Skocz do zawartości
BoDeX

Jaki najlepiej wykonany koncert w edycji Blu-ray?

Rekomendowane odpowiedzi

BTW - To może tak dla kontrastu napiszesz, który ,oczywiście wg. Ciebie, koncert zasługuje na miano BEST of the BEST ? :blink:

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Celine Dion - chyba najlepiej zrobiony koncert w edycji BD. Mistrzowski dźwięk, mistrzowski obraz. Mistrzowskie widowisko. Nawet mistrzowskie dodatki, które się ogląda z zaciekawieniem.

Jest jeszcze kilka innych ale w powyższym przykładzie mamy dopracowane wszystko co się da.

Blisko są: Eagles, David Gilmour i jeszcze się tam paru znajdzie. Ale zawsze są jakieś ułomności. Albo obraz, albo dźwięk albo dodatki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celinie troszkę daleko do ideału, ale rzeczywiście jest to solidna pozycja ( o samym widowisku się nie wypowiadam, bo to rzecz gustu)
Bocelli także wypada bardzo poprawnie , w porównaniu do innych realizacji ( Mariah,Destiny ) to chociaż zadbano o poprawny mix .
Pioruny z " AD/HD" :blink: za to zaskoczyły mnie bardzo poprawnym gitarowym łomotem , szkoda że obraz jest taki jaki jest ...

Czekamy na IDEAŁ , który powali na kolana . ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='BoDeX' post='114367' date='24.08.2008, 15:25 ']Czekamy na IDEAŁ , który powali na kolana . :)[/quote]

Dave Matthews & Tim Reynolds oraz Chris Botti
Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dave Matthews & Tim Reynolds no tak, o tym zapomniałem. Jest the best. W sumie to trudno się zdecydować ale to może być numer jeden jednak.

U mnie Celine Dion brzmi naprawdę rewelacyjnie. Wyjątkowo lubię ten koncert.

Chris Botti i tego typu nie trawię ale miało nie być o samej muzie więc on też gra bez skazy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wg. mnie jeśli chodzi o koncerty, to w zakresie obrazu i dźwięku zdecydowanie prowadzą:

Chicago / Earth, Wind & Fire: Live at the Greek Theatre
oraz
Robbie Williams Live At The Royal Albert Hall

Podkreślam, że nie oceniam dodatków lub ich braku - generalnie rzadko do nich zaglądam, natomiast koncerty odtwarzam bardzo często.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kapitalny temat.

Muzyka stała się dla mnie głównym polem konsumpcji AV HD.

Filmów nie lubię za bardzo.

Ot dwa trzy rocznie wystarczy.

Chyba miało miejsce przegrupowanie tematów.

Teraz mi się podoba.

Na marginesie:

Nareszcie ktoś zauważył GENIJALNY BD / HD DVD z Chicaho/Earth Wind & Fire.

Na wiosnę 2009 prowadzą:

EAGLE ( HD DVD only) - od zawsze

LEE Ritenout (HD DVD only) - dla posiadaczy tajemnej wiedzy

BOTTI - Krzysio to kultura 3D

POLICE

WONDER

John Mayer

TOTO - bo ich kocham

EW&F/Chicago

CREAM (only HD DVD)

Nieco niżej jednak dopisać należy:

Jeff Beck (10 chapter jest fizycznie zwalony) - wzuszający E.Clapton w sefterku na suwaczek, jaku trochę nie pewny czy popierać Jeffa. Eryku to wstyd. Tobie się udało zgodnie z talentem i intuicją muzyczną.

Nie każdemu tak po drodze tak było.

Na marginesie:

Bana każdemu za chwalenie bluraya Celina Dion i tej nie wydanej Madonny (z adminem włącznie).

No na dwa tygodnie.

Mocno oczekuję:

- Michael McDonald

Edytowane przez dominikjestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie widziałem lepszego koncertu: Police.

Obraz miazga!

Czym oni to kręcili??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście,obraz na Policjantach wyrywa z kapci pomijając krótkie ujęcia zza perkusji.Polecam też Rush "Snakes and arrows"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RW to mistrzostwo jesli chodzi o muzykę - taką przez duże M /czyli bez rzępolenia, stękania itp/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie zdecydowanie HIT MAN by David Foster & Fiends.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Celine Dion - chyba najlepiej zrobiony koncert w edycji BD. Mistrzowski dźwięk, mistrzowski obraz. Mistrzowskie widowisko. Nawet mistrzowskie dodatki, które się ogląda z zaciekawieniem.

Jest jeszcze kilka innych ale w powyższym przykładzie mamy dopracowane wszystko co się da.

Też się z tym zgadzam, dla fanów blu ray polecam tą pozycję. Zresztą nawet sama Celine Dion nie jest tam taka, jak się wielu wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Obecnie zdecydowanie HIT MAN by David Foster & Fiends.

albo jestem ślepy albo nie ma tego na dvd.co.uk

WTF? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup w Warszawie.

ul . Solec xx (ileśtam)

Jeżeli masz internet to ......

Najlepszy koncert:

obecnie:

Quincy Jones 75-te urodziny !

Wszystkie elementy HD to TOP absolutny !

Ot; technologia konsumuje powoli nasze domowe max-możliwości.

Zaś w/w pozycja to wysoko-budżetowa ostatnia NOWOSC.

No i moje ulubione 30 fps.

Muza trudna więc dla elity ONLY.

Czernie zapierają dech w piersiach. Robią wreszcie wrażenie naturelne i nie wymuszonych softem (POLICE).

Polecam znany model PDP PIONEER KURO n9G 50/6090H i te 30 fps. Uff !

na marginesie:

wartość artystyczna produkcji Celine Dion w wersji BD z Vegas to ZERO do kwadratu !

Ot taka nisko-budżetowa produkcja dla mas.

Zdania nie zmieniłem.

Edytowane przez dominikjestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Police - Certifiable

The Rolling Stones - Shine A Light

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie absolutny numer 1 to The Cure - Trilogy. Obraz bardzo dobry, dźwięk rewelacyjny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupiłem go dla swojej żony to młóciła ten koncert chyba przez 3 miesiące bez przerwy :) To obowiązkowa pozycja jak przyjdą jacyś goście : koparki opadają po kolana. Jednak nie wybrażam sobie tego koncertu bez użyciu porządnego suba (no i nie tylko tego ):)

Chicago / Earth, Wind & Fire: Live at the Greek Theatre

To też świetna pozycja , dźwięk powala na kolana, obraz również. Szklaneczka whiskey i można samemu fajnie spędzić sobie sobotni wieczór.

Od siebie dodam jeszcze koncert Meat Loaf - może dźwięk (9/10) i obraz (8/10) nie najwyższych lotów ale daje radę.

Edytowane przez Benjamin8888

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Muzyka stała się dla mnie głównym polem konsumpcji AV HD.

W pelni sie zgadzam, filmy chyba dostaly troche "zadyszki" (typu 5 czesc Indiany itp)

Duzo zalezy od sprzetu, jesli posluchamy przyjemnie zrealizowanego:

The Strat Pack - The 50th Anniversary Of The Fender Stratocaster ( z genialnym Gary Moore´m, to trzeba posluchac !)

to Chicago / Earth, Wind & Fire wydaje sie miec troche przerysowane soprany (taka to byla muzyka :-), a Police odrobinke przebasowany (ale Sting chyba tak lubi).

Wiec wylaczam obraz, wlaczam stereo bez polepszaczy i suba i ABSOLUTNIE powalajaca jakosc dzwieku ma dla mnie The Cure.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla mnie absolutny numer 1 to The Cure - Trilogy. Obraz bardzo dobry, dźwięk rewelacyjny!

czy mówisz o tym ? - Trilogy: Live In Berlin ze stycznia 2009 ?

Edytowane przez fantoma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi