Skocz do zawartości
Sakeiro

NAJLEPSZY OLED 83 CALE

Rekomendowane odpowiedzi

Just now, Usl said:

Ty 😸

Odpowiedziałem na każde pytanie które mi zadałeś. Ty nie odpowiedziałeś na żadne. 

• Plusik 1
  • Dzięki 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nikogo nie obchodzą te bzdury w żaden sposób nie potwierdzających twoich zmyślonych teorii 🤣

Edytowane przez Usl
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minutes ago, Usl said:

Tylko nikogo nie obchodzą te bzdury w żaden sposób nie potwierdzających twoich rzekomych pseodo teorii 🤣

Jakie bzdury? Sam wszedłeś dyskusje o użyciu CIE 170 i o cgv. Ja tylko powiedziałem: sprawdzam. Jak chcesz o nich dyskutować to powiedz co o nich wiesz. Ale ty jak zwykle jesteś tchórzem i chowasz się za Vincentem.

Edytowane przez silverrobert
  • Plusik 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazałeś już tego wysokiego input laga w qd-oled, bo coś dalej nie widzę ;) A nie czekaj jak zwykle jesteś bajkopisarzem 🤭

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minutes ago, Usl said:

Pokazałeś już tego wysokiego input laga w qd-oled, bo coś dalej nie widzę ;) A nie czekaj jak zwykle jesteś bajkopisarzem 🤭

Wiesz jak działają wzorce Sarnoffa? Bo kolejny raz mówisz o nich jak o pomiarach co tylko mi mówi że to kolejny profesjonalny produkt o którym nie masz bladego pojęcia. Cóż, kolejny do kolekcji. 

W każdym razie, wiedz że pomiary nie istnieją z naszej strony. Od początku ci mówiłem że pomiary robiły studia a my robiliśmy ewaluację.

A teraz jak już ci to przypomniałem piąty raz z rzędu, odpowiedz na pytania których tak ciągle unikasz. 

• Plusik 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.06.2023 o 14:34, klaus71 napisał:

no i shootout to nie do końca obiektywny test - w kolorach zdaje się panas wygrał z qd-oledem samsunga - co jest kuriozalne bo wiadomo że fizycznie nie jest możliwe by panel oled miał lepsze kolory od qd-oled

natomiast nie zdziwię się że mógł się bardziej podobac bo miał kolory bardziej "kinowe" - siła przyzwyczajenia

Hahaha 😂 Słyszałeś może kiedyś o czymś takim jak tone mapping? 🤣 Ale czekaj, czy to nie ty czasem upierałeś się że każdy tv wygląda tak samo po kalibracji niezależnie od technologii? 😂

2 minuty temu, silverrobert napisał:

Wiesz jak działają wzorce Sarnoffa? Bo kolejny raz mówisz o nich jak o pomiarach co tylko mi mówi że to kolejny profesjonalny produkt o którym nie masz bladego pojęcia. Cóż, kolejny do kolekcji. 

W każdym razie, wiedz że pomiary nie istnieją z naszej strony. Od początku ci mówiłem że pomiary robiły studia a my robiliśmy ewaluację.

Czyli

Godzinę temu, Usl napisał:

nie potrafisz potwierdzić w żaden sposób swoich wyimaginowanych teorii, wszystko bajkopisarzu 😸 Najpierw miał być duży lag po kalibracji, a później cyrki że niby tylko w fmm i to na...... 24Hz 🤣 Hahaha 😂 Normalnie padłem na suty ze śmiechu 😹

image.png.1156256bb58f9f02c1af5aef01272008.png.44e5d51fce441661c8955105a9150c3a.png

• Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pokazałeś mi jeszcze nic co by wskazywało że potrafiłbyś pojąć pomiary nawet gdybym je miał i ci pokazał. Po co ktokolwiek miałby marnować czas zbierając dowody dla kogoś, komu nawet nie da rady udowodnić że jest się fizycznie w konkretnym miejscu. Pytałem cie juz tyle razy jak udowodnić że jestem w studio a ty wciąż jesteś tchórzem. Czy jakikolwiek dowód by cię przekonał? Oczywiście, że nie. Nie jesteś dość bystry nawet żeby zrozumieć dowody nawet jeśli ktoś by je przedstawił. Umiesz tylko cytować Vincenta i rtings, jak oni nie powiedzą jak sprawdzić kto gdzieś jest to ty nic nie wymyślisz. 

Czekam aż Vincent zrobi wideo jak poprawnie oddychać tylko zapomni powiedzieć że po wdechu trzeba zrobić wydech. Forum dużo zyska bez ciebie. 

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie słuchajcie qd-oled to lipa, bo ma dużego input laga!

- Serio, rtings jakoś pokazuje że ma właśnie najniższego. Hmmmm, dziwne 😅 Masz jakiś na to dowód? 🤔 

Nie podam na to żadnych dowodów 😏 Nie potraficie pojąć pomiarów, więc szkoda marnować na was czas XDDDD 

image.png.1156256bb58f9f02c1af5aef01272008.png.44e5d51fce441661c8955105a9150c3a.png

Edytowane przez Usl
  • Lubię 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia czemu tak bardzo robisz w gacie na myśl o odpowiedzi na pytania na forum. Jeszcze zrozumiałbym gdybyś miał nieposzlakowaną opinię i starał się ją chronić. 

A tutaj masz sytuacje gdzie możesz zamknąć gęby wszystkim krytykom. Jeśli odpowiesz poprawnie to będzie duży znak dla wszystkich że się znasz i warto ci ufać. 

Natomiast jeśli odpowiesz źle, to ludzie na forum będą cię uważać za głąba i pajaca - czyli nic się nie zmienia. W takiej sytuacji kiedy możesz wygrać a nie możesz przegrać, czemu tak robisz pod siebie. 

• Plusik 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia czemu piszesz takie niestworzone głupie rzeczy, których nie możesz nawet potwierdzić 😹

Ludzie na forum uważają cię przez to za głąba i pajaca - czyli nic się nie zmienia 😆

• Haha 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja już ci mówiłem że mogę ci udowodnić że współpracuję ze studiami filmowymi, powiedz tylko jak. Usłyszałeś o tym i znowu narobiłeś w gacie - czemu to nie wiem skoro mówisz że to są wierutne bzdury, powinno być łatwo ocenić. Ale jakoś wciąż się migasz, tak jak przed jakimkolwiek pokazem swojej wiedzy. 

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kolei, najpierw pisałeś takie rzeczy jak 

W dniu 30.08.2023 o 22:04, silverrobert napisał:

Duży lag po kalibracji. 

W dniu 30.08.2023 o 23:50, silverrobert napisał:

Opóźnienie między wysłanym obrazem a czasem aż będzie wyświetlony. W trybie filmowym po kalibracji jest bardzo długi.

Pytałeś się jak QD OLED odstaje od monitorów referencyjnych. Dostałeś przykład jak odstaje. 

I jakoś wciąż się migasz przed potwierdzeniem swojej pseodo teorii 😆

Narobiłeś w gacie - czemu bo to są wierutne bzdury, co potwierdza rtings 😼 Ośmieszyłeś się tylko 😸

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 hours ago, Usl said:

I jakoś wciąż się migasz przed potwierdzeniem swojej pseodo teorii 😆

Tylko to nie jest moja teoria. Powiedziałem to co mi powiedzieli ludzie ze studio filmowego. Jak mówią że nie używają sprzętu z jakiegoś powodu to ja się ich nie pytam czy mają dowody. Od początku mówiłem że to opinia studio, nie moja, ale się uczepiłeś jak rzep psiego ogona. Czy naprawdę nawet poza forum już tak cię ludzie nie lubią że pomysł że ludzie pracujący w jednej branży mogą w przerwie na obiad siąść i w trakcie rozmowy podzielić się ze sobą wrażeniami z testów konkretnego sprzętu brzmi dla ciebie jak niemożliwa fantazja?

Czyli podsumowując, od początku rozmowy pokazałeś zero wiedzy, zero informacji a maksimum lizusostwa dla Vincenta. Naprawdę nie masz pojęcia o tematach na które się wypowiadasz, tylko rzucasz określenia które zasłyszałeś w recenzjach i myślisz że zrobi to z ciebie eksperta. Dopytany dokładniej co te określenia znaczą masz dokładnie zero do powiedzenia. No to teraz dawaj, wklejaj te swoje buźki na masę żeby pokazać jak bardzo cię nie piecze.

No chyba że już się douczyles i potrafisz odpowiedzieć na pytania na tematy na które się autorytatywnie wypowiadasz.

Aha, i nawet w swoich odpowiedziach nie masz nic co powiedzenia, potrafisz tylko kopiować to co druga osoba powiedziała, tylko podmieniając pojedyncze słowa. Nawet w tak prostej kwestii jesteś tylko papugą. I tchórzem. 

Edytowane przez silverrobert
  • Plusik 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie jest moderacja ? Obrażanie + pomawianie + sztuczne postów nabijanie. 🙈

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakby opisać ciebie 😆

Ze ty jeszcze nie dostałeś tu bana za nabite prawie 6k postów na pustych/bezwartościowych postów to jest jakiś ewenement 😅

1 godzinę temu, silverrobert napisał:

Tylko to nie jest moja teoria. Powiedziałem to co mi powiedzieli ludzie ze studio filmowego. Jak mówią że nie używają sprzętu z jakiegoś powodu to ja się ich nie pytam czy mają dowody. 

Ty może nie, ja tak 😼 

Czyli podsumowując, od początku rozmowy wypisujesz brednie, których w żaden sposób nie możesz potwierdzić 😹 LOL 

Naprawdę nie masz pojęcia o tematach na które się wypowiadasz, tylko rzucasz określenia które gdzieś tam zasłyszałeś od jakiegoś no nejma 🤣

1 godzinę temu, silverrobert napisał:

Aha, i nawet w swoich odpowiedziach nie masz nic co powiedzenia, potrafisz tylko kopiować to co druga osoba powiedziała, tylko podmieniając pojedyncze słowa. 

Aha, i nawet w swoich odpowiedziach nie masz nic do powiedzenia, potrafisz tylko kopiować to co jakiś no nejma powiedział bez żadnych dowodów i myślisz że zrobi to z ciebie eksperta 😆

Zero wiedzy, zero informacji, zero dowodów, a maksimum bajkopisarstwa 😸

Po za tym nie wiem kogo gość próbuje oszukać 🤭 Osoba w branży na pewno wiedziałaby o takich podstawach jak CIE 170 😜

Nawet to wie taki jaczar, który myśli, że jego mac ma ekran lepszy od monitora referencyjnego hx310, bo tak wyczytał ze specyfikacji na stronie producenta 😂

• Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minutes ago, Usl said:

Ty może nie, ja tak 😼

Ty z nimi nawet nie rozmawiasz więc o czym my mówimy. 

59 minutes ago, Usl said:

Czyli podsumowując, od początku rozmowy wypisujesz brednie, których w żaden sposób nie możesz potwierdzić 😹

Spytałem się jak ci udowodnić współpracę ze studiami filmowymi to znowu narobiłeś w pory.

1 hour ago, Usl said:

Naprawdę nie masz pojęcia o tematach na które się wypowiadasz, tylko rzucasz określenia które gdzieś tam zasłyszałeś od jakiegoś no nejma 🤣

Ale ja ci mogę podać odpowiedź na każde pytanie które ci zadałem i nawet podać linki. Ty nawet nie znasz odpowiedzi na własne pytania.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze na koniec wrzucę zdjęcie sprzed drzwi studio, żeby nie było że gadam bzdury jak co niektórzy. Aparat mi rozmył napis na kartce ale myślę że widać. Zresztą ten dekiel zaraz będzie mówił że to Photoshop więc szkoda czasu na robienie kolejnego zdjęcia, czekają ludzie którzy faktycznie się znają i mają pojęcie.

A o tym CIE 170-2 chętnie z tobą pogadam. Powiedz tylko czym jest i skąd się wziął najpierw żebym wiedział że masz pojęcie o czym mówisz.

PXL_20230905_161734597.jpg

• Plusik 2
  • Lubię 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, silverrobert napisał:

A o tym CIE 170-2 chętnie z tobą pogadam. Powiedz tylko czym jest i skąd się wziął najpierw żebym wiedział że masz pojęcie o czym mówisz.

podziwiam cierpliwość - gadasz z klonem dyzmy czyli ignorantem nie mającym o niczym pojęcia ale papugującym co tam usłyszał od Vincenta choć tego też nie do końca rozumie

szczytem jego "inteligencji" są  odpowiedzi w stylu "ty sam d..a"

nie spodziewaj się odpowiedzi - szuka odpowiedzi na internecie już kilka dni i jak widac nic nie jest w stanie znaleźć i zrozumieć LOL

Edytowane przez klaus71
  • Plusik 2
  • Lubię 2
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, silverrobert napisał:

To jeszcze na koniec wrzucę zdjęcie sprzed drzwi studio, żeby nie było że gadam bzdury jak co niektórzy. Aparat mi rozmył napis na kartce ale myślę że widać. Zresztą ten dekiel zaraz będzie mówił że to Photoshop więc szkoda czasu na robienie kolejnego zdjęcia, czekają ludzie którzy faktycznie się znają i mają pojęcie.

PXL_20230905_161734597.jpg

Jak nie photoshop to jeszcze gorzej 🤣 Specjalnie gość jechał pod studio, żeby tylko zdjęcie 📸 zrobić 😆 W środku już nie dało rady, nie wpuścili cię? 🤭

52 minuty temu, klaus71 napisał:

podziwiam cierpliwość - gadasz z klonem dyzmy czyli ignorantem nie mającym o niczym pojęcia ale papugującym co tam usłyszał od Vincenta choć tego też nie do końca rozumie

szczytem jego "inteligencji" są  odpowiedzi w stylu "ty sam d..a"

nie spodziewaj się odpowiedzi - szuka odpowiedzi na internecie już kilka dni i jak widac nic nie jest w stanie znaleźć i zrozumieć LOL

Imagine myśleć, że każdy tv wygląda tak samo po kalibracji niezależnie od technologii 🤣 LOL 

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minutes ago, Usl said:

Jak nie photoshop to jeszcze gorzej 🤣 Specjalnie gość jechał pod studio, żeby tylko zdjęcie 📸 zrobić 😆 W środku już nie dało rady, nie wpuścili cię?

Ufff, i znowu palnąłeś, panie znawco od studiów filmowych. Nawet na Google Maps możesz zobaczyć że to jest już za bramą wjazdową. Ale wiedziałem że będziesz robił pod siebie więc cyknalem drugą fotkę jeszcze przed wjazdem na teren. Widać gdzie jest budka strażnika za którą nie wejdziesz bez zaproszenia. W budynku nie robię zdjęć bo nie wolno.

No a teraz powiedz co wiesz o standardzie 170-2. Poza tym co już ci jaczar powiedział bo oczywiście jak ktoś już powie to powtórzyć potrafisz.

PXL_20230905_161343728.jpg

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To za ile przekupiles strażnika, żeby cię na chwilę wpuścil? A może rzeczywiście świadczysz tam usługi sprzątające 😅 Ktoś przecież musi 🚽 

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że też niektórym chce się tak siedzieć i marnować czas na przekomarzanie się który ma większego😁 Zazdroszczę niektórym wolnego czasu.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minutes ago, Usl said:

To za ile przekupiles strażnika, żeby cię na chwilę wpuścil? A może rzeczywiście świadczysz tam usługi sprzątające 😅 Ktoś przecież musi 🚽 

Oj ale cię piecze. 

2 minutes ago, MadGamer said:

Że też niektórym chce się tak siedzieć i marnować czas na przekomarzanie się który ma większego

Jak wytłumaczyłem wcześniej, propagacja dobrej wiedzy to część mojej pracy więc zawsze mogę powiedzieć że jestem w pracy. Im mniej ludzi powtarza to co Usl mówi tym lepiej dla całej branży.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, silverrobert napisał:

Oj ale cię piecze. 

Jak wytłumaczyłem wcześniej, propagacja dobrej wiedzy to część mojej pracy więc zawsze mogę powiedzieć że jestem w pracy. Im mniej ludzi powtarza to co Usl mówi tym lepiej dla całej branży.

😆

Sorry kolego bez urazy, ale ja nie powiedziałbym że masz wiedzę w tym kierunku cały ten pseudo fachowy bełkot i w kółko przekomarzanie się z nie ma się co oszukiwać z trollem świadczy też że sam albo nim jesteś albo masz do tego skłonności, ktoś kto szanuje swój czas na ogół zgłasza taką osobę do moderacji i zrywa dalszą dyskusję, ty uparłeś się na siłę żeby udowodnić jak napisałem że "masz większego" czytaj jesteś najmądrzejszy, pomijając że ludzi którzy tu piszą cały ten pseudo fachowy bełkot ile pikseli w pikselach na pikselach😁 to są tutaj setki jeśli nie tysiące wcale nie wyróżniasz się tutaj niczym szczególnym. Dzięki nie musisz mi odpisywać. 

Edytowane przez MadGamer
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi