Skocz do zawartości
Gmeru

MEGA-TEST: Panasonic TH-50PZ800E kontra Samsung PS50A656T1F

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='bastek888' post='138000' date='22.12.2008, 15:57 ']Posiadam model PS50A756 najnowszy SOFT 1010.[/quote]

Czy w tym modelu masz możliwość regulacji parametrów obrazu gdy wyświetlasz zdjęcia z USB WISELINK (jasność, nasycenie, inne ) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='BoDeX' post='138004' date='22.12.2008, 18:02 ']Czy w tym modelu masz możliwość regulacji parametrów obrazu gdy wyświetlasz zdjęcia z USB WISELINK (jasność, nasycenie, inne ) ?[/quote]

Jest w ustawieniach obrazu:

TRYB OBRAZU : film, dynamiczne,standardowe
KONTRAST: 0 - 100
JASNOSC: 0 - 100
KOLOR: 0 - 100
KONTRAST DYNAMICZNY : ON/OFF
REGULACJA CZERNI: ON/OFF
ZERUJ Edytowane przez bastek888

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jedny słowem model PS-50A656 to jakaś popierdułka w tym temacie ! ! !

Nie potrafi poprawniw wyświetlić tablic ( mega-deformacja i interferencje ) a dodatkowo pozbawiono go możliwości
jakiejkolwiek regulacji obrazu wyświetlanego poprzez złącze USB Wiselink ....

Czy ktoś z właścicieli tego modelu mógłby jeszcze to potwierdzić/zaprzeczyć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam ponownie!

Mam pytanko odnośnie plasmy Samsunga z troszkę innej beczki...

Z góry sorki za może głupie pytanie, ale zastanawiam się, czy jak podłączę dekoder N-ki i PS3 kablami HDMI do Samsunga PS50A756, to czy po podłączeniu kablem optycznym (wyjście optyczne w TV) do wejścia optycznego w amplitunerze, będę miał np Dolby 5.1 jak przy bezpośrednim podłączeniu N-ki i PS3 do amplitunera?
Zrobiłbym to bezpośrednio od razu, ale niestety amplituner ma tylko jedno wejście optyczne... :/

Wielkie dzięki za pomoc!
WESOŁYCH ŚWIĄT dla wszystkich forumowiczów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale jaja!!! Dokladnie podobne pytanie zadal dzisiaj gosciu na niemieckim forum!
[url="http://www.hifi-forum.de/index.php?action=browseT&forum_id=138&thread=1477&postID=1107#1107"]http://www.hifi-forum.de/index.php?action=...ostID=1107#1107[/url]
[url="http://www.hifi-forum.de/index.php?action=browseT&forum_id=138&thread=1477&postID=1118#1118"]http://www.hifi-forum.de/index.php?action=...ostID=1118#1118[/url]
Chlopak pytal sie czy moze poprzez HDMI tez dzwiek z samiego do AV Receivera plynac czy tez musi optycznym do Receivera ciagnac.Planuje on zakup 756+HTXA100 ten jednak ma tylko jeden optyczne wyjscie, ktore by wolal zachowac dla dzwieku XBOXa 360(to stary model bez HDMI).
Dodaje pozniej, ze chcial to rozwiazac tak, ze ton z Satreceivera ( Dreambox 800 ) poprzez HDMI do TV i potem przez inne HDMI wejscie do AVR.W ten sposob zaoszczedzilby optyczne wejscie Receivera zaoszczedzic dla xBoxa, ktory poprzez YUV laczy z TV.Tak wygladal jego plan, a faktycznie ma teraz Yamaha Soundprojektor 1000, ktory nie ma zadnego HDMi i dlatego polaczone jest wszystko przez YUV. Pomysla, ze jesli sygnal dzwiekowy doplywajacy laczem HDMI pojawi sie rowniez w wyjsciu optycznym tego samego urzadzenia, to moglby swoj prblem moze przeskoczyc poprzez skorzystanie z takiego adaptera:http://cgi.ebay.de/Optischer-2fach-Verteiler-Splitter-Toslink-High-End_W0QQitemZ270319974950QQcmdZViewItemQQptZAudio_Zubeh%F6r?hash=item270319974950&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72:1229|66:2|65:12|39:1|240:1318
Wedlug opisu tam gdzie prowadzi sie dwa optyczne przewody mozna poprze adapter ograniczyc sie do jednego i potem znow na drugim koncu rozdwoic...cholera czy to moze fzunkcjonowac za 5€ bez strat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że jak??? Po ludzku El Greco, bitte! :) Nie wszystko zrozumiałem z Twojej odpowiedzi (nie siedzę niestety zbytnio w temacie)...

Mój amplituner nie ma HDMI, tylko 1 wejście cyfrowe optyczne... :/
W sumie tak pomyślałem, że jak sygnał cyfrowo (np. Dolby 5.1) idzie bezpośrednio z PS3 albo dekodera HD do TV, to chyba powinien to tez posłać w niezmienionej postaci przez kabel optyczny do amplitunera?
Chociaż w zasadzie jak Sami nie obsługuje Dolby 5.1, czy DTSa, to chyba nic z tego????????? :/

Czy ktos zna odpowiedź na to pytanie???

Pozdro!
G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeszcze odnosnie waszej niepewnosci w stosunku do jakosci produktu jakim jest samsung. cytuje slowa kolegi:

"Kiedys bylem tak sfiksowany w wyszukiwaniu zrodel niedoskonalosci obrazu/tonu, ze nie bylo juz mowy o jakims ogladaniu polaczonym z przyjemnoscia....
Czy mialem zrezygnowac na rzecz Pioneera? Nie, bo one tez maja problemy z burczeniem/szumem tez plamami(dirty Sreen)w obrazie i...kosztuja dwa razy tyle(tylko przez nastepnych pare miesiecy-przyp.). Niezaleznie na jakiego producenta sie zdecydujesz kazdy ma jakis slaby punkt!
Kazdy musi sie zdecydowac co jest sie w stanie przetrawic a co nie. ja np. nie moglem zyc z zielonymi poswiaami fosforu Panasonica(Phosphor Lag i tak samo nie moglem zpatrzec na Clouding samsunga LCD."

Sluchajcie 756 maja naprawde klasa obraz i to nawet na fabrycznych ustawieniach(kazdy znajdzie cos dla siebie). ja jade na razie jeszcze na 60% kontrastu i nie jest zle.

Co do tych poziomych smug na bialym tle w gornej czesci ekranu, to mysle, ze to jest przyczyna pola magnetycznego zle ekranowanych przewodow lub wewnetrznych flakow samsunga, ktory je chyba kumuluje wlasnie w gornej czesci(wzmacniacz, Motherboard). Nie wydaje mi sie zeby ten model 756 mial problemy z poprawnym wyswietlaniem fotografii, bo te ktore sa w nim zapisane fabrycznie nie daj powodow by myslec inaczej. Niestety wyslalem swoj iCord do wymiany)nie pracowal dysk) i nie mialem przez to mozliwosci zamrozenia obrazu by dostarczyc wam jakis fotek. Proby w biegu wyszly fatalnie. jak to rowniez bywa z z rzeczami martwymi padl mi rownies mij MP§/USB Stick i nie moglem wyprobowac fotografii na Panelu. Nie mam laptoopa, a dzwiganie PC do plazmy to absurd. Musiciecie sie uzbroic w cierpliwosc moze tylko do sylwestra.

WEsolych Swiat!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='El Greco' post='138313' date='23.12.2008, 23:57 ']Kazdy musi sie zdecydowac co jest sie w stanie przetrawic a co nie. ja np. nie moglem zyc z zielonymi poswiaami fosforu Panasonica(Phosphor Lag i tak samo nie moglem zpatrzec na Clouding samsunga LCD."[/quote]

rozumiem że wolisz poświaty fosforu w dwóch kolorach - czerwono-zielone - bo to jest specjalność właśnie tej serii samsunga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@klaus71,
wiem, ze 656, ktorego posiadacztem jestes nie nalezy do wyjatkowo udanych choc chyba przy trafnej kalibracji calkiem, calkiem, ale 756 jest w 90 procentach trafionym sprzetem. Co do poswiaty zwiazanej z fosforem jest ona tylko zielona z racji chemii samego fosforu. 756 ma rzeczywiscie kiepski ten WiseLink o ktory pytaliscie ale mam uszkodzony aparat i poswiecilem tej funkcji za malo czasu. kontrast, nasycenie kolorow itp. mozna ustawic w wiselink za pomoca podmenü Extras. Tv jest dla mnie glownie do ogladania Filmow i tu jak na razie przekonany jestem co do dobrego wyboru, co nie zmienia faktu, ze gdyby mnie na to bylo stac sprobowalbym romansu z pioneerem w 60". Nie wiem Klaus jak jest z ustawieniami w twojej wersji ale w 756 mozna ustawic praktycznie kazda barwe.
Co do Panasa jeszcze raz, to swietny sprzet stanowiacy niezla alternatywe do drogiego Pio, a ten Fosfor jest dla wielu tak niewidoczny jak smugi na bialym tle samiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w 656 i 756 jest z tego co wiem taki sam panel. więc smużenie jest pewnie na podobnym poziomie.
dodali mpeg4, zmienili interfejs użytkownika i lepiej wstępnie skonfigurowali tv.
w 656 tez można wszystko ustawić - na drugim forum napisałem że wyłączenie "Movie Plus" znacząco zmniejsza ghosting zieleni/czerwieni tak że jest on na granicy widzialności, tyle że płynność filmu wtedy pogarsza się (ale znika tez efekt teatru).
Ten tv jest naprawdę niezły zważywszy na cenę i to co sie dostaje ale przez ten ghosting nie mam pełnej satysfakcji.
Choć boję się że przy 50 calach może to być nawet dla mnie widoczne na panasonicu PZ800 czy nawet pionierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@klaus,
756 ma Real Movie ale ten mozna wylaczyc jedynie w modusie Demo gdzie obraz dzieli sie na dwie czesci i "widac" roznice z real i bez.
Wysylam ci link z Niemiec gdzie autor tematu przeszedl z 656 na 756 i miedzy innymi mowi o pprawie drgan obrazu przy 24p i poprawie praktycznie do minimum.
756 ma Real 100Hz, ktory w przypadku 24Hz techniki dopasouje/wyrachowuje miedzyklatki z obrazami tak aby istnial plynny ruch, czyli jezeli pilka golfowa przechodzi od gracza do dolka wezykiem i pokazuje sie na tym dystansie w dziesieciu klatkach, to dodanych bedzie jeszcze dziesiec miedzyklatek ale tak by wezyk zostal zachowany. W przypadku twojego 656 istnieje "tylko"Dual Scan, ktory pop prostu podwaja istniejace klatki efektem czego sa schodki.
[url="http://www.hifi-forum.de/index.php?action=browseT&forum_id=138&thread=1477&postID=385#385"]http://www.hifi-forum.de/index.php?action=...;postID=385#385[/url]
jezeli nie jestes tego w stanie przetlumaczyc sluze pomoca. jeszcze cos, keidy ogladamy filmy HD ale z TV jak np. Premiere, to mowa o ile sie nie myle technice 60HZ, gdzie widac czasami jak normalny obraz solaszcza sie chwilami gdy z koniecznosci wkracza wspomagajaca elektronika i wystepuje nagle efekt teatru, ale tam nie mamay wplywu, bo to nie material z naszego Blu ray.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='El Greco' post='138672' date='26.12.2008, 12:17 ']756 ma Real 100Hz, ktory w przypadku 24Hz techniki dopasouje/wyrachowuje miedzyklatki z obrazami tak aby istnial plynny ruch ...[/quote]

No to może najpierw spróbuj włączyć REAL 100Hz jeśli masz podawany z BR 1080/24p !!!
Jest to niemożliwe, ten układ działa tylko dla i 50Hz - więc albo to bajki, albo kolega ma uszkodzony TV ! ;)

Lepiej zastanów się w jaki to sposób te 24p można wyświetlić poprawnie na "mrugającym" w rytmie 50/60/100Hz
ekranie ! Ponawiam tym samym temat o uświadomieniu sobie z jaką to częstotliwością zmieniane są rysunki na panelu . Dla 24 klatek optymalne byłoby 96/120 Hz , ale czy aby Samsung tak to potrafi wymalować ?
Bez podstawowego miernika nigdy się o tym nie dowiemy , a czy TV robi po swojemu z 24p i wyświetla w 60Hz
(większość LCD 24p Ready ) to tego z instrukcji się nie dowiesz - niestety .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no właśnie tak się zastanawiam - skoro tv akceptuje 1080p24 to chyba nie po to by prezentować to w trybie 50/60/100hz tylko wprost generować 24 klatki na sekundę i szlus.
po co generować jakieś klatki w środku - na pewno z tych wyliczeń nic lepszego niż oryginał nie wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wysle wam potem dobry link angielskojezyczny wglebiajacy sie w zasady tej techniki. Kolega z linku niemieckiego pisze,ze przy 24 Hz na Blu ray 1500 samiego dziala super plynnie(przed tem mial 656 i bylo gorzej), a przy 50Hz skacze jak krolik.
ysle, ze to samo znajdziecie na polskiej stronie samsunga:
[url="http://av.samsung.de/produkte/detail2_features.aspx?guid=7f9ac38d-43df-4be3-8efc-cec472fa6ff8"]http://av.samsung.de/produkte/detail2_feat...fc-cec472fa6ff8[/url]
samsung jet kompatyblny do 24Hz i pokazuje material plynnie jak w kinie z 48Hz.To jest technika Real 100Hz.
W przypadkuMovie Plus mamy do czynienia z pull down 3:2 tzn.podniesione do wartosci 60 klatek.Pierwsza klatka pokazana jest trzy razy, druga dwa, tak powstaje drganie obrazu(judder), bo w jednym miejscu trzy razy wystepuje ta sama klatka(patrz grafika z czerwonym kolkiem "typowe 3:2 pulldown). Movie Plus, rozpoznaje 3:2 pulldown i wylicza/wyrachowuje z trzeciej i nastepnej klatki dwa interpolowane obrazy, ktore kompensuja drgania obrazu. Edytowane przez El Greco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a dla zwykłego sygnału sat 1080i lub 576i/p to chyba nie ma różnicy między 656 i 756 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wlasnie Klaus tego nie rozumiem. Normalnie zgadza sie, bo jak wyzej wspomnialem, material TV jest juz przygotowanym obrazem podanym do konsumpcji na TV i tam juz jest 24p dopasowane do potrzeb i zdolnosci dzisiejszego sprzetu, tez zwyklych telewizorow. Kiedys filmy wychodzace z kina, byly puszczane na ekranach TV po prostu szybciej i dlatego z reguly byly krotsze od wersji kinowych. Niedowiary ale prawda. Ja mam jednak wrazenie, ze czasami jak ogladam ruchy kamery wzdkuz obrazu(czasami) widze lekkie dragania i mysle, ze to dowod na to, ze nawet takie Pay TV nie moze sobie z tym do konca poradzic. mysle, ze minimalne drgania zawsze mozna znalezc, wazne zeby sobie nie utrudniac zycia wytezajac niepotrzebnie wzrok. W tej chwili ogladam przez zwyklyego Fergussona 7900 na SD+ Scart(!) i obraz jest czesto fatalny w stosunku do iCorda, ktory zostanie wymieniony(dysk nie dzialal) ale i tak ten obarz na Fergim jest naprawde niezly(troche chwilami za ostre kolory i slaba jakosc), choc tesknie za swoim Humaxem, bo to rewelacja ktorej nie da sie opisac. Nie potrafie za nic znalezc tego angieskiego linka bo byl klasa, a samemu nie che sie wglebiac w tematyke 24p, bo pewnych rzeczy do konca nie rozumiem i nie jestem w stanie sprawdzic nie bedac posiadaczem Blu Ray. Czekam na powrot niemieckiego kolegi, ktory testowal stary i nowy model samsunga i jest zachwycony nowa wersja mimo, ze jak sam twierdzi niedoskonala. Chlopak ma joba na punkcie elektroniki i mial juz kilka plazm, lCd i full dzwiekowego sprzetu co widac na jego zdjeciach(patrz link powyzej-kliknij dolaczone zdjecia, a potem tasuj jego kolekcje ponizej zdjecia). Zobaczcie w kinie motorowke sunaca po wodzie jak polynie, przyhamowuje i potem znowu rusza szybciej, tak jakby ktos dodawal i odejmowal gazu, kiedys nie zwracalem na to uwagi, to jest czyste 24p kinowe jezeli sie przerzuci 1:1 na ekran, stosujac przesadne ulepszenia nie uniknie sie soap efektu. To co u mnie dyskredytowalo LCD byl fakt,, ze nawet tam gdzie nie ma mowy o 24p , obraz wygladal jakby go ktos zelaskiem przeprasowal, bez glebii, bez plastycznosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że gdybyś zaproponował niemieckiemu koledze, aby dokładnie sprawdził w jakich warunkach działają powyższe układy, to
byłoby dla niego "rzuconą rękawicą" i może zweryfikowałby swoje zdanie .

Podając do Sama sygnał 1080/24p nie masz możliwości włączenia układu 100Hz , pozostaje więc pytanie z jaką częstotliwością
"mruga" panel ? Czy 24 , 48 , 96 a może ciągle 60 Hz . ? Warto byłoby to zmierzyć jakąś fotodiodą !
Powyższy układ można jedynie włączyć dla "kablówki" i zew. źródła , które podaje 50 Hz - to tak w skrócie .
Jednym słowem dalej jest to misz-masz , film kinowy jest przerabiany na potrzeby TV do 50Hz , następnie to jest podawane
obróbce i efekty są czasami śmieszne ...

Ideałem byłoby wierne oddanie 24p w cyklu 120Hz ( ew. z wyliczonymi klatkami, ale dobry algorytm to nie w takim sprzęcie za 5K ) :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@Bodex,
jak wiesz mam zwiazane rece, bo nie posiadam jeszcze Blu ray. Na forum przeszukiwalem ten temat, ale to temat rzeka i przyznaje , ze sie troche gubie(Hi-Fi forum ma ok. 500000 Userow!). Dla
mnie najwazniejsza jest nie technika, ale widoczne efekty. jezeli stosowana metoda w samsungach nowej generacjo zapewnia mi tylko minimalne/rzadkie drgania i przy tym osigane jets to bez wywoly wania soap efektu, to jest spoko. z tego co wiem, w przypadku Samsunga sa to 48Hz tak jak w kinie(w kinie czesto tez 72Hz). Inaczej mowiac jazda na 24Hz, tak jak skamerowany material, to zbyt malo, bo przy szybszych ruchach kamery ogladanie staloby sie mekka.
Postaram sie otworzyc nowy thread wygrzebujacy jeszcze raz te tematyke.

zrodlo z ktorego skorzystalem: [url="http://www.hifi-forum.de/index.php?action=browseT&forum_id=96&thread=10071&postID=5#5"]http://www.hifi-forum.de/index.php?action=...&postID=5#5[/url]

Wiem z Threadu o 63" sasmungach ( te maja "tylko" Dual scan), ze nikt nie skarzy sie na drgania mimo duzej przekatnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@Bodex,
1)PAL-TV korzysta z 50Hz interlaced(50i).
1).PAL-DVD korzysta rpwniez z 50Hz interlaced (50i).
3).Material przeznaczony na PAL 50i wystepuje jako film 25p albo video 50i.Na DVd jest zawsze 50i zapisane, tzn.ze film jest rozlozony na podwojnych klatkach i zapisany. Albo DVD-Player(jezeli odtwarza progresywnie)lub TV(jezeli interlaced wyslane)tworza z dwoch klatek znowu jedna(De-interlacing).
4).25p PAL-film jest szybciej puszczonym 24p materialem. Taki film jest na DVD przyspieszonym materialem 25p i w podobny sposob przyspieszony przez Stacje TV wysylajaca sygnal(Telewizor nie czyni wiecej w tej materii jak tylko odtworzenie wyzej opisanego materialu).
5).Blu Ray jest w stanie odtworzyc film w technice 24p tzn. dokladnie jak material kinowy.
6) 24Hz material, mozna tez odtwarzac w 60Hz(np.NTSC) .Jezeli 1, 2, 3 itd. po sobie nastepujace Klatki/zdjecia sa w technice 24p, wygladac to bedzie przy 60Hz tak: 1 1 2 2 2 3 3 4 4 4 5 5...to nazywamy 2:3 Pulldown.Przy takim rozwiazaniu ruchy na ekranie sa lekko nieplynne, bo nieparzyste klatki ukazuja sie nadluzej anizeli parzyste.
7).Idealny przypadek, to 24p z wielokrotnoscia 24Hz: 24Hz, 48Hz, 72Hz, 96Hz, 120Hz, ... przy 48Hz wyglada to tak: 1 1 2 2 3 3 4 4 ..., przy 72Hz: 1 1 1 2 2 2 3 3 3 4 4 4 ..., itd. i tutaj mamy do czynienia z plynnymi ruchami na ekranie.
8).24p nie daje sie przy PAL-czestotliwosci( a wiec wielokrotnoscia 50Hz)przedstawic/odtworzyc przy zachowaniu plynnosci ruchomych scen.Dlatego odtwarzanie przy 24p nanormalnym TV ekranie jest czyms w rodzaju zla koniecznego, awaryjnego odtwarzania.

Bodex i co. mam nadzieje, ze z pomoca kolegow niemieckiego forum was usatysfakcjonowalem.

[b]Thank,s vor @Buschel and Hi-Fi Forum.[/b] Edytowane przez El Greco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Źle odebrałeś mojego posta.
Napisałem jedynie, że przy korzystaniu z płyty BR i ustawieniach 1080/24p funkcja poprawy jest nieaktywna,
dotyczy ona jedynie materiału , który ma na wejściu 50/60 Hz - nic więcej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No ale jesli tak jest jak piszesz(bo sprawdzic tego nie moge) to nie jest chyba zle, co? jak czesto korzystasz z 50/60Hz?
Co do twojego pytania o wyswietlanie zdjec na Wiselink, to najlepiej jak to zrobisz przez Receiver. w przypadku mojego iCorda funkcjonuje to ponoc bardzo dobrze i formatow jest wieej, niestety wiem to tylko z informacji uzytkownikow, a wiecej bede wiedzial dopiero jutro, pojutrze jak otrzymam wymieniony sprzet. Edytowane przez El Greco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='El Greco' post='138846' date='27.12.2008, 17:19 ']... jak czesto korzystasz z 50/60Hz?
Co do twojego pytania o wyswietlanie zdjec na Wiselink, to najlepiej jak to zrobisz przez Receiver.[/quote]

Z 50/60 Hz korzystam za każdym razem, gdy odtwarzane jest cokolwiek z DVD , N-TV . 60Hz zaś z płyt BR z
zapisanymi koncertami itp.

Przez receiver ? Jakies nieporozumienie ! TV ma wejście USB Wiselink i to tam wciskając PEN-a powinno być OK .
Niestety nie jest - jest kaszana niemożliwa i tak wygląda cała sprawa .... szkoda , że tak mało praktyków zabiera zdanie,
a podobno jest to bardzo popularny model i wielu go posiada .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja traktuje powaznie tylko Hd zrodla i poza Premiere HD ogladam tylko zwykla Tv z wiadomosciami, Talkshow itp czyli tam jakosc dobrego SD wystarczy mi.
tak z ta kaszana zgodze sie ale jak wspomnialem, kazdy ma jakis inny sprzet peryferyjny jak tu przykladowy SAT Receiver i te z wyzszej poki maja tez USB, wiec w czym problem? Jezeli wloze do Receivera ten USB, to pokaze mi tak samo zdjecia na plazmie tyle, ze w idealnej jakosci(Ponoc) i dobrze posegregowane. To co 756 ma dodatkowo bylo dla mnie przy jego cenie szczegolem. Jaki jest sens rezygnacja z zakupu plazmy, ktora ma znakomity obraz przy tak bombowej cenie? Czy z tego powodu oplaca sie zmienic model i doplacic kilkaset ?uro??? Za te pieniadze mozesz sobie kupic jakis iCord czy Digit i problem zdjec zalatwiony,a przy okazji dobrej jakosci tuner do dego TV. Kiedy ogladam HD siedze ok. 3-3,5 m od TV, dla SD i DVD wystarczy mi 5,5-7,5 metra.
w dolaczonym linku mozna zobaczyc, dlaczego w przypadku HD im blizej tym lepiej, a DVD odwrotnie:
[url="http://www.caps-a-holic.com/hd_vergleiche/index.php?vergleich=the_fifth_element"]http://www.caps-a-holic.com/hd_vergleiche/...e_fifth_element[/url] Edytowane przez El Greco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='El Greco' post='138891' date='27.12.2008, 22:04 ']... tak z ta kaszana zgodze sie ale jak wspomnialem, kazdy ma jakis inny sprzet peryferyjny jak tu przykladowy
SAT Receiver i te z wyzszej poki maja tez USB, wiec w czym problem?[/quote]

Problem w tym, że Samsung wypuścił KNOTA ( mowa o obsłudze USB Wiselink ) więc jeśli nie potrafią zrobić
czegoś na [b]podstawowym[/b] poziomie, to dodawanie i chwalenie się tym że obsługuje JPEG po USB jest nie fair - nic więcej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@Bodex
tak męczysz to USB a
czy ty nie masz problemu z phosfor lag'iem?
przecież to jest najbardziej spaprana sprawa w tym tv (a żeby ją zmniejszyć muszę wyłączyć MoviePlus) - czyli tracę te niby 100Hz które niby w tym samsungu jest na poziomie toshiby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi