Skocz do zawartości
Sakeiro

NAJLEPSZY OLED 83 CALE

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, MadGamer napisał:

Przecież Napisałem  że jest trollem! To że nie czaję się w waszych bandach obrażając innych którzy mi pasują to nie znaczy że nie widzę jaki on jest!  

Przejrzałeś moją historię i co? Tylko że to byli i tacy sami trolle  pokroju Usl sami zaczynają od obrażania w kulturalnej dyskusji A później dziwią się że ktoś im odpowiada, gdybyś tego nie zauważył to nawet sam mod się wtrącił w dyskusję i to nie mi się dostało 😁 przepraszam bardzo chyba że to twoi koledzy z bandy to wszystko wyjaśnia 😆 guzik cię obchodzi jak często tutaj się udzielam, to że udzielam się rzadko świadczy tylko o tym że mój czas jest cenny i poświęcam go albo do robienia testów, zarabiania hajsu albo dla przyjemności, nie smaruję wielostronicowe bezsensowne pseudo fachowe bełkoty wydając się w bezzasadną polemike z trollami, I bardzo dobrze że mnie dodajesz do ignorowanych bo ja cię już dodałem po ostatniej odpowiedzi i będę wdzięczny jak przestaniesz mnie zaczepiać, w skrócie mogę napisać tylko tyle że obydwoje jesteście siebie warci. 

Też bym polemizował, nie wiem o co ci chodzi w tym "obszarze jednorodności matrycy" z tego co słyszałem to G3 w 83' nie posiada MLA czyli tej technologii soczewkowej co jest dziwne jak na flagowy największy model, co na przewagę Sony to jest lepiej skalibrowany po wyjęciu z pudełka wiadomo nie każdy chce kalibrować u firmy zewnętrznej z różnych powodów to raz, a dwa Sony posiada Bravia core a więc ma przewagę przynajmniej w kwestii oglądania filmów ten sam film z Bravia core na Sony będzie wyglądał lepiej niż dla porównania z Apple TV+ na G3    a niestety to jest ważny argument który trzeba wziąć pod uwagę, jeśli chodzi o gry to też wiadomo temat rozległy zależy do czegoz pod konsolę to okej, ale jak już podłączamy peceta z naprawdę mocną kartą to wtedy mini LED 8k sprawdzi się lepiej, no bo ceny oledów 8k to wiadomo za cenę mieszkania w Warszawie. No i lepsze skalowanie ze źródła niskiej jakości typu telewizja naziemna kablówka itp na korzyść Sony.

Nie posiada, ale w porównaniu do G2 czy A90j jednorodność szarości 2%-20% jest zdecydowanie poprawiona. Sam miałem G2 i A90j w 83” z tak paskudnymi matrycami, ze oba po tyg.wróciły do sklepu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, qazar napisał:

Nie posiada, ale w porównaniu do G2 czy A90j jednorodność szarości 2%-20% jest zdecydowanie poprawiona. Sam miałem G2 i A90j w 83” z tak paskudnymi matrycami, ze oba po tyg.wróciły do sklepu. 

A tobie chodzi o vertical banding no fakt coś tam słyszałem że przy 83' to może być problem, zależy na jaką matryce się trafi, i  55 też się trafiały paskudne.

Na moim s95b w ogóle tego nie ma 0%

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucam dla zainteresowanych odkopane zdjęcie problemu o którym mówiłem wcześniej, efekt akwareli spowodowany chromatycznymi krawędziami w QD OLEDzie. 

Po prawej RGBW OLED, po lewej QDOLED, oba dostają identyczny sygnał z, jeśli dobrze pamiętam, płyty Spears and Munsil przez rozdzielnik HD Fury. Oba po kalibracji. Oba pokazują bardzo dobre odwzorowanie bieli dla wzorców kalibracji. Tym niemniej kolorowe krawędzie w QD OLEDzie powodują że cała kratka wygląda na przesuniętą bardziej w stronę magenta. Z bardzo, bardzo bliska mniej widać niż z daleka.

Tu jest wytłumaczenie co powoduje ten efekt.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Watercolor_illusion

Ponieważ efekt jest wyłącznie percepcyjny, pomiary go nie pokazują. 

PXL_20221005_204501534~2.jpg

• Plusik 1
  • Dzięki 2
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, MadGamer napisał:

A tobie chodzi o vertical banding no fakt coś tam słyszałem że przy 83' to może być problem, zależy na jaką matryce się trafi, i  55 też się trafiały paskudne.

Tiaaa, po prostu ślepy jesteś 😆

2 godziny temu, silverrobert napisał:

Wrzucam dla zainteresowanych odkopane zdjęcie problemu o którym mówiłem wcześniej, efekt akwareli spowodowany chromatycznymi krawędziami w QD OLEDzie. 

Po prawej RGBW OLED, po lewej QDOLED, oba dostają identyczny sygnał z, jeśli dobrze pamiętam, płyty Spears and Munsil przez rozdzielnik HD Fury. Oba po kalibracji. Oba pokazują bardzo dobre odwzorowanie bieli dla wzorców kalibracji. Tym niemniej kolorowe krawędzie w QD OLEDzie powodują że cała kratka wygląda na przesuniętą bardziej w stronę magenta. Z bardzo, bardzo bliska mniej widać niż z daleka.

Tu jest wytłumaczenie co powoduje ten efekt.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Watercolor_illusion

Ponieważ efekt jest wyłącznie percepcyjny, pomiary go nie pokazują. 

PXL_20221005_204501534~2.jpg

Buhahaha 😹 To raczej woled jest przesunięty w stronę cyan 😅

"The difference between the look of white varies between QD-OLED and WOLED and is very noticeable when in side-by-side comparisons. Personally, in most cases, I prefer the white produced by QD-OLED as it isn’t as cyan looking as the G3/G2 and looks more natural and warmer given its magenta push."

https://www.avforums.com/reviews/samsung-s95c-qe55s95c-4k-qd-oled-tv-review.20917/

Biel na qd-oled jest znacznie lepsza niż na woled 😆

Jakie to uczucie samemu się ciągle orać? 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, MadGamer napisał:

Widziałem koło 10-12 matryc 83 Sony i LG i żadna się nie nadaje dla ludzi ceniących "czystość". Na moim QD oled też nie ma nic, dlatego już nie wrócę do WRGB Oled i czekam na QD w 83"

Nie mniej jednak jak do tej pory najlepsze matryce w 83" miał Lg G3 i to też potwierdzają recenzenci z USA.

Jeszcze odniosę się do grania PC i Konsole, tylko oled i to najlepiej QD-Oled. Żaden LCD nie ma szans, ze swoimi problemami z smearingiem czy ghostingiem. 

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny ślepy 🤣 Jacy recenzenci niby? 😅

Edytowane przez Usl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, silverrobert napisał:

Chyba to jest wyjaśnienie mojego problemu, o którym pisałem w wątku  o s95b, tak mi się wydaje.

Noszę okulary i niestety czerwone obwódki na krawędziach są problemem szczególnie w okularach progresywnych. W okularach jednoogniskowych ze szkłami o dobrej jakości problem jest zdecydowanie dużo mniejszy, widoczny czasami na ostrych krawędziach np. napisy, logo stacji itp.  Bez okularów w pewnych warunkach też to się pojawia.

Tylko tutaj, jeśli dobrze zrozumiałem czerwone krawędzie są na pionowych liniach a na poziomych  zielone ? U mnie tyko czerwone. Parę osób pisało, że oglądają w okularach i jest wszystko w porządku.  Nie wiem jak inni ale ja noszę plusy i to też może ma znaczenie. Okulista, u którego przeprowadzałem  szczegółowe badania doszedł do wniosku, że technologia , czyli sposób wyświetlania, soczewka okularowa i częściowe zmętnienie brzegowe mojej soczewki w oku powodują takie aberracje. Problem nie dotyczy tylko QDOLED. Na smartfonie z amoledem jest podobnie, tablice informacyjne nad  drogami widzę biało-czerwono itp. Generalnie tak się dzieje  gdy patrzę bezpośrednio na źródło światła LED .

Natomiast przy oglądaniu RGBW OLED problem nie występuje. Jedynie czasami dają się zauważyć lekkie zażółcenia na krawędzi. No ale tutaj jest inna technologia.

Takie moje "zauważenia"  i  wnioski. Czy poprawne ?

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak

For the WOLED screen you can see that some colours show a clear fringing to the left and right, as described earlier with the highlights. Most noticeable for yellow-biased shades but with a dark fringe to the left for some other shades. With the QD-OLED you can see a colourful fringe right around some of the swatches, most noticeably for the black – this is similar to the ‘table of contents’ example given earlier in the article. 

https://pcmonitors.info/articles/qd-oled-and-woled-fringing-issues/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Usl napisał:

Tiaaa, po prostu ślepy jesteś 😆

A ty głupi😆 powodzenia w życiu🤣

5 godzin temu, qazar napisał:

Widziałem koło 10-12 matryc 83 Sony i LG i żadna się nie nadaje dla ludzi ceniących "czystość". Na moim QD oled też nie ma nic, dlatego już nie wrócę do WRGB Oled i czekam na QD w 83"

Nie mniej jednak jak do tej pory najlepsze matryce w 83" miał Lg G3 i to też potwierdzają recenzenci z USA.

No Samsung ma wypuścić 83' oleda tylko właśnie nie jest to qd-oled tylko wrgb na matrycy od LG to jest mega dziwne jak na Samsunga przez ostatnie 10 lat nie chcieli kupować matryc od LG i produkować oledów  jak teraz opatentowali swoją technologię qd-oled to matryce 83 cale kupują od LG 🤔 prawdopodobnie chodzi o kasę nie chce im się przestawiać maszyn do drukowania matryc w 83 calach i jest to po prostu bardziej opłacalne dla nich. 

5 godzin temu, qazar napisał:

Jeszcze odniosę się do grania PC i Konsole, tylko oled i to najlepiej QD-Oled. Żaden LCD nie ma szans, ze swoimi problemami z smearingiem czy ghostingiem.

No dobrze dobrze Ale jak chcesz grać na mocnym pececie w gry w rozdzielczości 8k na qd-oled 4K ? 

Chcesz zobaczyć teraz prawdziwe 8k to niestety mini LED 8k No możesz kupić oleda 8k LG signature jeśli masz nieograniczoną ilość gotówki 💸😁 także wiesz...

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, Jurek F said:

Chyba to jest wyjaśnienie mojego problemu, o którym pisałem w wątku  o s95b, tak mi się wydaje.

Noszę okulary i niestety czerwone obwódki na krawędziach są problemem szczególnie w okularach progresywnych. W okularach jednoogniskowych ze szkłami o dobrej jakości problem jest zdecydowanie dużo mniejszy, widoczny czasami na ostrych krawędziach np. napisy, logo stacji itp.  Bez okularów w pewnych warunkach też to się pojawia.

Tylko tutaj, jeśli dobrze zrozumiałem czerwone krawędzie są na pionowych liniach a na poziomych  zielone ? U mnie tyko czerwone. Parę osób pisało, że oglądają w okularach i jest wszystko w porządku.  Nie wiem jak inni ale ja noszę plusy i to też może ma znaczenie. Okulista, u którego przeprowadzałem  szczegółowe badania doszedł do wniosku, że technologia , czyli sposób wyświetlania, soczewka okularowa i częściowe zmętnienie brzegowe mojej soczewki w oku powodują takie aberracje. Problem nie dotyczy tylko QDOLED. Na smartfonie z amoledem jest podobnie, tablice informacyjne nad  drogami widzę biało-czerwono itp. Generalnie tak się dzieje  gdy patrzę bezpośrednio na źródło światła LED .

Natomiast przy oglądaniu RGBW OLED problem nie występuje. Jedynie czasami dają się zauważyć lekkie zażółcenia na krawędzi. No ale tutaj jest inna technologia.

Takie moje "zauważenia"  i  wnioski. Czy poprawne ?

Czy poprawne to ciężko powiedzieć. Przeglądając literaturę naukową wciąż jeszcze nie znalazłem definitywnego wyjaśnienia skąd się bierze watercolor effect. Najpopularniejszą opinią jest że przy braku ostrej krawędzi takiej chromatycznej obwódki układ wzrokowy wypełnia puste przestrzenie zakładając, że kolor jest dalej kontynuowany aż do następnej krawędzi. Byłaby to żadna nowość, układ wzrokowy ciągle uzupełnia braki w polu widzenia np. spowodowane plamką ślepą. Jeśli spojrzysz na Figure 2 w tym artykule z Wikipedii który podlinkowałem, jeśli zrobisz sobie maksymalny zoom w przeglądarce tak że krawędź obwódki jest widoczna to efekt znika. 

W moim przypadku widzę głównie przechylenie w stronę magenta ale efekt jest w 100% percepcyjny więc dla każdego może wyglądać trochę inaczej. To bardziej kwestia jasności takiej obwódki, im jaśniejszy jest dany kolor obwódki tym większa szansa że będzie powodował takie zabarwienie. Dla ciebie, ze względu na twoją soczewkę w oku i w okularach może się inaczej rozchodzić światło. 

• Plusik 2
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, MadGamer napisał:

No Samsung ma wypuścić 83' oleda tylko właśnie nie jest to qd-oled tylko wrgb na matrycy od LG to jest mega dziwne jak na Samsunga przez ostatnie 10 lat nie chcieli kupować matryc od LG i produkować oledów  jak teraz opatentowali swoją technologię qd-oled to matryce 83 cale kupują od LG 🤔 prawdopodobnie chodzi o kasę nie chce im się przestawiać maszyn do drukowania matryc w 83 calach i jest to po prostu bardziej opłacalne dla nich. 

No dobrze dobrze Ale jak chcesz grać na mocnym pececie w gry w rozdzielczości 8k na qd-oled 4K ? 

Chcesz zobaczyć teraz prawdziwe 8k to niestety mini LED 8k No możesz kupić oleda 8k LG signature jeśli masz nieograniczoną ilość gotówki 💸😁 także wiesz...

Nawet 4090 obsługuje kilka kier na krzyż w 8K60. Osobiście uważam, że na 8k to jeszcze o wiele lat za wiele 😉 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, MadGamer napisał:

Kto tu nawet nie wiedział, co to jest jednorodność? 🤣 

Buhahaha 😹 Nawet kompletnie nie ogarniasz rynku 😆  Prawdopodobnie to, co najwyżej bez 🧠 jesteś 😸

Buhahaha ✖2 😹 Granie na smużącym lcdeklu 🤣 Nie dziwne, żeś taki opóźniony 🤭 Także wiesz...... 

Nie wiem, wyobrażę sobie 😄 Głupie pytanie, głupia odpowiedź 😺

Przypomnę, że gość chwalił się że ogląda tv w trybie dynamicznym 😂😂 

Czego się spodziewać po takim marniaku 😅

56 minut temu, silverrobert napisał:

Czy poprawne to ciężko powiedzieć. Przeglądając literaturę naukową wciąż jeszcze nie znalazłem definitywnego wyjaśnienia skąd się bierze watercolor effect. Najpopularniejszą opinią jest że przy braku ostrej krawędzi takiej chromatycznej obwódki układ wzrokowy wypełnia puste przestrzenie zakładając, że kolor jest dalej kontynuowany aż do następnej krawędzi. Byłaby to żadna nowość, układ wzrokowy ciągle uzupełnia braki w polu widzenia np. spowodowane plamką ślepą. Jeśli spojrzysz na Figure 2 w tym artykule z Wikipedii który podlinkowałem, jeśli zrobisz sobie maksymalny zoom w przeglądarce tak że krawędź obwódki jest widoczna to efekt znika. 

W moim przypadku widzę głównie przechylenie w stronę magenta ale efekt jest w 100% percepcyjny więc dla każdego może wyglądać trochę inaczej. To bardziej kwestia jasności takiej obwódki, im jaśniejszy jest dany kolor obwódki tym większa szansa że będzie powodował takie zabarwienie. Dla ciebie, ze względu na twoją soczewkę w oku i w okularach może się inaczej rozchodzić światło. 

To pokazuje, że się kompletnie nie znasz na telewizorach jak nawet nie wiesz takich podstaw 😆

53 minuty temu, qazar napisał:

Nawet 4090 obsługuje kilka kier na krzyż w 8K60. Osobiście uważam, że na 8k to jeszcze o wiele lat za wiele 😉 

Jak jesteś ograniczony 🧠 to może kilka 😜

Edytowane przez Usl
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, qazar napisał:

Jakie kilka gier na krzyż😐? Jest ich całkiem sporo, i co jakiś czas wychodzi więcej, wejdz sobie na YouTubie jest koleś który wstawia filmiki  z 4090 w 8k60  baza jest całkiem spora. Wcale nie o wiele lat za wiele polemizował bym z tym, co jakiś czas wychodzą nowe gry i  aktualizacje, w USA jest już strumieniowanie filmów w 8k z dekodera z całkiem nie najgorszym bitrate. Powiedziałbym bym raczej że za kilka lat to już będzie standard jak teraz 4K😉

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha 🤭 Ładnie gościa odkleiło 🩹 

W dniu 2.09.2023 o 01:42, silverrobert napisał:

Nie, nie interesują się po prostu tym co masz do powiedzenia ty i Vincent i zamiast tego robią to na czym się znają. 

I dlatego wypuszczają takie crapy 😂

Nie ma dziwne jak w Disneyu pracują tacy marni pracownicy twojego pokroju 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz jako posiadacz 13900ks i 4090, powiem Ci tak, z DLSS może i jest kilka gier, tylko po co ci 8k z dlss, gdzie już widać bardzo wady tej technologii.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Usl napisał:

Nie ma dziwne jak w Disneyu pracują tacy marni pracownicy twojego pokroju

oni przynajmniej specjalizują się w robieniu takich "dzieł"

a ty dyzma w czym się specjalizujesz/znasz ? 

oprócz przekręcania wypowiedzi innych, obrażania i unikania odpowiedzi na pytania techniczne na których niby się znasz? LOL

twój guru intelektualny Kunicki vel youtuber Vincent nic nie pomoże? LOL

• Lubię 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam propozycję:

przestańcie z nim gadac i go karmić bo to go nakręca. Niech pisze sam do siebie. U mnie jest już w ignorowanych.

Wtedy sam zdechnie i będzie spokój.

• Dzięki 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównym problemem z adopcją wyświetlaczy 8K jest zużycie energii, kiedy Unia wprowadzała rok temu ograniczenia na zużycie energii w telewizorach to z tego co pamiętam tylko jeden telewizor 8K na rynku spełniał wymogi. Teoretycznie można to obejść bo prawnie tylko na ustawieniach z pudła telewizor ma spełniać wymogi, czyli można powłączać wszystkie opcje oszczędzania energii i pozwolić użytkownikom je wszystkie wyłączyć. Pytanie czy producenci telewizorów byliby gotowi żeby pierwszy kontakt klientów z tymi telewizorami powodował zawód i dopiero grzebanie w opcjach dawało sensowny obraz. 

• Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, qazar napisał:

Wiesz jako posiadacz 13900ks i 4090, powiem Ci tak, z DLSS może i jest kilka gier, tylko po co ci 8k z dlss, gdzie już widać bardzo wady tej technologii.

Niby jakich 🤣 Buhahaha 😹 DLSS zapewnia lepszą jakość obrazu od native 😉 Proponuję przebadać wzrok 🩺👀 

2 godziny temu, silverrobert napisał:

Głównym problemem z adopcją wyświetlaczy 8K jest zużycie energii, kiedy Unia wprowadzała rok temu ograniczenia na zużycie energii w telewizorach to z tego co pamiętam tylko jeden telewizor 8K na rynku spełniał wymogi. Teoretycznie można to obejść bo prawnie tylko na ustawieniach z pudła telewizor ma spełniać wymogi, czyli można powłączać wszystkie opcje oszczędzania energii i pozwolić użytkownikom je wszystkie wyłączyć. Pytanie czy producenci telewizorów byliby gotowi żeby pierwszy kontakt klientów z tymi telewizorami powodował zawód i dopiero grzebanie w opcjach dawało sensowny obraz. 

A w 4k jak niby jest? 🤣 Nie ogarniasz nawet rynku 😅

5 godzin temu, klaus71 napisał:

oni przynajmniej specjalizują się w robieniu takich "dzieł"

a ty dyzma w czym się specjalizujesz/znasz ? 

oprócz przekręcania wypowiedzi innych, obrażania i unikania odpowiedzi na pytania techniczne na których niby się znasz? LOL

twój guru intelektualny Kunicki vel youtuber Vincent nic nie pomoże? LOL

To jak, dowiedziałeś się już o istnieniu czegoś takiego jak tone mapping 🤣 LOL

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, Usl napisał:

To jak, dowiedziałeś się już o istnieniu czegoś takiego jak tone mapping 🤣 LOL

no właśnie o tym pisałem  "dyzma  - specjalizacja:  przekręcania wypowiedzi innych" - ty robisz za forumowego "guru" to wszyscy z wypiekami 

czekamy najpierw na twoją odpowiedź koledze silverrobert- rozumiem że Vincent nie chce ci nic wytłumaczyć więc stoisz w miejscu LOL

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minutes ago, klaus71 said:

czekamy najpierw na twoją odpowiedź koledze silverrobert- rozumiem że Vincent nie chce ci nic wytłumaczyć więc stoisz w miejscu LOL

Już mu napisałem odpowiedź to teraz "pamięć zewnętrzna" działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega jak widać jest trochę opóźniony, więc nic dziwnego że nie zauważył LOL 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, qazar napisał:

To są gry bez DLSS w 8k No dobra może  parę z nich jest z DLSS ale i tak jest ich sporo, dla kogo jak dla kogo dla mnie wyglądają zaje... Bez urazy kolego ale jak dla mnie to ty wszędzie widzisz jakieś wady czy to w telewizorach czy to w grach, Sony A95L jeszcze nie wyszedł a tobie już przeszkadza że tylko 2 HDMI 2.1 jakby to był problem kupić rozgałęziacz HDMI, jakby wyszedł microled i to w normalnej cenie też by się znalazły stare albo nowe wady, dla niektórych szklanka zawsze będzie do połowy pusta, ja zamiast narzekać wolę używać😉 to co mamy dzisiaj to i tak jest zaje... jak się porówna do kineskopów czy plazm w swoich czasach😉

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony A95L jeszcze nie wyszedł a tobie już przeszkadza że tylko 2 HDMI 2.1 jakby to był problem kupić rozgałęziacz HDMI

Tak, żaden problem wydać 8 stów na rozgałęziacz i mieć dodatkowy rupieć w którego trzeba za każdym razem klikać 🤣 Buhahaha 😹

jakby wyszedł microled i to w normalnej cenie też by się znalazły stare albo nowe wady

Nawet w nienormalnej jest ich sporo po teście Maćka 😅

jdla niektórych szklanka zawsze będzie do połowy pusta, ja zamiast narzekać wolę używać😉

I udawać, że wad nie ma xD

to co mamy dzisiaj to i tak jest zaje... jak się porówna do kineskopów czy plazm w swoich czasach😉

To kup najtańszy tv na rynku, bo i tak jest zaje.... jak się porówna do kineskopów z 1980 😂 LOL 

To są gry bez DLSS w 8k No dobra może  parę z nich jest z DLSS ale i tak jest ich sporo, dla kogo jak dla kogo dla mnie wyglądają zaje...

Szczególnie gdy ja nie patrzysz z 4m, gdzie nie widać różnicy w porównaniu do FHD, ale niskie fps za to czuć 🤭

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.06.2023 o 23:21, krzysiojaworzno napisał:

Inni może tak, Panasonic bierze tylko selekcjonowane panele od LG

Buhahaha 😹 Teraz żeś dowalił jak łysy warkoczem 🤣 Szkoda tylko że selekcjowane, co najwyżej drugiej ✌️ kategorii 😂

Screenshot-2023-09-09-11-09-49-476.jpg

Więc lepiej zamilcz niż palniesz kolejna bzdure niepokrytą żadnymi dowodami. Linki z YouTube zostaw sobie na czasy jak troche zmądrzejesz i się ogarniesz :P

• Plusik 1
  • Haha 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi