grundig 556 Napisano 27 Listopada 2024 Lider jest tylko jeden.Panasonic. Panasonic nie psuje się tak często jak LG i samsung.Więcej informacji na ten temat na kanadyjskiej internetowej stronie consumeraffairs Podobne informacje na ten temat są też na zagranicznych forach dyskusyjnych. https://forums.digitalspy.com/discussion/2448079/samsung-tvs-high-failure-rate W drugim poście napisano ciekawy przykład.W czasach gdy były produkowane telewizory CRT czyli kineskopowe pod względem ilości sprzedawanych telewizorów na pierwszym miejscu w Anglii była firma SONY, na drugim miejscu PANASONIC. Marki te produkowały telewizory które miały świetną jakość obrazu i były niezawodne.Dlaczego tak się stało?. Mój komentarz, w Japońskich telewizorach Sony,Panasonic montowane były tylko podzespoły Japońskie. Znacznie niższa jakość to Goldstar obecnie LG i oczywiście Samsung.Niestety jakość i trwałość produktu przegrała w walce o masowego klienta.Klienci nie są zainteresowani jakością. Wszystko, czego chcą, to największy telewizor za najniższą cenę. W zagranicznym wątku wspomniano też o niskiej jakości kondensatorach elektrolitycznych montowanych w obecnych telewizorach Samsung. Stary film ale aktualny. https://www.cda.pl/video/245156093 Test telewizora Panasonic Z95A z avforums. Z95A ma bardzo dobre oceny. Najważniejsze to doskonała jakość obrazu SDR i HDR.Bardzo dobra jakość dzwięku https://www.avforums.com/reviews/panasonic-z95a-tv-65z95a-4k-oled-tv-review.22079/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 185 Napisano 27 Listopada 2024 45 minutes ago, grundig said: Lider jest tylko jeden.Panasonic. Ani pod względem jakości obrazu, sprzedaży ani praktycznie żadnej innej miary Panasonic nie jest liderem na rynku OLED. Obiektywne testy mówią przeciwnie i na końcu recenzji którą sam podlikowałeś jest napisane że wygląda dobrze dopóki nie postawi się go obok LG G4. 1 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 27 Listopada 2024 (edytowane) Liderem pod względem ilości sprzedaży telewizorów jest oczywiście samsung. Dla mnie najważniejsza jest jakość nie ilość Panasonic i Sony nie psuje się tak często ja LG i Samsung.Druga sprawa to Z95A ma znacznie wyższe oceny niż mój telewizor gz950 .Czyli Z95A jest jeszcze lepszy .Model GZ950 w teście 2019 roku za dzwięk otrzymał tylko 7 punktów uważam ze ocena jest zaniżona bo w telewizorze jest sześć głośników, cztery głośniki niskotonowe z tylu telewizora i dwa szerokopasmowe z dołu telewizora. W telewizorze gz950 jest korektor , tylko trzeba go włączyć . Z95 w teście ma bardzo dobre wyniki za dzwięk i obraz . https://www.avforums.com/reviews/panasonic-tx-55gz950-65gz950-gz1000-4k-oled-tv-review.16674/ Edytowane 27 Listopada 2024 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 185 Napisano 27 Listopada 2024 1 hour ago, grundig said: Dla mnie najważniejsza jest jakość nie ilość Nawet pod względem jakości Panasonic odstaje od czołówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 27 Listopada 2024 lekki OT: co to za zwierz ten "tone mapping artefact (mad max fury road)"? W HDR soniacz dostaje tu spore baty. Istotne toto przy oglądaniu? Wracając do tematu, to rzeczywiście panas mocno odstaje od czołówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 27 Listopada 2024 (edytowane) W teście na avforums samsung s95d ma znacznie gorsze wyniki niż Panasonic.Z95A Największe minusy samsunga s95d to 1.Czarny staje się ciemno szary w oświetleniu otoczenia. 2.Brak wsparcia Dolby Vision. 3.Znacznie gorsza jakość dzwięku niż w telewizorze Panasonic Z95A Recenzent z USA w teście napisał ze OLED Panasonic Z95A to jeden z najlepszych telewizorów Panasonica. https://www.avforums.com/reviews/samsung-s95d-qe55s95d-qd-oled-tv-review.22120/ Ten nowy samsung czyli s95a ma gorsze wyniki niż moj telewizor oled Panasonic z 2019 roku. https://www.avforums.com/reviews/panasonic-tx-55gz950-65gz950-gz1000-4k-oled-tv-review.16674/ Edytowane 27 Listopada 2024 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DalejLama 21 Napisano 27 Listopada 2024 (edytowane) A jak waszym zdaniem wypada tv Panasonic TX-55LZ1000E ? Według opinii kupujących w sklepach stacjonarnych i porównujących je naocznie do pozostałych tv, ten model Panasonica wypada bardzo dobrze. Faktycznie coś jest na rzeczy z tymi matrycami Samsunga. Wygląda na to, że im droższy tv, tym bardziej udekorowany "foliami" ekran i większy problem. Te zdjęcia i filmy o czymś mogą świadczyć. Czy chciałbym przekonać się o tym organoleptycznie? Nie! Zwyczajnie nie stać mnie na to. Co do jakości elektroniki to niestety jest prawda. Jej jakość kuleje od dekady. Japonia była i jest czołowym producentem najbardziej zaawansowanej elektroniki, podzespołów, także tych klasy wojskowej. Tak to nie żart, elektronikę pod względem przeznaczenia, dzieli się na wiele poziomów jakościowych i zastosowań dla końcowego użytkownika. Kiedyś tak nie było, kilka dekad wcześniej. Zapotrzebowanie na metale półszlachetne, szlachetne i ziem rzadkich wzrosło tak bardzo, że zaczęto szukać innych rozwiązań. Wygląda na to, że im nowsze sprzęty, tym gorsze są one jakościowo. Jeśli dodać do tego tsunami w Japonii, w 2011 r., które położyło tam na kolana lub raczej ziemię, wiele gałęzi przemysłu to już w ogóle wiele mówi samo za siebie. Jest ogromny DEFICYT i wszyscy szukają rozwiązań. Później była pandemia i wiele innych zdarzeń o których mało kto słyszał. Nie macie pojęcia, jak trudno kupić jest oryginalne i pełnowartościowe np. tranzystory lub ich zamienniki, które będą miały taką samą jakość, co pierwowzór. Rynek elektroniki zalany jest podróbkami i odpadem - porównując do produktów pełnowartościowych. Przywracam świetność starego wzmacniacza Kenwood a właściwie próbuję, bo i czasu nie mam, i pewnych źródeł, jeśli chodzi o zakup odpowiedników - zamienników. Na razie sobie odpuściłem, ale za jakiś czas - może rok do niego wrócę. Ceny elektroniki są tak abstrakcyjne, że finalnie, trzeba się dobrze zastanowić ... bo np. kupując tranzystory w parach, muszę ich kupić co najmniej kilka, aby te pary np. sparować - jeśli będę miał szczęście i dobrze trafię ... kolejny temat rzeka. Obejrzyjcie sobie jeden z setek filmów: Edytowane 27 Listopada 2024 przez DalejLama 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 27 Listopada 2024 Panasonic Z95A ma zdecydowanie lepsze wyniki niż samsung s95a.Tak wynika z testu avforums. https://www.avforums.com/reviews/panasonic-z95a-tv-65z95a-4k-oled-tv-review.22079/ Wracając do telewizora Panasonic LZ1000 to w linku niżej jeden z testów https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/panasonic-tx-55lz1000e-recenzja-test-opinia.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 185 Napisano 27 Listopada 2024 33 minutes ago, Barnaba said: lekki OT: co to za zwierz ten "tone mapping artefact (mad max fury road)"? W HDR soniacz dostaje tu spore baty. Istotne toto przy oglądaniu? Mad Max Fury Road ma bardzo ciężkie sceny do tone mappingu bo masz ciemniejsze postacie na tle bardzo jasnej pustyni. Dużo algorytmów zwyczajnie nie radzi sobie i przyciemnia ludzi żeby zachować bardzo jasny piasek i w efekcie nie widać co aktorzy robią na ekranie co w sumie jest najważniejsze w filmie. 28 minutes ago, grundig said: Recenzent z USA w teście napisał ze OLED Panasonic Z95A to jeden z najlepszych telewizorów Panasonica. Niestety najlepszy Panasonic odstaje jakościowo kiedy postawiony obok najlepszych telewizorów innych marek. Test robiony na ślepo więc recenzenci nie mieli pojęcia który telewizor jest który. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 27 Listopada 2024 Najlepsze telewizory to na pewno nie samsung i lg. Najlepsze telewizory to Sony i Panasonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 185 Napisano 27 Listopada 2024 3 minutes ago, grundig said: Najlepsze telewizory to na pewno nie samsung i lg. Najlepsze telewizory to Sony i Panasonic. No cóż, to twoja subiektywna opinia ale eksperci w ślepym teście uznali inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 27 Listopada 2024 (edytowane) W teście na avforums wyniki samsunga s95 są gorsze niż Panasonica Z95 a nawet Panasonica gz950 z 2019 roku.Jeszcze jeden poważny minus panelu samsunga to powłoka antyrefleksyjna która łatwo uszkodzić.Matowa matryca to jeszcze jeden minus o którym napisano w teście.Na avforums jest dużo przykładów uszkodzonej powłoki antyrefleksyjnej paneli samsunga. https://www.avforums.com/threads/anti-glare-on-samsung-q9fn-tv-issue.2228167/page-8 https://www.avforums.com/reviews/samsung-s95d-qe55s95d-qd-oled-tv-review.22120/ https://www.avforums.com/reviews/panasonic-z95a-tv-65z95a-4k-oled-tv-review.22079/ https://www.avforums.com/reviews/panasonic-tx-55gz950-65gz950-gz1000-4k-oled-tv-review.16674/ Edytowane 27 Listopada 2024 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 185 Napisano 27 Listopada 2024 Czepiłeś się tego Samsunga jak rzep psiego ogona. Powłoka ma odzwierciedlenie w gorszym wyniku jako telewizor do salonu ale lepszym wyniku jako telewizor do pokoju kinowego. Zresztą LG używa tego samego panelu co Panasonic ale widać lepiej sobie z nim radzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DalejLama 21 Napisano 27 Listopada 2024 59 minut temu, grundig napisał: Wracając do telewizora Panasonic LZ1000 to w linku niżej jeden z testów https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/panasonic-tx-55lz1000e-recenzja-test-opinia.html ... czyli dobrze wybrałem w sensie, że najbardziej optymalnie 😐 Pozostają jeszcze niewiadome odbioru i stanu w jakim przyjedzie. Pisałem zapytania do sklepu o to, czy są fabrycznie nowe i dostałem potwierdzenie, że tak. Jeszcze dopiszę odnośnie ekranów Samsunga, bo naszła mnie taka refleksja, podcierana prozą życia i doświadczeniem ... Faktem jest, że są te zdjęcia i filmy o wadach w czasie użytkowania ekranów Samsunga, okresowym czyszczeniu itd. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ludzie bardzo często nie mają świadomości tego co robią, postępują głupio i winą za swoje głupie postępowanie obarczają wszystkich, tylko nie siebie. Podsumowując, ten efekt mógł być spowodowany winą samych użytkowników, którzy nieodpowiednio czyścili ekrany. Nie da się ukryć, że tarcie po błyszczącej powierzchni czymkolwiek, działa, albo jak szlifowanie - ścieranie, albo jak polerowanie. Wszystko zależy, czym i jak to robimy. Folia to folia a nie szkło i o wiele łatwiej uszkodzić jej powierzchnię. Na przykład w optyce, w okularach dla teleskopów lub lustrze teleskopu, które są spolerowane na ... lustro, używa się specjalnych środków i akcesoriów a często, jedyną metodą mycia, jest czyszczenie bezdotykowe. Miałem teleskop Dobsona 10" i wiem o czym piszę. Znowu sobie jakiś kupię, ale na pewno nie w tym miejscu, w którym teraz mieszkam. Nie wspomnę o pomylonych lub głupich komentarzach ludzi pod różnymi produktami, którzy nie potrafią wyciągać prostych wniosków, radzić sobie z prostymi rzeczami, czynnościami. Takie komentarze, bardzo często wprowadzają w błąd i wiele razy się o tym przekonałem. Pominę też, celowe przerzucanie odpowiedzialności za skutki swoich działań na innych, najlepiej producenta. To norma na całym świecie. I tyle tylko chciałem dodać, bo bardzo lubię firmę Samsung i gdyby nie ta wada fabryczna to ekranami chyba bym się nie przejmował ... co wcale nie musi znaczyć, że ekrany są ok. Nie wiem tego, wiem natomiast, że ludzie często piszą komentarze z twz. PUPY i wielokrotnie się o tym przekonałem. Do tej pory, nic z Samsunga mi się nie zepsuło a wady fabryczne się zdarzają - patrząc z innej strony. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DalejLama 21 Napisano 28 Listopada 2024 (edytowane) ************************************ Telewizor Panasonic LZ1000E przyjechał z dostawą i wniesieniem. Wszystko jest ok., świeci ładnie, ustawiony na 1/3 mocy luminacji. Tak jak model TX950, posiada on niezwykle mocne podświetlenie. Nie rozumiem podkreślania i chwalenia się wartościami NIT. Kto z tego korzysta, przecież nie da się na to patrzeć. W poprzednim Panasonic-u TX950 korzystałem z prawie minimalnego podświetlenia matrycy. Jest po prostu tak mocna, że wypala oczy. Generalnie, jest super i na pewno lepiej, że jest mocniej, niż słabiej. To co zauważyłem, jeśli chodzi o różnice fabrycznych ustawień tuż po zakupie, że matryca Samsung, miała bardziej wyraźne obrazowanie czcionek na jasnym tle. Tutaj są one bardziej rozmyte ... ale jeszcze niczego tak naprawdę nie ustawiałem, nie zmiałem znacząco ustawień. Dla mojej mamy to super [beeep]er telewizor. Film, zdjęcia, animacje, YT prezentują się WYŚMIENICIE. Jeśli chodzi o mnie i dla mnie to musiałbym pobawić się samymi ustawieniami, kontrastem, ostrością itd. Obraz jest kolorowy i prawie bardzo piękny. To przepaść pomiędzy serwisowym Sony LCD a tym Oled. Pilot jest FANTASTYCZNY, siada w dłoni i nie chce z niej wypaść - nie żartuję. W kwestii ustawień obrazu vs karta graficzna, muszę pogrzebać i poszukać jakiś gotowych zestawów tych ustawień. Podsumowując: Fantastyczny telewizor. Jeszcze mała uwaga: z jednej strony jestem zadowolony z tego Panasonica a z drugiej to Samsung miał fabrycznie ustawioną, wizualną lekkość w odbiorze. Muszę też sprawdzić ustawienia dla odświeżania, bo w ustawieniach Radeona dla gier, zaznaczyłem 60 kl/s i tak mi też odświeżał ekran. Generalnie to nie ma w oprogramowaniu karty graficznej, jakiś ustawień dedykowanych dla odświeżania. Prawdopodobnie jest powiązane ustawieniami, właśnie z "klatkarzem" dla gier 1 klatka = 1 sekunda. Dzięki wielkie za pomoc, bo zakup telewizora, jest jak serial, jak przygody Rysia z Plebanii ... jest lepiej to fakt, ale czy na pewno jesteśmy w niebie ??? 😄 &&& Pozostało jeszcze ostatnie pytanie, które pojawi się za kilka miesięcy, może pół roku, gdy będę wybierał wyświetlacz dla siebie: Jaki telewizor wybrać dla dokumentów tekstowych, pisania - do odprężającego obrazowania czcionek w edytorach tekstu - > a w dalszej kolejności dla telewizji i multimediów. To pytanie jednak, jest na razie na wakacjach, więc pora odpocząć. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc. Edytowane 28 Listopada 2024 przez DalejLama 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 28 Listopada 2024 Bardzo dobry wybór.Jeśli chodzi o ustawienia parametrów obrazu to w telewizorze mam ustawione niskie wartości.Jakość obrazu bardzo dobra. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DalejLama 21 Napisano 28 Listopada 2024 (edytowane) Właśnie chciałem dopisać ważną informację ... Zmieniłem kabel z Oelhbach na jeden z tym moich dwóch srebrnych i WSZYSTKO ZACZĘŁO się PIĘKNIE WYŚWIETLAĆ !!! Nie testowałem jeszcze pasiastego, bo nie mam na razie dostępu. Telewizor wszystko zasłonił i wolę się tam nie wciskać ... Czcionki są tylko odrobinę rozmyte, resztę prawdopodobnie zmienią ustawienia kolorów. Właśnie na WYRAŹNYCH czcionkach zależało mi najbardziej. Telewizorek jest przepiękny a obraz zapiera dech ... trochę się wymęczyłem dzisiejszym dniem, bo wiecie jak jest, wszystko dzieje się w locie i zawsze może się zmienić 😅 Wszystko pięknie działa i tv jest fabrycznie nowy. Ilość przepracowanych godzin: 5 Pilot jest lepszy, niż w TX950 ... po prostu MEGA, MEGA, MEGA JAKOŚĆ. Zanim powieszę go na ścianie to jeszcze odmaluję ten kącik 💦 Edytowane 28 Listopada 2024 przez DalejLama 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 28 Listopada 2024 20 godzin temu, silverrobert napisał: Zresztą LG używa tego samego panelu co Panasonic ale widać lepiej sobie z nim radzą. I to jest najbardziej zastanawiające. Panel w Panasonicu od lat jest od LGD i zawsze potrafili dopiąć do niego topowy/najlepszy na rynku procesor obróbki obrazu i co nagle zapomnieli? 🤭 Mi osobiście pachnie tu coś inaczej … 🤫 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 28 Listopada 2024 (edytowane) Przecież w LZ1000 jest Panel Master OLED i procesor HCX Pro AI https://pl.panasonic.com/panasonic-tx-55lz1000-telewizor-oled-smart-tv-4k-hdr-55-dvb-t2-hevc-procesor-hcx-pro-ai-cinema-surround-game-mode-extreme-dolby-vision-iq/ Taki sam procesor HCX Pro AI jest w flagowy LZ 2000https://www.videotesty.pl/news/7506/telewizory-panasonic-z-hcx-pro-ai-co-oferuja-lz2000-oraz-lx940/ https://biznes.newseria.pl/biuro-prasowe/it_i_technologie/panasonic-przedstawia-tv,b1667237451 Edytowane 28 Listopada 2024 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 185 Napisano 28 Listopada 2024 1 hour ago, Xisiek said: I to jest najbardziej zastanawiające. Panel w Panasonicu od lat jest od LGD i zawsze potrafili dopiąć do niego topowy/najlepszy na rynku procesor obróbki obrazu i co nagle zapomnieli? 🤭 Mi osobiście pachnie tu coś inaczej … 🤫 Też mam takie wrażenie. Dwa lata pod rząd flagowy telewizor producenta szoruje po dnie pod względem jakości obrazu w porównaniu do innych producentów, nawet tych którzy używają tego samego panelu, i ja mam wierzyć że używają topowy/najlepszy na rynku procesor obróbki obrazu? Brzmi jak bujda marketingowa która nie ma pokrycia w faktach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 160 Napisano 28 Listopada 2024 Sony też ma problemy z tegoroczną Bravia 8 i zeszłoroczną seria 8* jeśli chodzi o OLEDy, w tym roku nawet odpuścili sobie serie 9. Do tego najlepszy procesor graficzny od zawsze ma Sony, ten z Panasonica to od zawsze nr 2. Też można odnieść wrażenie że i z Sony coś jest nie tak drugi rok z rzędu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 28 Listopada 2024 Godzinę temu, silverrobert napisał: Też mam takie wrażenie. Dwa lata pod rząd flagowy telewizor producenta szoruje po dnie pod względem jakości obrazu w porównaniu do innych producentów, nawet tych którzy używają tego samego panelu, i ja mam wierzyć że używają topowy/najlepszy na rynku procesor obróbki obrazu? Brzmi jak bujda marketingowa która nie ma pokrycia w faktach. Ciekawe, w ogóle shootout dla typowego Kowalskiego nie ma sensu, bo wszystkie tv są poddawane w pełni poprawnej kalibracji „pod linijkę”, wiec coś czego typowy nabywca nie przeprowadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DalejLama 21 Napisano 28 Listopada 2024 Jeszcze miałem o coś zapytać, bo chodziło mi po głowie odkąd w ogóle zdecydowałem/liśmy się na nowy tv ... Ile najtaniej trzeba zapłacić za bardzo, bardzo dobry JAKOŚCIOWO kabel HDMI? Tak, wiem, że wystarczy poszukać najdroższych i już po sprawie, ale są chyba kable, które są najwyższej jakości a jednak cena nie jest taka wysoka. Naprawdę trzeba wydać 2 000 lub więcej za bardzo dobry jakościowo kabel HDMI? Jakie marki robią najlepsze kable? Kabel może być w standardzie np. 1.4 nie musi to być 1000K 😃 ... czyli najpierw jakość, później ew. przepustowość. Może są jakieś marki? Pobawiłem się ustawieniami i czcionki wyglądają bardzo klarownie, choć pewnie da się coś jeszcze poprawić. Gdy oglądam niektóre strony z reklamami to SZCZĘKA opada. Dawno nie oglądałem czegokolwiek w tak dobrej jakości. W tv są dwa gniazda HDMI 2.1 i w zupełności mi wystarczą, bo nikt nie podłącza przecież czterech komputerów. Zazwyczaj to jeden PC i ew. konsola. Co ważne dla mnie, posiada on, jako jeden z nielicznych gniazdo słuchawkowe / sub. W TX950 też podłączałem sobie słuchawki. Co raz bardziej przekonuje się do tego tv, jako następnego - drugiego do zakupu. Tamten - TX950 ew. sprzedamy za ile się da. Ciekawe, jak bardzo będzie odstawał jakością obrazu LZ2000E. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 160 Napisano 28 Listopada 2024 Wygląda jakby coś LG ze swoimi matrycami „kombinował”, bo tylko z nimi coś jest nie tak od 2 lat w Sony i Panasonicu. Sony z QD OLED od Samsunga problemu nie ma żadnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 28 Listopada 2024 6 godzin temu, DalejLama napisał: Telewizor Panasonic LZ1000E przyjechał z dostawą i wniesieniem. Wszystko jest ok., świeci ładnie, ustawiony na 1/3 mocy luminacji. Tak jak model TX950, posiada on niezwykle mocne podświetlenie. Wszystko fajnie, tylko LZ1000 nie ma żadnego podświetlenia 3 godziny temu, DalejLama napisał: obraz zapiera dech Po prostu przesiadłeś się z (podświetlonego) LCD na OLED i nieskończony kontrast robi swoje. 10 minut temu, DalejLama napisał: Ile najtaniej trzeba zapłacić za bardzo, bardzo dobry JAKOŚCIOWO kabel HDMI? zależy od długości i dawno nie kupowałem, ale taki 2 m obstawiałbym 40-50 PLN 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach