaką robią profesjonaliści. 

Poza tym tv od Sony mają dosyć dobre fabryczne kakibracje także tym się nie przejmuj. 

Edytowane przez LV426
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Proszę o poradę co kupić, kiedyś interesowałem się rynkiem telewizorów jednak trochę wypadłem z obiegu.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 12m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne? Tak, katy są ważne, będzie oglądane pod kątem (np. z aneksu kuchennego).  
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać.  
6. Jak słońce świeci w pokoju? Tylko podczas wschodu słońca.  
7. Jaki masz obecnie telewizor? Tani Manta.  
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Hdmi 2.1; jak najlepszą płynność obrazu; szybki system.  
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD )? 4K, HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? Dekoder UPC, Konsola, czasami laptop.
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? 2-4h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Obojętne.  
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sport, film, czasami streamy gier komputerowych.
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? Tak, ale rzadko.  
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, 50% czasu.  
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorem.  
17. Preferencje co do wielkości? 55'
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Słaba płynność obrazu, wolny system, słabe kąty.  
19. Preferencje co do marki? Chyba nie chcę samsunga, po prostu nie lubię.  
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? Nie.  
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 5000zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok. 25-30 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-2,5 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? głownie na wprost, czasami z boku 
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju ? z boku; telewizor stoi blisko okna, w dzień trochę zaślepia
7. Jaki masz obecnie telewizor ? stary crt Sanyo
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? z bajerów to wi-fi , a tak to generalnie żeby "miał ładny obraz" xD
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder dvb-t, blu-ray
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? kilka (trudno powiedzieć)
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie wiem
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, programy
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? poza YT, nie specjalnie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem
17. Preferencje co do wielkości? 43"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? nie wiem xD
19. Preferencje co do marki ? raczej nie mam
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? ~2000, ewentualnie max. 2500, jeżeli warto będzie dołożyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok.50m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 6-7m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? głownie na wprost, czasami z boku 
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? z boku; ściana z tv jest ok 50cm za końcem okna 
7. Jaki masz obecnie telewizor ? stara plazma sony 
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? HD/4k
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder dvb-t, blu-ray, ps4 
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? kilka (trudno powiedzieć)
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie wiem
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, Netflix, HBO GO itd. 
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? poza YT, nie specjalnie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, ok 5h tygodniowo 
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem
17. Preferencje co do wielkości? Ponad 80 cali 
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? nie wiem xD
19. Preferencje co do marki ? złe doświadczenie z philipsem. 
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 12-14 tyś zł

•  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 18m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2.5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? okno od strony południowej, tv wisi na ścianie zachodniej
7. Jaki masz obecnie telewizor? UE55MU8002T
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? dobry smart, może być 8K
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD )? 4K,HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? soundbar
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? 6
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy, seriale, sport, usługi VOD (netflix, hbogo, amazonprime i inne)
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? konsola może w przyszłości
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 65-75
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? sam nie wiem
19. Preferencje co do marki? samsung chyba że polecicie coś od siebie
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 12-13 tys z możliwością dopłaty do czegoś lepszego
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? tak

Edytowane przez maxi666666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Potrzebuję telewizora do nowo pobudowanego domu. Sprzęt jaki mnie interesuje nakreśliłem poniżej. Bardzo proszę o pomoc. 

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok.40 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 5-6m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost
6. Jak słońce świeci w pokoju ? z boku
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Stary sony 40 cali 
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? HD/4k
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder dvb-t, blu-ray, ps4 
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5-6
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojetne
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, sport 
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? YT, czasami przeglądarka
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, ok 2 h dziennie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem
17. Preferencje co do wielkości? 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? słaba jakość 
19. Preferencje co do marki ? Samsung / Sony jestem otwarty na propozycje
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4,500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę dużo promocji/wyprzedaży ostatnio wpada na telewizory, a przymierzam się do zakupu czegoś większego od dłuższego czasu. Chciałbym coś w końcu kupić, ale nie wiem co...
TV kupowane głównie pod konsole (PS4 Pro, PS5) i oglądanie Netflixa (w mniejszym stopniu jak granie). 

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2.5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? raczej wisieć - nie wiem, bo ściana jest z bloczków gipsowych i nie wiem czy wytrzyma (pewnie trzeba by robić dodatkowy stelaż)
6. Jak słońce świeci w pokoju ? od boku. Wpada mało światła, zazwyczaj okna są zasłonięte żaluzjami
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Sony KDL-32W705C
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Jak najlepszą jakość i wrażenia podczas grania na PS4 Pro i później PS5 w tym przedziale cenowym
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K, HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS4 Pro, PS3, dekoder UPC Horizon, czasami laptop. W premierę PS5
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? w tygodniu 2-4, w weekendy 5-10
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętne
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, seriale
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Przeglądarka - nie. YT, Netflix, HBO GO- tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak - konsola, być może PC. ~60-70% czasu pracy telewizora w ciągu dnia
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? w obecnym tylko to, że jest za mały :)
19. Preferencje co do marki ? Sony, Samsung. Ale jak będzie coś bardziej wartego uwagi, to się nie upieram przy tamtych
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pablosso, zobacz może Sony 65XF9005, lub może w promocji gdzieś dostaniesz 65XG9505.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, w najbliższym czasie będę sę przeprowadzał do własnego domu, i zastanawiam sie nad kupnem TV , kilka osób mi poleciło  LG 82UN85003LA , tylko podobno ciężko go dostać , a inni  Samsung 82RU800 . LG ma dwa HDMI 2.1  i Dolby Vision ,z czego Samung jest tańszy około 1 tys . Co byście wybrali?

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 45m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3,5m-4m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? raczej na wprost
6. Jak słońce świeci w pokoju ?  rolety będą zasunięte
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Sony kdl 55 u roziców
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? YouTube + Netflix
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ?  HD, 4k
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder HD, 
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 3-4
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętnie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy/seriale 60, sport 30%, kanały informacyjne 10%
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? raczej ne
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami 
17. Preferencje co do wielkości? 82 - 85
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? nie doświadczyłem
19. Preferencje co do marki ? nie mam
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 8 tys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, marciniozo napisał:

Pablosso, zobacz może Sony 65XF9005, lub może w promocji gdzieś dostaniesz 65XG9505.

Właśnie się zastanawiałem nad XF9005, ale nie jestem do końca jeszcze pewien. Dlatego tu napisałem czy może jest coś bardziej zaawansowanego technologicznie, coś lepszego jeszcze w tej cenie?

Dodatkowo zastanawiam się nad soundbarem żeby dokupić - SONY HT-RT4. Mam teraz jakieś stare kino domowe 5.1, też SONY, ale przerywa sygnał i wzmacniacz dużo miejsca zajmuje, musi być schowany w szafce z drzwiczkami. Za każdym razem trzeba tą szafkę otwierać i dopiero go włączać... Audiofilem nie jestem więc myślę, że soundbar byłby spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi