Skocz do zawartości
netquest

Cyfra+ w DVB-S2

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawie o której zaczną zmieniać... hmm pewnie nad ranem 3-6am

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='emigrant' post='95458' date='07.04.2008, 22:07 ']ciekawie o której zaczną zmieniać... hmm pewnie nad ranem 3-6am[/quote]

Gdzieś napisali, żeby przeprogramować po 6 rano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dokładnie tutaj: [url="http://www.cyfraplus.pl/cyfraplus_365.html"]http://www.cyfraplus.pl/cyfraplus_365.html[/url] :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,no i po zmianach parametrów tzn.

C+ Film HD ~ 11 mb/s
NGC HD ~ 11 mb/s
C+Sport HD ~ 13 mb/s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli sporo lepiej niz w N (tam ledwo 9Mbits nawet na NSPORT) Oczywiscie nie moge powiedziec jak jest faktyczna roznic a w jakosci bo bitrate to nie wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak jakbym widział poprawę na C+FilmHD ale nie byłem pewien czy to nie autosugestia. Nie włączyli o 6:00 tylko 7:00 a do tej pory brakuje jeszcze kilku kanałów - czarny obraz. No to co zyskaliśmy poza większym bitrate na kanałach HD ( w tym momencie bo jak dojdą HBO HD i Eurosport HD to już taki nie będzie :lol: ) ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na tym transporderze zostalo miejsce na jeszcze jeden kanal HD (i to z wysokim bitrate 15-17Mbits). Oby to byl EUROSPORT HD ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='kamcyk26' post='95551' date='08.04.2008, 07:28 ']Na tym transporderze zostalo miejsce na jeszcze jeden kanal HD (i to z wysokim bitrate 15-17Mbits). Oby to byl EUROSPORT HD ...[/quote]
Jeszcze jeden ale nie o tak dyżym bitrate. Zapewne zachowają rezerwę i stopniowo podniosą bitrate na innych kanałach. Edytowane przez netquest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niech ktoś napisze jaki bitrate jest teraz na MINIMINI bo po zmianach obraz KOSZMAR !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='skarp7' post='95560' date='08.04.2008, 08:19 ']Niech ktoś napisze jaki bitrate jest teraz na MINIMINI bo po zmianach obraz KOSZMAR ![/quote]
Dajmy trochę czasu C+. Na ten transponder z MiniMini doszedł komplet kanałów HBO więc pewnie cały czas "coś kopią".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='wyciu' post='95547' date='08.04.2008, 06:12 ']Witam,no i po zmianach parametrów tzn.

C+ Film HD ~ 11 mb/s
NGC HD ~ 11 mb/s
C+Sport HD ~ 13 mb/s[/quote]

No to extra.
Ale czy widać obraz, bo ja na razie mam info: serwis niedostępny-ferdek HD 8800 ?

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='2man' post='95577' date='08.04.2008, 11:46 ']No to extra.
Ale czy widać obraz, bo ja na razie mam info: serwis niedostępny-ferdek HD 8800 ?

pzdr[/quote]
Obraz jest jak najbardziej

pozdrawiam
Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Krzysiek1000' post='95579' date='08.04.2008, 09:56 ']Obraz jest jak najbardziej

pozdrawiam
Krzysiek[/quote]

Ooooo!!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='2man' post='95583' date='08.04.2008, 11:14 ']Ooooo!!! :D[/quote]
Musisz wejsc w "reczne przeszukiwanie" podac nr transpondera, 11278, zmienic pilotem modulacje na DVB-S2 8PSK, code rate pilotem na 2/3 i wyszukaj :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ależ tak zrobiłem, kanały są widoczne na liście, kiedy jednak wybieram któryś z nich...widzę ciemność.Żeby nie było, że odbiornik taki jak mój Ferguson 8800 miał niezgodność z nową ofertą C+ .

HBO, HBO2... z innego transpondera załapały się bez problemu.
Temat jest z:

C+ Film HD
NGC HD
C+Sport HD

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hey 2man, odbiornik taki jak Twój jest...taki jak mój więc, jeśli u mnie się dało
pzdr Edytowane przez skarp7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='kamcyk26' post='95551' date='08.04.2008, 08:28 ']Na tym transporderze zostalo miejsce na jeszcze jeden kanal HD (i to z wysokim bitrate 15-17Mbits). Oby to byl EUROSPORT HD ...[/quote]

Raczej nie bo EurosportHD będzie nadawany z własnego transpondera Eurosportu. Sądze że tą pojemność wykożystają na HBOHD albo do podniesienia bitrate-u innych kanałółw. Pozdro :D:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przeciez bylo wyraznie mowione, ze EUROSPORT dla calej EUROPY bedzie z transpordera CYFRY (tylko nie mowili z ktorego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='skarp7' post='95601' date='08.04.2008, 11:26 ']Hey 2man, odbiornik taki jak Twój jest...taki jak mój więc, jeśli u mnie się dało
pzdr[/quote]

Hm...to znaczy, że też masz Fergusona 8800?
Jeszcze gdybyś mógł podać mi PID-y z np Canal+
Sport HD, byłbym wdzięczny :D

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='kamcyk26' post='95603' date='08.04.2008, 12:33 ']Przeciez bylo wyraznie mowione, ze EUROSPORT dla calej EUROPY bedzie z transpordera CYFRY (tylko nie mowili z ktorego).[/quote]
Ano, coś właśnie w tym kierunku to chyba zmierza:

[url="http://www.cyfraplus.pl/cyfraplus.php?menu=278&artykul=12073058411155"]http://www.cyfraplus.pl/cyfraplus.php?menu...=12073058411155[/url]

[quote]Na mocy umowy podpisanej przez CANAL+ Cyfrowy i Eurosport SA do oferty platformy CYFRA+ dołączy w dniu startu Eurosport HD. CYFRA+ będzie też dostawcą sygnału satelitarnego kanału dla krajów europejskich korzystających z satelity Hot Bird 7A 13°E.[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='kamcyk26' post='95603' date='08.04.2008, 12:33 ']Przeciez bylo wyraznie mowione, ze EUROSPORT dla calej EUROPY bedzie z transpordera CYFRY (tylko nie mowili z ktorego).[/quote]
Moja pomyłka. Jak EurosportHD będzie miał te 17 Mb/s bitretu to roland garos będzie wyglądał poprostu bajecznie. No i olimpiada... mmmm :D:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tele5 chyba wywalili. U mnie nie działa. A na kanale 15 ma być telewizja Silesia. na tym kanale jest czarny ekran z id tego kanału

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja to mam, jest logo TVS-emisja testowa/puszczają piosenki/ i nie wiedziałem, co za diabeł

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[url="http://pl.kingofsat.net/pack-cyfra.php"]http://pl.kingofsat.net/pack-cyfra.php[/url]

wszystkie PIDy i takie tam B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kurcze nie wiem czy to efekt większego bitrate ale na prawdę na C+Film HD obraz jest żyleta. Widać dużą różnicę w stosunku do tego co było wczesniej.
Dodam , ze ogladam dokument "filantropia ... " a on nawet nie jest w HD a jedynie upscale - tak wynika z programu na stronie C+. Trzeba będzie poczekać jak coś będzie leciało w prawdziwym 1080i ale chyba będzie git. Jeśli wszystkie kanały HD mają tak wyglądać to będzie ok. Ciekawe tylko na ile wystarczy pojemności i byle od TPS dostali szybko te nowe transpondery.

Jak teraz wyglądają wartości bitrate dla tych kanałów ? Mozecie podać ? Edytowane przez daniel76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi