Skocz do zawartości
Piotr32x

OLED po ekspozycji w markecie - czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

W markecie zaproponowano mi telewizor OLED po ekspozycji: Philips 77OLED807/12 77": https://versus.com/en/philips-77oled807-12-77 

Sprzedawca twierdzi, że TV był na ekspozycji od roku, włączony codziennie przez około 12 godzin. Wizualnie nie ma uszkodzeń. Ale czy w ogóle warto rozważać taki zakup? Czy po takim intensywnym użytkowaniu (jeśli sprzedawca nie kłamie) TV nie będzie zajechany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy jaka cena. To OLED a taka historia nie jest za ciekawa. Jak za pół darmo (albo mniej) to bym brał. Wszystko zależy od ceny.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji zapytam o system ambilight, dla którego chcę kupić Philipsa. Telewizor będzie u mnie stał na tle niemal czarnej ściany. Czy takie tło nie będzie zbyt ciemne? Czy te diody są na tyle mocne, by było widać kolory na ciemnej tapecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam.

Ten telewizor to model z  2022 roku może mieć bardzo dużo przepracowanych godzin.

https://www.displayspecifications.com/en/model/6ee52a4b

Czas pracy telewizora  w  telewizorze PHILIPS możesz sprawdzić   tylko w  menu serwisowym .Można sprawdzić  w sklepie ale pewnie sklep się nie zgodzi bo na  ekranie telewizora pojawi się taki komunikat jak na filmie niżej.

Gdyby  to był  OLED PANASONIC  to czas pracy mógłbyś sprawdzić w menu telewizora bez wchodzenia do trybu serwisowego.Raczej nie polecam tego telewizora.

Lepiej kupic nowy telewizor. Nie z wystawy.Najlepiej OLED Panasonic bo ilość przepracowanych godzin możesz sprawdzić nawet w sklepie.

b519bb74d07b5ae41ecb95ab655bd338.jpg&key

Edytowane przez grundig
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Piotr32x napisał:

12 000 zł. 

Po takim czasie pracy to może bym 6K dał... Zdecydowanie niepewny produkt pod względem trwałości z takim sklepowym przebiegiem gdzie prawie na pewno nie działał poprawnie system czyszczenia matrycy. Gdyby to był przebieg domowy od kogoś to ok. Można kupować. Ale sklep to całkiem inne warunki.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Gmeru napisał:

Po takim czasie pracy to może bym 6K dał... Zdecydowanie niepewny produkt pod względem trwałości z takim sklepowym przebiegiem gdzie prawie na pewno nie działał poprawnie system czyszczenia matrycy. Gdyby to był przebieg domowy od kogoś to ok. Można kupować. Ale sklep to całkiem inne warunki.

„Rękami i nogami” podpisuje się.

👍

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. 👍

Podsumowując, sprzedawca, który chciał mi wcisnąć telewizor z ekspozycji za taką cenę (dał jeszcze gratis dodatkowe ubezpieczenie na 5 lat), chciał mnie zrobić w konia. Doczytałem w regulaminie, że ubezpieczenie nawet nie obejmuje szkód spowodowanych zwykłym zużyciem, czyli tego, co mnie w tej sytuacji najbardziej interesuje: wypalenia pikseli (przez długotrwałą ekspozycją w sklepie) itp. Jeszcze raz dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było to napisane? Wypalenie to nie zwykłe zużycie, a nierównomierne zużycie w sumie 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Prosze o porade mam podobny wybór Rownuez zastsnawusm sie jest z ekspozycji 65 cali philips 9007/12 za 7400 z12400zl czy mize lepiej nowy lg oled c4. Ale  Phiips na 8000 godzin czyli bardzo duzo to chyba nie wartu juz takiego tv ale rozwazalem z dotatlowym ubezpieczenuem ns 5 lat myslalem ze to obejmuje tez wypslenue. Sama matryce wolalbym lg sle ten philips ma ambilight i duzo lepsze naglosnienie bowersa

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Philips? Odwazny jestes.

Do tego z ekspozycji? Zapomnij.

LG C4.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi