Eleonor 331 Napisano Piątek o 16:46 Napisałem jaka wersja Chyba na oczy nie padło? I powtarzam raz jeszcze -- ja mówię/piszę cały czas o tym że tv zapisuje to do pliku Nie pokazuje tego w menu tak jak modele np USA 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano Piątek o 16:49 Jakim pliku?, jakie narkotyki bierzesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 331 Napisano Piątek o 16:49 - Nie wklejaj bezsensownych linków Mam także link LG gdzie jest opisana moja metoda do pliku --- nie znalazłeś tego ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano Piątek o 16:51 Znowu mnie rozbawileś. nawet nie masz tego telewizora, nie wciskaj kitu i ciemnoty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 331 Napisano Piątek o 16:52 Jakie narkotyki? Widocznie lepsze niż Twoje bo one wyprały Ci to co miało urosnąć .... Jesteś Cieniasem bo nawet prostej rzeczy która jest w google nie potrafisz znaleźć... przedszkolak to umie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano Piątek o 16:53 (edytowane) ha, ha , i co jeszcze napiszesz?kup sobie telewizor , wtedy porozmawiamy. Edytowane Piątek o 16:54 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 331 Napisano Piątek o 16:54 Powinieneś nie być rozbawiony tylko załamany swoją słabością ... Może nie potrafisz szukać w internecie? Od czerwca Cię to męczy.... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano Piątek o 16:56 (edytowane) Nie potrafię, nie wiem co to jest internet.Możesz mnie przekonać gdy zrobisz zdjęcie z twoim telewizorem LG C9 i informacja o wersji softu . I oczywiście czasem pracy telewizora.Podobno masz ten telewizor. chyba ze nie masz telefonu którym można wykonać zdjęcia. Dla mnie to nie jest problem. zaraz zrobię zdjęcie z czasem pracy telewizora Panasonic. Edytowane Piątek o 17:05 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 547 Napisano Piątek o 17:13 16 minut temu, grundig napisał: zaraz zrobię zdjęcie z czasem pracy telewizora Panasonic. Nie @grundig litości..... 1 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano Piątek o 17:13 Jest już 10226 przepracowanych godzin Teraz, Groszek napisał: Nie @grundig litości..... Bo zawodnik Eleonor napisał że podobno mam telewizor oled Panasonic.Może teraz zmieni zdanie😁 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 331 Napisano Piątek o 17:16 I wtedy mi uwierzysz ? Jak zrobię to zdjęcie -- czyli będziesz wiedział że to ja jestem na tym zdjęciu razem z moim .. tfu.. razem z tym tv którego nie mam ? .... śmieszny jesteś Myślisz że mnie te Twoje zdjęcia zaciekawiły ? Szczerze to rozbawiły tymi starociami... nie mój klimat.... Ja nie potrzebuję Tobie nic udowadniać -- to Ty nie wierzysz ... ja wcale nie chcę żebyś uwierzył tylko zrozumiał że tak jest .. A najlepiej jakbyś sam to sobie w końcu znalazł ... nie musisz schodzić do Darknetu Wolę każdemu innemu napisać jak to sprawdzić Kto nie zna tego a chce poznać zapraszam na PW Potem proszę nie zdradzić tej tajemnicy tylko tutaj napisać czy pisałem prawdę Wtedy będziemy się z naszego mondrali razem śmiać 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano Piątek o 17:17 W dniu 8.01.2025 o 20:51, Eleonor napisał: Różnica między nami to to że ja mam 2szt C9 i 1 szt G4 a Ty masz Panasonica (podobno) Dodatkowo ja wiem co mam i znam swój sprzęt tu jego post Teraz, Eleonor napisał: I wtedy mi uwierzysz ? Jak zrobię to zdjęcie -- czyli będziesz wiedział że to ja jestem na tym zdjęciu razem z moim .. tfu.. razem z tym tv którego nie mam ? .... śmieszny jesteś Myślisz że mnie te Twoje zdjęcia zaciekawiły ? Szczerze to rozbawiły tymi starociami... nie mój klimat.... Ja nie potrzebuję Tobie nic udowadniać -- to Ty nie wierzysz ... ja wcale nie chcę żebyś uwierzył tylko zrozumiał że tak jest .. A najlepiej jakbyś sam to sobie w końcu znalazł ... nie musisz schodzić do Darknetu Wolę każdemu innemu napisać jak to sprawdzić Kto nie zna tego a chce poznać zapraszam na PW Potem proszę nie zdradzić tej tajemnicy tylko tutaj napisać czy pisałem prawdę Wtedy będziemy się z naszego mondrali razem śmiać Nie masz tego telewizora a kit sprzedaj innym. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siara_nh 4 Napisano Piątek o 17:26 panowie a czy możecie mi odpowiedzieć na na ostatniego posta a nie skupiać sie na przepychankach ? będę wdzięczny 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 547 Napisano Piątek o 17:27 @grundig , dopuść do siebie myśl, że @Eleonor w tym temacie ma rację i mówi prawdę. Błądzić rzecz ludzka, przyznać się do pomyłki też żaden wstyd... Z mojej strony EOT 2 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano Piątek o 17:34 Jaką rację? zawodnik nie ma telewizora i pisze głupoty. to jego post z wątku nizej. eleonor to amator i laik https://hdtvpolska.com/forum/topic/70801-niebezpieczne-logo-tvn-24częsc-druga/ Najwięcej tego generujesz Czuję że będzie to kilka lub kilkanaście części tej wymyślonej opowieści No ale widocznie tym chcesz nabić cyferki Eleonor twierdzi ze wypalenia w telewizorach oled są wymyślone. Tak może twierdzić tylko amator. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siara_nh 4 Napisano Piątek o 17:48 Możecie mi chociaż podpowiedzieć dlaczego obraz gdy oglądam dolby vision jest ,,różny ,, w zależności od sceny tzn scena w jednym pomieszczeniu gdzie teoretycznie jest w jednym miejscu jasno w drugim troszeczkę ciemniej ( i jak jest wyświetlana scena np jaśniejsza to widać jakby przeskok i odwrotnie pokazuje ciut ciemniejszą scenę i mam wrażenie jakby brąz był ,, podbijany,, raz jaśniej raz ciemniej ) nie wiem czy ktoś rozumie co mam na myśli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano Piątek o 18:07 (edytowane) Kliknij na link niżej, sprawdz czy będzie poprawa.W Panasonicu oczywiście nie ma takiego problemu.Automatycznie włacza się tryb kalibracji netflix https://help.netflix.com/pl/node/61233 Edytowane Piątek o 18:10 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siara_nh 4 Napisano Piątek o 18:23 Ale napisałem że jak włączę inny tryb to jest jaśniej ( chodzi mi o dwie kwestie 1) dlaczego mając tryb film makermode obraz jest dużo ciemniejszy niż w trybie ,,kino domowe,, mimo że ustawienia są identyczne 2 ) dlaczego w trybie kino domowe obraz się jakby rozjaśniał lub przyciemniał w zależności od sceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano Piątek o 19:04 Proponuje w takim przypadku sprawdzić najlepsze ustawienia obrazu obrazu ale dla C3 z avforums. To podobny telewizor. Na avforums też jestem zarejestrowany. C2 Spojrzałem na twoje ustawienia parametrów obrazu. Są wysokie Ustawenia kalibracyjne do oglądania treści 2D D.Vision zarówno w dzień jak i w nocy Skalibrowany tryb obrazu: Kino / Opt.Gry Oświetlenie OLED 100 Kontrast 100 Jasność 50 Ostrość 10 W moim telewizorze dla Netflixa ustawienia parametrów obrazu są znaczenie niższe a telewizor ma 5 lat Włączony tryb netflix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 197 Napisano Piątek o 20:56 2 hours ago, siara_nh said: Ale napisałem że jak włączę inny tryb to jest jaśniej ( chodzi mi o dwie kwestie 1) dlaczego mając tryb film makermode obraz jest dużo ciemniejszy niż w trybie ,,kino domowe,, mimo że ustawienia są identyczne 2 ) dlaczego w trybie kino domowe obraz się jakby rozjaśniał lub przyciemniał w zależności od sceny Nie słuchaj się "eksperta" bo jak zwykle gada farmazony: 1). To normalne. Tylko tryb Filmmaker/Cinema jest zgodny z referencją, tryb Cinema Home jest jaśniejszy z podbitymi średnimi tonami ze względu na lekko zmieniony algorytm mapowania tonów. Historycznie, kiedy zaczęły wychodzić pierwsze telewizory z Dolby Vision, nie istniało jeszcze Dolby Vision IQ dlatego jeśli ktoś miał jasny pokój to mało było widać na telewizorze. Dolby stworzyło tryb Cinema Home żeby pozwolić użytkownikom na oglądanie filmów w otoczeniu jaśniejszym niż referencyjne 5 nitów. Dlatego jeśli masz dosyć ciemny pokój używasz tryb Cinema/Filmmaker, a w jasnym pokoju Cinema Home. Po wprowadzeniu Dolby Vision IQ teoretycznie taki rozdział jest zbędny ale ponieważ tryb się przyjął a puryści mogą nie chcieć używać żadnych algorytmów przetwarzania obrazu, Cinema Home pozostał oddzielnym trybem ze zmienionym algorytmem mapowania tonów i możliwością włączenia Dolby Vision IQ. 2). Być może masz włączony Dolby Vision IQ, jeśli jesteś w trybie Cinema Home i masz opcjach włączone AI brightness to jeśli jasność otoczenia wzrośnie, telewizor poczeka na zmianę sceny i w jej trakcie zmieni jasność obrazu. Wyłączenie opcji AI Brightness wyłącza Dolby Vision IQ jeśli przeszkadza w oglądaniu. Alternatywnie, jeśli telewizor za długo pokazuje ciemną scenę to ekran może się przyciemnić w celu ochrony przed wypaleniami, był taki bug kiedyś. Najprościej sprawdzić otwierając menu telewizora, które jest na tyle jasne że zazwyczaj powoduje wyłączenie przyciemnienia. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano Piątek o 20:59 Teraz najważniejsze to pobór energii przy takich ustawieniach to tylko 65 wat. Panasonic odznacza się bardzo małym zapotrzebowanie na energię, jak na OLED Już zeszłoroczne modele nas zadziwiły w kwestii poboru energii z gniazdka. Okazuje się, że Panasonic zdołał jeszcze bardziej ten aspekt pracy telewizora poprawić – telewizor w trybie SDR (zwyczajna telewizja, bajki, sport itp.) pobiera jedynie 90 W dla 60% jasności i niespełna 120 W dla pełnej jasności. W trybie HDR użycie znacznie bardziej oscyluje wokół 160 W, ale ani razu nie przekroczyło 170 W, zwykle trzymając się poniżej 140 W. To praktycznie 2x poniżej tego, czym producent „straszy” na etykiecie. https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/panasonic-tx-55lz1000e-recenzja-test-opinia.html#8 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siara_nh 4 Napisano Piątek o 21:14 Wszystkie opcje związane z opcją rozjaśnienia w zależności od nasłonecznienia pokoju jest wyłączone , ale ok już rozumiem , nie wiedziałem że pod innym ,,profilem ,, może działać inny algorytm . troche pomogła zmiana poziomu czerni z 50 na 58 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach